KarriärOm oss
230
MED01E4651F325342E1BDCB1E509E75808F

Charmig pärla i Vallda ParkVallda Parkväg 44 Vallda - Lerkil, Vallda

Vallda - Lerkil, Vallda

Vallda Parkväg 44


PRIS1 995 000 kr

Fakta om bostaden

TYP

1-familjs friliggande villa

UPPLÅTELSEFORM

Friköpt

ANTAL RUM

2 rok

BOAREA

25 kvm

TOMTAREA

216 kvm

BYGGÅR

2005

DRIFTSKOSTNAD

983 kr/månad

PRIS

1 995 000 kr

Charmig pärla i Vallda Park

Nu har vi äntligen ett mycket trivsamt hem till salu i detta mycket populära område. Med närhet till salta bad och båtliv i Lerkil har vi Vallda Park, ett trivsamt och populärt område för dig som söker sommarkänsla året om. Låt oss presentera detta charmiga och välskötta hus om 25 välplanerade kvm som rymmer kök och allrum i ett, badrum, sovrum och ett mysigt sovloft. Den stora altanen blir ett generöst extra vardagsrum under den varmare delen av året. Fint med plats för både gillen och loungegruppen under pergolan. Här intill altanen finns det plats att odla kryddväxter att lägga direkt på tallriken. En mycket trivsam altan under tak ger entrén en extra inbjudande touch. För trädgårdsredskap och annat smått och gott finns ett förråd om 3 kvm. I detta mysiga och familjära område hittar vi både sommarboende och åretruntboende, detta är ett mycket fint alternativ till att bo i bostadsrätt. Här får du din egen friköpta fastighet med villa i behändig storlek och lagom stor trädgård. Välkommen att boka dig på visning!

Bilder

MED01E4651F325342E1BDCB1E509E75808F
MED4366474252754DAEB8BB3A66D2251E0F
MED7A4FE398FBF94BEB8E1763DA8940D370
MED2C38AFBA19164C46806652CEE50F7A16
MED74EA8A84A76246EFB54F5A0646A8E784

Planeringsverktyg

Fakta

Fakta om bostaden

TYP

1-familjs friliggande villa

UPPLÅTELSEFORM

Friköpt

ANTAL RUM

2 rok

BOAREA

25 kvm

TOMTAREA

216 kvm

BYGGÅR

2005

DRIFTSKOSTNAD

983 kr/månad

Rumsbeskrivning

ANTAL RUM

2 rum varav 1 sovrum

AREAKÄLLA

taxeringsinformation

Varmt välkomna till Vallda Park, ett mycket trivsamt och populärt område med cykel- och gångavstånd till Lerkils härliga havsbad.

Via den inbjudande altanen under tak i anslutning till entrén välkomnas vi in. Till höger möts vi av vardagsrum och kök i ett. Här ryms soffa, TV samt köksbänkar. Köket är utrustat med induktionshäll, varmlufts från Elektrolux 2004, kyl/frys från Cylinda 2013, skåpsförvaring med arbetsytor samt diskho. Det är dessutom 3-fas draget till köket.

Detta kombinerade kök och vardagsrum är en väldigt trevlig sällskapsyta. Här finns också utgång till altanen som ger ett härligt ljusinsläpp, vissa dagar så härligt att man får användning av markisen som påpassligt nog ger skugga och en behaglig inomhustemperatur. Det finns även persienner av samma goda anledning. Från vardagsrum/kök når vi också sovrummet som har plats för en större säng. Till vänster om entrén har vi det helkaklade badrummet i smakfulla ljusa toner av vitt och ljusgrått. Här finns alla bekvämligheter som dusch, toalett och tvättställ. Sist men inte minst, det mysiga sovloftet med utsikt över vardagsrummet. Här kan man med fördel ha sitt sovrum eller om ni hellre har ett gästrum för övernattande gäster. Möjligheterna är många tack vare den smarta och platseffektiva planlösningen.

Den generöst tilltagna altanen med pergolan fungerar som ett trevligt extra rum under sommarmånaderna. Här njuter ni av lugne, grönskan och sol hela dagen. De platsbyggda odlingslådorna ger möjlighet att ordna sin egen köksträdgård med favoritgrönsaker och kryddor. En plats att trivas och njuta av att bara vara och en ljuvlig bas att göra utflykter till havet och andra äventyr från. Här finns alla möjligheter, välkomna att trivas!

Läs gärna mer om Vallda Park på hemsidan: http://valldapark.se/

Om området

Lerkil ligger på norra delen av Onsala halvön och är ett utpräglat villaområde och många gånger havsnära. Naturen kring Lerkil är precis som i Sandö mycket vacker och här finns många underbara strövområden längs med kusten. Badplatserna i Lerkil uppfyller de flesta smakriktningar. Här finns långgrunda stränder, klippor och gräs. För den som älskar båtar finns det en stor privat hamn som tar upp till 750 båtar och kan vara ett bra ställe att testa fiskelyckan på. Nere vid Lerkils hamnen, intill badstranden, har vi Lerkils bar. Här kan man njuta av god mat, dryck och glass samt av vidsträckt havsutsikt.

KOMMUNIKATION

Med buss tar man sig runt bäst i Vallda, det finns två bussar som trafikerar och det är 733 och 734.
Se Västtrafikshemsida för uppdaterad tidtabell.

NÄRSERVICE

Vallda har en egen vårdcentral, veterinär klinik, det finns ett flertal olika take away restauranger, restauranger och en välsorterad ICA butik i Vallda Backa.
För den sportintresserade finns det flera idrottsanläggningar, ridskola, gym och golfklubb.

ÖVRIGT

I närområdet finns Vallda Sandö naturreservat som är ett för norra Halland typiskt stycke natur med allt från kala klippor och blockstränder till ljunghed och kärr. Naturen kring Lerkil är precis som i Sandö mycket vacker och här finns många underbara strövområden längs med kusten. Badplatserna i Lerkil uppfyller de flesta smakriktningar. Här finns långgrunda stränder, klippor och gräs. Nere vid Lerkils hamn, intill badstranden, har vi Lerkils bar. Här kan man njuta av god mat och dryck samt av vidsträckt havsutsikt.

Ekonomi

VA

1 000 kr

UPPVÄRMNING

4 000 kr

VÄG, SAMF

4 200 kr

FÖRSÄKRING

2 600 kr

SUMMA DRIFTSKOSTNAD

11 800 kr / år

TILLKOMMANDE KOSTNAD, KOMMUNAL FASTIGHETSAVGIFT

9 287 kr / år

KOMMENTAR

Nuvarande ägare har haft huset som fritidshus och varit mellan 1 och 4 personer där delar av året.

Byggnad

BYGGNADSTYP

1-plansvilla med sovloft

BYGGNADSÅR

2005

UPPVÄRMNING

Elektrisk golvvärme samt luftvärmepump ny 2022

VENTILATION

Självdrag

ENERGIDEKLARATION

Behövs ej för denna bostadstyp

Byggnadssätt

STOMME

Trä

FASAD

Trä

BJÄLKLAG

Trä

TAK

Betongpannor

FASTIGHETSBETECKNING

Buera 5:78

ÖVRIGA BYGGNADER

Ett trädgårdsförråd finns för trädgårdsredskap.

ÖVRIGT

2019 Köket gjordes om, hela stugan målades om invändigt.

2020 Altanen byggdes om och till för att få en stor altan längs med halva huset med staket, pergola samt tak i anslutning till entrén.
Fiber installerades.

2022 Målades sovrum och loft om.

Allmänt om fastigheten

TAXERINGSVÄRDE

1 286 000 kr

BYGGNADSVÄRDE

426 000 kr

TAXERINGSKOD

220, Småhusenhet, bebyggd

SUMMA PANTBREV

1 695 500 kr

Tomt

AREAL

216 kvm

TOMTTYP

Trädgårdstomt

PLANBESTÄMMELSER

Detaljplan Ändring Av Dp

VATTEN/AVLOPP

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

UTEPLATS

Två trivsamma altaner varav en under tak

PARKERING

Stenlagd parkering

SAMFÄLLIGHET, SERVITUT ETC.

Gemensamhetsanläggning: Kungsbacka Buera GA:11 ändamål: Vägar, Vattenförsörjning, Elledning och/eller belysning, Grönområden, Kvartersanläggning

Viktiga dokument & länkar

Karta

Kungsbacka Vallda - Lerkil

Vallda Parkväg 44

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

Till mäklarkontoret

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg