KarriärOm oss
230
MEDBAC06E64E31C40ACA8119395FC299D76

Timmerhus i Skyrup!Tennisvägen 1 Skyrup, Tyringe

Skyrup, Tyringe

Tennisvägen 1


PRIS3 850 000 kr

Fakta om bostaden

TYP

1-familjs friliggande villa

UPPLÅTELSEFORM

Friköpt

ANTAL RUM

6 rok

BOAREA

140 kvm

BIAREA

30 kvm

TOMTAREA

1 971 kvm

BYGGÅR

2009

DRIFTSKOSTNAD

3 311 kr/månad

PRIS

3 850 000 kr

Timmerhus i Skyrup!

Välkommen till detta gedigna timmerhus med härligt läge i Skyrup vid Finjasjön. Huset, byggt 2009, har en hög standard och en mycket trevlig planlösning med möjlighet att göra flera rum. Fin trädgård och naturtomt som passar väl in i omgivningen och sidobyggnader för förvaring. En obebyggd tomt som gränsar till fastigheten ingår i försäljningen och kan fungera som en förlängning på trädgården. Området är tyst och lugnt och inbjuder till långa promenader i naturen, svamp- och bärplockning, en golfrunda på den fina 18-håls golfbana eller kanske ett restaurangbesök.

På en hörntomt omgiven av härlig natur ligger det gedigna timmerhuset. Den glasade ytterdörren nås via ett trädäck och innanför dörren möts du av en rymlig entré som agerar knutpunkt i huset då alla fyra sovrum på nedre plan nås härifrån samt badrummet och trappan upp till ovanvåningen. Till höger nås de två lite mindre sovrummen varav ett har öppet ända upp i nocken vilket ger en härlig rymd samt badrummet som även det är ljust och rymligt och har både bubbelbadkar och bastu att njuta av de lite kallare dagarna om året. Till vänster i hallen nås de två större sovrummen, båda med plats för dubbelsäng och övriga förvaringsmöbler.

Vidare genom hallen nås först en gäst-wc sedan köket som är i öppen planlösning med vardagsrummet. Det är ett rum med en riktig wow-känsla med den höga takhöjden och alla fönster som släpper in mycket ljus och den vackra naturen utanför. Köket erbjuder bra med arbetsytor och skåp för förvaring och tack vare den fina placeringen i rummet så missar man ingenting av samtalet vid middagsbordet. I rummet finns även en värmande kamin samt två utgångar till de insynsskyddade trädäcken, den ena under tak vilket gör det enkelt att flytta ut middagar och samtalen utomhus även under de regniga sommarkvällarna.

En trappa upp öppnar en mysig ovanvåning upp sig med stora ytor, rymd och mycket ljusinsläpp. Rummet är helt öppet och här finns gott om yta för flera sängar och soffor och det går enkelt att dela av till flera mindre rum om så önskas. Hela huset har en varm hemtrevlig känsla, här är det enkelt att umgås och det inbjuder till sociala tillställningar på båda plan och utomhus. En perfekt plats för avkoppling och återhämtning eller härliga dagar med vänner och familj, en plats att bara vara!

Bilder

MEDBAC06E64E31C40ACA8119395FC299D76
MEDB9DCB93038C1451DB577E4C475074631
MEDA2B9B63CF7D14F519783DECFBA33E9F0
MED4BD728E8E87C469689C33F5C63013A8C
MED340A211486FD40BCBB64CD14ECF48045

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Fakta om bostaden

TYP

1-familjs friliggande villa

UPPLÅTELSEFORM

Friköpt

ANTAL RUM

6 rok

BOAREA

140 kvm

BIAREA

30 kvm

TOMTAREA

1 971 kvm

BYGGÅR

2009

DRIFTSKOSTNAD

3 311 kr/månad

Rumsbeskrivning

ANTAL RUM

6 rum varav 4-5 sovrum

AREAKÄLLA

taxeringsinformation

Gediget hus med rustika timmerväggar, panel i taket och ljust, golv i alla rum. Högt i tak med spännande takvinklar och en stor, öppen ovanvåning som kan delas upp till ytterligare fler rum. Allt trä ger en mysig och ombonad känsla.

ENTRÉHALL

Via en glasad ytterdörr välkomnas man in i en rymlig hall med skoskåp och flera klädhängare. Från hallen nås de flesta rum i huset och även ovanvåningen via en trätrappa.

SOVRUM 1& 2

Till höger i hallen finns två sovrum med garderober och fönster ut mot trädgården. I båda rummen finns det plats för en dubbelsäng samt övrig förvaringsmöbel och i det ena är det öppet upp i nock vilket ger en härlig rymd.

BADRUM

Rymligt badrum med både bubbelbadkar, dusch, wc och tvättmaskin. På golvet ligger ett sandfärgat klinkergolv och tre av väggarna är täckta med ett sandfärgat kakel. Från badrummet går en glasad dörr in till bastun som har två lavar och gott om plats för bastubad.

SOVRUM 3 & 4

I hallen och till vänster ligger två lite större sovrum med garderober och fönster som vetter mot Tennisvägen. Även dessa sovrummen har plats för en dubbelsäng och övrig förvaringsmöbel.

WC

Bredvid kök/vardagsrum finns en toalett med klinkergolv, panel på väggarna, handfat, wc och en inbyggd varmvattenberedare.

KÖK/VARDAGSRUM

Härligt sällskapsrum, öppet upp i nock med värmande kamin, stora fönsterpartier och två dubbeldörrar mot trädäcket. Det grålackade köket är placerat i en vinkel av rummet, det har gott om bänkyta och flertalet skåp för praktisk förvaring. I köket finns kyl/frysskåp (-09), spishäll (-17), fläkt, ugn (-09) och diskmaskin (-22).

OVANVÅNING

Ljus och trevlig ovanvåning med fyra takfönster. Rummet går enkelt att dela upp till flera mindre rum om behovet finns.

Om området

Skyrup ligger ca 15 km sydväst om Hässleholms tätort och ca 8 km sydost från Tyringe. I Skyrup bjuds ni på en vackert natur med ek- och bokskog. Även Finjasjön med fiske och bad finns precis intill. Området präglas till stor del av golf. Skyrups golfbana är välkänd men det finns också möjlighet till padel, ridning och vandring. Vid golfbanan finns Skyrups Båt & strandklubb med bad och brygga.

NÄRSERVICE

Närmaste matvarubutik ligger i Tyringe ca 8 km bort. I Tyringe finns även skola, förskola och tågstation. Hovdala slott som ligger på vandringsavstånd är en kulturskatt med välbevarad slottsmiljö och fina vandringsleder i historisk miljö. Hässleholms stad – ligger ca 15 km öst om Skyrup och erbjuder ett varierat utbud av kost, logi, aktiviteter mm.

ÖVRIGT

Området Skyrup sköts av en vägsamfällighet som handhar skötsel av vägarna, vägbelysningen och grönområdena. Skyrup Golf & Hotell – är en 18-håls golfbana med restaurang, golfshop och logi (stugor och hotellrum) samt padelbana.
Skyrup Country Club – är en professionell tävlings och träningsanläggning för hästar.
Trästället – är en butik i Skyrup på 4000 kvm som erbjuder ett brett sortiment av inrednings och trädgårdsprodukter.
Glada Geten - har servering och butik.
Tostarpsgården Camping & läger ligger ca 3 km från Skyrup och här kan ni campa, hyra en stuga, kanot, badtunna, vedeldad bastu, spela boulé mm.
Tostarps pensionat - nyöppnat pensionat med servering beläget i vacker skogsmiljö.
Knutstorps Ranch – är en ridanläggning som även erbjuder stuguthyrning och anläggningen ligger ca 4 km från Skyrup.
The treehouse - spännande fine dining-restaurang bland trädtopparna som ligger på Hovdalaområdet.

Info om Skyrup uppdaterad 2023-01-25.

Ekonomi

VA

3 800 kr

UPPVÄRMNING

19 500 kr

RENHÅLLNING

3 000 kr

VÄG, SAMF

5 100 kr

SOTNING

500 kr

FÖRSÄKRING

7 827 kr

SUMMA DRIFTSKOSTNAD

39 727 kr / år

BERÄKNAT ANTAL PERSONER

2

TILLKOMMANDE KOSTNAD, KOMMUNAL FASTIGHETSAVGIFT

10 857 kr / år

Byggnad

BYGGNADSTYP

1½-plansvilla

BYGGNADSÅR

2009

UPPVÄRMNING

Luft-luftvärmepump och direktverkande el

VENTILATION

Självdrag

ENERGIDEKLARATION

Utförd 2021-08-25

ENERGIKLASS

F

ENERGIPRESTANDA

97 kWh/m² (Atemp) och år

ENERGIPRESTANDA PRIMÄRENERGITAL

189 kWh/m² och år

Byggnadssätt

GRUNDLÄGGNING

Platta på mark

GRUNDMUR

Betong

STOMME

Trä

FASAD

Trä

FÖNSTER

2-glas isoler

BJÄLKLAG

Trä

TAK

Betongpannor

FASTIGHETSBETECKNING

Skyrup 3:118 och Skyrup 3:119

ÖVRIGA BYGGNADER

Förråd med vidbyggd vedförvaring och fristående öppet förråd.

ÖVRIGT

Fiber är indragen i huset.
Nytt golv på nedre plan 2022.

Säljarna önskar sälja fastigheterna inkl inventarier.

Allmänt om fastigheten

TAXERINGSVÄRDE

1 658 000 kr

BYGGNADSVÄRDE

1 297 000 kr

TAXERINGSKOD

220, Småhusenhet, bebyggd

SUMMA PANTBREV

1 100 000 kr

Tomt

AREAL

1971 kvm

TOMTTYP

trädgårdstomt/naturtomt

PLANBESTÄMMELSER

Detaljplan

VATTEN/AVLOPP

Kommunalt vatten och kommunalt avlopp.

TOMTBESKRIVNING

Fastigheterna Skyrup 3:118 (1095 kvm) och Skyrup 3:119 (876 kvm) säljs tillsammans där Skyrup 3:119 är obebyggd och kan fungera som en förlängning på trädgården.

Skyrup 3:119 (den obebyggda tomten) har skriftliga pantbrev på totalt 60 000 kr. På tomten finns även en fornlämning se "viktig information och länkar".

UTEPLATS

Stora härliga trädäck i tre väderstreck gör detta till ett härligt sommarhus där de öppna dubbeldörrarna ger en fin vy ut till trädgården.

PARKERING

Parkeringsplats för ett par bilar.

SAMFÄLLIGHET, SERVITUT ETC.

Gemensamhetsanläggning: Hässleholm Skyrup GA:2 ändamål: Vägar, Avloppsanläggning, Gemensamhetsanläggning: Hässleholm Skyrup GA:3 ändamål: Grönområden, Gemensamhetsanläggning: Hässleholm Skyrup GA:4 ändamål: Bad och/eller båtanläggning
Förmån: Avtalsservitut: Område, 11-IM3-81/11748.1

Mer information om samfälligheterna: https://skyrupsamf.se/

Viktiga dokument & länkar

Detaljplanekarta
Fornlämning Bytomt/gårdstomt
Planbeskrivning
Tennisv1_ED
Tennisv1_Rapp
Bostadsbeskrivning

Karta

Hässleholm Skyrup

Tennisvägen 1

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

Till mäklarkontoret

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg