MEDAED27830583345EC975BEA92E64432BB

Fint beläget skärgårdshus med tillhörande bod, brygga, bastu & närhet t strand

Svartsö/Gällnö/Grinda, Gällnöby

Svartsö Högholmen karklö 115

Fakta

TypFritidshus
Antal rum4 rok
Boarea71 kvm
Tomtarea1,657 kvm
Byggår1984
Driftskostnad835 kr/månad

Utgångspris: SEK 4,500,000

Ansvarig mäklare

Extra kontaktperson

Visningar

Kontakta fastighetsmäklaren för att boka visning!

Högt och fint belägen skärgårdsfastighet som erbjuder bl a stora sociala ytor, öppen spis, tre sovrum och en altan i skyddat läge med havsutsikt. Tillhörande gästhus/ bod vid vattnet. Dessutom delägare i fastighet på 14 150 kvm mark med 300 m strandlinje med brygga, bastu och strand med kvällssol.

Belägen på vackra Högholmen, centralt placerad i Stockholms skärgård med närhet till Gällnö, Grinda och Svartsö. Högholmen nås med egen båt eller med hjälp av linjetrafik (Waxholmsbolaget) till Trångholmen och därefter promenad. Fastigheten köps tillsammans med 1/3 övertagande av den omgärdande fastigheten Karklö 1:37. Möjlighet till fantastiskt generationsboende eller för familjer som vill bo nära varandra men ändå äga separata fastigheter.

Om området

Svartsö - Svartsö tillhör Värmdö kommun beläget i den mellersta delen av Stockholms skärgård och är en av de större öarna i området. Här möter du öppna jordbrukslandskap och under vår och sommar står ängar och dikesrenar i full blom. Öns grusvägar är lämpliga för löpning, vandring och cykelturer. Här finns även flakmopeder, 4-hjulingar, ett fåtal bilar och enstaka traktorer. Åretruntöppna Svartsö Lanthandel (Alsvik) är ombud för post, systembolag och apotek. Läkarbåten besöker ön enligt tidtabell och numera finns återvinningsstation, restauranger och logi med konferensmöjlighet. Svartsö är en levande ö med bra möjlighet för vandring och cykel. Under sommartid finns två krogar på Svartsö. Beställ Lanthandelns matkasse, eller catera under lågsäsong. Läs mer om Svartsö här: https://www.svartsonorra.se/

Gällnö - Gällnö ligger beläget i mellersta Skärgården utanför Värmdölandet cirka 90 minuters båtfärd från centrala Stockholm. Trots närheten till storstadspulsen är ett besök på Gällnö så långt ifrån storstadsstressen man kan komma. Den välbevarade gamla skärgårdsbebyggelsen gör dig påmind om en annan tid. När sommaren äntligen kommer blir det däremot full fart på Gällnö. Till vandrarhemmet kommer gäster från världens alla hörn och Torsviken fylls upp av motorbåtar och segelbåtar. Stockholmarna kommer ut till sina sommarhus och under ett par månader förvandlas den annars så stilla byn till en liten metropol med bar, handelsbod och café. Under äppelträden vid baren kan man slå sig ner för att äta en bit mat eller bara ta ett glas vin. I caféet bjuds det på hembakt kaffebröd och nyrostat kaffe från Waxholm. Läs mer om Gällnö här: https://gallno.se

Grinda - I östra kanten av Saxarfjärden på bekvämt båtavstånd från Stockholms innerstad, Vaxholm och Ljusterö ligger Grinda. Ön är ett av de första områden som Stockholms stad köpte för att ge sina invånare möjligheter till skärgårdssemester. Idag är Grinda ett av skärgårdens mest populära utflyktsmål. Grinda har två båtbryggor, norra och södra bryggan med en fin promenadväg som förbinder de bägge bryggorna. För båtturister finns mycket att göra på Grinda. En fin gästhamn med toaletter, dusch och bastu ligger i Hemviken vid värdshuset. Runt ön finns massor av fina badställen med klippor eller sandstränder. Kajaker finns att hyra och du kan också lära dig klättra i berg eller skjuta med pilbåge. Sedan 1998 ägs Grinda av skärgårdsstiftelsen, som arrenderar ut verksamheter till Grinda Wärdshus och Grinda Gård. Idag är Grinda ett av skärgårdens mest populära utflyktsmål. Läs mer om grinda här: https://visitskargarden.se/resmaal/mellersta-skaergaarden/grinda.aspx

Kommunikation

Alla tre öar har förbindelser med Waxholmsbolaget.

Bilder

Tillgång till stranden Brudstänkan i ogenerat läge med vacker solnedgång

Välkommen till Högholmen!

Trevlig stuga med fasad i halvtimmer

Gott om yta för sällskap

Altan med havsvy Mellan tallarna

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Antal rum
4 rum varav 3 sovrum
Boarea
71 kvm
Areakälla
taxeringsinformation
Hall
Välkomnande och rymlig hall med gott om plats för avhängning och förvaring. Anslutning till badrum, kök/vardagsrum och sovrumskorridor.
Kök
Välplacerat hörnkök med gott om köksförvaring. Utrustat med spis, fläkt kyl diskho. Vit träpanel och kakel samt ljusa luckor och laminatgolv.
Sovrum 1
Stort sovrum med plats för dubbelsäng, skrivbord, två garderober samt byrå och dylikt. Dubbeldörr med anslutning till altanen. Tapet och golv i laminat.
Sovrum 2
Sovrum med plats för säng och inbyggda garderober. Blå tapet och plastmatta.
Förråd
Rymligt förråd placerat precis till vänster om entrédörren vid farstukvisten.
Sovrum 3
Sovrum med plats för säng och inbyggd garderob. Plastgolv och strukturtapet.
Vardagsrum
Trivsamt vardagsrum med plats för en ordentlig soffgrupp och tillhörande bord. Här finns även utrymme för ett matbord intill den öppna spisen mellan vardagsrum och kök. Fint ljusinsläpp med fönster i tre väderstreck och utgång till altan. Plankgolv, vita träväggar och tak med vackra bjälkar.
Badrum
Badrum med praktisk plastmatta utrustat med tvättmaskin, duschkabin, mulltoa (multrum, Kleevius) samt handfat med kommod.
Byggnad
Byggnadstyp
1-plansvilla
Byggnadsår
1984
Uppvärmning
Direkt El
Energideklaration
Behövs ej för denna bostadstyp
Byggnadssätt
Grundläggning
Krypgrund
Stomme
Trä
fasad
Trä
Fönster
2-glas
Bjälklag
Trä
Tak
Betongpannor
Fastighetsbeteckning
Karklö 1:60
Övrigt
Den som köper den här fastigheten kommer även köpa in sig med 1/3 i strandfastigheten som omgärdar den här och som sträcker sig över hela den östra delen av Högholmen. Den fastigheten består av 14 150 kvm mark bestående av skog, klippor och en ca 300 m lång strandlinje. På den gemensamma fastigheten ligger brygga, bastu, sophantering och pumphus/brunn. Delen av den fastigheten överlåtes i samband med köpekontrakt för den här. Möjlighet finns också såklart att köpa alla fyra fastigheter.

Servitut finns för området med brygga/bod samt för promenadstig mellan fastigheten och bryggan.

Säljaren kommer att lämna kvar visst lösöre som finns på fastigheten.

Soptunnan står vid gästhusen och hämtas därifrån.

Byggrätten för fastigheten är, vid tolkning av detaljplanen, 80 + 40 kvm.
Övriga byggnader
Tillhörande strand/båtbod. Av de tre som står vid vattnet är det den som är till höger som tillhör den här fastigheten. Indragen el.
Allmänt om fastigheten
Driftskostnad
SEK 10,023 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 7,023
Renhållning
SEK 3,000
Beräknat antal personer
3
Tillkommande kostnad
Kommunal fastighetsavgift
SEK 8,349 / år
Övrigt
Taxeringsvärde
SEK 1,978,000
Byggnadsvärde
SEK 631,000
Taxeringskod
220
Summa pantbrev
SEK 505,000
Tomt
Areal
1657 kvm
Tomttyp
natur/skogstomt/gräsmatta
Uteplats
Högt belägen
Vatten/avlopp
Vatten är draget från den gemensamma brunnen som ligger på Karklö 1:37. Renoverat pumphus med ny hydropress (2016).
BDT-avlopp i slänten på Karklö 1:37 till slamavskiljare (tillstånd från 1982). Torrtoalett (multrum Clivius med tillstånd från 1982) . Enligt kommunens bedömning lyder klassificeringen såhär: "Uppgifterna indikerar att det kan finnas brister med hantering av avlopp och toalett på fastigheten och kan vara i behov av åtgärder."
Samfällighet, servitut etc.
Förmån: Officialservitut Båtplats Bryggplats, 01-VÄM-3160.1
Förmån: Officialservitut Väg, 01-VÄM-3160.2

Karta

Svartsö/Gällnö/Grinda Gällnöby

Svartsö Högholmen karklö 115

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg