190
MEDCF97AB4A2DC448B89EB827B9529A92A6

Nyrenoverat vinterbonat fritidshus!

Såld!

Sösdala, Sösdala

Stavarödsvägen 2

Fakta

TypFritidshus
Antal rum3 rok
Boarea50 kvm
Biarea45 kvm
Tomtarea2,289 kvm
Byggår1983 & 2009
Driftskostnad1,747 kr/månad

Såld!
Slutpris: SEK 1,400,000

Ansvarig mäklare

Vinterbonat fritidshus utanför Sösdala med närhet till skogen och friluftsliv. Vill man bo mitt i naturen med skogen som närmaste granne eller ha en plats där man kan koppla av och ladda batterierna, gå på skogspromenader eller bara ta det lugnt och läsa en bok är detta något för er. Fastigheten består av två hus som är sammankopplade med ett trädäck, båda stugorna är renoverade under de senaste åren med nya ytskikt nytt Epoq kök, nytt badrum, ny luft/luft-värmepump, fiber indraget. I försäljningen ingår även den angränsande tomten vilket gör att man har en total tomtyta på över 2000 kvadratmeter. Fastigheten ingår i en gemensamhetsanläggning där vatten, avlopp, samt underhåll och snöröjning av vägen ingår för bara 3100 kr/år. Husen är förbesiktade och besiktningsprotokoll kommer finnas på visningen. Välkomna på visning!

Om området

Sösdala uppstod och utvecklades som ett stationssamhälle vid södra stambanan. Samhällets centrala delar har fått behålla mycket av sin karaktär och är därför kulturhistoriskt intressant. Vannaröds slott med fin slottspark ligger i byn.

Sösdala har ca 1 700 invånare. Omgivningarna består av natursköna områden med både skog och lantbrukslandskap. Skåneleden sträcker sig utanför samhället vilket gör det enkelt att kliva på för en dagsvandring eller liknande. Det finns en fin badplats samt sommarcafé vid Bosarpssjön som ligger en dryg mil från samhället.

Kommunikation

Tågstopp med Pågatåg på sträckan Hässleholm - Malmö. Till Sösdala reser man med tåg från Malmö på ca 55 min, från Lund ca 35 min och från Hässleholm ca 10 min. Med bilen tar du dig enkelt ut på väg 23 med en restid till Malmö på en knapp timme.

Närservice

Sösdala har god service med låg-, mellan- och högstadieskola. Det finns även förskolor varav en miljöcertifierad som invigdes våren 2019. I sösdala finns även Ica-butik, vårdcentral, frisör, bibliotek och några små butiker såsom klädesbutik. På torget finns även Returskafferiet, Sösdalas egen "saluhall", som säljer närproducerade produkter samt har café och pizzakvällar då och då. Sösdala Art & Design Room som visar några av skånes konstnärer och möbeldeginers.

I gamla Sösdala finns bryggbutiken som har ölprovning och prisbelönt öl.

I Sösdala finns ett aktivt föreningsliv med fotbollsklubben Sösdala IF, Sösdalaortens Ryttarförening och brottarklubben Sösdala BK.

Övrigt

Strax söder om Sösdala ligger Vätteryds gravfält med stensättningar från yngre järnåldern.

I byn finns en aktiv byaförening som uppdaterar om vad som händer i byn. Föreningen nås via hemsidan www. sosdala.com.

Information uppdaterad 2020-08-06.

Bilder

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Antal rum
3 rum varav 2-3 sovrum
Boarea
50 kvm
Areakälla
säljarens information
Areakälla kommentar
Huvudbyggnaden är på 50 kvm och komplementbyggnaden är på 45 kvm.
Hall
I hela huvudbyggnaden ligger ett ljust 1-stavigt laminatgolv. I hallen finns det plats att hänga av sig ytterkläderna på. Härifrån når man stugans badrum, garderob med varmvattenberedaren i samt att man kan ta sig vidare in i stugan och den öppna planlösningen med vardagsrum och kök i ett.
Kök
Svart påkostat Epoq kök från 2016 med bosch vitvaror. U-format kök med gott om plats att laga mat, granitskiva från Helsingborgs sten möter vitt kakel och de vita väggarna på ett modernt och stiligt sätt. Maskinell utrustning så som diskmaskin, induktionshäll, fläkt, ugn, kyl/frysskåp.
Vardagsrum
Vardagsrum som hänger ihop med köket i en öppen planlösning. I vardagsrummet finns en kamin för extra mysiga höstdagar. Från vardagsrummet når man stugans sovrum som idag används som tv-rum. Via vardagsrummet kommer man även ut på det stora trädäcket i söderläge som sammankopplar de två stugorna.
Badrum
Badrum som fräschats upp 2016 med ny inredning och nymålad våtrumstapet men med äldre plastmatta på golvet. Här finns det toalettstol, handfat och dusch.
Sovrum
Sovrum som idag används som tv-rum med plats för dubbelsäng, här har man utsikt ut mot naturen. I rummet ligger samma ljusa laminatgolv som i resten av stugan, vitmålade väggar.
Komplementbyggnad - Sovrum
Större sovrum med egen ingång från trädäcket och ljusinsläpp från tre väderstreck. Här får man med enkelhet plats med en dubbelsäng och garderober, träfärgat golv och vitmålade väggar. I anslutning till sovrummet ligger stugans badrum.
Komplementbyggnad - Badrum
I samband med att man färdigställde stugan 2016 gjorde man även detta badrummet, badrum med kakel och klinker i modern och ljus färgsättning, golvvärme, dusch, toalettstol och handfat. Badrummet når man både från sovrummet och tvättstugan.
Komplementbyggnad - Tvättstuga
Större tvättstuga med både tvättmaskin och torktumlare, här finns även garderober för förvaring och varmvattenberedare för denna stugan. Mörkare plastmatta på golvet och vita väggar. Till tvättstugan kan man ta sig antigen genom ytterdörren från trädäcket eller via badrummet.
Komplementbyggnad - Framtida sovrum
Rum som man idag använder som förråd, rummet når man via trädäcket på baksidan och har egen dörr. Här finns det möjlighet att göra ett litet extra sovrum om man vill.
Utemiljö
På baksidan av huset finns ett stort trädäck i söderläge som sammanflätar de två stugorna, på trädäcket finns det även flera platser under tak.
Byggnad
Byggnadstyp
1-plansvilla
Byggnadsår
1983 & 2009
Uppvärmning
Direktverkande el & Luft-luftvärmepump
Ventilation
Självdrag
Energideklaration
Utförd 10/1/2020
Energiklass
E
Energiprestanda primärenergital
166 kWh/m² och år
Byggnadssätt
Grundläggning
Krypgrund och Plintar
Grundmur
Betong
Stomme
Trä
fasad
Trä
Fönster
2 & 3-glas
Bjälklag
Trä
Tak
Betongpannor
Utv. plåtarbete
Plåt
Fastighetsbeteckning
Maglö 1:86 & Maglö 1:102
Övrigt
2006 - Kamin installerat
2009 - Byggnation av komplementbyggnad
2016 - Färdigställande av komplementbyggnad
2016 - nya ytskikt i båda stugorna, nytt 1-stavit laminatgolv i stora stugan
2016 - Nytt kök, Epoq, nya vitvaror, bänkskiva i granit
2016 - 2017 - Nytt badrum i komplementbyggnad
2016 - Renovering av badrum i huvudbyggnad
2016 - Ny luft/luft-värmepump
2020 - Anläggning av uppfart
2020 - Ny ytterdörr och ett nytt fönster
2020 - Fiber indraget
Allmänt om fastigheten
Driftskostnad
SEK 20,962 / år
Driftskostnad, varav
Uppvärmning
SEK 9,926
Renhållning
SEK 3,396
Väg, samf
SEK 3,100
Sotning
SEK 400
Försäkring
SEK 3,240
Övrigt
SEK 900
Beräknat antal personer
3
Kommentar
Kostnaden för uppvärmning innefattar även hushållsström.
Övriga kostnader avser ved till kaminen.
Avgiften för gemensamhetsanläggningen är 3100 kr/år och då ingår vatten, avlopp samt snöröjning och underhåll på grusvägen. Dessutom får man nyttja den gemensamma grillkåtan och boulebana, i anslutning till detta ligger även en damm med inplanterad fisk där man får fiska.
Tillkommande kostnad
Kommunal fastighetsavgift
SEK 3,158 / år
Övrigt
Taxeringsvärde
SEK 421,000
Byggnadsvärde
SEK 329,000
Taxeringskod
220
Summa pantbrev
SEK 895,000
Tomt
Areal
2289 kvm
Tomtbeskrivning
I köpet ingår även tomten som ligger i anslutning, vilket gör att det totala tomtarean uppgår till 2 289 kvm.
Vatten/avlopp
Gemensamhetsanläggning, vatten och avlopp.
Samfällighet, servitut etc.
Gemensamhetsanläggning: Hässleholm Maglö GA:1 ändamål: Vägar, Vattenförsörjning, Avloppsanläggning, Grönområden

Karta

Sösdala Sösdala

Stavarödsvägen 2

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg