MED462397C1C9AC424BA06A41DC329AA09B

Välbyggd villa för permanent eller fritidsboende i pittoreska Fjällbacka!

Fjällbacka, Fjällbacka

Vetteberget 35

Fakta

Typ1-familjs friliggande villa
UpplåtelseformFriköpt
Antal rum6 rok
Boarea142 kvm
Tomtarea841 kvm
Byggår2008
Driftskostnad2,686 kr/månad

Utgångspris: SEK 5,995,000

Ansvarig mäklare

Extra kontaktperson

Visningar

27
September | Sunday
Välkommen att boka en tid för visning

Fjällbackas unika stadskärna med dess rikliga utbud av nöjen, här, där man äter gott, shoppar och njuter av en glass på bryggan medans man kan följa fotspåren av de fängslande historier som skildras här Läckbergs romaner som satt badortens namn ännu högre upp på listan över Bohusläns populära besöksmål.
Bakom viken och dess hamn reser sig Vetteberget. Berget delas i Stora och Lilla Vetteberget genom den säregna Kungsklyftan, kanske mest känd från filmatiseringen av Ronja Rövardotter.

Huset vi nu skall få besöka ligger på just detta berg.

2008 uppfördes denna välbyggda villa i 1½-plan, varav båda planen med vattenburen golvvärme via bergvärme. Här möter stilrent material praktisk funktion, fördelat på de 142 kvm och de 6 rummen, varav fyra sovrum. Nedre planets öppna lösning med allrummets eldstad och matsalsdelen som badar i burspråkets ljusinsläpp. Härifrån når man den generösa altanen från vilken havet, solnedgången och det vackra landskapet lätt stjäl vårt fokus. På övre plan finns bl.a tre sovrum, tre balkonger och ett härligt allrum med vy över både hav & eldstad.

Om området

Fjällbacka blomstrade på 1800-talet när sill-mängden ökade under sillperioden. Därmed blev sillen en stor exportvara för staden, vilket också innebar sjöfart. Det var också vid denna tid som Ansjovis uppfanns i Fjällbacka. Namnet Fjällbacka har sin grund i att den charmiga staden är belägen i backen som befinner sig under det stora "fjället", det höga Vetteberget som reser sig över staden med sina 74 meter. Idag bor ca 950 personer i Fjällbacka året runt men på somrarna mångdubblas befolkningen.

På vägen upp till Vetteberget passerar man Kungsklyftan, en spricka i granitberget där stora klippblock är fastkilade. Den är även igenkänd som "Vargklämman" från filmen Ronja Rövardotter. Från toppen av Vetteberget erbjuds en fantastisk utsikt över den unika skärgården såväl som över fastlandet. Skärgården kan vara en av Sveriges vackraste skärgårdar och består av såväl stora som små öar. Från Fjällbacka är det endast 13 km till naturreservatet Väderöarna. Det går att utforska och njuta av skärgården antingen via egen båt, med Fjällbackas taxibåtar eller med någon utav öns båtturer.

Vid foten av Vetteberget ligger den mysiga staden med Ingrids Bergmans torg. Här finner man många caféer och restauranger varav en av de mest populära är Restaurang Bryggan. Restaurang Bryggan har panoramafönster utöver havet, en fantastisk terrass med uteservering över det skvalpande havet, men även café och pianobar.

Här finns också många andra aktiviteter, så som minigolf, vandringar, hästturer, sälturer, museer, shopping, en "Murder Mystery Tour" som är inspirerad av Camilla Läckbergs böcker. Fjällbacka golfklubb har en 18-håls golfbana och tillhandahåller både café, restaurang och golfshop.

Kommunikation

Till Fjällbacka från E6an från söder: Ta avfart 103-Grindmotet och följ väg 163 mot Fjällbacka och följ vägen i ca 15 km. Väl framme i Fjällbacka sväng vänster till Falkevägen och sedan vänster direkt till Carlsgatan.

Till Fjällbacka från E6an från norr: Ta avfart 106 mot Rylandmotet och fortsätt på Riksvägen. Sväng sedan höger till Kvillevägen, följ skyltar mor Kämpersvik och sväng vänster till väg 163. Väl framme i Fjällbacka sväng vänster till Falkevägen och sedan vänster direkt till Carlsgatan.

Bussresa till Fjällbacka: Här går bussar både till och från bland annat Grebbestad, Tanumshede och Hamburgsund.

Båt: Det går båtar med lokaltrafik till öarna i skärgården men det finns även taxibåtar.

Närservice

I Fjällbacka finns såväl livsmedelsbutiker, fiskaffär, ombud för systembolaget, postkontor, banker, tandläkare och ett servicehus med vårdcentral och bibliotek.

Viktiga dokument & länkar

Bilder

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Varmt välkommen hem till Vetteberget 35 i Fjällbacka. Här har man smakfullt renoverat huset och skapat ett vackert ljus med genomgående vitmålade väggar och vitlaserade trägolv, lister och tak.
Antal rum
6 rum varav 3-4 sovrum
Boarea
142 kvm
Areakälla
taxeringsinformation
Hall
Hallen har naturlig avhängning vid hatthylla direkt till höger. Här har man även lagt ett praktiskt klinkergolv i mörkgrått.
Badrum
I direkt anslutning till hallen når ni nedervåningens badrum. Här finns toalett, kommod med handfat samt dusch med frostad vägg. Golvet är belagt med svart klinker och väggarna är kaklade i grått.
Tvättstuga
Intill hallen och toaletten har ni även tvättstugan. Här finns tvättpelare och arbetsbänk med grovdiskbänk. Golvet är belagt med våtrumsmatta och väggarna är målade i vitt.
Kök
Fortsatt in i huset så finner ni husets smakfulla kök. Köksluckorna är i trä, bänkskivan är av lättskött laminat och ovanför bänkskivan sitter ett ljusgrått kakel som stänkskydd. Köksutrustningen består utav induktionshäll, köksfläkt, kyl, frys och diskmaskin. Det finns även integrerad ugn och mikro i bekväm arbetshöjd. Samtlig köksutrustning är i rostfritt. Framför köket mot fönsterna finns en bra yta för ett större matbord och utgång till den härliga altanen!
Vardagsrum
Ljust och öppet vardagsrum med fantastiskt burspråk som ger rummet ett vackert ljus. Vardagsrummet ligger i anslutning till matplatsen och har rum för både soffa och annat möblemang. Här kan du även njuta framför braskaminen.
Altanen
En av fastighetens kanske bästa aspekter är den stora altanen som löper kring huset. Här finns det gott om plats för flera sittgrupper och här avnjuter ni den hänförande utsikten med slående solnedgångar! Här kan ni verkligen njuta av solen under hela dagen.
Sovrum 1
På nedre plan finns ett sovrum som idag används som kontor. Här finns gott om plats för dubbelsäng och övrigt möblemang.
Sovrum
På övre plan hittar du husets tre ytterligare sovrum. Alla är rymliga med plats för dubbelsäng och har snedtak. Två av sovrummen har utgång till balkong och master bedroom ansluter mot walk-in closet från vilken man också når badrummet.
Allrum
På övervåningen finns även ett bra allrum med plats för soffa och annat möblemang. Härifrån når ni en av husets tre balkonger, även denna med havsutsikt!
Badrum
Badrummet är helkaklat med mörkgrått klinkergolv och vitt kakel på väggarna. Här finns kommod med handfat, dusch med glasvägg, badkar, toalett och en bastu!
Byggnad
Byggnadstyp
1½-plansvilla
Byggnadsår
2008
Uppvärmning
Bergvärmepump med vattenburen golvvärme samt en braskamin.
Ventilation
Frånluft.
Energideklaration
Utförd 4/16/2014
Energiklass
C
Energiprestanda
55 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Grundläggning
Krypgrund/Grovkällare
Grundmur
Betong
Stomme
Trä
fasad
Trä
Fönster
3-glas
Bjälklag
Trä
Tak
Tegel
Utv. plåtarbete
Lackerad plåt
Fastighetsbeteckning
Fjällbacka 176:208
Övrigt
Sotaren: "Här finns 2 st aktiva eldstäder (öppna spisar med insats) båda sotades 180928 samt utfördes brandskyddskontroll samma datum på båda utan anmärkningar"
Allmänt om fastigheten
Driftskostnad
SEK 32,236 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 11,386
VA
SEK 9,634
Renhållning
SEK 3,572
Sotning
SEK 2,139
Försäkring
SEK 5,505
Beräknat antal personer
5
Kommentar
Posten El avser både hushållsel och uppvärmning.
Tillkommande kostnad
Kommunal fastighetsavgift
SEK 8,349 / år
Övrigt
Taxeringsvärde
SEK 3,777,000
Byggnadsvärde
SEK 2,580,000
Taxeringskod
220
Summa pantbrev
SEK 3,800,000
Tomt
Areal
841 kvm
Tomttyp
Naturtomt med berg i dagen samt gräsmatta
Planbestämmelser
Detaljplan
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.
Samfällighet, servitut etc.
Gemensamhetsanläggning: Tanum Fjällbacka GA:13 - Ändamål vägar, Gemensamhetsanläggning: Tanum Fjällbacka GA:14 - Ändramål grönområde
Last: Ledningsrätt Vatten Och Avlopp, 1435-660.1

Karta

Fjällbacka Fjällbacka

Vetteberget 35

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg