MED3CFA4751F59443C0BDC7AFDA2AEB9EF3

Pampig arkitektritad nybyggd villa med sjöutsikt i populära Fågelbro Säteri

Klarlagt

Fågelbro Säteri, Fågelbro

Winges väg 8

Fakta

Typ1-familjs friliggande villa
UpplåtelseformFriköpt
Antal rum7 rok
Boarea250 kvm
Biarea6 kvm
Tomtarea702 kvm
Byggår1993
Driftskostnad4,567 kr/månad

Utgångspris: SEK 12,750,000

Ansvarig mäklare

Extra kontaktperson

Endast privata visningar. Kontakta mäklaren för att boka tid.
Arkitektritat med en pampig grund och en skön konstnärlig touch. Huset bjuder på en både trevlig och praktisk planlösning samtidigt som den blir unik med dess karakteristiska passager och nivåskillnader. Genomgående stilren, hållbar och tidlös interiör med inslag av vintage och återbruk. Byggnadens fokus ligger mot saltsjön och naturen med stora fönsterpartier som suddar ut gränsen mellan ute och inne. Nästan var du än befinner dig i huset så kan du njuta av Norrvikens vattenspegel. Runt huset löper en spatiös terrass där sjöblänk och natur fångar blicken och inbjuder till rofyllda lata dagar. Här finns gott om plats för att samla släkt och vänner till både midsommarfest och kräftskiva. Godkänt bygglov för poolterrass och pool finns.

Området Fågelbro, ett unikt livsstilsboende i samklang med skärgård och natur. Här ges möjlighet till ett aktivt lantliv med gångavstånd till bland annat golf, ridanläggning, padel, tennis och båtklubb. Regelbunden busskommunikation in eller ut från stan på 40 min från tidig morgon till sen natt.

Om området

Fågelbro Säteri är ett unikt bostadsområde där man lever och bor i samklang med skärgård och natur. Ett livsstilsboende med golfklubb, padel- och tennisbanor, ridanläggning samt båtklubb. Här finns även ett spa-hotell och förstklassig krog. Omgivningarna är hänförande vackra och i hagar och ekbackar strövar hästar, kor och får. Här erbjuds den naturintresserade ett rikt djurliv och en artrik flora.

Kommunikation

Goda Kommunikationer med direktbuss till Slussen. Rymlig pendelparkering invid hållplatsen. Direktbuss 433 och 434 tar dig till stan på ca 40 minuter regelbundet.

Närservice

Det är endast 10 min bilresa till Värmdö köpcentrum i Mölnvik. Här finns stort utbud av matbutiker, klädaffärer, byggvaruhandel, gym och mycket annat.
Även Djurö och Stavsnäs erbjuder en hel del service.

Parkering

Rymlig välanlagd avgiftsfri pendelparkering vid busshållplatsen.

Bilder

Välkomna till Winges väg 8

Stilfull terrass med magisk utsikt över vattnet

Stilrent kök i bistrostil

Matsalsplats med sjöutsikt

Sällskapsdel med konstnärlig touch

Planeringsverktyg

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Välkommen till denna strandnära drömvilla som utstrålar lustfylld charm och modern design. Ett hus som smälter in i den omgivande naturen. Nästan helt utan gränser mot träd och vattenblänk. Huset är ritat av Lowén Widman arkitekter och är i skrivande stund nominerade med ledande bidrag i Rödfärgspriset 2020. Tävlingen är en av Sveriges största arkitekturtävlingar för privatbostäder som anordnas av Falu Rödfärg.
Antal rum
7 rum varav 4 sovrum
Boarea
250 kvm
Areakälla
säljarens information
Biarea
6 kvm
Entréplan
Redan i entrén upplever man en wow-känsla. Öppna ytor, stora glaspartier och enhetligt ek-golv gör att kök, sällskapsrum och terrass flyter samman. Vad som faktiskt är ute och inne är inte helt solklart vid första anblicken. Köksdelen har en skön bistro-känsla som tillsammans med matplatsen utgör husets hjärta.
Maskinell utrusning kyl, frys, diskmaskin, induktionshäll och ugn. Stilsäkert badrum, helkaklat i vitt med svarta detaljer. Utrustat med wc-stol, duschhörna, spotlights samt handfat med kommod. Gäst-wc med charmig interiör utrustat med wc-stol och handfat. Entréplanet erbjuder också ett sovrum med glasdörrar mot terrassen som ger direkt access till natur och utsikt mot sjön.
Övervåning:
Det övre planet erbjuder tre vackra sovrum och härliga sällskapsutrymmen. Även detta våningsplan har stora fönsterpartier som ger dig första parkett till naturen och sjön, likt en tavla. Arkitektens kreativitet har gett ett fantastiskt slutresultat med nivåskillnader och ljusinsläpp som tillsammans med ekgolv och vilsam färgsättning ger en karaktär och atmosfär utöver det vanliga.
Övrigt om byggnaden
Både på under- och övervåningen är det förberett för skorsten med kamin om man önskar. Det rymliga badrummet på övervåningen är ännu inte färdigställt. Terrassen är byggd i kärnfuru med räcke i lärkträ.
Byggnad
Byggnadstyp
1½-plansvilla
Byggnadsår
1993
Byggnadsår kommentar
Tillbyggnadsår 2018
Uppvärmning
Elpanna, vattenburen värme entréplan. Elslingor golv tillbyggnadsdel övre plan
Ventilation
Mekanisk till o frånluft med återvinning
Energideklaration
Utförd 8/10/2020
Energiklass
E
Energiprestanda
96 kWh/m² (Atemp) och år
Energiprestanda primärenergital
154 kWh/m² och år
Byggnadssätt
Grundläggning
Krypgrund (originaldel) Betongplatta (tillbyggnad)
Grundmur
Betong
Stomme
Trä
fasad
Trä
Fönster
3-glas isoler
Bjälklag
Trä
Tak
Faltak, kärnfuru med underliggande papp.
Utv. plåtarbete
Lackerad plåt
Fastighetsbeteckning
Fågelbro 1:25
Övrigt
Ursprungsbyggnaden uppfördes -93. Stora delar revs och 2018 uppfördes en ny större byggnad. Värdeåret är i dag 1993 men ägarna har ansökt om att få det ändrat till 2018.
Allmänt om fastigheten
Driftskostnad
SEK 54,800 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 40,000
VA
SEK 12,000
Renhållning
SEK 1,300
Väg, samf
SEK 1,500
Beräknat antal personer
5
Kommentar
Ägarna har ansökt om nytt värdeår (2018) för byggnaden. Om detta godkänns kommer ingen fastighetsavgift att utgå de första 15 åren.
Tillkommande kostnad
Kommunal fastighetsavgift
SEK 8,349 / år
Övrigt
Taxeringsvärde
SEK 4,966,000
Byggnadsvärde
SEK 2,712,000
Taxeringskod
220
Summa pantbrev
SEK 4,670,750
Tomt
Areal
702 kvm
Tomttyp
Trädgård/natur/trädäck
Planbestämmelser
Detaljplan
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten och avlopp.
Samfällighet, servitut etc.
Gemensamhetsanläggning: Värmdö Fågelbro GA:5, Gemensamhetsanläggning: Värmdö Fågelbro GA:6
Förmån: Officialservitut El-,Tele-,Tv-Och Radioledningar, 0120-91/26.1
Förmån: Officialservitut Va-Ledningar, 0120-91/26.2
Förmån: Officialservitut Väg, 0120-91/26.3

Karta

Fågelbro Säteri Fågelbro

Winges väg 8

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg