MED34A5EFD4C7F54754A07C3CCABC7FBB9E

Stor och fräsch gavel 2a högt upp i huset med magisk utsikt och låg avgift!

Husby, Kista

Stavangergatan 14 5tr

Fakta

MånadsavgiftSEK 3,565 inkl Värme, VA, Kabel-TV & Hushållsel
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum2 rok
Boarea63 kvm
Våning4 (hiss finns)
Lägenhetsnummer291
Byggår1975

Utgångspris: SEK 1,650,000

Välkomna till denna moderna, fräscha och ljusa gavel 2:a på 63 kvm högt upp i huset. Helkaklat badrum, fräscht kök samt genomgående fräscha ytskikt. Härlig inglasad balkong i fri utsikt. Närhet till butiker, kommunikationer, äventyrsbad mm. Välskött förening där EL INGÅR i månadsavgiften.

Om området

Utbyggnaden av stadsdelarna i norra Järva, Akalla, Husby och Kista, planerades samtidigt, och en generalplan för dessa lades fram år 1971 och bebyggelsen var en del av miljonprogrammet. Tanken var att de tre stadsdelarna skulle ges något olika utformning, och vid planeringen tog man intryck av den kritik som kommit mot de något tidigare byggda stadsdelarna i södra Järva, Rinkeby och Tensta, där bland annat byggplaneringen brustit i samordning.[1]
Husby byggdes först av de tre stadsdelarna i norra Järva, och utbyggnaden enligt planen genomfördes från 1972 till 1977. Centrumanläggningen ritades av Torgny Gynnerstedt[5] och färdigställdes vid årsskiftet 1975/1976, och tunnelbanestationen stod klar 1977. Inflyttning skedde från 1974. Husby är byggt på en höjdplatå som sluttar svagt i alla väderstreck. Den nedsprängda matargatan Norgegatan skär rakt igenom stadsdelen. Kvarteren och gatorna i området bär namn efter norska orter och personer, som Oslogatan, Trondheimsgatan och Edvard Griegsgången. Trafikplaneringen är konsekvent där bilar och fotgängare skiljs åt i olika nivåer. Flera gångbroar leder fotgängarna över områdets nedsänkta bilgatorna. För att undvika att spårområden delade bebyggelsen drogs tunnelbanan under mark genom stadsdelen.[1]
I Husby finns bland annat ett äventyrsbad, Husbybadet, en ishall, idrottshall, bibliotek, och delar av Kista stadsdelsförvaltning. Området har två låg- och mellanstadieskolor och en högstadieskola. Där finns även tre matvarubutiker, apotek, en folkhögskola samt ett ålderdomshem. Husbykyrkan, som är en del av Evangeliska Frikyrkan, ritades av Karl-Erik Hjalmarsson med tydlig inspiration från de uppländskla medeltidskyrkorna. Medan grannstadsdelarna Akalla och Kista även har stora arbetsplatsområden inom stadsdelarna, är Husby i det närmaste en renodlad bostadsstadsdel.[1]
Bebyggelsen i Husby består nästan uteslutande av lägenhetshus byggda inom ramen för miljonprogrammet. Majoriteten av lägenheterna i stadsdelen ägs av Svenska bostäder, Wallenstam och HSB. De lägenheter som ägs av Wallenstam har växlat ägare ett stort antal gånger. Missnöjet med bostadssituation i stadsdelen ledde i slutet av 1900-talet till protestaktioner i form av en demonstration och fördröjda hyresinbetalningar samt etablerandet av en hyresgästorganisation vid sidan om hyresgästföreningen, Husby unite. En del av Svenska bostäders lägenhetsbestånd har också omvandlats till bostadsrätter och omvandligen av ytterligare hyresrätter till bostadsrätter är en het politisk fråga.

Kommunikation

Tunnelbanans blå linje tar dig till Stockholm Central på 19 minuter, med avgång var 10:e minut under större delen av dygnet. Kistas bussterminal är ett nav för busslinjer som tar dig till stora delar av norra Storstockholm. Här går även flygbussar till Bromma och Arlanda.

Viktiga dokument & länkar

Bilder

Utsikt

Vardagsrum

Hall

Kök

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Välkomna till denna välplanerade och centralt belägna bostad i ett fritidsvänligt område med både naturen, kommunikationer och Kista galleria inom promenadavstånd. Här kommer en optimal planerad lägenhet om totalt 63 kvm i områdets bästa läge med underbar utsikt. Bostaden rymmer stort sovrum, rymligt & helkaklat badrum med plats för tvättmaskin och torktumlare, ljust & uppfräschat kök med matplats för 6-8 personer samt ett luftigt vardagsrummet där man enkelt kan umgås. Inglasad balkong i insynsskyddat läge i söderläge. På ca: 5 min promenadavstånd har ni Husby Centrum med ICA, T-bana, bussar och butiker.

Välkommande och möblerbar HALL med laminatgolv och vitmålade väggar samt 5 st garderober. Hallen är utrustat med säkerhetsdörr.

Helkaklat BADRUM. Badrummet är utrustat med WC, badkar, handfat samt ett vädringsfönster.

Rymligt SOVRUM med stort fönster utan insyn. Här får ni enkelt plats med en dubbelsäng. Vita väggar och laminatgolv. Sovrummet har skjutgarderober som lämnas kvar till köparna.

Fräscht KÖK med laminatgolv samt vita väggar. Bytta & vita köksluckor med goda förvaringsmöjligheter. Gott om arbetsytor samt mosaik kakel de generösa arbetsytorna. Matplats för 6-8 personer. Maskinell utrustning: Kyl/frys -06, diskmaskin -06, spishäll -06, inbyggd ugn -06 och spisfläkt -06. Här ifrån kan du njuta av solnedgången tack vare den magiska utsikten!

Stort och luftigt VARDAGSRUM med parkettgolv och vita väggar. Rikligt med ljusinsläpp från fönster. Utgång till inglasad och härlig BALKONG med fantastiskt läge mot skogsdunge och ingen insyn.
Antal rum
2 rum
Boarea
63 kvm
Areakälla
föreningens information
Balkong
Ja
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
4 av 5, hiss finns
Pris
SEK 1,650,000
Avgift
SEK 3,565 inkl Värme, VA, Kabel-TV & Hushållsel
Andel i föreningen
0.1622 %
Andel av årsavgiften
0.1622 %
Byggnad
Byggnadstyp
Flerfamiljshus med hiss
Byggnadsår
1975
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Mekanisk FTX Från & Tillluftsventilation
Energideklaration
Utförd 6/28/2010
Energiprestanda
151 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Fönster
3-glas
Förening
Namn
HSB:s Brf Vikingen i Kista
Om föreningen
Föreningen omfattar 556 lägenheter som upplåts med bostadsrätt samt 2 lokaler som hyrs ut till förskolor.

Lägenhetsförråden är placerade i källarplan eller i markplan. Flertalet tvättstugor finns på varje gård.
Tvättstugorna finns i gatuplan, dessutom finns det 3 stycken grovtvättstugor belägna på Lofotengatan 13, Narviksgatan 15 och Stavangergatan 34.
Rum för cykelförvaring finns, samt hobbyrum för den händige.

För den som vill finns det tillgång till bastu på Stavangergatan 44. Föreningslokalen går att hyra för 800 kr/tillfälle. Lokalen är utrustad med wc, kök med kyl/frys, diskmaskin glas och porslin samt bord och stolar för ca 60 personer. Gästlägenhet finns att hyra för 350 kr/natt på Lofotengatan 29.

Gå gärna in på föreningens hemsida för ytterligare information.
http://www.brfvikingen9.se/
Antal lägenheter
556
Antal lokaler i föreningen
2
Tv och bredband
Bredband finns genom Bahnhof stadsnät och kabel-tv levereras genom Comhem, som även erbjuder internet och ip-telefoni. Comhems basutbud av tv-kanaler ingår i månadsavgiften.
Parkering
På Stavangergatan finns en parkeringsyta med 99 platser, varav 12 gästplatser och övriga är förhyrda för föreningens medlemmar.

På Lofotengatan finns ett parkeringshus som byggdes klart under 2019.
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Juridisk person
Föreningen tillåter inte juridisk person
Delat ägande
Ja
Äger föreningen marken
Nej

Karta

Husby Kista

Stavangergatan 14 5tr

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg