MEDD8D50800B013432BBAF87FB8E031F2F1

Fint beläget skärgårdshus med strandbod, del av brygga & närhet till strand

Svartsö/Gällnö/Grinda, Gällnöby

Svartsö Högholmen karklö 112

Fakta

TypFritidshus
Antal rum5 rok
Boarea66 kvm
Tomtarea1,640 kvm
Byggår1981
Driftskostnad833 kr/månad

Utgångspris: SEK 3,995,000

Ansvarig mäklare

Visningar

Kontakta fastighetsmäklaren för att boka visning!

Välkommen att förvärva fin skärgårdsfastighet med rymligt hus med upp till fyra sovrum med tillhörande strandbod. Dessutom del i fastighet (Karklö 1:37) bestående av 14 150 kvm mark med 300 m lång strandlinje med brygga, bastu och badrocksavstånd till strand med kvällssol. Belägen på vackra Högholmen, centralt placerad i Stockholms skärgård med närhet till Gällnö, Grinda och Svartsö. Högholmen nås med egen båt eller med hjälp av linjetrafik (Waxholmsbolaget) till Trångholmen och därefter promenad. Det går även bra att åka till Karklö brygga och åka båt från den till Högholmen. Den som köper den här fastigheten tilldelas även 1/3 av den omgärdande fastigheten Karklö 1:37 som är nolltaxerad. Möjlighet till fantastiskt generationsboende eller för familjer som vill bo nära varandra men ändå äga separata fastigheter.

Om området

Svartsö - Svartsö tillhör Värmdö kommun beläget i den mellersta delen av Stockholms skärgård och är en av de större öarna i området. Här möter du öppna jordbrukslandskap och under vår och sommar står ängar och dikesrenar i full blom. Öns grusvägar är lämpliga för löpning, vandring och cykelturer. Här finns även flakmopeder, 4-hjulingar, ett fåtal bilar och enstaka traktorer. Åretruntöppna Svartsö Lanthandel (Alsvik) är ombud för post, systembolag och apotek. Läkarbåten besöker ön enligt tidtabell och numera finns återvinningsstation, restauranger och logi med konferensmöjlighet. Svartsö är en levande ö med bra möjlighet för vandring och cykel. Under sommartid finns två krogar på Svartsö. Beställ Lanthandelns matkasse, eller catera under lågsäsong. Läs mer om Svartsö här: https://www.svartsonorra.se/

Gällnö - Gällnö ligger beläget i mellersta Skärgården utanför Värmdölandet cirka 90 minuters båtfärd från centrala Stockholm. Trots närheten till storstadspulsen är ett besök på Gällnö så långt ifrån storstadsstressen man kan komma. Den välbevarade gamla skärgårdsbebyggelsen gör dig påmind om en annan tid. När sommaren äntligen kommer blir det däremot full fart på Gällnö. Till vandrarhemmet kommer gäster från världens alla hörn och Torsviken fylls upp av motorbåtar och segelbåtar. Stockholmarna kommer ut till sina sommarhus och under ett par månader förvandlas den annars så stilla byn till en liten metropol med bar, handelsbod och café. Under äppelträden vid baren kan man slå sig ner för att äta en bit mat eller bara ta ett glas vin. I caféet bjuds det på hembakt kaffebröd och nyrostat kaffe från Waxholm. Läs mer om Gällnö här: https://gallno.se

Grinda - I östra kanten av Saxarfjärden på bekvämt båtavstånd från Stockholms innerstad, Vaxholm och Ljusterö ligger Grinda. Ön är ett av de första områden som Stockholms stad köpte för att ge sina invånare möjligheter till skärgårdssemester. Idag är Grinda ett av skärgårdens mest populära utflyktsmål. Grinda har två båtbryggor, norra och södra bryggan med en fin promenadväg som förbinder de bägge bryggorna. För båtturister finns mycket att göra på Grinda. En fin gästhamn med toaletter, dusch och bastu ligger i Hemviken vid värdshuset. Runt ön finns massor av fina badställen med klippor eller sandstränder. Kajaker finns att hyra och du kan också lära dig klättra i berg eller skjuta med pilbåge. Sedan 1998 ägs Grinda av skärgårdsstiftelsen, som arrenderar ut verksamheter till Grinda Wärdshus och Grinda Gård. Idag är Grinda ett av skärgårdens mest populära utflyktsmål. Läs mer om grinda här: https://visitskargarden.se/resmaal/mellersta-skaergaarden/grinda.aspx

Kommunikation

Alla tre öar har förbindelser med Waxholmsbolaget.

Bilder

Brygga i söderläge med bra djup

Välkommen till Högholmen!

Stor altan som sträcker sig runt huset

Välkomna till Karklö 1:61

Sällskapsdel med högt i tak

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Snygg lågmäld arkitektur förenad med berg och vacker skärgårdstall! Sobra mörka fasadfärger med stora takprydda altaner runt om hela huset.

Entré till hall med trappa upp till sovloft. Badrum av äldre skick med handfat, dusch och förbränningstoalett (Husqvarna). Stort vardagsrum och kök i halvöppen planlösning och med öppet upp i nock. Kök bestående av diskbänk med dubbla hoar, spis, fläkt, kyl/frys, avlastningsytor, skåp och lådor. Extra rum bredvid vardagsrummet som passar bra som sovrum/ förråd etc. Stort loft med plats för sängar, soffgrupp eller dyl. Sammanlagt tre entréer.
Antal rum
5 rum varav 3-4 sovrum
Boarea
66 kvm
Areakälla
taxeringsinformation
Byggnad
Byggnadstyp
Enplanshus med loft
Byggnadsår
1981
Uppvärmning
Direkt El
Energideklaration
Behövs ej för denna bostadstyp
Byggnadssätt
Grundläggning
Plintar
Stomme
Trä
fasad
Träpanel
Fönster
3-glas isoler
Bjälklag
Trä
Tak
Ondulin papp (2019)
Fastighetsbeteckning
Karklö 1:61
Övrigt
Godkänt avlopp saknas.
Skorsten/ rörgång behöver åtgärdas. Väggen bakom kaminen behöver bytas till gips eller eldfast tegel.
Nytt tak 2019
Den som köper den här fastigheten kommer även köpa in sig med 1/3 i strandfastigheten som omgärdar den här och som sträcker sig över hela den östra delen av Högholmen. Den fastigheten består av 14 150 kvm mark bestående av skog, klippor och en ca 300 m lång strandlinje. På den gemensamma fastigheten ligger brygga, bastu och strand. Den omgärdande fastigheten Karklö 1:37 är nolltaxerad och råder i stor del under strandskyddsrestriktioner.

Servitut finns för området med brygga/bod samt för promenadstig mellan fastigheten och bryggan.

Det finns ett skriftligt pantbrev kopplat till den här fastigheten där en dödningsprocess har inletts. Under den tiden går det inte att utnyttja det pantbrevsbeloppet (80 000 kr).

Säljaren kommer att lämna kvar visst lösöre som finns på fastigheten.

Soptunnan står vid gästhusen och hämtas därifrån.

Byggrätten för fastigheten är, vid tolkning av detaljplanen, 80 + 40 kvm.
Övriga byggnader
Tillhörande strand/båtbod. Av de tre som står vid vattnet är det den som är i mitten som tillhör den här fastigheten. Indragen el.

Den västra bryggan och bodar ligger inom ett område i detaljplan som kallas hamnområde.
Allmänt om fastigheten
Driftskostnad
SEK 10,000 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 7,000
Renhållning
SEK 3,000
Beräknat antal personer
2
Tillkommande kostnad
Kommunal fastighetsavgift
SEK 8,349 / år
Övrigt
Taxeringsvärde
SEK 2,186,000
Byggnadsvärde
SEK 492,000
Taxeringskod
220
Summa pantbrev
SEK 380,000
Tomt
Areal
1640 kvm
Tomttyp
natur/skogstomt
Uteplats
Altaner i tre väderstreck
Vatten/avlopp
Vatten är draget från den gemensamma brunnen som ligger på Karklö 1:37. Renoverat pumphus med ny hydropress (2016). Avloppet på den här fastigheten är inte godkänt hos kommunen och behöver åtgärdas. Enligt kommunens bedömning lyder klassificeringen såhär: "Brister med din avloppshantering har konstaterats och åtgärder behöver ske".
Förbränningstoa (Husqvarna).
Samfällighet, servitut etc.
Förmån: Officialservitut Båtplats Bryggplats, 01-VÄM-3160.1
Förmån: Officialservitut Väg, 01-VÄM-3160.2

Karta

Svartsö/Gällnö/Grinda Gällnöby

Svartsö Högholmen karklö 112

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg