MED86346449BBA046379268EA8405B3B233

Östra Skärgårdsstad, Åkersberga

Sorterarvägen 11

Fakta

Typ1-familjs friliggande villa
UpplåtelseformFriköpt
Antal rum6 rok
Boarea161 kvm
Tomtarea1,684 kvm
Byggår1993
Driftskostnad3,319 kr/månad

Utgångspris: SEK 4,975,000

Ansvarig mäklare

Visningar

4
October | Sunday
Kl 11:00 - 11:40
Välkommen! Anmäl er gärna

Högt upp på berget, som ett örnnäste, finns denna fina och rymliga villa. Här bor man på en kuperad naturtomt med fin vy över trädtoppar och skogstomt. Huset, som ursprungligen är byggt 1993, håller en genomgående bra standard med bl.a. två stycken nyrenoverade helkaklade badrum (2018) samt ny frånluftsvärmepump (2018). Två soldränkta och trädäckade altaner varav den största är belägen i sydväst. Här finns gott om plats för stora utegrupper och loungemöbler. Fiber finns indraget.

Väl innanför ytterdörren välkomnas man av en rymlig hall med plats för avhängning. Direkt till vänster om hallen finns entréplanets två sovrum om ca 10 respektive 13 kvm. Båda sovrummen har garderober som ger gott om förvaring.

Entréplanets helkaklade badrum är utrustat med duschhörna med vikväggar, hand- och takdusch, wc, handfat med kommod, spegelskåp med förvaring, skåp, handdukstork samt golvvärme. Ett frostat fönster ger badrummet fint ljusinsläpp.

Entréplanets vardagsrum är rymligt och har plats för såväl stor soffgrupp som matbord. Öppen planlösning mot kökets matplats. Från vardagsrummet finns utgång till den väl tilltagna terrassen som är belägen i ett direkt sydvästläge. Vardagsrummet har ett vackert burspråk med stora fönsterpartier som ger gott om ljusinsläpp och fin utsikt över den kuperade naturtomten.

Husets kök gjordes om ca 2015 och är utrustat med mikrovågsugn, varmluftsugn, spishäll, fläkt, diskmaskin samt gott om förvaring. Kyl & frys byttes ca 2 år innan köket gjordes om. Här finns plats för stort matbord för ca 8-10 personer. I köket finns ett fint burspråk med stora fönster som ger köket ett fint ljus. Från köket finns ingång till husets tvättstuga.

Tvättstugan är utrustat med ho med underskåp, arbetsbänk med förvaring. tvättmaskin, torktumlare samt städskåp. Tvättmaskin & torktumlare är ca 3 år gamla. Här finns också en groventré som leder ut till husets gavel.

Från hallen finns trapp som leder till husets övervåning. Här välkomnas man av rymligt och möblerbart allrum. Takkupa med fönster ger rummet fint ljusinsläpp. Här finns gott om plats för soffgrupp samt övrig möblering. I anslutning till allrummet finns en rymlig klädkammare.

Övervåningens helkaklade badrum är utrustat med duschhörna med vikväggar, wc, handfat med kommod, högskåp samt spegelskåp med förvaring.

Övervåningen har två stycken rymliga sovrum om ca 13 respektive 11 kvm.

Utöver huvudbyggnaden finns ett enkelt förråd vid infarten till fastigheten.

På sorterarvägen bor man på lugn återvändsgata med direkt närhet till skog, natur och hav. Nära till Skärgårdsstad småbåtshamn och havsbad. Direkt närhet till Skärgårdsstadsskolan med klasser från F-9. Nära till busshållplats med täta avgångar mot Åkersberga Centrum.

Om området

Att bo i Skärgårdsstad är att välja en livsstil. Här har du närhet till skog, sjö och hav samtidigt som du bara är ca 10 minuter med bil från centrala Åkersberga. Här finns Skärgårdsstads Havsbad som underhålls löpande och är mycket välbesökt på somrarna. Havsbadet erbjuder en flytbrygga, fina klippor samt mycket fin utsikt över Furusundsleden. Skärgårdsstads fiskeförening har sitt klubbhus och vedeldade bastu i anslutning till badet som medlemmarna har möjlighet att nyttja. Barnen kan här få en trygg uppväxt med möjlighet att gå i samma skola från årskurs 0-9. Detta är ett perfekt område för dig som gillar att promenera, har hund, eller bara njuter av att ha skog och natur i din närhet. Varför inte under sommartid ta en promenad till Skeppsdal och Hamnkrogen? Inom fem sjömil nås Vaxholm, Ljusterö och massor av sol- och badplatser på fina öar.

Allmänt om Skärgårdsstad:
http://www.skargardsstad.se

Om livet kring hamnen:
http://www.skargardshamnen.com

För den segelintresserade finns: http://www.skargardsstadssegelsallskap.se

Mer allmän information hittar du här:
http://www.iskargardsstad.se

Kommunikation

SL trafikerar sträckan Åkersberga station - Skärgårdsstad med bussarna 622 och 622X

Närservice

I Åkersberga Centrum finns de flesta butiker, apotek, systembolag och restauranger som exempelvis The public, Bastard Burgers, pizzerior och flera sushirestauranger. Även flera varierande typer av caféer, helt enkelt något för alla! Här finns även stort utbud av olika gym för allas tycke och smak. Fritidsaktiviteter finns att välja för både vuxna och barn med allt ifrån fotboll, tennis, handboll, dans, konståkning, hockey med mera. Åkersberga erbjuder ett brett utbud av olika sporthallar och möjligheter. Ett område att trivas i som gjort för familjen!

Bilder

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Antal rum
6 rum varav 4 sovrum
Boarea
161 kvm
Areakälla
taxeringsinformation
Byggnad
Byggnadstyp
1½-plansvilla
Byggnadsår
1993
Uppvärmning
Frånluftsvärmepump (2018)
Ventilation
Frånluft med återvinning
Energideklaration
Utförd 8/29/2018
Byggnadssätt
Grundläggning
Krypgrund
Stomme
Trä
fasad
Trä (ommålat ca 8 år sedan)
Fönster
3-glas
Bjälklag
Trä
Tak
Betongpannor
Fastighetsbeteckning
Översättra 1:101
Allmänt om fastigheten
Driftskostnad
SEK 39,827 / år
Driftskostnad, varav
VA
SEK 6,253
Uppvärmning
SEK 18,000
Renhållning
SEK 2,490
Väg, samf
SEK 4,800
Försäkring
SEK 8,284
Beräknat antal personer
1
Kommentar
I kostnad för uppvärmning ingår kostnad för hushållsström. Förbrukning har uppgått till ca 12 000 kwh/år.
Tillkommande kostnad
Kommunal fastighetsavgift
SEK 8,349 / år
Övrigt
Taxeringsvärde
SEK 3,283,000
Byggnadsvärde
SEK 2,030,000
Taxeringskod
220
Summa pantbrev
SEK 2,150,000
Tomt
Areal
1684 kvm
Tomttyp
Naturtomt
Planbestämmelser
Detaljplan (1989-09-25)
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Samfällighet, servitut etc.
Gemensamhetsanläggning: Österåker Översättra GA:3
Avtalsservitut Ledningar
Förmån: Avtalsservitut: Väg, 01-IM4-82/10316.1
Last: Avtalsservitut: Ledningar, 01-IM4-81/25380.1

Karta

Östra Skärgårdsstad Åkersberga

Sorterarvägen 11

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg