190
MEDC220557A5FB34BA7B4CB362622D67F9A

Virvelvindsgatan 4 Centrala Hisingen, Göteborg

Kommande®

Centrala Hisingen, Göteborg

Virvelvindsgatan 4


PRIS (utgångspris)2 500 000 kr

Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

3 rok

BOAREA

66 kvm

VÅNING

1 (hiss finns)

LÄGENHETSNUMMER

132

MÅNADSAVGIFT

4 134 kr

BYGGÅR

1968

PRIS

2 500 000 kr utgångspris

Nu finns möjlighet att förvärva denna 3:a med otroligt centralt läge. Välkommen in i denna bostad, här finner ni härligt ljus via fönster i två väderstreck. Vardagsrummet rymmer soffa och matsalsbord, härifrån nås den inglasade balkongen i härligt söderläge med utsikt över den grönskande innergården. Lägenhetens har två sovrum där det största rummet en dubbelsäng och har utgång till den inglasade balkongen. Det andra mindre sovrummet finner ni både från vardagsrum och kök, här passar perfekt med hemmakontor eller barnrum Helkaklat badrum perfekt för familjen. Köket är praktiskt och har plats för ett matbord intill fönstret.. Här bor ni i en välmående förening ett par minuter bort från det pulserande citylivet.

Varmt välkommen att kontakta mäklaren för mer information!

Bilder

MEDC220557A5FB34BA7B4CB362622D67F9A
MEDFF8D8F9F4E30473899CFD497800631F9
MEDFBE46C28F9D04E208296A61A210B11FE
MED291C1053369542A69DBA0FAA744069F2
MEDD1310D99FF22448C81A83FF4E65AD965

Planritningar

Planritning

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

3 rok

BOAREA

66 kvm

LÄGENHETSNUMMER

132

VÅNING

1 av 10, hiss finns

MÅNADSAVGIFT

4 134 kr

BYGGÅR

1968

PRIS

2 500 000 kr utgångspris

Rumsbeskrivning

ANTAL RUM

3 rum

AREAKÄLLA

föreningens information

BALKONG

Ja

HALL

Kliv in i en ljus och rymlig hall. Här finns plats för avängning till vänster och flera garderober för förvaring till höger.

KÖK

Köket har goda ytor och förvaring. Här finns plats för ett matbord intill fönstret. Utrustningen består av, diskho, spishäll, fläkt, ugn, mikro, kyl och frys. Intill köket finner ni det mindre sovrummet.

BADRUM

I anslutning till hallen finner ni det helkaklade badrummet. Här finns dusch, handfat, wc och plats för tvättmaskin om så önskas. Ni har självklart en gedigen och fin tvättstuga i huset.

VARDAGSRUM

Vardagsrummet flödar av ljus från det stora fönsterpartiet. Här ryms en stor soffa med tillhörande tv-möblemang utan problem. Önskar ni ha ett matbord i vardagsrummet får även det plats. Väggarna är vita och på golvet ligger fiskbensparkett i original.

SOVRUM 1

Det största sovrummet finner ni med ingång ifrån vardagsrummet. Här finns plats för en dubbelsäng utan problem.

BALKONG

Från sovrummet kliver ni ut på den stora inglasade balkongen med utsikt ner mot spårvagnen och in mot stan.

SOVRUM 2

Det andra sovrummet finner ni med ingång både från vardagsrum och kök. Detta rum gör sig perfekt som barnrum eller kontor.

Om området

Hisingen är Sveriges femte största ö, även Göteborgs största ö. Med Göta älv i syd och öster, Nordre älv i norr samt Kattegatt i väster. På Hisingen finner du ett stort utbud av serviceutbud kombinerat med vacker natur och närhet till havet. Bebyggelsen är blandad med både flerbostadshus och villor.
På Centrala Hisingen ligger Keillers Park med Ramberget. Berget som är 87 meter över havet, ger dig en magnifik vy över Göteborg och skärgården. Hisingen har även Hisingsparken där du möts av en härlig blandning av anlagd park, vackra vildmarksområden och slingrande motionsspår. I norra delen av parken ligger Kättilsröds lantgård. Här finns bland annat får, grisar, hästar, höns och kaniner och du som besökare är välkommen att på egen hand gå runt och titta på djuren och arbetet på en traditionell bondgård. Utöver detta bjuder Hisingen på ett flertal parker och grönområden så som Flunsåsparken.
Strax intill finner man även området Norra Älvstranden, vilket är ett av Göteborgs mest expansiva områden. Här finner man vackra promenadstråk och bostadskvarter precis vid kajkanten.
Centrala Hisingen har gott om skolor på alla nivåer, för- grund- och gymnasieskolor samt fritidsgårdar. Vid Lindholmen finner man IT-universitet som är en gemensam satsning mellan Göteborgs Universitet och Chalmers tekniska högskola.
Vill ni träna så finns här en uppsjö av anläggningar att välja mellan såsom Nordic Wellness, Curves, Friskis & Svettis och Lundbybadet. För avkoppling kan vi varmt rekommendera St. Jörgens Spa eller Arken!
Centrala Hisingen inbjuder till ett bekvämt boende i storstaden nära vacker grönska och med havet på behändigt avstånd. Här finns alla förutsättningar att trivas!

KOMMUNIKATION

Med bil når du lederna på nolltid! Hela centrala Hisingen har även en extremt välutvecklad kollektivtrafik med såväl spårvagnar som stombussar som tar dig varthän i staden du önskar snabbt och smidigt! Från Hjalmar Brantingsplatsen eller Vågmästareplatsen når du centrala stan på några minuter. Här finns även vissa direktbussar till Volvo. För den mer hälsosamme finns fina gång- och cykelbanor till bl.a. Centrum och Eriksberg.

NÄRSERVICE

Gillar man shopping finns flera shoppingområden. Backaplan är det största shoppingområdet med cirka 100 butiker. Wieselgrensplatsen och Kvilletorget har också ett stort utbud av affärer. Vid Kvilletorget har Polis, Försäkringskassa och Arbetsförmedlingen sin verksamhet. På Wieselgrensplatsen ligger Lundby Sjukhus. Med buss eller spårvagn når man innerstaden på bara några minuter.

Lägenhet

ANDEL I FÖRENINGEN

0,2681 %

ANDEL AV ÅRSAVGIFTEN

0,2681 %

Ekonomi

EL

3 000 kr

FÖRSÄKRING

1 500 kr

SUMMA DRIFTSKOSTNAD

4 500 kr / år

BERÄKNAT ANTAL PERSONER

1

BOSTADSRÄTTENS INDIREKTA NETTOSKULDSÄTTNING

217 622 kr
(Avser bostadsrättens indirekta andel i föreningens nettoskuldsättning.)

Byggnad

BYGGNADSTYP

Flerbostadshus

BYGGNADSÅR

1968

UPPVÄRMNING

Fjärrvärme

VENTILATION

Mekanisk frånluft

HISS

finns

ENERGIDEKLARATION

Utförd

ÖVRIGA BYGGNADER

Gästlägenhet
Lokal att hyra
Odlingslotter att hyra (sep kö)

Byggnadssätt

FÖNSTER

2- och 3-glas

Förening

NAMN

HSB Brf Ekemarken

ORGANISATIONSFORM

Bostadsrätt

ÄKTA/OÄKTA

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

ANTAL LÄGENHETER

379

VARAV HYRESLÄGENHETER

2

ANTAL LOKALER I FÖRENINGEN

5

EKONOMI

Inga avgiftsförändringar är planerade i nuläget.

JURIDISK PERSON

Föreningen tillåter inte juridisk person

ÄGER FÖRENINGEN MARKEN

Nej. Föreningen innehar fastigheterna Brämaregården 72:1, 72:2, 72:3, 72:6 och 72:7 med tomträtt. Tomträtten löper ut 2027 och 2028 för alla fastigheter.

ÖVERLÅTELSEAVGIFT

1 313 kr betalas av säljare

PANTSÄTTNINGSAVGIFT

525 kr

FÖRSÄKRING

Föreningen har en fastighetsförsäkring hos Länsförsäkringar med tillhörande kollektivt bostadsrättstillägg.

INFORMATION AVGIFT

I avgiften ingår uppvärmning, vatten och avlopp, kabel-TV, bredband och telefoni via Com Hem samt bostadsrättstillägg. Kostnaden för det kollektiva avtalet (TV, bredband och telefoni) betalas av alla lägenheter. Den tas upp på månadsavin under posten ”informationsöverföringsbelopp”.

OM FÖRENINGEN

HSB Brf Ekemarken omfattar sex byggnader med adresser Virvelvindsgatan 2, 4, 6 och 8 samt Hallegatan 13 och 15. I byggnaderna ligger 379 lägenheter och fem lokaler samt två hyresrätter. Föreningen innehar tomträtterna till sina fastigheter som bebyggdes 1958-59. Föreningens lägenheter fördelas enligt följande: 1 rok - 127 st, 3 rok (66 kvm) - 126 st, 3 rok (75 kvm) - 63 st, 4 rok - 63 st.

Föreningen har flera gemenskapsutrymmen. Utomhus kan du finna en lekplats, pergola på ett par ställen, boulebana och utegrill. I backen bakom Virvelvindsgatan 6 finns även odlingslotter som du som medlem kan ansöka om att få.

Till varje lägenhet hör även ett vinds- eller källarförråd. I anslutning till entrén i varje hus finner du en välutrustad tvättstuga och ett låsbart barnvagnsrum. I källarplan finns ett antal matkällare samt extra förråd i olika storlekar som kan hyras av medlemmarna.

Utöver detta har föreningen en fritidslokal, gästlägenhet samt cykelförråd. Föreningen har även soprum för sopsortering. I varje våningsplan finns även sopnedkast för hushållssopor och kompost.

Se gärna föreningens hemsida för ytterligare information. http://www.hsb.se/goteborg/ekemarken

TV OCH BREDBAND

Brf Ekemarken har ett kollektivt avtal med Com Hem som ingår i avgiften. I detta ingår grundutbudet av TV-kanaler, Bredband 100/10 (100Mbit/s för mottagning och 10 Mbit/s för att sända). I abonnemanget ingår en trådlös router till varje lägenhet. Alla lägenheter har möjlighet att ansluta Telefoni bas. Avgiften för grundabonnemanget ingår och man betalar själv för det man ringer.

PARKERING

Föreningen har 147 p-platser med uttag för motorvärmare och laddning av elbil för uthyrning. Till parkeringsplatserna är det separat kö. Föreningen har 19 platser för MC och moped i garage, även till dessa platser är det kö. För kostnader kontakta föreningen.

Mellan Hisingsgatan och Hallegatan finns en parkering som fastighetsbolaget Balder ansvarar för, de nås på 031-10 99 06. Vid Kvilletorget finns flera parkeringshus med andra uthyrare.

Kontakta vicevärden via mail vid frågor om uthyrning av P-plats/MC-plats: Uthyrning@gbg.hsb.se.

RENOVERINGAR

Föreningen följer en underhållsplan. Denna plan sträcker sig över trettio år och revideras varje år. För att säkerställa att föreningen har möjlighet att ekonomiskt klara av alla underhållsåtgärder så avsätts det årligen medel till en underhållsfond som är baserad på underhållsplanen och på föreningens ekonomiska flerårsprognos.

Utförda renoveringar i urval:
2008-2012: Fasad-, fönster-, tak- och grund/sockelrenovering.
2011-2012: Renovering av avloppsstammar (relining) på Virvelvindsgatan 4.
2013-2014: Hissrenovering.
2014-2015: Fönster- och dörrbyte innanför inglasning.
2015-2016: Renovering av tvättstugor.
2017-2018: Renovering av avloppsstammar (relining) på Virvelvindsgatan 6.
2018-2019: Renovering av avloppsstammar (relining) på Virvelvindsgatan 8 och Hallegatan 13.
2019-2020: Renovering av avloppsstammar (relining) på Virvelvindsgatan 2 och Hallegatan 15.
2020-2021: Underhållsspolning av avloppsstammar i samtliga hus och lägenheter.
2021-2022: Översyn inglasade balkonger.

Planerade renoveringar i urval:
2023-2024: Dränering runt grunder.
2024-2025: Dörrbyte.
2029-2030: Utbyte av entrépartier.

För hela underhållsplanen, se:
https://www.hsb.se/goteborg/brf/ekemarken/om-foreningen1/underhallsplan/

ÖVRIGT

Gemensamma utrymmen:
Tvättstuga:
I entréplan i varje hus finns en tvättstuga med tre maskiner, två torktumlare, två torkrum samt ett mangelrum med kallmangel. Tvättmaskiner och ett torkrum bokas i förväg på bokningstavla i tvättstugan. Övriga regler hittar du även där. I varje tvättstuga finns en toalett. På Virvelvindsgatan 6 finns dessutom en stenmangel.

Fritidslokal:
På Hallegatan 15 har föreningen en fritidslokal där fritidskommittén, enskilda medlemmar med flera anordnar studiecirklar, kurser och andra gemensamma aktiviteter. Fritidslokalen har två rum och kök samt hall och hyrs ut i sin helhet. Det finns ett gemensamt kök med kyl/frys, ugn, spisplattor, mikro, kaffebryggare och diskmaskin. Det finns även en basuppsättnng av stekpannor, kastruller, skålar, porslin, bestick samt glas. Max antal personer som får vistas i hela lokalen samtidigt är 30 personer.

Gästlägenhet:
På Virvelvindsgatan 6 i bottenvåningen har föreningen en gästlägenhet. Den har 4 sovplatser, en våningsäng och en bäddsoffa. Badrum med dusch och toalett finns, liksom ett enkelt kök med kyl för att kunna laga till frukost.

Medlemsavgiften för HSB-medlemmar är totalt fn 825 kr och fördelas enligt följande:
- Andel i HSB Göteborg á 500 kr
- Medlemsavgift á 300 kr
- Registreringsavgift á 25 kr
Är det två eller fler som köper lägenhet är det bara en av dem som betalar medlemsavgiften på 300 kr.

Har du frågor till styrelsen? Kontakta styrelsen via e-mail styrelsen@ekemarken.se.

Viktiga dokument & länkar

Energideklaration Hallegatan 13
Energideklaration VVG 2
Energideklaration VVG 4
Energideklaration VVG 8
Stadgar
Årsredovisning 2022
Kommande

Karta

Göteborg Centrala Hisingen

Virvelvindsgatan 4

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

Genom att klicka på knappen, godkänner du  användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Andra har också tittat på

Till mäklarkontoret

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

HusmanHagberg AB
Brahegatan 10
114 37 Stockholm

Org.nr: 556544-7579

Om HusmanHagberg