230
MED39B42BB9A4814873BEB39D5F42BF9E45

Välplanerad 3:a på lugn återvändsgata intill Storängsparken och omtyckta lekplatsen Blomparken!Tavelsjövägen 24 Årsta, ÅRSTA

Budgivning

Årsta, ÅRSTA

Tavelsjövägen 24


PRIS (utgångspris)4 195 000 kr

Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

3 rok

BOAREA

69 kvm

VÅNING

2

LÄGENHETSNUMMER

231776001-0038

MÅNADSAVGIFT

4 889 kr

BYGGÅR

1953

PRIS

4 195 000 kr Utgångspris

Välplanerad 3:a på lugn återvändsgata intill Storängsparken och omtyckta lekplatsen Blomparken!

Ny Visning söndag 3/12 13:00-13:40!

Varmt välkomna till denna charmiga och välplanerade 3:a på lugna återvändsgatan Tavelsjövägen.

Här möts ni av stora rymliga rum och en solsäker balkong i söderläge med utsikt över grönska tillsammans med ett nära avstånd till kommunikation och härliga Årstaskogen.
Vidare finner ni en välkomnade hall med gott om förvaring i platsbyggda garderober samt bra avhängningsyta. I anslutning ligger det moderna badrummet utrustat med b.la. golvvärme och tvättmaskin.
Rymligt och funktionellt kök med gott om förvaring bakom skåpsluckor i grå ton och arbetsyta på massiva bänkskivor, den maskinella utrustningen består av kyl/frys, spis med fläkt ovan. Framför fönsterparti mot återvändsgatan finns en naturlig plats för matbord. Via köket når ni ett av bostaden sovrum och är finns det även en äldre öppning in till vardagsrummet som går att ta upp om så önskas. Även här fönsterparti mot återvändsgatan och här får ni med enkelhet plats med en dubbelsäng, skrivbord alt förvaringsmöbel. Det andra sovrummet är även det stort och luftigt med gott om förvaring i flertal platsbyggda originalgarderober, även här plats för större säng eller annat passande möblemang. Vidare finner ni vardagsrum med gott om plats för möblering, här hittar ni även utgången till den soliga balkongen i söderläge med utsikt över Blomparket och grönskan omkring.
Bostaden har fina ytskikt med enhetliga golv i kök och vardagsrum som matchar originalparketten i vardagsrummet.

Optimalt läge för familjen där närhet finns till förskolor, lekplatser och grönområden som Årstaviken och Årstaskogen. Området erbjuder ett utmärkt utbud av närservice med ICA, apotek, bibliotek, gym, badplatser och mycket annat. Här kan du se fram emot flertal mysiga promenader längs viken och du tar dig enkelt och snabbt vidare mot Gullmarsplan och Södermalm på cykel. Gångavstånd till pendeltåget, bussar och tvärbanan som bla tar en till Gullmarsplan och Liljeholmen där tunnelbanans gröna och röda linje går.
I anslutning till Tavelsjövägen finns populära Blomparken som är en välbesökt lekpark och intill ligger Storängsparken där man gärna går ner med lite picknick i solen.

För att kunna utföra visningar på bästa sätt så uppskattar vi om ni anmäler er till visning. Anmälan görs via mäklarens hemsida. Vi vill att ni i lugn och ro ska få möjlighet att se ert potentiella nästa hem.

Välkommen att kontakta ansvarig mäklare för mer information!
Leo Wessman 072-369 44 20

Bilder

MED39B42BB9A4814873BEB39D5F42BF9E45
MED74C5B5DCE113426E8C6FD3D7848F2880
MED2466BABD36074B9A9A3D0739AD8B8A83
MEDF0022860AE344C01B74FF09E113FE864
MED7E5EB10AB634435C8FE451B7000F9212

Planritningar

Planritning

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

3 rok

BOAREA

69 kvm

LÄGENHETSNUMMER

231776001-0038

VÅNING

2 av 3

MÅNADSAVGIFT

4 889 kr

BYGGÅR

1953

PRIS

4 195 000 kr Utgångspris

Rumsbeskrivning

ANTAL RUM

3 rum

AREAKÄLLA

föreningens information

BALKONG

Ja

Hall - Välkomnande och rymlig hall med plats för avhängning samt förvaring i platsbyggda originalgarderober. På golvet ligger en målad klinker och väggarna är målade i vitt. Bostaden är utrustad med säkerhetsdörr.

Badrum - Helkaklat och fint badrum utrustat med golvvärme, tvättmaskin, handfat med spegelskåp oven, WC, duschhörna med vikbar vägg samt handdukstork. Här finns en mindre vädringsfönster som bidrar till ljus.

Sovrum - Bostaden har två rymliga sovrum varav det ena ligger i anslutning till köket och med fönster mot den lugna återvändsgatan. Här finns det en igensatt dörröppning mot vardagsrummet som går att ta upp ifall man vill sätta igen ingången med köket istället. Här får det med enkelhet plats en dubbelsäng och skrivbord. Det finns även platsbyggd garderob för förvaring. Det andra sovrummet ligger med trevlig utsikt mot den grönskande baksidan. Här finns flertal platsbyggda originalgarderober som skapar gott om förvaringsmöjligheter längs hela väggen. Även här gott om utrymme för möblering.

Kök - Rymligt och praktiskt kök med naturlig matplats för ca 4 personer framför fönsterparti. utrustningen består av spis med fläkt ovan, diskmaskin samt kyl/frys. Gott om förvaring bakom släta luckor i grå ton samt arbetsyta ovan gedigen ek bänkskiva på båda sidorna.

Vardagsrum - Stort vardagsrum med gott om möbleringsmöjligheter. Här står idag soffa, skrivbord, soffbord, mediamöbel och förvaringsmöbel. Här finner ni utgång till balkongen i ett soligt söderläge omgiven av grönska. Utanför har ni även den omtyckta blomparken där barnen kan vara och leka.

Övrigt - 2 stycken källarförråd tillhör bostad. En fräsch tvättstuga med lekhörna finns i port 22 med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp samt mangel. I port 24 finns även cykelrum och barnvagnsrum med ingång via ramp vid gavel.

Om området

Årsta är ett växande område rikt av både kultur och historia. Området byggdes primärt upp under 1940-talet och har därefter förtätats i etapper - här finns boenden från nästan alla årtionden från 1940 fram till idag!

Området är känt för att upplevas som en egen stadsdel, här finns en uppsjö av välrenommerade caféer, restauranger, flera gym och på Årsta Torg finns bl.a. en biograf - Årsta Bio. Torget kallas ofta för centrum där det på omkringliggande gator finns ett brett utbud av all tänkbar service.
Förutom ett brett serviceutbud av alla de slag, finns mängder med fina parker och grönområden - inte minst Årstaviken med fina promenadstråk och möjlighet till bad.

Årsta är ett av södra Stockholms mest populära områden med både gång- och cykelavstånd till Södermalm och innerstan. Kombinationen av lugn, grönska och centrumnära läge är nästan unik i sitt slag.

I området finns stora planera på exploatering. Österut mot Slakthusområdet kommer både nya bostäder och närservice, och i södra Årsta – Årstafältet, finns planer på en helt ny stadsdel med över 6000 nya bostäder.

KOMMUNIKATION

Var än i området du bor finns gott om kommunikationer. Genom hela Årsta går buss mellan bl.a. Gullmarsplan och Årstaberg.
Vid Gullmarsplan, vilket är södra Stockholms ”nav”, når ni gröna linjens alla T-banor, bussar och givetvis tvärbanan - vilken också nås i Årstas södra del och stannar vid stationerna Linde, Valla Torg och Årstafältet.
Bara en kort promenad bort ligger även liljeholmen som erbjuder goda kommunikationer.

I Årstaberg finns anslutande pendeltåg vilken trafikerar både Nynäshamn och Södertälje söderut samt Märsta och Uppsala norrut.
Från Årstaberg till Södermalm - Södra station tar ni er på prick 5-minuter!

NÄRSERVICE

Årsta Torg erbjuder både café, bibliotek, Folkets hus, flera restauranger, ICA, frisörer, gym mm. Två Små Svin och Palmyra är två populära restauranger i området. I hela området råder gångavstånd till livsmedelsbutiker. I centrala och östra Årsta finns välsorterade ICA-butiker, i västra Årsta finns en fin Coop.

PARKERING

Många bostadsrättsföreningar erbjuder sina medlemmar parkeringsplats, läs mer om vad som gäller för just denna lägenhet under föreningsinformationen.
På de flesta gator gäller datumparkering och boendeparkering, där tillstånd söks hos Stockholm Stad. Månadskostnaden för boendeparkering är f.n. 500:-/månad.

ÖVRIGT

Årstafältet står inför en stor och positiv omvandling i och med nya planen att bygga bostäder, parker och butiker. Idag kan den golfintresserade nyttja Årstafältets driving-range.

Lägenhet

ANDEL I FÖRENINGEN

3,9652 %

ANDEL AV ÅRSAVGIFTEN

3,9652 %

Ekonomi

EL

4 000 kr

FÖRSÄKRING

2 500 kr

SUMMA DRIFTSKOSTNAD

6 500 kr / år

BERÄKNAT ANTAL PERSONER

4

KOMMENTAR

Beräkning enligt schablon

BOSTADSRÄTTENS INDIREKTA NETTOSKULDSÄTTNING

34 566 kr Beräknad enligt underlag från föreningens ekonomiska förvaltare samt ur bostadsrättsföreningens årsredovisning för räkenskapsåret 2022.
(Avser bostadsrättens indirekta andel i föreningens nettoskuldsättning.)

Byggnad

BYGGNADSTYP

Flerfamiljshus

BYGGNADSÅR

1953

UPPVÄRMNING

Fjärrvärme

VENTILATION

Självdrag

HISS

finns ej

ENERGIDEKLARATION

Utförd 2020-06-02

ENERGIKLASS

E

ENERGIPRESTANDA PRIMÄRENERGITAL

131 kWh/m² och år

Byggnadssätt

FÖNSTER

2-glas

Förening

NAMN

Brf Årstajungfrun

ORGANISATIONSFORM

Bostadsrätt

ÄKTA/OÄKTA

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

ANTAL LÄGENHETER

26

ANTAL LOKALER I FÖRENINGEN

4

EKONOMI

Belåning enligt årsredovisning 2022: 1558 kr/m²

Efter att ha antagit budgeten för det kommande verksamhetsåret har styrelsen beslutat om höja årsavgiften med 4% från och med 2022-01-01.
Inga beslut fattade om nya avgiftshöjningar i dagsläget.
Men rekommendation om 7% finns från förvaltaren.

JURIDISK PERSON

Föreningen tillåter inte juridisk person

DELAT ÄGANDE

ja

ÄGER FÖRENINGEN MARKEN

Marken innehas med tomträtt genom ett tomträttsavtal med Stockholms kommun. Nuvarande avgäldsperiod för Bastuträsk 1 löper mellan 2022-04-01—2032-03-31 med en avgäld på 304 900 kronor/år. Den nya avgälden är dock under intrappning de första 4a åren, där full avgäld börjar betalas först år 2026.

ÖVERLÅTELSEAVGIFT

1 313 kr betalas av köpare

PANTSÄTTNINGSAVGIFT

525 kr

FÖRSÄKRING

Fastigheterna är fullvärdeförsäkrade i Folksam (Rb-försäkring).
Hemförsäkring bekostas individuellt av bostadsrättsinnehavarna och bostadsrättstillägget ingår i föreningens fastighetsförsäkring.

OM FÖRENINGEN

Bostadsrättsföreningen innefattar Tavelsjövägen 20-26 och bildades 2001. Föreningen består av 27 lägenheter och 4 lokal, den ekonomiska förvaltningen sköts av Riksbyggen.

TV OCH BREDBAND

Kabel-tv kan beställas från Tele2. Bredband med fiberanslutning från B2 Bredband AB/Telenor AB mot obligatoriska tillägg om 200kr/mån

GEMENSAMMA UTRYMMEN

En mycket fräsch tvättstuga med lekhörna finns i port 22 med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp samt mangel. I port 24 finns även cykelrum och barnvagnsrum med ingång via ramp vid gavel.

PARKERING

Parkeringsplatser kan hyras av APCOA. Datumparkering efter omkringliggande gator. Föreningen sköter snöskottning utanför portarna. Annars finns boendeparkering via Stockholm Stad, för boende 500 kr/ månad.

RENOVERINGAR

Gjorda renoveringar:
1995-1996 - Stambyttes fastigheternas kök och badrum.
2001 - Byggdes föreningens tvättstuga.
2008 - Byttes elstigarna.
2012 - Fasadrenovering, gjordes en dränering av fastigheterna.
2013 - Har fasader och skorstenar setts över.
2015 - Nya tvättmaskiner och rengöring ventilation.
2016 - Injustering värme och byte av termostater.
2017 - Har föreningen målat om sina trapphus samt bytt termostater, isolering tak/vind
2018 - Stamspolning, Byte belysning i källare
2019 - Montering taksäkerhet
2020 - Målning källartrapp och fönster
2022 - Installation av torktumlare, renovering av entréportar, åtgärder efter OVK utförda.

Kommande renoveringar:
2022 - Underhåll av källartak, Byte stuprör/hängrännor
Målning fönster
2024 - Byte takpannor, underhållsarbete fönster

ÖVRIGT

Årsta är ett expansivt och attraktivt område där det pågår förtätningsplaner. För mer information om beslutande och kommande byggprojekt besök Stockholms stads hemsida http://www.stockholm.se/ eller kontakta ansvarig fastighetsmäklare för mer information.

Karta

Stockholm Årsta

Tavelsjövägen 24

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

Genom att klicka på knappen, godkänner du  användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Andra har också tittat på

Till mäklarkontoret

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

HusmanHagberg AB
Brahegatan 10
114 37 Stockholm

Org.nr: 556544-7579

Om HusmanHagberg