190
MED9CCF625DAEDB4098ABE4CD85E85AB683

Magisk fastighet med hög invändig och utvändig standard!

Såld!

Stensnäs, Åkersberga

Stensnäsvägen 15

Fakta

Typ1-familjs friliggande villa
UpplåtelseformFriköpt
Antal rum6 rok
Boarea142 kvm
Tomtarea1,847 kvm
Byggår2003
Driftskostnad2,493 kr/månad

Såld!
Slutpris: SEK 6,700,000

Ansvarig mäklare

Varmt välkommen att förvärva denna fantastiska fastighet med kvalitativa materialval och exklusiva detaljer på ett högt ogenerat havsnära läge! I vackra Stensnäs med morgonrocksavstånd till bad, bastu och båtbrygga. Insynsskyddad tomt högt beläget med sol hela dagen och även den riktigt sena kvällssolen. Flera uteplatser där du enkelt följer solens strålar, morgonkaffet tar du på den stenlagda uteplatsen i trädgården, som omgärdas av Gärdsgård lika Skansen.

I entrén möts du av den vackra kakelugnen och matplatsen i burspråk där ljuset fullkomligt flödar in. Ljuvligt platsbyggt Kvänum kök i anslutning till matplatsen, där du med fördel huserar många gäster. Vardagsrum med vacker Morris tapet och dubbla glasdörrar leder dig ut till framsidans altan som badar i sol hela dagen, här finns terassmarkis från Moogio. Härifrån har du även utgång till altanen på kortsidan där den sena kvällssolen återfinns. Vackert helkaklat generöst badrum med rymlig dusch och kommod från Vedum. Praktisk klädkammare med hyllplan och stänger samt tvättstuga med groventré.

Övre plan bjuder på ett mycket trevligt allrum med rund stilren braskamin och utgång till balkongen med sol hela dagen och utsikt över björkar och tallar. Tre stycken mycket vackra sovrum, varav det ena har havsglimt. Badrum med kommod från Vedum och snyggt badkar och fönster med utblick mot skog och hav.

Gäststuga om ca 20 kvm i anslutning till huset med liten altan framför att användas till dina gäster eller ditt hemmakontor.

I natursköna Stensnäs har du nära till hav, bad och vackra promenadstråk med mycket vattenkontakt. Här bor du som på landet men ändock nära till Åkersberga Centrum med dess utbud. På några minuters bilavstånd finner du Margretelunds Centrum med Lanthandeln Favoriten, Vårdcentral, Apotek och Pizzeria. Varmt välkommen på visning och upplev själv hur axlarna sänks och du ler på utandningen, här är ljuvligt att bo!

Om området

Välkommen till Stensnäs. Vackert beläget med direkt närhet till naturen och havet! Här bor du idylliskt i skärgården med vackra promenadstråk i skogsmiljöer och längs vattnet. Samfällighetsföreningen har en egen brygga, sandstrand går att låna av grannföreningen och bastu finns disponera av en annan förening. I Margretelunds centrum finns diverse service såsom livsmedelsbutik, restauranger, apotek och husläkarmottagning. Cirka 7 kilometer till Åkersberga Centrum med ett brett utbud av butiker, restauranger, systembolag, apotek mm.

Kommunikation

Stensnäs udde ligger ca 40 minuter från Stockholms city. Stensnäs udde har en magisk utsikt över Trälhavet, Resarö och farleden in mot Stockholm.

Under sommartid kan du från Lerviks brygga ta båten via Waxholmsbolaget direkt in till Strömkajen eller Vaxholm bland annat. För detaljerade tider, läs mer på www.waxholmsbolaget.se.
Med bil är du inne i Stockholm City på ca 40 minuter. Från Åkersberga Centrum finns goda kommunikationer norrut likväl som till Mörby, Danderyd och Stockholm. Vid Österskär, Tuna och Åkersberga Centrum finns parkeringar där bilen kan stå under dagen.

Närservice

I närområdet finns förskolan I Ur och Skur Ekorren och ytterligare utbud av för- och grundskolor finns i Margretelund och Skärgårdsstad som bland annat Margretelundsskolan, Bergsättraskolan, Tråsättraskolan, Skärgårdsstadsskolan mm. För mer info om skolorna, läs på kommunens hemsida: www.osteraker.se/forskolaskola

Viktiga dokument & länkar

Bilder

Välkommen till Stensnäsvägen 15!

Trevligt vardagsrum med utgång till altanen

Vackert ljusinsläpp från de glasförsedda altandörrarna

Detaljbild

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Boarea: ca 142 m² och biarea: ca 20 m² (taxeringsinformation)
Boyta: ca 142 m² och biyta: 0 m² (säljarens information)

---ENTRÉPLAN---
HALL
Välkommen in i den öppna härliga hallen med vitmålad pärlspont och tegelklinker med skön golvvärme. Här möts du av den vackra vita kakelugnen. Hög takhöjd i del av hallen för härlig rymd. Fint ljusinsläpp via fönster i dörren och fönster invid dörren. Ytterligare ljusinsläpp via tre fönster belägna högt upp.

KÖK
Platsbyggt Kvänum kök med extra djupa skåp och lådor i vitt. Vackra ekinsatser pryder lådorna. Lyxig Ilve spis, induktionshäll och ugn. Retro kyl och frys från Smeg i offwhite. Bänkskiva av Gotlands kalksten av färgen Jura Grey med infälld belysning ovan och krönlist i kalksten. Integrerad diskmaskin och rostfri fläktkåpa. Fyra hyllplan med retro glashållare. Vitt kakel och vitmålad pärlspont. Rostfri dubbelho från Franke och blandare "Blanco" från Bola.

MATSAL
Generös matsal med den vackra kakelugnen i blickfånget. Ljust och härligt från burspråkets alla fönster. Här finns plats för det stora matbordet med många gäster eller familjemedlemmar. Vit pärlspont och tegelklinkergolv.

VARDAGSRUM
Öppen härlig planlösning mellan kök, matsal, vardagsrum och hall. Nytapetserad vacker Morris tapet, nymålat tak och foder, på golvet finner du gediget ekgolv. Dubbla glasdörrar som leder dig ut till altanen med sol hela dagen. Ytterligare en utgång till kortsidans altan med den sena kvällssolen.

BADRUM
Smakfullt badrum med vita kakelplattor, grå bård och mönstrade gröna kakelplattor samt vitmålad pärlspont. Ljust klinkergolv med skön golvvärme. Generös dusch med både regnskogs- och handdusch. Vedum kommod med öppet hyllplan och WC.

KLÄDKAMMARE
Generös klädkammare med hyllplan och stänger. Litet fönster för ljusinsläpp. Ljusa väggar och mörkt laminatgolv.

TVÄTTSTUGA
Tvättstuga med praktisk groventré. Här finns husets frånluftsvärmepump (IVT) och tvättmaskin (2020) samt två bänkskivor där du viker tvätten. Rostfri rund ho och ett städskåp. Ljusblåa väggar och blått klinkergolv med skön golvvärme.

---ÖVRE PLAN---
ALLRUM
Ljust allrum med ljusinsläpp i två väderstreck från sex fönster. Rund stilren braskamin och ljusa väggar samt ljust trägolv. Här finns plats för soffa och mediamöbel. Utgång till balkongen med vacker utsikt över björkar och tallar samt sol hela dagen.

MASTERBEDROOM
Vackert sovrum med havsglimt – somna lycklig till tystnaden och skåda upp i himlen den blå. Tapetserade väggar och ljust trägolv.

SOVRUM
Bra sovrum med ljust tapetserade väggar och ljust trägolv. Fönster för ljus och vädring med utsikt över skogsdunge.

SOVRUM
Även här ett bra sovrum med vackert tapetserade väggar och ljust trägolv. Fönster med utblick över skog och trädtoppar.

BADRUM
Helkaklat badrum med vitt kakel, blå bård och blåa detaljer på vita kakelplattor samt blått klinkergolv med golvvärme. Vit kommod från Vedum med lådor och spegel med belysning ovan. Snyggt badkar, handdukstork och WC. Fönster med sjöglimt och utblick mot skog.
Antal rum
6 rum varav 3 sovrum
Boarea
142 kvm
Areakälla
säljarens information
Byggnad
Byggnadstyp
1½-plansvilla
Byggnadsår
2003
Uppvärmning
Frånluftvärmepump, kakelugn, braskamin och direkt verkande el
Ventilation
Frånluftsventilation
Energideklaration
Utförd 10/9/2020
Energiklass
F
Energiprestanda primärenergital
165 kWh/m² och år
Byggnadssätt
Grundläggning
Betongplatta
Stomme
Trä
fasad
Trä
Fönster
3-glas
Bjälklag
Trä
Tak
Betongpannor
Fastighetsbeteckning
Brevik 1:168
Övrigt
Förråd om ca 10 kvm
Isolerad gäststuga/kontor med eget proppskåp om ca 20 kvm.
Terassmarkis från Moogio med förstärkta armar på gaveln av huset och på balkongen.
Slamtömning görs 2 ggr/år.
Gärdsgård som omgärdar hela tomten.

Båtplats finns att hyra via samfällighetsföreningen.

Strand och båtbrygga tillhörande samfälligheten.

Altan om ca 135 m².
Härlig morgonsol på framsidan, sol hela dagen på altanen. Den sena kvällssolen njuter du på gaveln av huset.
Stenlagd uteplats med sol hela dagen.
Övriga byggnader
GENOMFÖRDA FÖRBÄTTRINGAR
Målning och tapetsering av vardagsrum (2019)
Fasad ommålad (2014)
Nya inventarier badrum (2014)
Ny altandörr (2011)
Kök (2011)
Altan (2011)
Staket (2010)
Allmänt om fastigheten
Driftskostnad
SEK 29,910 / år
Driftskostnad, varav
VA
SEK 5,000
Uppvärmning
SEK 16,600
Renhållning
SEK 2,500
Väg, samf
SEK 2,700
Sotning
SEK 500
Övrigt
SEK 2,610
Beräknat antal personer
1
Kommentar
Driftkostnaderna är baserade på en person i hushållet. Försäkring tillkommer och varierar mellan bolagen. För posten övrigt avser vägföreningsavgift.
Tillkommande kostnad
Kommunal fastighetsavgift
SEK 8,349 / år
Övrigt
Taxeringsvärde
SEK 3,915,000
Byggnadsvärde
SEK 2,494,000
Taxeringskod
220
Summa pantbrev
SEK 4,675,000
Tomt
Areal
1847 kvm
Tomttyp
Trädgårds-/naturtomt
Planbestämmelser
Byggnadsplan
Vatten/avlopp
Enskilt vatten året om. Enskilt avlopp
Samfällighet, servitut etc.
Gemensamhetsanläggning: Österåker Brevik GA:1 ändamål: Vägar, Elledningar och/eller belysning, Bad- och/eller båtanläggning, Övrigt, Gemensamhetsanläggning: Österåker Brevik GA:3 ändamål: Vattenförsörjning, Avloppsanläggning, Grönområden, Bad- och/eller båtanläggning

Karta

Stensnäs Åkersberga

Stensnäsvägen 15

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg