230
MED57E68ABFB75D42D5BB97468CBDFF55F4

Välrenoverat 30-tal - Sjöutsikt - Öppen spis - Garage - Stabil brf med låg avgiftSven Rinmans gata 1 Kungsholmen Norr Mälarstrand, Stockholm

Kungsholmen Norr Mälarstrand, Stockholm

Sven Rinmans gata 1


PRIS (utgångspris)8 795 000 kr

Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

3 rok

BOAREA

88 kvm

VÅNING

1 (hiss finns)

MÅNADSAVGIFT

3 990 kr

BYGGÅR

1931

PRIS

8 795 000 kr Utgångspris

Välrenoverat 30-tal - Sjöutsikt - Öppen spis - Garage - Stabil brf med låg avgift

Varmt välkomna till denna smakfullt och noggrant renoverade 30-talsvåning där tidlös elegans möter modern komfort på bästa sätt! Lugnt belägen invid vattnet på attraktiva Norr Mälarstrand, i en av de karaktäristiska 30-talsfastigheterna ligger denna luftiga och ljusa lägenhet med väl bevarade originaldetaljer såsom öppen spis, stuckaturer, charmig serveringsgång, en imponerande, unik skjutdörr med spröjsade glasrutor samt vackert elementskydd i original. Detta i kombination med en lägenhet där varje rum och detalj är noga genomtänkt och renoverad med högsta precision. Den höga takhöjden om ca 290 cm, de generösa rummen och fönsterpartierna samt den vackra genomgående fiskbensparketten ger ett hem som andas historia och modernitet. Ett underbart hem att trivas i!

Även bostadsrättsföreningen fastigheten är mycket välskött och det finns möjlighet till garageplats i samma hus. Ekonomin är stabil och inga större renoveringar är planerade närmsta åren.

Sammanfattningsvis en unik boendemiljö i ett lugnt och attraktivt läge med en av stadens vackraste promenadstråk strax utanför porten.

Bilder

MED57E68ABFB75D42D5BB97468CBDFF55F4
MED511A6931521741329217060651637472
MED9413636B96274E1A805E46B4BD48F761
MED4517DC9DE5F041348AFD21C7EBFF7B0E
MEDFE6E7AC20CAE4370B2D9147D725B2C99

Planritningar

Planritning

Alternativ planritning (2 sovrum)

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

3 rok

BOAREA

88 kvm

VÅNING

1 av 6, hiss finns

MÅNADSAVGIFT

3 990 kr

BYGGÅR

1931

PRIS

8 795 000 kr Utgångspris

Rumsbeskrivning

ANTAL RUM

3 rum

AREAKÄLLA

area enl faktisk uppmätning

HALL

I hallen finns plats för avhängning i hatthylla i original. Här erbjuds även bra förvaring i inbyggd garderob.
Vacker, tidstypisk säkerhetsdörr.
Från hallen nås lägenhetens gäst-wc.
Väggar: Målade i vitt
Golv: Fiskbensparkett

VARDAGSRUM

Det generösa vardagsrummet om ca 22 kvm bjuder till mysiga kvällar invid den fungerande öppna spisen. Rummet kan lätt möbleras även med matsalsmöbel för den som önskar.
Luftigt och ljust vardagsrum med generös takhöjd och vackert fönsterparti med utsikt mot Norr Mälarstrand och Riddarfjärden.
Vackra originaldetaljer i rummet såsom ett dekorativt elementskydd, takstuckaturer, en unikt bred skjutdörr med spröjsade glasrutor samt den stenklädda öppna spisen (fungerande).
Väggar: Målade i vitt
Golv: Fiskbensparkett

KÖK

Via serveringsgången nås det trivsamma och socialt utformade köket där man har öppnat upp en vägg mot intilliggande rum för att skapa ett matsalsrum. Från köket nås även den härliga uteplatsen som ligger lugnt och tyst belägen mot föreningens privata, skyddade gård. Uteplatsen blir en given favorit under sommarsäsongen.
Köket är mycket stilfullt renoverat med inredning som passar väl med byggåret, utmärkta arbetsytor i klassisk carrara marmor och full maskinell utrustning - gashäll, ugn, fläkt, mikrovågsugn, kylskåp, frysskåp och integrerad diskmaskin.
Intill köket ligger serveringsgången med det välbevarade serveringsskåpet i original. Här finns även en inbyggd garderob som används för städförvaring.
Väggar: Målade
Golv: Fiskbensparkett

UTEPLATS

Uteplatsen nås via pardörrar och vetter mot den pittoreska innergården som omges av vackra, äldre hus och fina planteringar.
Lägenhetens uteplats har trägolv med plats för både möblemang och växter.

SOVRUM 1

I en avgränsad del av bostaden ligger bostadens Master Bedroom med intilliggande badrum samt två inbyggda garderober i original. Sovrummet är väl tilltaget och rymmer utan problem både dubbelsäng samt ytterligare möblemang i form av exempelvis byråer elle rytterligare förvaring. Från sovrummet har man den fina utsikten över Norr Mälarstrand och Riddarfjärden.
Sven Rinmans Gata är en lugn liten gata som ligger rejält upphöjd från Norr Mälarstrandsnivån vilket ger en högre och än finare vy över vattnet. Även ljudet från Norr Mälarstrand begränsas.
Väggar: Målade i mild grön nyans
Golv: Fiskbensparkett

POTENTIELLT SOVRUM 2

Intill köket finns möjlighet att med enkla medel återskapa ett rum genom att sätta upp en vägg mot köket. Den ursprungliga ingången och dörren till rummet finns kvar och nås från serveringsgången.

BADRUM

Lyxigt badrum från 2021 med avgränsad duschhörna, vägghängd wc-stol och platsbyggd badrumsmöbel med ovanliggande handfat i formgjuten corian. Undertill finns en inbyggd tvättmaskin/torktumlare. Generös spegel och spotlights i tak.
Väggar: Kakel i grå nyans
Golv: Klinker i samma grå nyans som väggarna. Golvvärme

GÄST-WC

Från hallen nås gäst-wc, renoverad 2022, med vägghängd wc-stol, handfat och ovanliggande rund spegel.
Väggar: Klassiskt vitt kakel nertill och målat upptill i nyans som passar väl med golvets kolmårdsmarmor
Golv: Kolmårdsmarmor

INRE HALL

Den inre hallen ger ett inbjudande intryck. Härifrån nås den privata sovrumsdelen, köket och via den vackra skjutdörren nås vardagsrummet. Rummet kan möbleras med exempelvis matsalsmöbel för den som önskar.
Ovantill längs taklisten i rummet finns en snyggt dimbar belysning som ger en fin effekt i rummet.

Om området

Norr Mälarstrand är en paradgata och känt promenadstråk på Kungsholmen, som löper längs den norra stranden av Riddarfjärden, mellan Rålamshovsparken och Kungsholms Torg. Stråket är mycket uppskattat för promenader och har fin utsikt över Riddarfjärden och Södermalm. En gångväg följer stranden och längs den finns små broar, bryggor, sittplatser, lekplatser och restauranger. Den böljande strandlinjen skapar en mängd olika platser som erbjuder fina vyer ut över Riddarfjärden. Österut fortsätter strandpromenaden ända fram till Stockholms stadshus och vidare runt Kungsholmen och västerut finns en strandpromenad som löper mot Smedsuddsbadet och vidare mot klipporna i Fredhäll.

KOMMUNIKATION

T-banas gröna och blåa linje till Fridhemsplan samt ett flertal bussar (bl a 1 ,3 och 4).

NÄRSERVICE

Nedre delen av Kungsholmen erbjuder ett stort urval av trevliga restauranger, caféer och små butiker. Invid närliggande Fridhemsplan finns all service med flertalet stora mataffärer, gym, apotek samt Västermalmsgallerian. Även Kungsholms Torg erbjuder ypperligt serviceutbud.

PARKERING

Om man är mantalsskriven i stadsdelen kan man ansöka om tillstånd för boendeparkering hos Gatu- och Fastighetskontoret tel 08-508 263 00.

Lägenhet

ANDEL AV ÅRSAVGIFTEN

2,7282 %

ÖVRIGT

Vindsförråd.

Utöver månadsavgiften tillkommer 50 kr/månad i uteplatstillägg.

Ekonomi

BOSTADSRÄTTENS INDIREKTA NETTOSKULDSÄTTNING

590 865 kr
(Avser bostadsrättens indirekta andel i föreningens nettoskuldsättning.)

Byggnad

BYGGNADSTYP

Flerbostadshus

BYGGNADSÅR

1931

UPPVÄRMNING

Fjärrvärme

VENTILATION

Självdrag

HISS

finns

ENERGIDEKLARATION

Utförd 2019-05-27

ENERGIKLASS

E

ENERGIPRESTANDA PRIMÄRENERGITAL

137 kWh/m² och år

Förening

NAMN

Brf Gökungen 6

ORGANISATIONSFORM

Bostadsrätt

ÄKTA/OÄKTA

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

ANTAL LÄGENHETER

30

ANTAL LOKALER I FÖRENINGEN

1

ÄGER FÖRENINGEN MARKEN

Ja

OM FÖRENINGEN

Bostadsrättsföreningen Gökungen 6 består den exteriört skyddsklassade 30-talsfastigheten med två adresser; Norr Mälarstrand 78 och Sven Rinmans Gata 1 och består av totalt 30 st bostadsrättslägenheter samt 1 affärslokal som för närvarande hyrs ut till affärsidkare inom ljus och belysning.

Byggnaden uppfördes 1930–32 efter ritningar av Carl-Robert Lindström. Föreningen köpte fastigheten av Nobelstiftelsen 1999 och har sedan dess totalrenoverat den. Bland annat har fasaden återfått sin ursprungliga färg i ljus ockra, målad med gammeldags kalkfärg. Kulören motsvarar fastighetens originalfärg enligt Stadsmuseet. Föreningen värnar om fastigheten med dess historiska och kulturella värden. Taken är belagda med skifferplattor samt koppar. Även takrännor och stuprör är av koppar, vilka är försedda med värmeslingor.

Välrenoverad, vacker 30-talsfastighet med flertalet moderna och sällsynta bekvämligheter såsom garage med fjärröppning samt modern sopanläggning. Engagerad och kompetent styrelse som värnar om huset och följer 50-årig underhållsplan. De närmsta åren planeras inte större renoveringar. Föreningens ekonomi är god och man har ett stabilt positivt kassaflöde. Trots ökade kostnader planerar man att amortera enligt plan med minst 800 tkr per år och inte höja avgifterna för medlemmarna. 2022 ökade intäkterna från uthyrningen av lokalen samt månadsavgifterna och garagehyrorna.

Fin gemenskap bland föreningens medlemmar där man samlas två gånger om året för gårdsfest.

Se föreningens hemsida för mer information: www.gokungen.se.

TV OCH BREDBAND

Kabel-TV grundutbud samt bredband ingår i månadsavgiften.

GÅRDSPLATS

Det finns en trivsam, privat innergård tillgänglig för föreningens medlemmar, med planteringar samt sittgrupper.
Tre träbelagda delar av gården disponeras av boende på gårdsvåningen.
Utanför entrén till Sven Rinmans Gata 1 finns en liten trädgårdsyta med lagda stenplattor, sittgrupp och häckplantering. Här finns också några cykelplatser.

GEMENSAMMA UTRYMMEN

Föreningens medlemmar har tillgång till två tvättstugor samt ett snickar-/arbetsutrymme med dusch/toalett.
Barnvagnsrum samt cykelrum finns.
Garage finns.
Trevlig utemiljö med möblerad innergård samt mindre trädgårdsyta även utanför porten.
Sopnedkast finns i trappuppgångarna och sopkärl finns i källaren med flack ramp till gatan. För grovsopor hyrs en container en/två gånger om året. Kärl för pappersåtervinning finns.

PARKERING

Ett garage finns, med parkeringar för bilar och motorcyklar. I garaget finns tvättplats och högtryckstvätt. Det är kort kö till garage och kostnaden är 1 328 kr/månad.
Ett antal ställ för cykelförvaring är placerade i garaget (dessa uthyres för en symbolisk summa).
I den övre källaren finns barnvagnsrum och cykelförvaring.

RENOVERINGAR

Renoveringar (nedan redovisas ej komplett förteckning - se bifogat dokument för komplett förteckning)

År 2022
- Omputsning, gatufasader samt fönster Sven Rinmans Gata
- Installation av system för hantering av matavfall
- Sotning
- Brandskyddskontroll
- OVK
- Klimatanläggning, lokal

År 2021
- Renovering kungsbalkonger
Renovering hisskorg och elektronik

År 2020
- Ommålning fönster Norr Mälarstrand
- Byte avloppspump städförråd
- Kontroll bärighet garagetak mot gård genomförd utan anmärkning
- FJärrvärmecentral

År 2019
- Säkerhetsdörrar installerade till samtliga lägenheter.
- Nytt skalskydd med blippaccess och porttelefon installerat
- Målning övre källarplan samt soprum
- Stamspolning
- Energideklaration

År 2018
- Mätning och besiktning fastighetens gasnät
- Sotning

År 2017
- Byte fastighetens elcentral, elstammar samt servis
- Värmekabel kungsbalkong

År 2016
- Takrenovering inkl värmeslingor och taksäkerhetsanordningar
- Ny tvättmaskin
- Brandskyddskontroll och kamerainspektion av 25 rökkanaler

År 2015
- OVK
- Installation av garageport med fjärröppning
- Sotning

År 2014
- Installation luftkonditionering, lokal

År 2013
- Injustering värmesystem
- Kontroll gårdens bärighet och betong utan anmärkning

År 2012
- Målning fönster Norr Mälarstrand
- Installation av rörelsedetektorer för armaturen i garaget

År 2011
- Bredbandsnät (fiber/koppar) installerat till alla lägenheter och lokaler
- Renovering eller byte av stänger till entrémattor
- Rörelsesensorer installerade till armatur källarplan

År 2010
- Ny ventilationsanläggning med värmeåtervinning

År 2009
- Garaget samt övriga utrymmen renoverades och målades
- Utbyte värmeväxlare
- OVK

År 2008
- Balkonger och terrasser installerade (bekostade av respektive bostadsrätt)

År 2003
- Renovering och tätning av skortstenar, imkanaler och öppna spisar samt provtryckning
- Renovering av hissar

År 2001-2002
- Fasadrenovering och målning
- Fönsterrenovering gårdssida
- Gården fräschades upp och markskiktet lades om

År 2000
- Stambyte/renovering, VVS och badrum/toalett

ÖVRIGT

El: Bostäder och lokaler har kabelnät samt automatsäkringar och jordfelsbrytare.
Värme: Fjärrvärme i hela fastigheten. Bostäder har öppna spisar för trivseleldning.
Vatten och avlopp: Stambyte genomfört, med införande av cirkulerande varmt tappvatten.
Ventilation: Självdrag i bostäder och mekanisk i butikslokaler.

Viktiga dokument & länkar

Energideklaration
Stadgar
Underhållshistorik Gökungen 6
Årsredovisning 2022
Bostadsbeskrivning

Karta

Stockholm Kungsholmen Norr Mälarstrand

Sven Rinmans gata 1

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

Genom att klicka på knappen, godkänner du  användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Andra har också tittat på

Till mäklarkontoret

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

HusmanHagberg AB
Brahegatan 10
114 37 Stockholm

Org.nr: 556544-7579

Om HusmanHagberg