190
MEDDC4E7E08A8B143A9902B42CF9CEB2011

En helt egen våning i lugna, gröna Johanneberg!

Såld!

Johanneberg, Göteborg

Utlandagatan 27

Fakta

MånadsavgiftSEK 4,934 inkl värme, VA, utöver månadsavgiften tillkommer 400kr för hushållsel samt 219kr för bredband
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum4 rok
Boarea95 kvm
Våning2
Lägenhetsnummer2
Byggår1957
Driftskostnad125 kr/månad

Såld!
Slutpris: SEK 5,030,000

Ansvarig mäklare

Välkomna till en välplanerad fyra med gott om plats för familjen! Här bor ni i lugna och lummiga Johanneberg med närhet till allt vad Göteborg har att erbjuda. Egen balkong med soldränkt västerläge samt parkeringsmöjlighet. En mycket välskött förening med många stora arbeten utförda. Välkomna på visning!

Om området


I lugna och gröna Johanneberg bor du i centrala Göteborgs södra del. Härifrån har du Avenyn, Vasastaden och Södra vägen med nöjen, kultur och shopping inom bekvämt räckhåll.
Strax söder om Avenyn och Götaplatsen syns Nedre Johannebergs tegelbebyggelse i tjugotalsklassicistisk stil. Härifrån visar Viktor Rydbergsgatan vägen uppför branten till Övre Johanneberg. Häruppe hittar du Göteborgs första och mest utpräglade område i funktionalistisk stil med så kallade funkishus som blev moderna på 1930-talet. Många Johannebergsbor njuter av ljuset och den sköna utsikten över staden mot både norr och sydöst.
Johanneberg är en trivsam och populär stadsdel att bo i med härliga grönområden som Näckrosdammen, Carlanderska parken och Johannebergs kyrkopark. Du har bekväm närhet till mataffärer, apotek, vårdcentral och förskolor. Vid Mossens Idrottsplats med fotbollsplan och motionsslinga finns Fysiken, ett friskvårdscenter med toppmodern gymanläggning och ett generöst utbud av aktiviteter som klättring, vattenträning, bollsport, yoga och dans.
Vill du äta ute finns det i området en hel del kvarterskrogar, caféer och inte minst berömda restaurangen Thörnströms med vinkällare och workshops. På Quality Hotel Panorama på Eklandagatan slappnar du av med en afterwork-öl eller ett bad i utomhusjacuzzin. Lockar storstadspulsen tar du dig enkelt till fots eller med buss ned till Avenyn och Vasastaden.
Följer du Eklandagatan nedför berget österut hamnar du vid Korsvägen som är en stor knutpunkt för stadens bussar och spårvagnar. Här hittar du också några av Göteborgs stora attraktioner Svenska Mässan, Liseberg, Universeum och Världskulturmuseet.

Bilder

Stort vardagsrum med fönster i tre väderstreck!

Spisen fungerar såklart!

Stor matplats med gott om utrymme för hela sällskapet!

Fantastisk fiskbensparkett som sträcker sig över de sociala delarna av lägenheten

Mysig utsikt över villakvarteren i Johanneberg

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Välkomna upp till lummiga Johannebergs villastad. Här finner ni en perfekt planerad fyra med mycket charm men också komfort.
Antal rum
4 rum
Boarea
95 kvm
Areakälla
föreningens information
Hall
Hallen tar er in i lägenheten. Här finns det gott om plats för avhängning, säljarna förvarar även sina skor utanför lägenheten. Dessutom finns det en stor skjutdörrsgarderob och en infälld garderob, vilka skänker god förvaring. Via de fantastiskt vackra pardörrarna, med inristade Johannebegrsmotiv i glasen, leds ni vidare in till bostadens vardagsrum.
Vardagsrum
Ett stort vardagsrum med gott om plats för hela familjen! Här finns det ett naturligt utrymme för en stor soffhörna med tillhörande möblemang samt en stor matplats för hela familjen. Tack vare gavelläget är det ett ljust och trivsamt rum med utsikt över trädgårdar och grannhus som omringar området. Kronan på verket är den fungerande öppna spisen som verkligen sätter sin prägel. Utöver detta ligger det en fantastiskt fin fiskbensparkett som löper vidare genom hallen.
Kök
Ett välplanerat kök med gott om plats för den glada kocken! I anslutning till köket finner ni bostadens matplats med plats för hela familjen. Köket är utrustat med spis, ugn, fläkt, diskho, diskmaskin samt hel kyl & frys. Ett ljust och trivsamt rum tack vare det stora fönstret samt en av balkongens utgångar. Vackert kök i lugna, gråa toner med ett schackmönstrat golv.
Balkong
Balkongen är en av de bästa delarna med hela bostaden. Den ligger helt perfekt i västerläge vilket betyder sol efter lunch och en bra bit fram på sena kvällar. Här ryms det några stolar, eller varför inte en soffa? Balkongen sträcker sig över tvåa rum vilket ger den en alldeles egen titel, Kungsbalkong. Andra ingången nås från det stora sovrummet. För riktigt varma dagar kan ni, med hjälp av en kontroll, fälla ner markisen och få ett skuggigt läge.
Sovrum 1
Ett stort sovrum med gott om plats för en dubbelsäng med tillhörande sängbord. Det finns även möjlighet att ha en extra förvaringsmöbel här om så önskas. Naturlig förvaring finner ni i de två infällda garderober som finns här. Andra utgången till balkongen finns här. Väggarna är ljusa och på golvet ligger det samma laminatgolv som finns i de andra sovrummen.
Sovrum 2
Ett något mindre rum som passar perfekt som barnrum, gästrum eller kontor. Idag är det inrett till barnrum och på ena väggen finns det en mysig, glad tapet. På golvet ligger det samma laminatgolv som finns i de andra sovrummen.
Sovrum 3
Ytterligare ett stort sovrum med plats för en dubbelsäng om så önskas eller en enkelsäng med skrivbord. Här finns det gott om förvaring i de fyra garderober som står här, de är inredda och har automatbelysning. De bägge sovrummen ligger lugnt och skönt i var sitt hörn av huset. Väggarna är målade i en lugn grå ton och på golvet ligger det samma laminatgolv som finns i de andra sovrummen.
Badrum
Ljust och fräscht badrum som är helkaklat i toner av ljusa och ljusblått. Badrummet är utrustat med badkar med duschlösning, handfat, spegelskåp, toalett och handdukstork. Det finns även en förvaringslösning i ett skåp.
Parkering
Finns en tillhörande parkering mot 300kr/månad
Balkong
Ja
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
2 av 3
Avgift
SEK 4,934 inkl värme, VA, utöver månadsavgiften tillkommer 400kr för hushållsel samt 219kr för bredband
Information avgift
Avgiften har inte ändrats på flera år och det finns inga planer på att ändra den framöver (2020-09-03).
Driftskostnad
SEK 1,500 / år
Driftskostnad, varav
Försäkring
SEK 1,500
Beräknat antal personer
3
Kommentar
Ingen hushållsel tillkommer då den faktureras i månadsavgiften
Andel i föreningen
33.22 %
Andel av årsavgiften
33.22 %
Byggnad
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1957
Uppvärmning
Fjärrvärme
Energideklaration
Utförd 11/4/2016
Energiprestanda primärenergital
168 kWh/m² och år
Byggnadssätt
Fönster
3-glas
Allmänt om lägenheten
Övrigt
Det ingår två förråd i källare med tillhörande hyllsystem i båda.

Fiber finns indraget i huset och levereras av Telia.

Mycket fin och rymlig kaklad tvättstuga med Miele-maskiner. Stort torkrum med avfuktare. Väldigt lätt att få tid. Bredvid den finns en fräsch gäst-wc.

Garage med automatport som används främst som cykel- och verktygsförråd. Snickarbänk och uppsatta hyllor för förvaring.

Parkeringsplats finns att överta för 300 kr/mån. Finns även möjlighet till ytterligare platser då föreningen hyr ut två externt med 3 månaders uppsägningstid.
Förening
Namn
BRF Johannebergsvillan
Om föreningen
Bostadsrättsföreningen Johannebergsvillan registrerades 2005 och äger fastigheten Krokslätt 93:43. Då man äger sin mark har föreningen ingen kostnad för tomträtt. Föreningen består av 4 bostadsrätter med en totalyta på 286kvm. Ekonomisk förvaltning sköts av Revisorsringen. Man har en god ekonomi i föreningen med endast ca 1,8 mkr i totala lån på sin fastighet. Det finns (2020-09-01) inga beslut om förändrade månadsavgifter.
Antal lägenheter
4
Tv och bredband
Man har dragit in fiber till samtliga lägenheter.
Parkering
Det finns p-platser i föreningen som kostar 300kr/mån, för närvarande ingen kö.
Renoveringar
2019 Senast har man servat fjärrvärmepannan och man har konsulterat stamspolningsföretag som inte tycker det finns anledning att göra några åtgärder 2020-09-03. Under juni månad dränerades entrésidan och samtidigt planterade man om gräsmattan där. Utöver detta har man målat om träpartierna samt lagt ny asfalt på en av föreningens parkeringsplatser.

2016 Tvättstuga/Torkrum/gästtoalett i källaren
2015 Balkongrenovering vån 1 och 2, renovering av staket, alla fönster på källarplan målade
2010 Nydragna skorstenskanaler
2009 Nya hängrännor, stuprör och snöskydd på tak
2006 Ny ventilationsanläggning, till- och frånluft med värmeväxlare
2005 El-stamsrenovering och fjärrvärme
2000 3-glasfönster hela huset utom källarplan, trapphus och badrum
1995 Nytt tak, plåtinklädd skorsten, ny takbeklädnad samt garage
Ekonomi
Bra soliditet och kassaflöde. Endast avskrivningar som gör att inte bokslutet summeras med positivt resultat. Föreningen har alltid minst 100 000 kr i kassan för oväntade utgifter.
Övrigt
Mycket fin och rymlig kaklad tvättstuga med Miele-maskiner. Stort torkrum med avfuktare. Väldigt lätt att få tid.

Karta

Johanneberg Göteborg

Utlandagatan 27

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg