MED8B73D5DC65644ECFAA8FBF1855783522

Välskött västkuststuga med tillgång till strandtomt på 15 723 kvm

Gällnöby

Svartsö Högholmen karklö 114

Fakta

TypFritidshus
Antal rum3 rok
Boarea60 kvm
Tomtarea1,573 kvm
Byggår1987
Driftskostnad975 kr/månad

Utgångspris: SEK 3,995,000

Ansvarig mäklare

Visningar

Kontakta fastighetsmäklaren för bokning av tid för visning!

Mysig skärgårdsfastighet med vy över grönska och hav. Nära tillgång till eget gästhus vid hamnen. Till den här fastigheten tillhör dessutom 1/3 av strandtomt på 14 150 kvm med bl a brygga, bastu och strand med kvällssol. Här erbjuds fina sällskapsytor i form av en trivsam soffhörna, öppen planlösning till matdel och en centralt placerad braskamin. Trevligt burspråk för umgänge, spel och drink. Två rymliga sovrum med förvaringsutrymmen, funktionellt kök samt en altan i fantastiskt soligt söderläge.

Fastigheten är belägen på vackra Högholmen, centralt placerad i Stockholms skärgård med närhet till Gällnö, Grinda och Svartsö. Ön nås med egen båt eller med hjälp av linjetrafik (Waxholmsbolaget) till Trångholmen och därefter promenad. Fastigheten köps tillsammans med 1/3 av den omgärdande fastigheten Karklö 1:37 (se fastighetskartan). Optimal möjlighet till generationsboende eller för familjer som vill bo nära varandra men ändå äga separata fastigheter.

Om området

Svartsö - Svartsö tillhör Värmdö kommun beläget i den mellersta delen av Stockholms skärgård och är en av de större öarna i området. Här möter du öppna jordbrukslandskap och under vår och sommar står ängar och dikesrenar i full blom. Öns grusvägar är lämpliga för löpning, vandring och cykelturer. Här finns även flakmopeder, 4-hjulingar, ett fåtal bilar och enstaka traktorer. Åretruntöppna Svartsö Lanthandel (Alsvik) är ombud för post, systembolag och apotek. Läkarbåten besöker ön enligt tidtabell och numera finns återvinningsstation, restauranger och logi med konferensmöjlighet. Svartsö är en levande ö med bra möjlighet för vandring och cykel. Under sommartid finns två krogar på Svartsö. Beställ Lanthandelns matkasse, eller catera under lågsäsong. Läs mer om Svartsö här: https://www.svartsonorra.se/

Gällnö - Gällnö ligger beläget i mellersta Skärgården utanför Värmdölandet cirka 90 minuters båtfärd från centrala Stockholm. Trots närheten till storstadspulsen är ett besök på Gällnö så långt ifrån storstadsstressen man kan komma. Den välbevarade gamla skärgårdsbebyggelsen gör dig påmind om en annan tid. När sommaren äntligen kommer blir det däremot full fart på Gällnö. Till vandrarhemmet kommer gäster från världens alla hörn och Torsviken fylls upp av motorbåtar och segelbåtar. Stockholmarna kommer ut till sina sommarhus och under ett par månader förvandlas den annars så stilla byn till en liten metropol med bar, handelsbod och café. Under äppelträden vid baren kan man slå sig ner för att äta en bit mat eller bara ta ett glas vin. I caféet bjuds det på hembakt kaffebröd och nyrostat kaffe från Waxholm. Läs mer om Gällnö här: https://gallno.se

Grinda - I östra kanten av Saxarfjärden på bekvämt båtavstånd från Stockholms innerstad, Vaxholm och Ljusterö ligger Grinda. Ön är ett av de första områden som Stockholms stad köpte för att ge sina invånare möjligheter till skärgårdssemester. Idag är Grinda ett av skärgårdens mest populära utflyktsmål. Grinda har två båtbryggor, norra och södra bryggan med en fin promenadväg som förbinder de bägge bryggorna. För båtturister finns mycket att göra på Grinda. En fin gästhamn med toaletter, dusch och bastu ligger i Hemviken vid värdshuset. Runt ön finns massor av fina badställen med klippor eller sandstränder. Kajaker finns att hyra och du kan också lära dig klättra i berg eller skjuta med pilbåge. Sedan 1998 ägs Grinda av skärgårdsstiftelsen, som arrenderar ut verksamheter till Grinda Wärdshus och Grinda Gård. Idag är Grinda ett av skärgårdens mest populära utflyktsmål. Läs mer om grinda här: https://visitskargarden.se/resmaal/mellersta-skaergaarden/grinda.aspx

Kommunikation

Alla tre öar har förbindelser med Waxholmsbolaget.

Bilder

Stor altan i soligt söderläge med utsikt mot hav

Sällskapsdel med fönster i tre väderstreck

Brygga i söderläge

Umgås på strand och bergsklippor

Välkomna till Svartsö Högholmen 114

Fakta

Rumsbeskrivning
Antal rum
3 rum varav 2 sovrum
Boarea
60 kvm
Areakälla
taxeringsinformation
Hall
Plats för avhängning på hatthylla och i inbyggd garderob. Praktisk golvmatta och vittapetserade väggar. Anslutning till badrum, sovrum och vardagsrum.
Vardagsrum
Hemtrevligt vardagsrum med soff och- matdel. Plankgolv och vittapetserade väggar. Centralt placerad spis. Stora fönsterpartier som ger rikligt med ljusinsläpp.
Burspråk
Trevligt burspråk med fönster i tre väderstreck och utgång till altan.
Kök
Praktiskt kök med plastmatta, vita väggar och kakel. Utrustat med spis, fläkt, kyl/frys och diskho.
Sovrum 1
Stort sovrum med plats för dubbelsäng och förvaring i garderobsvägg.
Sovrum 2
Sovrum med plats för säng/våningssäng, byrå och garderob.
Badrum
Badrum med våtrumsmatta och tapet. Utrustad med duschkabin, handfat och förbränningstoalett.
Altan
Stor altan i soligt söderläge med nära vy över grönska och hav.
Förråd
Förråd finns med anslutning på framsidan av huset, höger om entrén.
Byggnad
Byggnadstyp
1-plans fritidshus
Byggnadsår
1987
Uppvärmning
Direkt El
Byggnadssätt
Grundläggning
Plintar
Stomme
Trä
fasad
Träpanel
Fönster
3 glas isoler
Bjälklag
Trä
Tak
Betongpannor
Fastighetsbeteckning
Karklö 1:62
Övriga byggnader
Tillhörande strand/båtbod. Av de tre som står vid vattnet är det den västra (närmast bastun) som tillhör den här fastigheten. Indragen el.

Den som köper den här fastigheten kommer även tilldelas 1/3 i strandfastigheten som omgärdar den här och som sträcker sig över hela den östra delen av Högholmen. Den fastigheten består av 14 150 kvm mark bestående av skog, klippor och en ca 300 m lång strandlinje. På den gemensamma fastigheten ligger brygga, bastu och pumphus/brunn.

Det finns ett skriftligt pantbrev kopplat till den här fastigheten där en dödningsprocess har inletts. Under den tiden går det inte att utnyttja det pantbrevsbeloppet (79 000 kr).

Säljaren kommer att lämna kvar visst lösöre som finns på fastigheten.

Soptunnan står vid gästhusen och hämtas därifrån.

Byggrätten för fastigheten är, vid tolkning av detaljplanen, 80 + 40 kvm.

Servitut finns för området med brygga/bod samt för promenadstig mellan fastigheten och bryggan.
Allmänt om fastigheten
Driftskostnad
SEK 11,700 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 8,700
Renhållning
SEK 3,000
Beräknat antal personer
2
Tillkommande kostnad
Kommunal fastighetsavgift
SEK 8,349 / år
Övrigt
Taxeringsvärde
SEK 2,255,000
Byggnadsvärde
SEK 561,000
Taxeringskod
220
Summa pantbrev
SEK 421,000
Tomt
Areal
1573 kvm
Tomttyp
naturtomt
Uteplats
Altan i soligt söderläge
Vatten/avlopp
Vatten är draget från den gemensamma brunnen som ligger på Karklö 1:37. Renoverat pumphus med ny hydropress (2016). BDT till slamavskiljare från 1986. Torrtoalett. Tillstånd för latrinkompostering saknas. Enligt kommunens bedömning lyder klassificeringen såhär: "Uppgifterna indikerar att det kan finnas brister med hantering av avlopp och toalett på fastigheten och kan vara i behov av åtgärder".
Samfällighet, servitut etc.
Förmån: Officialservitut Båtplats Bryggplats, 01-VÄM-3160.1
Förmån: Officialservitut Väg, 01-VÄM-3160.2

Karta

Gällnöby

Svartsö Högholmen karklö 114

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg