KarriärOm oss
230
MEDB15EE16A270240B1A6485164B0DE585D

Tvåa i centrala HässleholmVärpatorparens Väg 1A Hässleholm - Centralt, Hässleholm

Hässleholm - Centralt, Hässleholm

Värpatorparens Väg 1A


PRIS (utgångspris)495 000 kr

Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

2 rok

BOAREA

45 kvm

VÅNING

2

LÄGENHETSNUMMER

15

MÅNADSAVGIFT

3 410 kr

BYGGÅR

1944

PRIS

495 000 kr utgångspris

Tvåa i centrala Hässleholm

Nytt pris! Söker du centralt boende med närhet till det mesta? En kort promenad från Hässleholms centralaste delar ligger denna nätta tvårummare. Lägenheten som är belägen på andra våningen har utsikt mot hembygdsparken.

Välkommen in i den rymliga hallen som har plats för att hänga av sig ytterkläder. Här finns även fasta garderober för extra förvaring. Från hallen nås lägenhetens samtliga rum och du får direkt en fin överblick av bostadens planlösning. Till vänster nås vardagsrummet som är ljust och luftigt och med ett stort fönsterparti som släpper in mycket härligt dagsljus och som bjuder på utsikt över den intilliggande parken. Här finns plats för soffa och tv-möbel samt matbord.

Rakt fram i hallen ligger sovrummet som även det är ljust och med plats för en säng samt skrivbord eller förvaringsmöbel. Intill sovrummet ligger köket med svarta släta luckor. Här finns gott om förvaringsutrymmen med många skåp och bra arbets-/avställningsytor tack vare den extra köksinredningen. Vidare till höger i hallen ligger duschrummet som är kaklat i vitt och utrustat med kommod, wc samt duschkabin.

På Värpatorparens Väg bor du i välskött HSB-förening med en avgift på 3 410 kr/mån och då ingår uppvärmning, vatten/avlopp, sophämtning och dessutom basutbud med TV-kanaler från Tele2! I området finns många parkeringsmöjligheter dels på Värpatorparens Väg men även intill Hembygdsparken. Även på föreningens gård finns p-platser som hyrs ut av en extern aktör. För dig som cyklar finns skydd med tak utomhus samt även cykelförråd i källaren.

Om denna bostad verkar passa dig, tag kontakt för visning! Välkommen.

Bilder

MEDB15EE16A270240B1A6485164B0DE585D
MEDB5B702E39E2242D7BC8F27253BDB8B26
MEDAD248BA2DEC44AED815FEAB5D70D8BDB
MED032F84E255C146CC8A9CAFE4ADFEB026
MEDD06BEFE8EB0F47A4A3F6BB0072E33746

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

2 rok

BOAREA

45 kvm

LÄGENHETSNUMMER

15

VÅNING

2 av 3

MÅNADSAVGIFT

3 410 kr

BYGGÅR

1944

PRIS

495 000 kr utgångspris

Rumsbeskrivning

ANTAL RUM

2 rum

AREAKÄLLA

säljarens information

PARKERING

Parkeringsplats finns att hyra av extern aktör, separat kö. Parkering utanför längst med gatorna finns, gratisparkering upp till 24h.

HALL

Stor och bra hall med gott om utrymme för avhängning av ytterkläder och extra förvaring genom platsbyggda garderober. Grått laminatgolv och ljusa väggar.

SOVRUM

Ljust rum med plats för säng och tillhörande sovrumsmöblemang. Laminatgolv och ljusa väggar.

KÖK

Fräscht kök med svarta luckor och rostfri bänkskiva. Utrustat med kyl/frys, diskmaskin, spis med ugn och fläkt. Laminatgolv och målade väggar.

BADRUM

Badrum med vita kaklade väggar och plastmatta på golv. Utrustat med wc, kommod med spegelskåp, vägghängda skåp och duschkabin.

VARDAGSRUM

Luftigt vardagsrum med gott om utrymme både för matplats och soffgrupp. Laminatgolv och ljusa väggar.

Om området

Som boende centralt i Hässleholm har du gångavstånd till det mesta. Centrum har byggts om de senaste åren för att skapa en mer bilfri miljö runt om torget. Detta har även gjort att området kring stationen har fått ett modernt och urbant utseende. Väster om stationen växer en ny stadsdel fram, Norra Station. Här finns bostadsbebyggelse och restauranger men även kreativt centrum för företag att mötas. Hässleholms centrum har flertalet caféer och butiker. Det finns även en aktiv centrumförening, Hesslecity, som anordnar flertalet välbesökta evenemang året runt. I Hässleholms centrala delar finner man alla typer av boendeformer; flerbostadshus med hyres- och bostadsrätter, nyproduktion tillsammans med äldre bebyggelse samt ett fåtal villor. Centralt finns två parker; stadsparken med sin skateboardpark samt hembygdsparken med café, lekplats och flertalet äldre bevarade byggnader.

