230
MED0ABDCCA98A954DAD87D8CABAC78AFCF5

Svärdsysslevägen 13 Hacksta, Åkersberga

Hacksta, Åkersberga

Svärdsysslevägen 13


PRIS (utgångspris)6 495 000 kr

Fakta om bostaden

TYP

1-familjs friliggande villa

UPPLÅTELSEFORM

Friköpt

ANTAL RUM

7 rok

BOAREA

152 kvm

BIAREA

43 kvm

TOMTAREA

947 kvm

BYGGÅR

1968

DRIFTSKOSTNAD

1 719 kr/månad

PRIS

6 495 000 kr Utgångspris

Med ett centralt läge bjuds nu denna praktiska och välplanerade 2-plansvilla i souterräng ut till försäljning. Huset, som är om totalt 195 kvm, är i gott skick och erbjuder fem stycken sovrum med gott om plats åt den stora familjen. Övervåningen bjuder på stora sociala sällskapsytor med matplats, kök och vardagsrum i en öppen planlösning. Här finns flera utgångar till husets uteplatser. De stora fönsterpartierna och dörrarna i helglas ger ett härligt ljusinsläpp – samtidigt som våningsplanet är fritt från insyn. Huset värms upp via bergvärme vilket ber bra driftskostnader. Fiber finns indraget. Huset säljs besiktigat.

Härlig soldränkt trädgårdstomt med stora fina trädäckade uteplatser, delvis under tak. Här finns bärbuskar och fruktträd. Den plana gräsmattan ger gott om plats för lek och bollspel. Uteplatserna är belägna i söder- och västerläge. Uteplatsen i söderläge har markis vilket ger svalkande skugga under de varma och soliga dagarna. Från matplats och sovrum finns utgång till balkongen där morgon- och förmiddagssolen kan fångas.

På uppfarten till huset finns plats för tre bilar. Garaget är integrerat med huset och rymmer såväl bil som bra förvaring.

Läget på huset är perfekt med direkt närhet till Åkersberga C, skolor, förskolor, matbutiker, restauranger, idrottsplats, badhus samt Hackstaspårets populära motionsspår. Endast ett par hundra meter till närmsta busshållplats och ca 1 km ner till Åkersberga och Roslagsbanan.

OM BOSTADEN:
Väl innanför ytterdörren välkomnas man av en hall med ett mörkt slitstarkt klinkergolv. Direkt till vänster finns en garderob med skjutdörrar som ger gott om plats för förvaring och skor och ytterkläder

Till höger om hallen finns ett av entréplanets två sovrum. Här finns gott om plats för dubbelsäng och övrig möblering. Till vänster om hallen finns entréplanets andra sovrum med en platsbyggd garderob för bra förvaring. I detta sovrum finns plats för dubbelsäng samt övrig möblering.

Entréplanets helkaklade badrum är rymligt med modern inredning. Direkt till höger innanför dörren till badrummet finns dubbelhandfat samt spegelskåp med belysning. Rakt fram finns tvättstugan med tvättmaskin, torktumlare samt gott om plats för förvaring. Direkt till vänster innanför dörren når man duschutrymmet som har ordentligt med svängrum. Här finns två stycken duschar med både hand- och takdusch. Vägghängd wc, snygg och praktisk inbyggd förvaringsnisch samt handukstork. Spotlights i taket ger en härlig och mysig belysning. Husets bastu är väl tilltagen och den svängda bastulaven ger gott om plats för det stora sällskapet. Härlig dämpad belysning ger en mysig känsla.

Hall leder till husets rymliga garage. I anslutning till hallen finns förråd samt ingång till pannrum. Här står husets bergvärmepanna placerad. Garaget har gott om plats för en bil samt övrig förvaring.

Den breda svängda trappen leder till husets övervåning. Under trappen finns praktisk förvaring. Två fönster i trappen ger ett härlig ljusinsläpp.

På övervåningen välkomnas man av hall, kök, matplats och vardagsrum i en härlig öppen planlösning. Stora fönsterpartier och altan/balkongdörrar i helglas ger utrymmet ett härligt ljusinsläpp samt direktaccess till både balkong, uteplatser samt den fina trädgårdstomten.

Matplatsen rymmer många gäster och är fint integrerat med köket. Köket innehåller allt som ett modern kök bör innehålla såsom gott om arbetsyta, skafferi, nedsänkt spishäll i den breda köksön, fläkt, integrerad diskmaskin, varmluftsugn, varmluftsugn/mikrovågsugn, vinkyl samt fullstor kyl&frys. Ett stort fönster ger köket härligt ljusinsläpp. Från matplatsen finns utgång till övervåningens balkong.

Vardagsrummet är väl tilltaget och har gott om plats för en rejäl soffgrupp. Stora fönsterpartier ger vardagsrummet ordentligt med ljusinsläpp, men är ändå fritt från insyn. Här finns utgång till den stora trädäckade altanen.

Övervåningen har tre stycken bra sovrum. Från ett av sovrummen har man direktaccess till övervåningens badrum.

Badrummet är utrustat med plastmatta på golvet, kakel på väggarna, handfat, wc, spegelskåp samt badkar. Två fönster ger bra ljusinsläpp. Badrummet är fullt funktionsdugligt, men här ges den nya ägaren möjlighet att enligt egna önskemål renovera badrummet till önskad standard.

Bilder

MED0ABDCCA98A954DAD87D8CABAC78AFCF5
MED9147925D8A55423C90E6FAD853E0A013
MEDC361F3FD850340EEAA5261818E8DD3C4
MED13D8A35C3CBE477F9E93CFE7D9CA5AD6
MED40095D1E0FF04593A6403B8D8DE8F640

Planritningar

Entréplan

Övervåning

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Fakta om bostaden

TYP

1-familjs friliggande villa

UPPLÅTELSEFORM

Friköpt

ANTAL RUM

7 rok

BOAREA

152 kvm

BIAREA

43 kvm

TOMTAREA

947 kvm

BYGGÅR

1968

DRIFTSKOSTNAD

1 719 kr/månad

Rumsbeskrivning

ANTAL RUM

7 rum varav 5 sovrum

AREAKÄLLA

enligt uppmätning

Om området

Hacksta tillhör ett av de äldre villaområdena i Åkersberga. Husen ligger på generösa tomter och området är mycket populärt tack vare sin närhet till Åkersberga Centrum och kommunikationer samt Hacksta friluftsområdet.

I Hacksta friluftsområde erbjuds både dagspår som eljusspår, här finns även skogen att promenera i och på vintern samlas många vid Hackstabacken för pulkafärd.

KOMMUNIKATION

Direktbuss 628 till Humlegården går under morgonens rusningstrafik och under eftermiddagen går även bussar tillbaka till Åkersberga. Utöver det ligger Åkersberga Station på gångavstånd där vidare kommunikationer går till Östra station med stopp i bland annat Täby Centrum och Mörby.

NÄRSERVICE

Åkersberga Centrum bjuder på bra restauranger och caféer samt butiker av olika typer. Ica Kvantum, två apotek och systembolaget.

Ekonomi

VA

14 759 kr

RENHÅLLNING

2 867 kr

VÄG, SAMF

3 000 kr

SUMMA DRIFTSKOSTNAD

20 626 kr / år

BERÄKNAT ANTAL PERSONER

5

TILLKOMMANDE KOSTNAD, KOMMUNAL FASTIGHETSAVGIFT

8 874 kr / år

KOMMENTAR

Årsförbrukning för el uppgick 2021 till 21 851 kwh. Årsförbrukning för vatten har 2021 uppgått till 253 kbm. Utöver angivna driftskostnader tillkommer kostnad för hemförsäkring.

Byggnad

BYGGNADSTYP

2-plansvilla i soutteräng

BYGGNADSÅR

1968

UPPVÄRMNING

Bergvärmepump med vattenburen golvvärme och vattenburna radiatorer

VENTILATION

FTX (mekanisk)

ENERGIDEKLARATION

Utförd 2022-09-23

ENERGIKLASS

D

ENERGIPRESTANDA PRIMÄRENERGITAL

115 kWh/m² och år

Byggnadssätt

GRUNDLÄGGNING

Betongplatta

STOMME

Betong

FASAD

Tegel och träpanel

FÖNSTER

2-glas/3-glas

TAK

Betongpannor

FASTIGHETSBETECKNING

Berga 6:259

ÖVRIGT

Huset förvärvades av nuvarande ägare 2006
Avloppsspolning samt inspektion av avloppsrör med kamera 2021
Tvättmaskin 2021
Radonsanering med ny ventilation 2020
Tak på uteplats 2016
Ny isolering på vinden 2015
Ny eldragning i hela övervåningen och delar av nedervåningen samt ny el-central 2015
Nytt innertak med spotlights 2015
Nya treglasfönster och altandörrar i sovrummen och vid kök/hall på övervåningen 2015
Övervåningen: vattenburen golvvärme 2015
Nytt kök inklusive vitvaror (kyl och frys, vinkyl, integrerad diskmaskin, ugn och kombinerad ugn/mikro) 2015
Ny parkett och klinker, ytskikt 2015
Inbyggda högtalare i innertaket i köket 2015
Nytt balkongräcke 2013
Torktumlare 2010
Altan 2008
Nedervåningen: Vattenburen golvvärme, bastu, tvättstuga, badrum, klinker, inbyggda garderober i hall och sovrum 2008
Omdränering runt hela huset, asfaltering garageuppfart 2007
Bergvärme med ny värmepump, nedmontering av oljetank 2006
Nytt yttertak ca 2004 (föregående ägare lät utföra arbetet)

Allmänt om fastigheten

TAXERINGSVÄRDE

3 085 000 kr

BYGGNADSVÄRDE

1 795 000 kr

TAXERINGSKOD

220, Småhusenhet, bebyggd

SUMMA PANTBREV

3 952 370 kr

Tomt

AREAL

947 kvm

TOMTTYP

Trädgårdstomt

PLANBESTÄMMELSER

Byggnadsplan

VATTEN/AVLOPP

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

SAMFÄLLIGHET, SERVITUT ETC.

Gemensamhetsanläggning: Österåker Berga GA:3 ändamål: Vägar, Avloppsanläggning, Elledning och/eller belysning, Grönområden

Karta

Österåker Hacksta

Svärdsysslevägen 13

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

Till mäklarkontoret

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg