230
MED814DBE25A74543CA9C5B6E653740D03C

Arkitektritad generös fastighet om ca 210 kvm med havsnära läge och vacker trädgårds- och naturtomt!Storhammarsvägen 2 Svinninge, Åkersberga

Svinninge, Åkersberga

Storhammarsvägen 2


PRIS (utgångspris)10 495 000 kr

Fakta om bostaden

TYP

1-familjs friliggande villa

UPPLÅTELSEFORM

Friköpt

ANTAL RUM

6 rok

BOAREA

210 kvm

TOMTAREA

2 099 kvm

BYGGÅR

2016

DRIFTSKOSTNAD

3 545 kr/månad

PRIS

10 495 000 kr Utgångspris

Arkitektritad generös fastighet om ca 210 kvm med havsnära läge och vacker trädgårds- och naturtomt!

Välkommen till detta exklusiva och unika boende, arkitektritat med omsorg och beläget i ett attraktivt område. Här möts du av ett imponerande hus på ca 210 kvm, perfekt för den stora familjen som söker det extraordinära. Byggt år 2016 utan att kompromissa med detaljerna erbjuds du bland annat solceller, garage, inbyggt ljudsystem och väl tilltagen takhöjd.

Entréplanet välkomnar dig med enhetligt flytspacklat betonggolv med vattenburen golvvärme och en öppen planlösning mellan kök, matplats och vardagsrum. Stora fönsterpartier ger ett generöst ljusinsläpp och öppnar upp för en rogivande utsikt mot uteplatsen och omgivande natur. Vardagsrummets unika braskamin är en stilren inredningsdetalj och ger värme och mysfaktor. Köket i lantlig stil är utrustat med exklusiva detaljer så som gasspis, vinkyl samt en stor köksö att samlas kring.

På övre plan möts du av ett allrum med imponerande takhöjd och stora fönsterpartier som tillsammans skapar en härlig rymd. Här finns fyra sovrum med generös takhöjd.

Två helkaklade och smakfullt inredda badrum med bubbelbad och dusch. Förvaringsmöjligheter finns det gott om, med platsbyggd förvaring i flera utrymmen och ett praktiskt förråd under trappen.

Den ca 300 kvadratmeter stora altanen som löper runt hela huset smälter samman med trädgården på denna stora tomt med en plan gräsmatta inbäddat i grönskande skog som skapar en lummig och insynsskyddad miljö. En plats där du kan koppla av och uppleva naturens lugn utan att lämna hemmet.

Ett isolerat garage och gott om parkeringsutrymme utanför gör boendet komplett.

Möjlighet till båtplats finns via samfällighet och på kort gångavstånd når du havet med olika badplatser och bryggor. Samtidigt har du på ca 15 minuters avstånd såväl Åkersberga Centrum, Täby Centrum, Arninge Köpcentrum och mysiga Vaxholm. Kommunikationerna till Svinninge är utmärkta och till Stockholm innerstad kör man med bil på ca 25 minuter. Området växer stadigt och det finns många bra förskolor och skolor i närheten.

Ring för bokad visning!

Bilder

MED814DBE25A74543CA9C5B6E653740D03C
MED9859A888852A4FF094A80BC78550D8DC
MEDC000677CEBD04CD59E32F343610D5D0E
MEDE9D5ECAE5975493CAB78B3939BDC02CB
MEDE88C726E37564574825BF45F34D72787

Drönarvy

Planritningar

Entréplan

Övre plan

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Fakta om bostaden

TYP

1-familjs friliggande villa

UPPLÅTELSEFORM

Friköpt

ANTAL RUM

6 rok

BOAREA

210 kvm

TOMTAREA

2 099 kvm

BYGGÅR

2016

DRIFTSKOSTNAD

3 545 kr/månad

Rumsbeskrivning

ANTAL RUM

6 rum varav 4 sovrum

AREAKÄLLA

taxeringsinformation

--- ENTRÉPLAN ---

HALL
Väl tilltagen hall med stora ytor för avhängning av ytterkläder samt plats för byrå för förvaring och avlastingsyta. Här erbjuds en generös skjutdörrsgarderob som rymmer hela familjens jackor och skor. Ytterligare förvaringsmöjligheter i förråd under trappan att förvara övriga tillhörigheter. Väggar i vitmålad råspont, spottar i taket samt flytspacklat betonggolv.

KÖK (2016)
Tidlöst kök i lantlig stil med vita luckor och lådor, svart bänkskiva i granit samt vitt kakel och belysning ovan. Köket är utrustat med gasspis (2020) och rostfri fläkt ovan, eldriven ugn, dubbelho i porslin, diskmaskin (2020), fullstor kyl och frys (2019) samt vitrinskåp med belysning. Intill fönster finns en mysig sittbänk med förvaring. Kökets hjärta är den väl tilltagna köksön att samlas kring. Här har du gott om extra arbetsyta på den svarta granitbänkskivan eller en social plats för gästerna att samlas kring när du lagar mat. Inbyggt i köksön finns även en praktfull vinkyl. Fint ljusinsläpp från fönster i tre väderstreck samt altandörr i glas ut till altanen. Vitmålade väggar och flytspacklat betonggolv.

MATPLATS
Intill köket har du den rymliga matplatsen som badar i ljus från stora fönsterpartier med härlig vy ut mot uteplats och trädgård. Matplatsen har gott om yta för generöst matbord för det stora sällskapet. Vitmålade väggar och flytspacklat betonggolv.

VARDAGSRUM
Med öppen planlösning från kök och matplats har du vardagsrummet med en stilren öppen spis i centrum för skön värme och mysiga stunder. Vitmålade väggar och flytspacklat betonggolv.

BADRUM
Helkaklat badrum med stora gråa kakelplattor och grått klinkergolv med golvvärme. Badrummet har dusch bakom stilren glasvägg med hand- och takdusch, handdukstork, wc, kommod med vita lådor och spegel med inbyggd belysning ovan. Praktisk integrerad tvättdel med tvättmaskin, torktumlare och arbetsbänk i ek med vita skåp ovan. I badrummet återfinns frånluftsvärmepumpen.

--- ÖVRE PLAN ---
ALLRUM
Stort och luftigt allrum med ståtlig takhöjd och generösa fönsterpartier. Här finns plats för stor soffa intill det platsbyggda skåpet med inbyggd tv-bänk. Även ett stort grått platsbyggd skåp som rymmer bra med förvaring av familjens tillhörigheter. Vitmålade väggar och vitmålat trägolv.

SOVRUM
Rymligt master bedroom med högt i tak och stort fönster med rogivande vy över naturen intill. Fint ljusinsläpp från fönster i två väderstreck. Här finns plats för dubbelsäng och skrivbordshörna. Vitmålade väggar varav två i vitmålad råspont och vitmålat trägolv.

SOVRUM
Sovrum med fint ljusinsläpp från fönster i två väderstreck och plats för säng och skrivbord. Här erbjuds bra förvaring i platsbyggd garderob. Vitmålade väggar varav en med råspont och en grå fondvägg samt vitmålat trägolv.

SOVRUM
Sovrum med även här fint ljusinsläpp från fönster i två väderstreck och plats för säng och skrivbord. Gott om förvaring i platsbyggd garderob. Vitmålade väggar varav en med råspont och vitmålat trägolv.

SOVRUM/WALK IN CLOSET
Sovrum som idag används som walk in closet med praktisk platsbyggd förvaring. Här finns gott om lådor, hyllor och stänger för optimal möjlighet till ordning och reda av dina kläder. Vitmålade väggar varav en med råspont samt vitmålade trägolv.

BADRUM
Helkaklat badrum med vitt kakel på väggarna och mörkbrunt klinkergolv. Badrummet har ett härligt bubbelbadkar, dusch bakom glasvägg md både hand- och takdusch, wc samt en stilren kommod med dubbla handfat och mörka lådor med läderhandtag. Ovan detta en stor spegel med belysning som tillsammans med det stora fönstret ger badrummet en härlig rymd.

Om området

Med sin närhet till havet och skärgården, bara 25 min från Roslagstull, är Svinninge ett mycket populärt område. Attraktivt för de som vill bo nära havet men samtidigt ha närhet till Stockholm. Som en treklöver ligger Österskär, Resarö och Svinninge kring Trälhavet och Resarö ström. Oavsett var man bor i området, är det bara några minuter till närmsta bad- och båtplats.

KOMMUNIKATION

Buss 683 går mot Danderyds sjukhus - Åkersberga. Vid Kulla vägskäl finns även infartsparkering, där kan man även ta buss 670, 680 samt nattbuss 699, snabbussar från Vaxholm. I Rydbo finns Roslagsbanan som trafikerar sträckan Östra station - Österskär.

NÄRSERVICE

I Svinninge finns snabbköpet 24-sju (obemannad butik) samt restaurangen Svinninge Thai. Under våren 2024 kommer matbutik Tempo att öppna i Svinninge.

På bara några minuter med bil kommer man till Arninge C eller Åkersberga C, båda med ett brett utbud av butiker och service.

I området med omnejd finns flera privata familjedaghem, förskolan Svartgarn och vid Skåvsjöholm finns förskolan Skåvan. I Rydbo finns såväl privat och kommunal för- och grundskolor. Mer info; www.osteraker.se

Ekonomi

VA

13 500 kr

UPPVÄRMNING

21 074 kr

RENHÅLLNING

3 281 kr

VÄG, SAMF

4 686 kr

SUMMA DRIFTSKOSTNAD

42 541 kr / år

Byggnad

BYGGNADSTYP

2-plansvilla

BYGGNADSÅR

2016

UPPVÄRMNING

Frånluftvärmepump- Vattenburen och solceller

VENTILATION

Mekanisk frånluft med värmeåtervinning

ENERGIDEKLARATION

Utförd 2016-05-19

ENERGIKLASS

C

ENERGIPRESTANDA

48 kWh/m² (Atemp) och år

ELFÖRBRUKNING

15 286 kWh/år

Byggnadssätt

GRUNDLÄGGNING

Betongplatta med underliggande isolering

STOMME

Betong/Trä

FASAD

Trä

FÖNSTER

3-glas

BJÄLKLAG

Trä

TAK

Plåt

FASTIGHETSBETECKNING

Svartgarn 2:577

ÖVRIGA BYGGNADER

Fristående isolerat garage ca 30 kvm med indraget vatten och avlopp. Takhöjd om ca 2,7 m samt plats för en bil. Vind med bra förvaringsmöjligheter.

Oisolerat förråd om ca 10 kvm.

ÖVRIGT

TRÄDGÅRD

Stig in i en trädgårdsdröm på denna stora tomt där du möts av en generös gräsmatta som omsorgsfullt rullades år 2018. Den inbjudande ytan bjuder in till lek, avkoppling och minnesvärda stunder utomhus. Tomten bjuder även på delar av skog som skapar en lummig och insynsskyddad miljö. En plats där du kan koppla av och uppleva naturens lugn utan att lämna hemmet.

Sätt guldkant på din vardag med ett besök i trädgårdens egna skafferi där blåbär lingon, krusbär, björnbär, vinbär, plommon och äpplen kan skördas. För den odlingsintresserade finns det möjlighet att odla dina egna favoritgrönsaker, örter eller blomster i odlingslådor.

Tomten är omgiven av praktisk Gunnebostängsel. Stor parkering utanför garaget med plats för ca 5 bilar. Även en extra p-plats intill förrådet, alternativt plats för båten vintertid.

RENOVERINGAR
Staket (2022)
Solceller (2022)
Markiser (2020)
Nya innerdörrar övre plan (2020)
Gräsmatta (2018)
Byggt förråd under trapp (2018)
Bokhylla (2018)
Handfat nedre plan (2018)
Handfat övre plan (2018)
Byte av dörr badrum nedre plan (2018)

Fiber via Österåkers Stadsnät 100 mbit/s

Båtplatser finns att ansöka via samfällighetsföreningen.
Badplats ca 300 meter från huset.

Allmänt om fastigheten

TAXERINGSVÄRDE

6 155 000 kr

BYGGNADSVÄRDE

4 071 000 kr

TAXERINGSKOD

220, Småhusenhet, bebyggd

SUMMA PANTBREV

4 500 000 kr

Tomt

AREAL

2099 kvm

TOMTTYP

Trädgårds-/naturtomt

PLANBESTÄMMELSER

Detaljplan (2015-03-16)

VATTEN/AVLOPP

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

SAMFÄLLIGHET, SERVITUT ETC.

Gemensamhetsanläggning: Österåker Svartgarn GA:1 ändamål: Vägar

Karta

Österåker Svinninge

Storhammarsvägen 2

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

Genom att klicka på knappen, godkänner du  användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Andra har också tittat på

Till mäklarkontoret

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

HusmanHagberg AB
Brahegatan 10
114 37 Stockholm

Org.nr: 556544-7579

Om HusmanHagberg