KOMMUNIKATION

Hässleholm är en riktig knutpunkt. Här möts tågen från norr-söder och öst-väst. Det är enkelt att pendla till och från Hässleholm. Till Malmö reser du på 50 min, Köpenhamn-Kastrup 1 h 20 min, Kristianstad 20 min och Stockholm 3 h 50 min. Hässleholm har stadsbussar som trafikeras från centrum och ut till de olika stadsdelarna. Även regionbussarna som går från stationen sammanlänkar centrala Hässleholm med kommunens stationsorter och landsbygd.

NÄRSERVICE

I centrum finns flertalet butiker, restauranger och caféer. Café Madrix, på torget, har serverat kaffe och te många år och är en omtyckt plats att fika på. Vid Fisktorget ligger Café Naomi som serverar meze, mat från mellanöstern och är ett omtyckt matställe. Även Hotell Statt har en välbesökt restaurang och bar. I centrum finns kulturhuset som har gott om evenemang året runt. I byggnaden finns även stadsbibliotek, café, bio och utställningshall. Som boende i de centrala delarna har du gångavstånd till stormarknader som CityGross, ICA Kvantum och Coop. Det finns även flera små kvartersbutiker för de mindre inköpen. På Vänhem finns vårdcentral och i centrum finns flera tandläkare, mödravård och öppen förskola. Kyrkklockans förskola finner du i kyrkans församlingshem.

PARKERING

I centrum finns parkeringshus under kulturhuset och under gallerian. Det finns även parkeringsplats vid Nytorget och på Fisktorget. För övrigt hänvisas till gatuparkering där man får stå parkerad 2 h eller kortare mot betalning. De flesta parkeringar nyttjar sms-parkering. Det finns även privata hyresvärdar som har parkeringsplatser för dig som behöver hyra permanent plats.

ÖVRIGT

Allt fler upptäcker fördelarna med att bo i Hässleholm. Ett tryggt och bra boende för olika livsstilar genom fantastisk natur, goda kommunikationer, ett rikt utbud av kultur och fritidsaktiviteter samt en mångfald i arbetslivet. Hässleholm är ett storstadsnära alternativ med landsbygdens fördelar.

Info om Hässleholm Centralt uppdaterad 2023-01-23

Lägenhet

ANDEL I FÖRENINGEN

4,27442 %

ANDEL AV ÅRSAVGIFTEN

4,27436 %

TILLTRÄDE

Enl. ök.

Ekonomi

EL

4 592 kr

FÖRSÄKRING

1 548 kr

SUMMA DRIFTSKOSTNAD

6 140 kr / år

BERÄKNAT ANTAL PERSONER

1

BOSTADSRÄTTENS INDIREKTA NETTOSKULDSÄTTNING

102 890 kr Uträknat genom siffrorna i årsredovisningen från 2021. Föreningens räntebärande skulder minus kassa/bank multiplicerat med bostadsrättens andelstal av årsavgift i %.
(Avser bostadsrättens indirekta andel i föreningens nettoskuldsättning.)

Byggnad

BYGGNADSTYP

Flerfamiljshus

BYGGNADSÅR

1944

UPPVÄRMNING

Fjärrvärme

HISS

finns ej

ENERGIDEKLARATION

Utförd 2018-12-03

ENERGIKLASS

E

ELFÖRBRUKNING

776 kWh/år

ÖVRIGA BYGGNADER

Cykelförråd finns samt även möjlighet att parkera cykel under tak.
Trevlig gemensam uteplats finns också att tillgå.

Byggnadssätt

FÖNSTER

2-glas fönster plus extra ljuddämpande fönster

Förening

NAMN

HSB BRF Spetsen i Hässleholm

ORGANISATIONSFORM

Bostadsrätt

ANTAL LÄGENHETER

18

VARAV HYRESLÄGENHETER

1

EKONOMI

Ingen avgiftshöjning finns planerad enligt ordförande, uppgifter inhämtad från berörd förening 2023-01-13.

ÖVERLÅTELSEAVGIFT

1 313 kr betalas av säljare

PANTSÄTTNINGSAVGIFT

525 kr

FÖRSÄKRING

I föreningens fastighetsförsäkring ingår bostadsrättstillägg för föreningens lägenheter. Bostadsrättstillägget försäkrar den boendes underhållsansvar utöver den vanliga hemförsäkringen.

TV OCH BREDBAND

Grundutbudet i TV från Tele2 ingår i avgiften.

PARKERING

P-plats finns att hyra på parkering som ägs av extern aktör. Separat kö.

RENOVERINGAR

Underhållsplanen säger att fönster och tak ska bytas inom 5-10 år.

ÖVRIGT

Medlemskap krävs i HSB och debiteras köparen/köparna med 800 kr/person.

Tvättstuga samt förråd som hör till lägenheten finns i uppgång 1A.

Cykelförråd under tak ute på gården.

Viktiga dokument & länkar

Brf Spetsen Stadgar
Energideklaration
Spetsen Årsredovisning 2019
Spetsen Årsredovisning 2020
Spetsen Årsredovisning 2021
Bostadsbeskrivning

Karta

Hässleholm Hässleholm - Centralt

Värpatorparens Väg 1A

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

Till mäklarkontoret

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg