230
MED3968942589104A98A5162A0514076F5E

1,5 -plansvilla i populära Hummelmora!Sviskonvägen 8 Viksjö Hummelmora, Järfälla

Viksjö Hummelmora, Järfälla

Sviskonvägen 8


PRIS (accepterat pris)4 795 000 kr


Fakta om bostaden

TYP

Kedjehus

UPPLÅTELSEFORM

Friköpt

ANTAL RUM

5 rok

BOAREA

123 kvm

TOMTAREA

372 kvm

BYGGÅR

1981

DRIFTSKOSTNAD

3 074 kr/månad

PRIS

4 795 000 kr Accepterat pris

1,5 -plansvilla i populära Hummelmora!

*ACCEPTERAT PRIS 4.795.000kr*

- Hörnläge
- Garage i länga med elbilsladdare
- Samma ägare i 42 år!
- Känsla av fristående villa men taxerad som kedjehus

Trivsamt 1,5-planshus om 123 kvm i populära Hummelmora. Här har nuvarande ägare bott och trivts sedan byggåret 1981!

Huset erbjuder en stor trädäckad altan på framsidan med intilliggande förråd samt ett vilsamt inglasat uterum på baksidan. Fördelat på två plan finns 2 badrum, 3 sovrum, kök med matplats samt ett rymligt vardagsrum med matsal i öppen planlösning.

Här bor du i lugnt och barnvänligt område med närhet till både förskola/skola samt gångavstånd till Viksjö Centrum med restauranger, mataffär, apotek, systembolag, vårdcentral med mera. I närheten finns flertalet busslinjer, ca 200m, att välja på om man vill ta sig till Jakobsberg eller Barkarby. Därefter endast ca 18 min till Odenplan med pendeltåg. Runt hörnet finns härliga grönområden, Viksjö golfklubb och Mälaren inom räckhåll med badplats.

Bilder

MED3968942589104A98A5162A0514076F5E
MED2734BF0753BE443CB966C46AFD6D3BBB
MED2C1C8A064C7246EAA3139ACF4BCFF5FE
MED1411B7771F4A40B1A53F65599CF9E331
MEDED013513DF1840FE9868A0DC6CFF6854

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Fakta om bostaden

TYP

Kedjehus

UPPLÅTELSEFORM

Friköpt

ANTAL RUM

5 rok

BOAREA

123 kvm

TOMTAREA

372 kvm

BYGGÅR

1981

DRIFTSKOSTNAD

3 074 kr/månad

Rumsbeskrivning

ANTAL RUM

5 rum varav 3-4 sovrum

AREAKÄLLA

taxeringsinformation

ENTRÉPLAN

Hall:
Avhängningsmöjligheter i dubbla garderober med spegeldörrar. Ovan entrédörren finns luft/luft värmepumpen placerad och som sänker bostadens uppvärmningskostnader. Ljusa tapeter och golv i klinker med golvvärme, exemplariskt för alla blöta skor.

Wc/dusch:
Med ingång från hallen nås badrummet. Inrett med blått kakel och klinker med golvvärme och delvis ljus våtrumstapet. Här finns dusch med vikbara väggar, skåp, handfat och spegelskåp med belysning ovan.

Kök:
Påkostat kök från Ballingslöv renoverat 2018, med utgång till inglasat uterum på baksidan. Här finns bra med förvaring i skåp och lådor, inrett med vita köksluckor och arbetsbänk i ek med grått kakel som stänkskydd ovan. Maskinellt är köket utrustat med: Kyl och frys (Samsung 2022), diskmaskin och spis med ugn (Electrolux). Plats för matbord för ca 4-6 pers vid fönster. Inrett med korkgolv, blommiga tapeter och vit bröstpanel.

Tvättstuga:
Med ingång från hallen, plastmatta i grått och ljusa vävtapeter. Här finns skåpsförvaring, tvättho, tvättmaskin och torktumlare (LG 2011).

Vardagsrum:
Rymligt vardagsrum med trivsam burspråk vilket ger ett härligare ljusinsläpp. Plats för soffgrupp, tv-möbel samt annat möblemang. Inrett med ljusa mönstrade tapeter och parkettgolv. I rummet intill ligger matsalen, inrett med laminatgolv och ljusmönstrade tapeter. Matsalen kan utgöra Sovrum 4.

ÖVRE PLAN

Inre hall:
Uppför trappen nås den inre hallen som leder in till bostadens övriga rum såsom sovrum, klädkammare och badrum. Inrett med parkettgolv och vitmålade väggar. Ovan trappen finns ett takfönster som ger ett naturligt ljusinsläpp för både trapphus och hall.

Sovrum 1:
Sovrum med plats för säng och hyllförvaring. Inrett med mönstrad fondtapet och grå heltäckningsmatta.

Sovrum 2:
Inrett med delvis mönstrad fondtapet och vita tapeter samt heltäckningsmatta i grått.

Sovrum 3:
Rymligt sovrum som även går att använda som tv-rum eller kontor. Plats för säng, hyllförvaring och skrivbord. Inrett med parkett samt delvis mönstrad fondtapet och ljusa väggar. Med anslutning till klädkammare.

Wc/badrum:
Helkaklat badrum med klinker i grått och kakel i orange. Här finns wc, badrumsskåp och byrå, handfat med spegel och belysning samt badkar. Fönster.

Övriga utrymmen:
- 2 stycken klädkammare varav ena är i anslutning till sovrum 3.
- Rymligt förråd på framsidan

Förbättringar/renoveringar:
1988- Uterum
2004- Utbyggnad av förråd
2009- Burspråk i vardagsrum
2018- Ventilation och sotning, påkostat kök från Ballingslöv
2019- Värmegolv i badrum och hall, fönsterbyte i sovrum
2020- Målning av huset utvändigt, spolning av avlopp.

Besiktigat, energideklarerat och säljansvarsförsäkrat:
Säljaren har inför försäljning av huset genomfört en s.k. förhandsbesiktning och har för avsikt att teckna en säljansvarsförsäkring mot sk. dolda fel. Besiktningsprotokollet samt energideklaration finns att ladda ner som en PDF-fil på www.husmanhagberg.se, under den aktuella adressen, under avsnittet dokument och länkar, eller rekvirera från ansvarig fastighetsmäklare.

Budgivning:
Vi tillämpar öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som har inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt. Detta innebär att säljaren avgör när, hur, till vem samt för vilket pris säljaren säljer. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som slutligen köper bostaden. I de fall det inkommer bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpeavtal är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

Om området

Viksjö är ett mycket barnvänligt och populärt område som erbjuder närhet till såväl grönområden med naturreservat och vackra promenad- och motionsområden som Mälarens badstränder och båthamn vid Viksjö Båtklubb. Viksjö som började bebyggas i slutet av 1960-talet, består i första hand av radhus, parhus och grändhus men också av friliggande villor. Viksjö har också ett flertal bostadsrättsföreningar, varav några ligger i direkt närhet till Viksjö centrum. Flera gång- och cykelvägar binder samman de olika områdena i Viksjö.
I kommunen finns en mängd alternativ för den aktive såsom is-, sim- och tennis/padelhallar, konstgräsplaner för fotboll finns vid Viksjövallen och i Viksjö centrum finns ett gym. I området har Järfällagymnasterna en gymnastikhall. Järfälla Alpina klubb har en skidbacke vid Bruket, inte långt från det vackra Görvälns Slott, med restaurang och hotell. För den golfintresserade erbjuder Viksjö GK en golfbana med 18, samt Järfälla Golfklubb en bana med 9 hål. Idag finns ett flertal förskolor. Se mer på kommunens hemsida: www.jarfalla.se.

KOMMUNIKATION

Goda bussförbindelser till Jakobsbergs pendeltågsstation med 18 min resa till Odenplan. Det finns även bussar till Karolinska Sjukhuset.

NÄRSERVICE

Viksjö Centrum har all tänkbar service med välsorterad livsmedelsbutik, café, apotek, vårdcentral, restauranger och systembolag mm. I området kring Hummelmora finns två restauranger. Söker man större utbud finns Jakobsbergs inomhusgalleria med flertal större klädbutiker, caféer och restauranger och bankkontor. Dessutom finns Barkarby Handelsplats i kommunen med tillhörande outletområde som är mycket välbesökt.

ÖVRIGT

Järfälla Kommun har 2019-11-11, med anledning av att en tidigare kraftledning som löpt genom bl a Hummelmora i Viksjö tagits ned och placerats på annat sätt, genomfört en s.k. markanvisningstävling avseende vissa markområden. Avsikten är att förtäta vissa områden med småhus och bostadsrätter. I December 2021 meddelades att byggnationen i dagsläget uteblir.

Ekonomi

VA

5 667 kr

UPPVÄRMNING

22 825 kr

VÄG, SAMF

8 400 kr

SUMMA DRIFTSKOSTNAD

36 892 kr / år

BERÄKNAT ANTAL PERSONER

2

TILLKOMMANDE KOSTNAD, KOMMUNAL FASTIGHETSAVGIFT

9 287 kr / år

KOMMENTAR

Uppvärmning avser även hushållsel. VA avser även sopor. Villaförsäkring åligger det dig som köpare att själv stämma av med ditt försäkringsbolag.

Byggnad

BYGGNADSTYP

1½-plansvilla

BYGGNADSÅR

1981

UPPVÄRMNING

Direktverkande el samt Luft/luft värmepump

VENTILATION

Mekanisk ventilation

ENERGIDEKLARATION

Utförd 2023-06-15

ENERGIKLASS

D

ENERGIPRESTANDA

123 kWh/m² (Atemp) och år

ENERGIPRESTANDA PRIMÄRENERGITAL

95 kWh/m² och år

ELFÖRBRUKNING

10 000 kWh/år

Byggnadssätt

GRUNDLÄGGNING

Betongplatta

STOMME

Träregelstomme

FASAD

Trä

FÖNSTER

Isolerglaskassetter

BJÄLKLAG

Trä

TAK

Betongpannor/underlagspapp/råspont

UTV. PLÅTARBETE

Plåt

FASTIGHETSBETECKNING

Viksjö 9:44

Allmänt om fastigheten

TAXERINGSVÄRDE

2 940 000 kr

BYGGNADSVÄRDE

1 570 000 kr

TAXERINGSKOD

220, Småhusenhet, bebyggd

SUMMA PANTBREV

2 213 000 kr

Tomt

AREAL

372 kvm

TOMTTYP

Plan trädgårdstomt

PLANBESTÄMMELSER

Detaljplan (1992-03-31)

VATTEN/AVLOPP

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

UTEPLATS

Träbelagd på framsida och inglasat uterum på baksida

PARKERING

Garage i länga

SAMFÄLLIGHET, SERVITUT ETC.

Gemensamhetsanläggning: Järfälla Viksjö GA:39 ändamål: Vägar, Vattenförsörjning, Avloppsanläggning, Radio- TV och/eller tele, Grönområden, Garage och/eller parkering, Övrigt

Samfälligheten Sviskonet i Viksjö. Avgiften om 8 400 kr/år avser bl.a: garageplats i länga, vägunderhåll, gemensamhetslokal, grund-tv utbud via Telia som ingår i digitalboxen samt även fiber som ingår. Laddbox för elbil/hybrid finns i garaget som tillhör varje hushålls garageplats och i den finns uttag för exempelvis motorvärmare. Elen som förbrukas faktureras via samfälligheten då det går på samfällighetens el.

För mer info om samfälligheten: https://sviskonet.se/
Här finns bland annat en gemensamhetslokal att hyra för samfällighetens medlemmar. Pingisbord, pingisrack och bollar finns att låna i lokalen.

Karta

Järfälla Viksjö Hummelmora

Sviskonvägen 8

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

Genom att klicka på knappen, godkänner du  användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Andra har också tittat på

Till mäklarkontoret

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

HusmanHagberg AB
Brahegatan 10
114 37 Stockholm

Org.nr: 556544-7579

Om HusmanHagberg