MED54F30D1848BE4D2EBAAACAF761D370F6

Eftertraktat boende med ljuvlig brukskaraktär

Budgivning

Gustavsberg Norra Bruksgatorna, Gustavsberg

Värmdögatan 5B

Fakta

MånadsavgiftSEK 6,495 inkl. värme, vatten, sopor, bredband via fiber (100/100), TV, parkering, förråd
TypParhus
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum6 rok
Boarea113 kvm
Lägenhetsnummer4
Byggår1885
Driftskostnad774 kr/månad

Budgivning pågår
Högsta bud: SEK 8,000,000
Utgångspris: SEK 5,850,000

Säljaren, i överenskommelse med mäklaren, väljer på vilket sätt budgivningen ska presenteras på nätet.

Som vi har väntat på att en av de eftertraktade parvillorna på Värmdögatan ska komma ut till försäljning! Hela 113 kvm på två våningar med prunkande trädgård i väst. Varsamt och smakfullt renoverad (2016-2017) och inredd med mycket god känsla för stil. Effektivt och bra planerad med kök, två vardagsrum, fyra sovrum och två badrum. Öppna visningar den 18 - 19 oktober. Inga förhandsvisningar innan dess så boka in i kalendern! En visning du inte vill missa.

Om området

Värmdögatan är tillsammans med Grindstugatan en av Gustavsbergs allra kändaste bruksgator. Husen är byggda under sent 1800 -tal och lät uppföras av Magnus Iseaus som arbetarbostäder åt porslinsfabriken. Då husen byggdes så planterades även fruktträd och bärbuskar vilket gör att även trädgårdarna har anor från förr. Nu, efter 150 år så är gatan en av Gustavsbergs mest eftertraktade delar att bo på. Ett unikt boende på en av Gustavsbergs mest anrika bruksgator där känslan av en svunnen tid är påtaglig!

Höjdhagen i sig är belägen mycket centralt i Gustavsberg och är ett område bestående av kulturhistoriska bostadshus integrerat med idylliska skogsområden! Området Höjdhagen ingår i den del av Gustavsberg som staten har pekat ut som en s k riksintressant kulturmiljö och är enligt många ett av den moderna arkitekturens landmärken i Sverige. Byggnaderna i Höjdhagen ägdes traditionellt av Porslinsfabriken och är till stor del ritade av KF-arkitekten Olof Thunström. Höjdhagens östra del präglas även av äldre bebyggelse bl a innan Thunströms tid. De vackra bruksgatorna Grindstugatan, Skeviksgatan, Värmdögatan och Höjdgatan är exempel på det. Längst med den gamla landsvägen in till Stockholm finns även det gamla apoteket och det praktfulla torpet Ebbalund. I området finns den anrika och vackra Ekedalskolan (förskoleklass till årskurs 5) också präglad av byggnader från olika årtionden och en storslagen utsikt över Farstaviken. Sport och naturmässigt bjuder Höjdhagen på motionsspår, golfbana och närhet till badklippor och härlig skog. Gustavsbergs centrum med all tänkbar service ligger i direkt anslutning till Höjdhagen och genom en kort promenad nås det anrika porslinsfabriksområdet med restauranger, café och ateljer. Bussar går från hållplatserna Höjdhagen, Östra Ekedal, Farstaviken och Gustavsbergs centrum och färden till Slussen tar ca 25 minuter.

Att vandra runt i Höjdhagen är en alldeles speciell upplevelse i och med all den äldre vackra bebyggelsen i kombination av vacker kuperad natur. Välkommen att trivas i Gustavsbergs praktfulla område Höjdhagen!

Värmdö är en snabbt växande skärgårdkommun mycket på grund av kommunens idealiska läge med närhet till både stad och hav! Gå gärna in på www.varmdo.se

Bilder

Grusade gångar, fruktträdgård, altan med räcke, gräsytor mm

Anno 1880 - Gustavsbergs porslinsfabrik

Spröjs och fönsteromfattning i vitt & altan under tak

Inramad av grönt lövverk

Högt i tak, spröjsade fönster och vackra detaljer!

Planeringsverktyg

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Hela lägenheten har varsamt låtits renoveras under 2016-2017 av nuvarande ägare som bär på ett stort kultur och bebyggelseantikvariskt intresse. Det speglas av i form av fina färgval, gedigna trämaterial, handletade beslag och detaljer samt en underbar tidstypisk känsla. Detta till trots har inte funktionalitet och kvalité behövts kompromissas med varken gällande rumsplanering, kök, badrum mm. Balansen mellan nytt och gammalt i fin balans! Njut bl a av detaljer som höga golvsocklar, tidstypiska tapeter, såpade plankgolv, äldre målade fönsterdörrar, pärlspontspanel, moderna strömbrytare i äldre stil mm.

Entréplan:
Entré från utomhustrapp in i hall försedd med klinkers med golvvärme, vitmålade väggar och socklar samt garderobsförvaring bakom tapetförsedda (Versace Banana leaf) skjutdörrar. Inspektionslucka ner i grunden. Vackert målad äldre dörr in till helkaklat duschrum med dusch, WC, golvvärme, tvättmaskin, torktumlare, handfat med kommod, spegelskåp (Byggfabriken), belysning (Gysinge), Pax-fläkt samt fönster för ljusinsläpp (som går att frosta eller förse med gardin). Stort underbart vardagsrum med nylagt plankgolv med ny isolering under, braskamin, synlig murstock, vitmålade spröjsade fönster, högt i tak och gott om plats för soffgrupp och eventuellt matsalsbord. Stort kök med vita luckor, vitt kakel, vit massiv arbetsbänk med nedlimmad diskho och extra hög blandare. Två fönster i olika väderstreck, ljuvlig tapet (Duro), breda plankgolv och plats för matbord med sju platser. Vitvaror i form av hel kyl och frys, spishäll, ugn, mikro, inbyggd diskmaskin samt osynlig fläkt. Sovrum/ arbetsrum/ gästrum intill vardagsrummet.

Övre plan:
Vitmålad trappa till övre plan som består av mellanhall, badrum, tre sovrum samt allrum. Hallen i sig är som ett smycke med träpanel på golv, vägg och i tak i kombination av vackert målade dörrar. Ägarna har lagt ner särskilt mycket tid och energi på att hitta dörrar i rätt stil och mått vilket höjer intrycket. Nytt badrum (2017/2018) med badkar, handfat med skåp under, WC, belysning (Gysinge), golvvärme. Badrummet är delvist kaklat och delvist försedd med pärlspontspanel. Stort sovrum i vinkel med klädförvaring (Elfa) bakom draperi, härlig vy mot trädgård och kyrka samt. Vid renoveringen upptäcktes flertalet spännande lager av tapet. Säljaren har valt att spara ett minne av det i form av tapetremsa och del av öppen vägg. Allrum med platsbyggda hyllor, putsad murstock, framtagen äldre trävägg. Två mindre sovrum med plats för säng, garderob och skrivbord.
Antal rum
6 rum
Boarea
113 kvm
Areakälla
föreningens information
Uteplats
Enorm tillhörande trädgård bestående av fruktträd, gräsmatta, perenna rabatter, grusade gångar, stenlagd uteplats, altan under tak, buskar mm. Lägenhetsinnehavaren sköter trädgården själv. Växtlighet som samsas är äpple, rosor, pion, hallon, lavendel, höstanemon, klätterhortensia, rhododendron, plommon, clematis, mm
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Beskrivning av våningsplan
Två våningsplan
Pris
SEK 5,850,000 utgångspris
Avgift
SEK 6,495 inkl. värme, vatten, sopor, bredband via fiber (100/100), TV, parkering, förråd
Information avgift
Inga planerade avgiftshöjningar.
Driftskostnad
SEK 9,287 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 9,287
Andel i föreningen
10.434 %
Andel av årsavgiften
10.434 %
Tillträde
Enligt överenskommelse
Byggnad
Byggnadstyp
Parhus, 2 plan
Byggnadsår
1885
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Självdrag
Energideklaration
Beställd
Byggnadssätt
Fönster
2-glas
Övrigt
Hela lägenheten har renoverats under 2016 - 2018 med hjälp av professionella hantverkare.
Ny el i hela huset. Trefas indragen.
Tilläggsisolering i golv och väggar
Radonmätning gjord - under gränsvärdet.
Övriga byggnader
Två förråd i länga + förråd (2 kvm) i mitten av husets övre plan (ingång från trädgården).
Allmänt om lägenheten
Övrigt
Grusad infart med plats för två bilar. Nära till kyrkbackens lekplats och äng.
Förening
Namn
Brf Doktorsgatan
Om föreningen
Brf Doktorsgatan bildades år 2004 består av husen på Värmdögatans vänstra och östra sida. Det är sammanlagt 11 st lägenheter i olika storlekar. Husen är från slutet av 1800 - talet och består av byggnader och trädgårdar av stort kulturhistoriskt värde. De har tidigare varit bostäder åt Gustavsbergsfabrikens arbetare. Husen ritades av Magnus Isaeus. Föreningen värnar om kommunens kulturbevarandeplan och vill att fasader, trädgårdar ska vara så tidstypiska som möjligt.
Antal lägenheter
12
Tv och bredband
Ingår i avgiften
Renoveringar
Förrådslängan renoverad 2020
Takrenovering 2007/2016
Fönsterrenovering 2011
Stambyte (2011- 2017)
Fasadrenovering 2012
Fiber 2016

När det gäller ansvarsförhållandet mellan lägenhetsinnehavare och bostadsrättsförening så står det i stadgarna vem som sköter vad. I stora drag är det så att föreningen sköter alla exteriöra renoveringar/ reparationer och lägenhetsinnehavaren de interiöra renoveringarna/ reparationerna.
Det finns ingen skriven underhållsplan för framtida renoveringar utan beslut tas löpande.
Energideklaration kommer att göras inom de närmsta månaderna.
Ekonomi
Avgift för överlåtelse betalas av köpare, 2,5% pbb.
Avgift för pantsättning betalas av köpare, 1 % pbb.

Karta

Gustavsberg Norra Bruksgatorna Gustavsberg

Värmdögatan 5B

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg