190
MED6F7FF6552C194619824539072AA1AD63

Vit sekelskiftespärla med lyxigt industriell och modern, stilfull touch

Kommande®

Vasastan Birkastan, Stockholm

Vikingagatan 15, 2tr

Fakta

MånadsavgiftSEK 2,658 inkl värme, VA
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum2 rok
Boarea51.5 kvm
Våning2 (hiss finns)
Lägenhetsnummer27 (1102 )
Byggår1906
Driftskostnad650 kr/månad

Ljus sekelskifteslägenhet om 2 rok i lugnt gårdsläge belägen i vacker fastighet anno 1906 i populära Birkastan. Bevarade detaljer så som djupa fönsternischer, höga golvsocklar, speglade pardörrar och generös takhöjd.

Om området

Attraktivt lugnt läge i Birkastan som är ett av Stockholms absolut populäraste områden. Upplev pulsen på Rörstrandsgatan med ett stort utbud av mysiga restauranger, designbutiker och populära fik. Ett stenkast från Karlbergs slott med motionsslinga och vackra promenadstråk längs kanalen. Ca 20 minuters promenad till vackra Hagaparken.

Över bron finns Kungsholmen med bra shopping på Västermalmsgallerian.

Kommunikation

Mycket goda kommunikationer invid Sankt Eriksplan med tunnelbana, flygbussar samt flertalet bussar. Pendeltåg finns vid Odenplan. Närhet till de stora högskolorna som Kungliga Tekniska Högskolan, Handelshögskolan, Karolinska Institutet och Stockholms Universitet.

Parkering

Boendeparkering råder i området och tillstånd utfärdas av Stockholms stad, information finns på deras hemsida. Flertalet kommersiella garage finns i området, bland annat Q-park med infart från Tomtebogatan 1.

Viktiga dokument & länkar

Stadgar Brf Viking Birkastan
Energidekleration
Årsredovisning 2016
Kommande

Bilder

Modernt industriellt kök med

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Ljus sekelskifteslägenhet om 2 rok i lugnt gårdsläge belägen i vacker fastighet anno 1906 i populära Birkastan. Bevarade detaljer så som djupa fönsternischer, höga golvsocklar, speglade pardörrar och generös takhöjd. Smakfullt renoverad med modernt badrum och kök. Fina ytskikt genomgående och vackert vita trägolv.

Välkommen till denna underbart charmiga sekelskifteslägenhet i lugnt och tyst gårdsläge. Här finns välbevarade och vackra sekelskiftesdetaljer såsom bland annat generös takhöjd, fina trägolv, djupa fönsternischer, speglade pardörrar samt bevarat serveringsskåp. Här bor man på mycket attraktiv adress mitt i eftertraktade Birkastan.

ENTRÉ - Ljus, välkomnande entré med plats för avhängning. Ett vackert serveringsskåp erbjuder bra med förvaring. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger ljust laserade trägolv som löper vidare till övriga rum.

KÖK - Härligt kök med lantlig vit inredning och matplats för upp till fyra personer. Under och överskåp erbjuder god förvaring. Bänkskiva i ljust trä och röd mosaik ovan diskbänk. Maskinell utrustning bestående av kolfilterfläkt samt kombinerad gasspis och ugn samt kyl/frys. Stort fönster in mot gården ger rummet fin ljusinsläpp. Ljust laserat trägolv samt vitmålade väggar.

SOVRUM - Rofyllt sovrum i lugnt gårdsläge med en härlig rymd och ett vackert fönster ut mot gård. Här finns gott om plats för såväl dubbelsäng som arbetsplats. En rymlig klädkammare med goda förvaringsmöjligheter når man via den speglade dörren längs in i rummet. Ljust laserat trägolv samt ljust målade väggar.

VARDAGSRUM - Härligt sällskapsrum med ljust trägolv och sobert ljusgrå väggar. Här finns ett stort fönster ut mot innergården. Vackra pardörrar öppnar upp till sovrummet som erbjuder extra ljusinsläpp även från sovrumsfönster. Här finns god plats för såväl soffmöbel som för trevlig matplats.

DUSCH/WC - Separat dusch och toalett. Renoverat 2011 med golvvärme i båda rummen. Modernt och stilfullt utförande med vitkaklade väggar samt ljusgrå klinker på golv. Spotlights infällda i tak.
Antal rum
2 rum
Boarea
51.5 kvm
Areakälla
föreningens information
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
2 av 5, hiss finns
Avgift
SEK 2,658 inkl värme, VA
Driftskostnad
SEK 7,794 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 2,351
Försäkring
SEK 2,527
Övrigt
SEK 2,916
Beräknat antal personer
2
Andel i föreningen
2.2878 %
Byggnad
Byggnadstyp
Flerbostadsfastighet
Byggnadsår
1906
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Självdrag
Energideklaration
Utförd 5/14/2009
Energiprestanda
142 kWh/m² (Atemp) och år
Förening
Namn
Brf Viking Birkastan
Om föreningen
ADRESSER
Tomtebogatan 18 samt Vikingagatan 13-15

YTA
2240 kvm boarea och 260 kvm lokalarea. Totalt 2500 kvm.

FÖRVÄRV
Föreningen tog ursprungligen över fastigheten 1917 som bostadsföreningen för att sedan ombildas till bostadsrättsförening 1998.

HEMSIDA
www.vikingbirkastan.se

GEMENSAMMA UTRYMMEN:
Ljuvlig innergård med utemöbler och grillmöjligheter
Barnvagnsrum
Tvättstuga med två tvättmaskiner, en torktumlare, torkskåp samt mangel.

BALKONG
Föreningen har diskuterat möjligheten till balkong. En omröstning har genomförts där utfallet blev att 62 % röstade för ett balkongbygge. Emellertid krävs det att 67 % positiva röster för att byggnationen ska vara möjligt. Detta gör att balkongfrågan ligger vilande.
Organisationsform
Bostadsrätt
Antal lägenheter
32
Antal lokaler i föreningen
5
Tv och bredband
Kabel-TV och bredband levereras via ComHem alternativt Bredbandsbolaget (fiber).
Parkering
I området finns flertalet externa garage. I övrigt tillämpas boendeparkering. För mantalsskriven i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering sökas hos Gatu- och fastighetskontoret. Tillståndet är gratis, en periodbetalning på 30 dagar kostar 1100 kr, alternativt löses biljett för 75 kr/dygn.
Renoveringar
Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig mellan 1998 till 2067.

Följande renoveringar är utförda:
2016 - Renovering och uppfräschning av gård. Byte av lägenhetsdörrar samt nytt lås- och bokningssystem till port, postboxar och tvättstuga.
2015 - Målning av cykelrum och soprum.
2014 - Stamspolning
2013-2017 - OVK-besiktning
2012 - Ommålning av soprum samt rensning/åtgärder li ägenheternas ventilation
2010 - Målning av fönster mot gården
2008 - Putsning fasad mot gatan samt målning av fönster mot gatan.
2005 - Nyinstallation av hiss, målning av trapphus samt byte av maskiner i tvättstugan.
2000 - Putsning fasad mot gården samt nytt gårdsbjälklag.
1990 - Byte av rörstammar och elstigar samt omläggning av tak.

Planerade renoveringar: Under de kommande tre åren är följande renoveringar inplanerade:

2017 - OVK-besiktning samt spolning av stammar.
2018 - Målning av yttertak, fönster mot gatan samt portar mot gården.
2019 - Byte av elcentral, VVS-undercentral samt målning av trapphus.
Ekonomi
Föreningen har en god ekonomi och låg belåning (ca 1 500 kr/kvm) och positivt kassaflöde. Se årsredovisningen för mer information.
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Juridisk person
Föreningen tillåter inte juridisk person
Delat ägande
Ja
Äger föreningen marken
Ja
Överlåtelseavgift
SEK 1,120
Pantsättningsavgift
SEK 448
Övrigt
OMRÅDET
Birkastan är ett av Stockholms absolut populäraste områden. Här möts det bästa från två världar med ett stort utbud av mysiga restauranger och välsorterade mataffärer runt Rörstrandsgatan samtidigt nära till härliga grönområden som bjuder på en avkopplande miljö. Bland annat når du Vasaparken med en kort promenad som erbjuder gott om aktiviteter, såväl skridskobana på vintern som fotbollsplan på sommaren, minigolf, och mysiga caféer.

I närområdet finner du även härliga promenadstråk längs Karlbergskanalen och trevliga promenadstigar, motionsspår och tennisbanor finns vid området runt Karlbergs slott.

Bostaden är belägen endast ett stenkast från S:t Eriksplan med ett stort utbud av kommunikationer som tunnelbanans gröna linje, Arlandabussarna och flera innerstadsbussar, linje 4 och linje 3.

Birkastan gränsar även mot expansiva Hagastaden som kommer att bli den nya innerstadsdelen där Stockholm och Solna möts. Här finns såväl flertalet livsmedelsbutiker, Systembolaget, Apoteket och nyöppnade SATS Torsplan. Läs gärna mer på: www.hagastaden.se

Karta

Vasastan Birkastan Stockholm

Vikingagatan 15, 2tr

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg