230
MED71745FC9554C4900B66DBF4E5BB4A861

Magisk fastighet med närhet till bad och båtbryggor i vackra Stensnäs!Stensnäsvägen 15 Stensnäs, Åkersberga

Stensnäs, Åkersberga

Stensnäsvägen 15


PRIS (utgångspris)7 495 000 kr

Fakta om bostaden

TYP

1-familjs friliggande villa

UPPLÅTELSEFORM

Friköpt

ANTAL RUM

6 rok

BOAREA

142 kvm

BIAREA

20 kvm

TOMTAREA

1 847 kvm

BYGGÅR

2003

DRIFTSKOSTNAD

4 041 kr/månad

PRIS

7 495 000 kr Utgångspris

Magisk fastighet med närhet till bad och båtbryggor i vackra Stensnäs!

Välkommen till möjligheten att förvärva denna enastående fastighet, där högkvalitativa materialval och exklusiva detaljer smälter samman i en vacker miljö nära skog och hav. Beläget i vackra Stensnäs, med gångavstånd till morgondopp, bastu och båtbrygga. Här på en avskild och högt belägen tomt kan du njuta av solens strålar hela dagen tack vare flera uteplatser som ger möjlighet att följa solens väg. Ett nybyggt uterum ger förlängd utomhussäsong och möjlighet att njuta av utomhusmiljö oavsett väder.

Stig in genom entrén och möts av den praktfulla kakelugnen och den ljusa matplatsen i burspråket, där ljuset strömmar in och fyller rummet. Ett elegant platsbyggd Kvänum-kök i öppen planlösning mot vardagsrummet där du genom dubbla glasdörrar når framsidans altan som badar i sol från morgon till kväll. Här finns även en terrassmarkis som ger skugga de soligaste dagarna. Entréplanet erbjuder också ett helkaklat badrum, en praktisk klädkammare samt tvättstuga med groventré.

På övre plan möts du av ett ljust allrum där en stilren braskamin skapar en behaglig atmosfär tillsammans med den trevliga balkongen med sol hela dagen och utsikt över vacker natur. På det övre planet återfinns även tre sovrum, varav ett med en glimt av havet. Badrummet är stilfullt inrett med kommod från Vedum, elegant badkar och ett fönster som ramar in naturen – skogen och havet blir din utsikt.

I anslutning till huvudbyggnaden finns en gäststuga på cirka 20 kvadratmeter, med en liten altan framför. Här har du möjligheten att välkomna gäster eller skapa ditt eget hemmakontor i en lugn miljö.

Stensnäs omfamnar dig med närheten till havet, badmöjligheter och vackra promenadvägar med närhet till vattnet. Du kan uppleva det lantliga livet samtidigt som du har bekvämt avstånd till Åkersberga Centrum med sitt varierade utbud. På bara några minuters bilresa når du Margretelunds Centrum med Favoriten Lanthandel, Vårdcentral, Apotek och Pizzeria.

Varmt välkommen till en visning där du kan uppleva själv hur axlarna sjunker och ett leende sprider sig – detta är en plats där det är underbart att bo!

Bilder

MED71745FC9554C4900B66DBF4E5BB4A861
MED1F639B86BD3641FC9D2CD4F3FE4A216E
MED03C396035CC34958A0C27F7970A3AF81
MED9BDD3F9BE4304546A2B93C4D4A3BE1CE
MED6C9C9B51764B40868C7C07A2A1177D26

Planritningar

Entréplan

Övre plan

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Fakta om bostaden

TYP

1-familjs friliggande villa

UPPLÅTELSEFORM

Friköpt

ANTAL RUM

6 rok

BOAREA

142 kvm

BIAREA

20 kvm

TOMTAREA

1 847 kvm

BYGGÅR

2003

DRIFTSKOSTNAD

4 041 kr/månad

Rumsbeskrivning

ANTAL RUM

6 rum varav 3 sovrum

AREAKÄLLA

taxeringsinformation

Boarea: ca 142 m² och biarea: ca 20 m² (taxeringsinformation)
Boyta: ca 142 m² och biyta: 0 m² (säljarens information)

---ENTRÉPLAN---

HALL
Hall med enastående rymd tack vare den generösa takhöjden och de många fönsterna både i och intill entrédörren. Här återfinns luftvärmepumpen. Vitmålad pärlspont och tegelklinker med golvvärme.

KÖK
Från hallen kommer du in i det ljusa platsbyggda Kvänum-köket med vita skåp och lådor, bänkskiva och krönlist av Gotlands kalksten och vitt kakel och pärlspont ovan. Köket har lyxig Ilve-spis med stilren rostfri fläktkåpa ovan, kyl och frys (2021), integrerad diskmaskin och rostfri dubbelho med trevligt fönster ovan som ger fint ljusinsläpp och vy ut mot ankommande gäster.

MATSAL
Generös matsal med den vackra kakelugnen i blickfånget och svårslaget ljusinsläpp från burspråkets alla fönster. Här finns plats för det stora matbordet för många gäster eller familjemedlemmar. Vit pärlspont och tegelklinkergolv.

VARDAGSRUM
Med öppen planlösning mellan kök, matsal, hall kommer du in i vardagsrummet med dubbla glasdörrar som leder dig ut till altanen med sol hela dagen. Från vardagsrummet kommer du även ut till det nybyggda uterummet med den sena kvällssolen och härliga spabadet. Nymålade beigea väggar och fondvägg med vacker Morris tapet samt gediget ekgolv.


BADRUM
Lantligt badrum med ljusa kakelplattor, grön bård och mönstrade gröna kakelplattor samt vitmålad pärlspont. Ljust klinkergolv med golvvärme. Badrummet har wc, generös dusch med både tak- och handdusch, handfat med spegel och belysning ovan och fönster för ljusinsläpp och möjlighet att vädra.

KLÄDKAMMARE
Rymlig klädkammare med praktiska hyllplan och stänger för optimal möjlighet till ordning och reda. Litet fönster för ljusinsläpp. Ljusa väggar och mörkt laminatgolv med golvvärme.

TVÄTTSTUGA
Tvättstuga med praktisk groventré för smutsiga skor och ytterkläder. Här finns husets frånluftsvärmepump och tvättmaskin (2020) torktumlare (2021) samt arbetsbänk där du viker tvätten intill fönster med vy ut mot trädgården. Tvättstugan har ytterligare en arbetsbänk med rostfri rund ho och ett städskåp för förvaring av tvätt- och städartiklar. Ljusblåa väggar och grått klinkergolv med golvvärme.

---ÖVRE PLAN---

ALLRUM
Välkommen upp på övre plan där du möta av ett ljust allrum med ljusinsläpp i två väderstreck från hela sex fönster. Här finns plats för soffa och tv-bänk intill den stilrena braskaminen och utgången till balkongen med vacker utsikt över björkar och tallar samt sol hela dagen. Allrummet har vitmålade väggar och trägolv.

MASTER BEDROOM
Rymligt sovrum med fönster med havsglimt. Vackert tapetserade väggar och trägolv.

SOVRUM
Sovrum med fransk balkong för att öppna och släppa in frisk luft och njuta av vyn ut över närliggande skog. Ljusa väggar och trägolv.

SOVRUM
Sovrum med även här fransk balkong för att öppna och släppa in frisk luft och njuta av vyn ut över närliggande skog. Ljusa väggar och trägolv.

BADRUM
Helkaklat badrum med vitt kakel, blå bård och blått klinkergolv med golvvärme. Badrummet har wc, stor vit kommod från Vedum med rymliga lådor och spegel med belysning ovan, snyggt badkar och praktisk handdukstork. Fönster med sjöglimt och utblick mot skog.

Om området

Välkommen till Stensnäs. Vackert beläget med direkt närhet till naturen och havet! Här bor du idylliskt i skärgården med vackra promenadstråk i skogsmiljöer och längs vattnet. Samfällighetsföreningen har en egen brygga, sandstrand går att låna av grannföreningen och bastu finns disponera av en annan förening. I Margretelunds centrum finns diverse service såsom livsmedelsbutik, restauranger, apotek och husläkarmottagning. Cirka 7 kilometer till Åkersberga Centrum med ett brett utbud av butiker, restauranger, systembolag, apotek mm.

KOMMUNIKATION

Stensnäs udde ligger ca 40 minuter från Stockholms city. Stensnäs udde har en magisk utsikt över Trälhavet, Resarö och farleden in mot Stockholm.

Under sommartid kan du från Lerviks brygga ta båten via Waxholmsbolaget direkt in till Strömkajen eller Vaxholm bland annat. För detaljerade tider, läs mer på www.waxholmsbolaget.se.
Med bil är du inne i Stockholm City på ca 40 minuter. Från Åkersberga Centrum finns goda kommunikationer norrut likväl som till Mörby, Danderyd och Stockholm. Vid Österskär, Tuna och Åkersberga Centrum finns parkeringar där bilen kan stå under dagen.

NÄRSERVICE

I närområdet finns förskolan I Ur och Skur Ekorren och ytterligare utbud av för- och grundskolor finns i Margretelund och Skärgårdsstad som bland annat Margretelundsskolan, Bergsättraskolan, Tråsättraskolan, Skärgårdsstadsskolan mm. För mer info om skolorna, läs på kommunens hemsida: www.osteraker.se/forskolaskola

Ekonomi

UPPVÄRMNING

39 000 kr

RENHÅLLNING

3 750 kr

VÄG, SAMF

5 143 kr

SOTNING

600 kr

SUMMA DRIFTSKOSTNAD

48 493 kr / år

BERÄKNAT ANTAL PERSONER

2

TILLKOMMANDE KOSTNAD, KOMMUNAL FASTIGHETSAVGIFT

9 287 kr / år

Byggnad

BYGGNADSTYP

1½-plansvilla

BYGGNADSÅR

2003

UPPVÄRMNING

Frånluftsvärmepump, luftvärmepump, kakelugn, braskamin och direkt verkande el

VENTILATION

Mekanisk frånluft med återvinning

ENERGIDEKLARATION

Utförd 2020-10-09

ENERGIKLASS

F

ENERGIPRESTANDA PRIMÄRENERGITAL

165 kWh/m² och år

ELFÖRBRUKNING

22 000 kWh/år

Byggnadssätt

GRUNDLÄGGNING

Betongplatta

STOMME

Trä

FASAD

Trä

FÖNSTER

3-glas

BJÄLKLAG

Trä

TAK

Betongpannor

FASTIGHETSBETECKNING

Brevik 1:168

ÖVRIGA BYGGNADER

RENOVERINGAR:
Tvättat och behandlat taket (2022)
Utbytta vattenkranar (2022)
Terrassmarkis (2022)
Ny vattenpump i brunn (2022)
Vattenrening filter (2022)
Frånluftsvärmepump med Wi-Fi (2023)
Luftvärmepump (2023)
Byggnation uterum (2021)
Spabad och tillhörande trall (2021)
Extra kallbod (2021)
Byggt vedförråd (2021)
Upprustning gäststuga (2021)
Platsbyggd walk in closet (2021)
Uppfart (2021)
Laddstation av elbil (2021)
Delvis ommålning inomhus (2021-2022)
Delvis ommålning utomhus (2021)
Fasad ommålad (2014)
Nya inventarier badrum (2014)
Ny altandörr (2011)
Kök (2011)
Altan (2011)
Staket (2010)

ÖVRIGT

Uterum med isolerat golv och öppningsbara skjutbara fönsterpartier som nyttjas stora delar av året.
Spabad med plats för ca 8 personer.
Förråd om ca 10 kvm
Isolerad gäststuga/kontor med eget proppskåp om ca 20 kvm, uppdelat på två-varav den ena delen är förråd och den andra delen gästrum.
Terassmarkis från Moogio med förstärkta armar.
Slamtömning görs 2 ggr/år.
Gärdsgård som omgärdar hela tomten.

Båtplats finns att hyra via samfällighetsföreningen.

Strand och båtbrygga tillhörande samfälligheten.

Altan om ca 135 m².
Härlig morgonsol på framsidan, sol hela dagen på altanen. Den sena kvällssolen njuter du på gaveln av huset.

Fiber finns.

Allmänt om fastigheten

TAXERINGSVÄRDE

4 231 000 kr

BYGGNADSVÄRDE

2 772 000 kr

TAXERINGSKOD

220, Småhusenhet, bebyggd

SUMMA PANTBREV

4 675 000 kr

Tomt

AREAL

1847 kvm

TOMTTYP

Trädgårds-/naturtomt

PLANBESTÄMMELSER

Nybyggnadsförbud (1987-06-30) Byggnadsplan (1957-11-16)

VATTEN/AVLOPP

Enskilt vatten året om. Enskilt avlopp

SAMFÄLLIGHET, SERVITUT ETC.

Gemensamhetsanläggning: Österåker Brevik GA:1 ändamål: Vägar, Elledning och/eller belysning, Bad och/eller båtanläggning, Övrigt, Gemensamhetsanläggning: Österåker Brevik GA:3 ändamål: Vattenförsörjning, Avloppsanläggning, Grönområden, Bad och/eller båtanläggning

Karta

Österåker Stensnäs

Stensnäsvägen 15

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

Genom att klicka på knappen, godkänner du  användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Andra har också tittat på

Till mäklarkontoret

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

HusmanHagberg AB
Brahegatan 10
114 37 Stockholm

Org.nr: 556544-7579

Om HusmanHagberg