190
MEDA7D634B4DA9A428ABDEE6C8BAED8AA62

Fantastisk etage-5:a belägen i Gamla Enskedes idylliska villamiljö!Tallkrogsvägen 10A Enskede, ENSKEDE

Kommande®

Enskede, ENSKEDE

Tallkrogsvägen 10A


0

Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

5 rok

BOAREA

109 kvm

VÅNING

1

LÄGENHETSNUMMER

03

MÅNADSAVGIFT

5 663 kr

BYGGÅR

1926

Fantastisk etage-5:a belägen i Gamla Enskedes idylliska villamiljö!

Ny visningstid Söndag 4/6 kl 13.45-14:30!

Har ni precis som många andra längtat efter känslan av att bo i hus? Missa inte chansen att få det bästa av båda världar!
Nu presenteras en fantastisk etage-5:a fördelad på 109 kvadratmeter i två plan som under 2014-2015 renoverats i ett exklusivt utförande.

Redan vid första klivet in i bostaden möts ni av en härlig och rofylld känsla i den välkomnande hallen som erbjuder goda förvarings- och avhängningsutrymmen, här finns givetvis golvvärme och ett slitstarkt klinkergolv.

Vidare finner ni två mindre sovrum som även skulle kunna användas som arbetsrum eller gästrum, dessutom finns ett helkaklat badrum med ett ljust och genomtänkt utförande på samma plan.
Ni möts sedan av bostadens hjärta i form av stort och rymligt kök i öppen planlösning mot vardagsrummet där det även finns en naturlig plats för stort middagsbord som utan problem rymmer 6-8 personer.
Det praktiskt U-formade köket erbjuder gott om förvaring i flera över- och underskåp. Arbetsytorna är generösa och pryds av en svart stenbänkskiva, mitt emot köket finns en fullstor kyl och frys samt integrerad ugn och mikro.

Det stora och sociala vardagsrummet är en plats man gärna umgås med familj och vänner i. Med lätthet får ni plats med ett stort middagsbord och soffgrupp. Det övre planet har generöst med ljusinsläpp från hela tre väderstreck och från vardagsrummet har ni en trevlig utsikt över den grönskande trädgården via stora fönsterpartier och de vackra pardörrarna.

En trappa ner når ni bostadens stora sovrum där det får plats en dubbelsäng med tillhörande sängbord samt utrymme för garderober. Intill sovrummet ligger en stor klädkammare som även kan användas som ytterligare ett sovrum om så önskas. Här nere finns även bostadens andra badrum som bl.a. är utrustat med badkar och tvättpelare.

Den fantastiska byggnaden från 1926 består av 5 bostadsrätter som iordningställdes under 2014-2015 i ett modernt och genomtänkt utförande. I samband med byggnationen renoverades hela huset med bl.a. ny ut- och invändig el, dränering, omläggning och isolering av tak. Källaren bilades ur och isolerades, samtidigt skedde en installation av vattenburen golvvärme. Nya fönster sattes in liksom mekanisk ventilation och ny markvärmepump.

Den grönskande fruktträdgården finplanerades med gräsytor och flera trädäckade altaner så att alla bostäder ska ha sin egen uteplats. Här bor ni i en trygg och gemytlig förening där alla hjälps åt med föreningsarbete och trädgårdsskötsel för att skapa en hemtrevlig känsla för alla boende.

Bostaden ligger i Gamla Enskedes idylliska villamiljö med närhet till kommunikation där närmaste tunnelbanestation är Skogskyrkogården som på bara 10 minuter tar dig till Södermalm. I närheten finns flertal restauranger och inne i villakvarteret hittar ni populära Gamla Enskede Matbod, Matateljén och Delselius Bageri. Här har ni även närhet till natur och trevliga promenadstråk, helt enkelt ett fantastiskt läge för hela familjen!

För att kunna utföra visningar på bästa sätt så uppskattar vi att ni anmäler er till visning - anmälan görs via mäklarens hemsida!
Vi vill att ni i lugn och ro ska få möjlighet att se ert potentiella nästa hem.

Välkommen att kontakta ansvarig mäklare för mer information!
Leo Wessman 072-369 44 20

Bilder

MEDA7D634B4DA9A428ABDEE6C8BAED8AA62
MED5675F337E7454B0C8219EB12CF425D19
MED030CC6C46AF44C6DBAB5EE9D9153A36E
MED1026724A47254D6EA37EF6067CAF0E90
MED1FD09C4F438B4F73A01E3BDB1C37815B

Planritningar

Planritning

Planritning

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

5 rok

BOAREA

109 kvm

LÄGENHETSNUMMER

03

VÅNING

1 av 2

MÅNADSAVGIFT

5 663 kr

BYGGÅR

1926

Rumsbeskrivning

ANTAL RUM

5 rum

AREAKÄLLA

Nabo Förvaltningsbolag

AREAKÄLLA KOMMENTAR

Redovisat som 109 kvm yta i lägenhetsutdraget.

UTEPLATS

Varje bostad har en egen trädäckad altan i trädgården.
Till denna bostad ca 18 kvm uteplats

HALL

Välkomnande hall med golvvärme under klinkergolv i mörkgrå ton som sträcker sig en bit in i bostaden. God förvaring och avhängningsyta direkt till höger när ni kliver in. Väggarna är målade i vitt och i taket sitter flertal spotlights. Från hallen når ni de två mindre sovrummen, badrummet, trappa ner till nedervåning samt det stora köket i öppen planlösning mot vardagsrum.

SOVRUM ENTRÉPLAN

I sovrummet längst in ryms en större säng och här finns även garderober som sträcker sig från golv till tak. Det andra sovrummet är lite mindre och passar perfekt som barnrum arbetsrum eller gästrum. Väggarna är målade i vitt och på golvet ligger ett vitlaserad plankgolv som är genomgående i resten av bostaden.

BADRUM ENTRÉPLAN:

En av många fördelar i denna fantastiska bostad är de två helkaklade badrummen, ett på vardera planen. Det första som ligger mellan hall och kök erbjuder rymlig duschhörna, vägghängd WC, kommod med spegelskåp ovan, el buren golvvärme och handdukstork samt spotlights i tak. På golvet ligger en klinker i marmormönster och på väggarna sitter vita plattor tillsammans med skimrande mosaik på två ställen.

KÖK/VARDAGSRUM:

Hemmets hjärta köket som ligger i öppen anslutning mot stort vardagsrum där det även får plats ett större matbord utan att det känns för trångt. Det U-formade köket har gott om förvaring bakom vita skåpsluckor och stora arbetsytor på stenbänkskiva samt glas som stänkskydd för enklare renhållning. Mitt emot köket har delar av den maskinella utrusningen placerats, fullstor kyl/frys samt inbyggd ugn och mikro tillsammans med ytterligare förvaring.
Mot vardagsrummet finns ni en praktiskt bardisk som skärmar av köket och skapar en social känsla mellan vardagsrum och kök.
Förbi köket finner ni en öppen yta med fönsterpartier i två väderstreck vilket skapar en fantastiskt ljus och ger en trivsam utsikt över den lummiga trädgården.
Här får ni med enkelhet plats med större soffa samt matbord för 6-8 personer. Det praktiska vädringsbalkongen skapar närhet till grönska och villaområdet.

EN TRAPPA NER:

I anslutning till köket har ni den svängda trappan ner till nedervåningen där ni finner ett stort modernt badrum med tvätt pelare, inbyggt badkar, vägghängd WC, kommod med spegelskåp ovan och även här utrustat med handdukstork, golvvärme och spotlights i tak. Mitt emot badrummet finner ni praktiskt förvaring som går in under trappan. Längre in så ligger master badrum med plats för dubbelsäng, sängbord, garderober och annat passande möblemang. På andra sidan väggen ligger ett mindre sovrum som idag används som klädkammare med gott om plats för garderober.

ÖVRIGT:

Sammantaget en fantastisk etagelägenhet i toppskick med ljusa och sociala ytor tillsammans med två badrum, 3-4 sovrum, stilrent och stort kök i öppen planlösning mot vardagsrum som skapar en social och trevlig känsla. Här bor ni i en svårslagen miljö i underbara Gamla Enskede och den vackra villaidyllen. Tillgång till en lummig och trevlig trädgård med egen uteplats där man gärna har både middagar och kalas.

Om området

Gamla Enskede är ett av Stockholms mest eftertraktade områden. Här bor man omgiven av lummiga villaträdgårdar, vackra sekelskifteshus strax utanför centrala Stockholm. I Gamla Enskede samsas flera gröna parker och trevliga strövområden med ett sjudande liv.

Läget i Enskede är ultimat med en grönskande pittoresk boendemiljö men ändå med total närhet till centrala Stockholm så här får man verkligen det bästa av två världar. Välkommen till idylliska Enskede.

KOMMUNIKATION

Mycket goda kommunikationer med tunnelbanans gröna linje T18 som går genom området med stationerna Sandsborg och Skogskyrkogården och även flertalet busslinjer.

Med bil tar det ca 5 minuter in till Centrala Stockholm och man tar sig enkelt ut på E4/E20 och även väg 73 och 222.

NÄRSERVICE

I Sandsborg finns ett centrum med bl.a. ICA-butik, apotek, simhall och bibliotek.

En kort promenad bort ligger Globen Shopping med ett 60-tal butiker, restauranger och nöjesarrangemang. Här finns även en stor välsorterad ICA Kvantum.

Sickla köpkvarter tar man sig med fem minuters bilfärd. Ett 100-tal butiker, restauranger, caféer och biograf.

PARKERING

Områdesparkering Taxa 4.

ÖVRIGT

Globen och Tele2-arena ligger ett stenkast bort med mängder av sport- och nöjesevenemang.

Lägenhet

ANDEL I FÖRENINGEN

21,4859 %

Ekonomi

EL

6 500 kr

FÖRSÄKRING

3 000 kr

SUMMA DRIFTSKOSTNAD

9 500 kr / år

BERÄKNAT ANTAL PERSONER

2

KOMMENTAR

Beräkning enligt ungefärliga siffror från säljare.

Byggnad

BYGGNADSTYP

Flerfamiljshus

BYGGNADSÅR

1926

BYGGNADSÅR KOMMENTAR

ombyggnadsår 2014-2015

UPPVÄRMNING

Markvärmepump

VENTILATION

Mekanisk frånluft

HISS

finns ej

ENERGIDEKLARATION

Utförd 2021-03-12

ENERGIKLASS

E

ENERGIPRESTANDA PRIMÄRENERGITAL

130 kWh/m² och år

Byggnadssätt

FÖNSTER

2-glas och 3-glas

ÖVRIGT

Se mer information under föreningen.

Förening

NAMN

Brf Toppmurklan 7

ORGANISATIONSFORM

Bostadsrätt

ÄKTA/OÄKTA

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

ANTAL LÄGENHETER

5

ANTAL LOKALER I FÖRENINGEN

1

EKONOMI

Belåning enligt årsredovisning 2022: 12 342 kr

JURIDISK PERSON

Föreningen tillåter inte juridisk person

DELAT ÄGANDE

ja

ÄGER FÖRENINGEN MARKEN

Nej, innehas med tomträtt. Löper från 2017-10-01 till 2027-09-30.

ÖVERLÅTELSEAVGIFT

1 313 kr betalas av köpare

PANTSÄTTNINGSAVGIFT

525 kr

FÖRSÄKRING

Fastigheten är försäkrad his Trygg Hansa

OM FÖRENINGEN

Bostadsrättsföreningen Toppmurklan 7 registrerades 2014-09-20 och består av 5 stycken bostadsrätter med en total bostadsarea 498 kvm varav biyta 160 kvm.

Fastigheten är byggd 1929 med två våningar, hel källare och oinredd vind. Under 2014 så gjordes en omfattande renovering och tillbyggnad för att uppföra dessa 5 bostäder.

TV OCH BREDBAND

Föreningen är anslutna till ComHem för tv och bredband samt att det finns fiber som levereras av Bahnhof och STOKAB.

GÅRDSPLATS

Barnvänlig och grönskande trädgård med uteplatser för varje bostad. Flertal fruktträd och gräsmatta som ger en härlig villakänsla.

PARKERING

Föreningen har för närvarande 2 parkeringsplatser. Diskussioner finns om att försöka skapa några till.

RENOVERINGAR

Totalrenovering 2015: Renoveringen omfattade nya ytskikt, ut- och invändigt, ny el, vvs och dränering, omläggning av tak inklusive vattenavrinning. Källargolven urbilades med ny isolering och vattenburen golvvärme. Fastigheten har betonghålsten, bjälklag i trä och betong, yttertak i tegel, stomme i trä med putsat fasad och kopplade 2- och 3-glas fönster.
Ventilaitonen består av självdrag/mekanisk frånluft.
Uppvärmningen sker via bergvärmepump med två ackumulatortankar. Tomten finplaneras med gräsytor, uteplatser och parkeringsplatser.

Bostäderna har erhållit nytt kök med kyl/frys, ugn med häll och fläkt ovan. Golv utav massivt furu i alla rum utom badrum och källardel som erhåller klinkergolv. Badrummen har dusch, wc och handfat, kaklade väggar och klinkergolv med värmeslingor (el). Varje bostad utrustas med tvättmaskin och torktumlare. Efter renovering kommer samtliga bostäder motsvara ett nyskick.

Utförda renoveringar:
2022: Murar har förbättrats och målats om, ytunderhåll fastigheten, stamspolning i hela fastigheten, fönster mot Tallkrogsvägen är målade utvändigt.

Kommande renoveringar: 2023 Fasadrengöring samt åtgärder av mur mot Svampvägen.

Viktiga dokument & länkar

Energideklaration Tallkrogsvägen 10A
HH Så här mäter du bostaden
Stadgar
Årsredovisning 2021
Årsredovisning Toppmurklan 7 2022
Kommande

Karta

Stockholm Enskede

Tallkrogsvägen 10A

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

Genom att klicka på knappen, godkänner du  användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Andra har också tittat på

Till mäklarkontoret

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

HusmanHagberg AB
Brahegatan 10
114 37 Stockholm

Org.nr: 556544-7579

Om HusmanHagberg