Centrala Handen, Handen

Vallavägen 115 (Hiss)

Fakta

MånadsavgiftSEK 5,409 Inklusive, Värme, vatten, förråd, analogt basutbud i Com Hem TV samt bredband som betalas som en obligatorisk avgift på 100 kronor.
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum3 rok
Boarea85 kvm
Våning2 (hiss finns)
Lägenhetsnummer0019
Byggår1965-1968
Driftskostnad500 kr/månad

Fast pris: SEK 2,095,000

Ansvarig mäklare

Visningar

25
October | Sunday
Kl 13:00 - 13:30
Välkommen på visning!

Bostaden säljs med FAST PRIS, Först till kvarn!

Rymlig och välplanerad lägenhet om 85 kvm i centrala handen! Bostaden är genomgående i gott skick med tidlöst renoverat kök samt helkaklat badrum från 2018 i modern stil. Den perfekta bostaden för dig som värderar en ljus och rymlig lägenhet i gott skick med en mycket trevlig balkong, 2 trappor upp med hiss. Centralt belägen i omtyckt område med närhet till Slätmossens populära naturpark med dess fina natur och grönområden som ligger precis runt knuten. Ett stenkast till bra skolor, förskolor och busskommunikationer, pendeltåg, promenadavstånd till trevligt centrum med matvaruaffär och annan service. Bekvämt avstånd till motorvägsförbindelser in till Stockholm och mot Nynäshamn.

Välkommen på visning!

Om området

Efter att Öster- och Västerhaninge kommuner slogs samman år 1971, blev Handen det naturliga kommuncentret. I dagsläget har Handen ca 11 500 invånare och är den centrala stadsdelen i Haninge kommun.

I centrala Handen finns bland annat kommunhus, kulturhus med bibliotek och konsthäll, Handens pendeltågsstation, Kungliga Tekniska Högskolan (Skolan för Teknik och Hälsa samt Skolan för Arkitektur och Samhällsbyggnad), S.t Eskils kyrka, Najdaden (två större kontorshus som bland annat rymmer hiotell- och konferensanläggning) samt inomhusgallerian Haninge Centrum.

Kommunikation

Kommunikationerna i Handen består dels av Pendeltåg som går fyra gånger i timmen under dagtid från Handenterminalen. Det tar 25 min att åka till Stockholm City och drygt 40 min till Nynäshamn. Med bil tar det ca 20 min till Stockholm City. Vidare finns Bussterminalen som ligger vid pendeltågsstationen. Här finns en rad olika busslinjer som både täcker in närområdet och grannkommunerna. Handen har för i övrigt ett väl utbyggt system av gång- och cykelvägar.

Närservice

Haninge Centrum är ett ljust och fint köpcentrum med ett 60-tal butiker såsom post, bank, polis, apotek, systembolag, huvudbibliotek, restauranger etc. Inom gång- och cykelavstånd finns också ett handelsområde som ligger i anslutning till Handens trafikplats. Här finns t ex Port73, Coop Forum och Ica MAXI Stormarknad.

Bilder

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Bostaden disponeras enligt följande:

HALL
Välkomnande rymlig hall med plats för kappavhängning och förvaringsmöbler i den inre hallen. Öppnar upp fint mot vardagsrum. Ljusa väggar och laminatgolv.

KÖK
Vidare in i bostaden finns ett stort renoverat kök i modern stil med plats för matbord invid tilltagna fönsterpartier som tillför fint ljus i köket. Skåpsluckor i vitt samspelar fint med den snygga bänkskivan i svart och kakelsättningen ovan bänken.
Halv köksö som binder ihop köket med matplatsen och bidrar ytterligare till kökets trivsamma känsla.
Köket är utrustat med kyl och frys, inbyggnad ugn och micro, induktionshäll, spisfläkt samt diskmaskin.
Matplats för 4-6 personer invid stort fönsterparti ut mot bostadens baksida som ger ett fint ljusinsläpp.

VARDAGSRUM
Vardagsrummet välkomnar dig med en öppen ljus yta och fint ljusflöde från stora fönsterpartier med utgång till trivsam balkong med bra solläge. Laminat på golv och väggar genomgående vita. Här finns gott om plats för större soffgrupp och tv-möbel.

BALKONG
Med utgång från vardagsrummet når ni den mysiga balkongen i fritt och ostört läge mot grönska. Här kan härliga sommardagar spenderas! Plats för mindre loungegrupp, krukor och växter.

BADRUM
Stilrent och renoverat badrum med grå klinker på golv och väggar helkaklade i vitt. Badrummet är utrustat med toalettstol, kommod, två belyst spegelskåp, badkar samt handdukstork. Förberett för tvättmaskin.

SOVRUM 1
Luftigt sovrum med gott om utrymme för dubbelsäng och goda förvaringsmöjligheter, två stora fönster mot bostadens innergård som ger ett härligt ljusinsläpp. Golvet är belagt med laminatgolv och väggarna i ljus kulör.

SOVRUM 2
Rymligt sovrum med gott om utrymme för dubbelsäng och goda förvaringsmöjligheter i form av ett flertal inbyggda garderober. Två stora fönster ut mot bostadens innergård som ger ett härligt ljusinsläpp. Golvet är belagt med laminat och väggar i vitt.

Välkommen på visning!
Antal rum
3 rum
Boarea
85 kvm
Areakälla
föreningens information
Balkong
Ja
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
2 av 3, hiss finns
Pris
SEK 2,095,000 Fast pris
Avgift
SEK 5,409 Inklusive, Värme, vatten, förråd, analogt basutbud i Com Hem TV samt bredband som betalas som en obligatorisk avgift på 100 kronor.
Driftskostnad
SEK 6,000 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 6,000
Beräknat antal personer
4
Kommentar
(Observera att driftkostnaderna varierar beroende på familjestorlek, elförbrukning och elavtal)
Försäkring tillkommer på driftkostnaden.
Övrigt: Kostnaden vid användning av tvättstuga är 25 kronor/tillfälle.
Andel i föreningen
0.538342 %
Andel av årsavgiften
0.538342 %
Byggnad
Byggnadstyp
Flerbostadshus med hiss
Byggnadsår
1965-1968
Uppvärmning
Bergvärme
Ventilation
Mekanisk med återvinning (FTX)
Energideklaration
Utförd 5/18/2009
Energiprestanda primärenergital
157 kWh/m² och år
Övriga byggnader
Till lägenheten hör ett källarförråd.
Allmänt om lägenheten
Övrigt
Utförda renovering/Underhåll:
- Diskmaskin 2020
- Badrum renoverat 2018
- Kök renoverat 2014/2015
- Vitvaror nya 2014/2015
- Nya golv i hall, kök vardagsrum samt sovrummen 2014/2015
- Målning av alla rum 2014/2015
Förening
Namn
BRF Solstigen
Om föreningen
BRF Solstigen

Solstigen har ett centralt och lugnt läge i tätort med närhet till utbud av arbetsplatser, kommersiell service, skolor, förskolor, samhällsservice och vägar. Det är nära till bussar och pendeltåg. Det tar cirka femton minuter att promenera till Haninge centrum, som har ett stort utbud av butiker. Nära Haninge centrum finns även Handens Närsjukhus.

I närområdet finns 2 butiker: ICA Nära som även är postombud och kiosk/minilivs "Valla Livs". Om du vill ha något att äta finns Valla gatukök "Sibylla" på Sleipnervägen och restaurang "Valla Värdshus och pizzeria" på Vallavägen.

Det finns fantastiska strövområden på nära håll som till exempel Slätmossens naturpark som ligger söder om Vallavägen.

Nära pendeltågsstationen ligger Rudans friluftsområde, med många möjligheter till aktiviteter. Här finns fina motionsspår och vandringsleder, en stor frisbeebana och badplatser. Området passar för alla, barnfamiljer, äldre och unga.

I sjön Nedre Rundan kan du fiska ädelfisk. Fiskekort finns att köpa i Vallas Gatukök, Sleipnervägen 113, Rudan Center samt medborgarkontoret på Rudsjöterassen 2, Handen.

I nära anslutning till Solstigen ligger Torvalla idrottsplats med bland annat utomhusplaner för fotboll och friidrott samt sim- och idrottshallar.

Föreningens fastighet består av flerbostadshus på Vallavägen 111-157 med totalt 194 lägenheter, 25 av dessa är hyresrätter.

Bostadshusen byggdes mellan 1965 och 1968. Det är 10 fristående eller sammanhängande byggnader i tre våningar både med och utan hiss. Av våra 24 trapphus är 13 försedda med hiss. Hiss finns i trapphusen på Vallavägen 115 - 121, 129 -131, 137 - 139, 143 - 145, 151 -155

Vad ingår i avgiften?
Värme, vatten, förråd, analogt basutbud i Com Hem TV samt bredband som betalas som en obligatorisk avgift på 100 kronor för 100/100 mbit varje månad. Bostadsrättshavaren/hyresgästen kan på egen hand teckna Digital-TV med Com Hem eller IP-TV genom Canal digital/Viasat. Bostadsrättshavaren kan på egen hand teckna 500-1000/500-1000 mbps med Ownit för 199 kronor/månad.

Hur många tvättstugor finns det? var finns de och vad kostar de att nyttja?
Det finns två tvättstugor, en på vardera gård. Enligt ritningen på hemsidan är de belägna mellan 113 och 115 samt 137 och 139. Kostnaden för ett tvättpass på fyra timmar är satt till 25 kronor.

Får juridiska personer förvärva en lägenhet?
Nej.

Är stambyte gjort?
Nej, stambyte i formell mening är inte gjord. Styrelsen uppdrog 2012 åt Avloppsteknik Svenska AB att göra en förnyad mer utförlig besiktning av både liggande och stående avloppsrör. Besiktningen visade att rören i allmänhet var i mycket gott skick. Avloppsteknik rådde att genomföra en ordentlig rensning och spolning. Under 2013 spolades och rensades avloppen (både liggande och stående). Dessa åtgärder är gjorda för att slippa genomföra stambyte inom de närmaste 15 åren. Alla rör filmades i samband med spolningen. Insatsen resulterade i 5 reliningar i stående rör i köksavloppen, ett antal liggande rör i krypgrund renoverades, 2 krypgrunder sanerades på grund av läckande ”skarvar och böjar”.

Överlåtelseavgift och pantsättningsavgift tas ut enligt stadgar. Överlåtelseavgiften är 2,5 % av gällande prisbasbelopp. Överlåtelseavgiften betalas av förvärvaren. Pantsättningsavgiften är 1 % av gällande prisbasbelopp. Pantsättningsavgift betalas av pantsättaren.

Styrelsen
E-mail: styrelsen@brfsolstigen.se

För mer information: http://www.brfsolstigen.se/
Organisationsform
Bostadsförening
Antal lägenheter
194
Varav hyreslägenheter
25
Tv och bredband
Analogt basutbud i Com Hem TV samt bredband som betalas som en obligatorisk avgift på 100 kronor för 100/100 mbit varje månad. Bostadsrättshavaren/hyresgästen kan på egen hand teckna Digital-TV med Com Hem eller IP-TV genom Canal digital/Viasat. Bostadsrättshavaren kan på egen hand teckna 500-1000/500-1000 mbps med Ownit för 199 kronor/månad.
Parkering
Det finns totalt 68 carports och 153 parkeringsplatser i föreningen. Just nu är det väntetid på parkeringsplatser och carports. Det går att ställa sig i kö för parkeringsplats eller carport.
För information om aktuell status på parkering, kontakta föreningens ekonomiska förvaltare:kundsupport@fastum.se.
Priserna är enligt följande: Parkering – 160:-/mån samt carport – 275:-/mån. Max två parkeringar per hushåll och av dessa två max en carport. Det är också bara medlemmar som får ha parkering. Om man tex skulle vara inneboende (även barn till medlemmar) så kan man inte skaffa en parkering utan måste vara medlem.
Renoveringar
Investeringar i fastigheten
För närvarande finns det inga större renoveringar eller investeringar planerade i föreningen. Nedan följer en genomgång på de senaste större investeringarna som har gjorts i föreningen.

2018 – Dränering
Sommaren 2018 så har det lagts ett nytt dräneringsskydd (dräneringsgrus och dräneringsskiva) mot fasaderna.

2019 – 2020, Energi projektet
Styrelsen har under långtid arbetat med att minska föreningens energikostnader. För att göra detta har styrelsen bedrivit ett energi projekt som under 2019 resulterade i ny ventilation och byte till bergvärme. Dessa projekt bekostades med ca 55% ur egen kassa och 45% i lån.

2019 – Ny FTX ventilation
Efter flera års arbete resulterade detta i att föreningen bytte ut ventilations aggregaten till ny modern FTX ventilation som är både energi snålare och effektivare än de som användes innan. Arbetet med ventilationen var klart i juni 2019.

2019/2020 – Bergvärme
En av föreningens största kostnader har varit för fastighetens värme, för att åtgärda detta så investerades föreningen i bergvärme. Under tidig vinter/våren 2019 så påbörjades arbetet med bergvärmen i föreningen. Arbetet drog tyvärr ut på tiden mer än beräknat, men systemet togs i drift i april 2020.

Allt som allt så beräknas utbytet av ventilationen och bytet till bergvärmen att spara föreningen runt 2 miljoner kronor årligen. Dessa besparingar kommer gå till betala av lånen som togs för investeringen samt till ett framtida byte/relining av fastigheternas stammar.

Hissar
Förenings hissar har moderniserats successivt de senaste åren, i dagsläget återstår bara moderniseringen av två hissar, vilket kommer vara klart under 2021.
Övrigt
Finns det någon planerad avgiftshöjning?
Nej, för tillfället finns det inget beslut om en planerad avgiftshöjning. Senaste höjningen gjordes i årsskiftet 2019-2020. Höjningen var på 5%.

Vad är den lägsta ägarandelen?
Den minsta tillåtna ägarandelen vid köp av bostadsrättslägenhet i föreningen är satt till tio procent.

Övrigt
I förening har vi som policy att den tekniska förvaltaren (HSB) genomför en avflyttningsbesiktning i samband med att en lägenhet säljs. Detta är för att säkerställa att allt i lägenheten är som det ska och att det inte finns några olovliga modifieringar av lägenheten, vilket är en trygghet för både köparen och säljaren om det skulle komma upp något tvistemål.
Besiktningen bokas själv av säljaren genom att dom kontaktar HSB per telefon eller via deras hemsida.

Karta

Centrala Handen Handen

Vallavägen 115 (Hiss)

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg