230
MED9CDC79889D474C2998067C1AEBF077AE

Omsorgsfullt renoverad villa med bergvärme, solceller och uthyrningsdel samt energiklass B!Sörgårdsvägen 149 Åkersberga Centralt, Åkersberga

Åkersberga Centralt, Åkersberga

Sörgårdsvägen 149


PRIS (utgångspris)7 495 000 kr

Fakta om bostaden

TYP

1-familjs friliggande villa

UPPLÅTELSEFORM

Friköpt

BOAREA

130 kvm

BIAREA

130 kvm

TOMTAREA

929 kvm

BYGGÅR

1974

DRIFTSKOSTNAD

3 734 kr/månad

PRIS

7 495 000 kr Utgångspris

Omsorgsfullt renoverad villa med bergvärme, solceller och uthyrningsdel samt energiklass B!

Välkommen till detta stilrena tegelhus med moderna svarta detaljer på lugn återvändsgata med den perfekta centrala placeringen. Här har grundliga renoveringar utförts som inte bara estetiskt tilltalar ögat utan också förenats med funktionella förbättringar så som bergvärme, solceller, totalrenoverad uthyrningsdel och mycket mer.

Den rymliga 2-plansvillan erbjuder generösa sociala ytor med en öppen planlösning mellan kök och vardagsrum där du även har en mysig braskamin och utgången till den stora balkongen där du kan njuta av soliga dagar och avkopplande kvällar.

På entréplanet finner du fyra bekväma sovrum samt ett stilrent badrum med badkar. Dessutom finns ett praktiskt duschrum och en gäst-wc.

Den imponerande altanen är en utomhusdröm där solen följer dig hela dagen. Här har du en gjuten grill för härliga grillkvällar med familj och vänner.

Det nedre planet rymmer ett stort allrum som inbjuder till biomys intill braskaminen. Här finns också ett sovrum och en modern och funktionell tvättstuga med wc och dusch. Dessutom fullt utrustad uthyrningsdel med egen separat uteplats.

Ett rymligt garage med ny eldriven port och en generös stenlagd uppfart erbjuder gott om parkeringsutrymme och tack vare det centrala läget har du ett bekvämt gångavstånd till både buss och tåg. Åkersberga Centrum når du på ca 8 minuters promenad, och i närheten finns vackra promenadstråk i Hackstaskogen samt förskolor och skolor.

Välkommen på visning för att upptäcka allt detta hus har att erbjuda!

Bilder

MED9CDC79889D474C2998067C1AEBF077AE
MEDD9AC5198E99A44188A7539B964FA8772
MED49F29007A89B49D0BD04AA8084586388
MED7281A1B66A15455282BE6114BE59A7AF
MED9C98E07E71B14BCA8CBCEA45F410CB01

Planritningar

Entréplan

Nedre plan

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Fakta om bostaden

TYP

1-familjs friliggande villa

UPPLÅTELSEFORM

Friköpt

BOAREA

130 kvm

BIAREA

130 kvm

TOMTAREA

929 kvm

BYGGÅR

1974

DRIFTSKOSTNAD

3 734 kr/månad

Rumsbeskrivning

AREAKÄLLA

taxeringsinformation

--- ENTRÉPLAN ---

HALL
Hall med fint ljusinsläpp via fönster på båda sidor om den stilrena entrédörren. Här har du bra plats för avhängning av ytterkläder och gott om förvaring i en rymlig garderob med spegeldörrar. Vitmålade väggar och trägolv.

KÖK
Stort och luftigt kök som badar i ljus tack vare stora fönster i flera väderstreck. Köket har vita luckor och lådor samt snyggt marmormönstrad bänkskiva och matchande marmor mönstrat kakel ovan samt är utrustat med fullstor kyl och frys, diskmaskin, rostfri ho, ugn, induktionshäll med vit fläkt ovan. I centrum av köket återfinns en praktisk och trevlig köksö för extra förvaring och arbetsyta, och framför allt en trevlig plats att samlas kring. Vitmålade väggar och trägolv.

VARDAGSRUM
Generöst vardagsrum med stora härliga fönster som fyller rummet med ljus. Gott om yta för den stora soffgruppen och även matplats för stort sällskap. Vitmålade väggar och trägolv. Härifrån kommer du ut till den generösa balkongen.

SOVRUM
Master bedroom med plats för dubbelsäng och bra med förvaringsutrymme i stilren garderob. Här har du utgången till baksidans uteplats. Vitmålade väggar och ekparkettgolv.

SOVRUM
Sovrum intill vardagsrummet som idag används som matsal. Fint ljusinsläpp från fönster i soligt läge. Vitmålade väggar och trägolv.

SOVRUM
Sovrum med plats för säng och skrivbord. Vitmålade väggar och ekparkettgolv.

SOVRUM
Sovrum med även här plats för säng och skrivbord. Vitmålade väggar och ekparkettgolv.

BADRUM
Helkaklat ljust badrum både vitt och marmormönstrat kakel och grått klinkergolv. Badrummet har badkar, wc, handdukstork, kommod med vita rymliga lådor och ytterligare förvaring i spegelskåp ovan. Fönster som ger fint ljusinsläpp och möjlighet att vädra.

DUSCHRUM
Duschrum med både vitt och marmormönstrat kakel och blått klinkergolv. Här finns dusch, handdukstork, vit kommod och spegelskåp med belysning ovan.

GÄST-WC
Intill hallen har du en gäst-wc med ovantill vitmålade väggar och nedtill turkost mosaik samt blått klinkergolv. Här finns wc, vit kommod med spegelskåp ovan och fönster för ljusinsläpp.

--- NEDRE PLAN ---

ALLRUM
Generöst allrum med stora ytor för soffgrupp, tv-bänk och bokhyllor in till en stilren braskamin. Fönster för fint ljusinsläpp. Vitmålade väggar och trägolv.

SOVRUM
Rymligt sovrum med plats för både säng och skrivbord. Här återfinns hela fyra garderober för gott om förvaringsmöjligheter. Vitmålade väggar och trägolv.

BADRUM/TVÄTTSTUGA
Helkaklad tvättstuga med vitt kakel på väggarna och grått klinkergolv med värme. Tvättstugan har wc, tvättmaskin med praktisk arbetsbänk upptill och rostfri ho med spegelskåp ovan. Här återfinns även handdukstork och dusch bakom glasväggar med snyggt inramande marmormönstrat kakel.

--- UTHYRNINGSDEL ---

KÖK
Ljust kök med vita luckor och lådor, marmormönstrad laminatbänkskiva med snyggt mamorkakel ovan. Köket har rostfri ho, ugn, induktionshäll med rostfri fläkt ovan och kyl och frys. Vitmålade väggar, ljust stengolv och spottar i taket.

SOVRUM/VARDAGSRUM
Kombinerad sovrum/vardagsrum med två fönster för ljusinsläpp samt gott om ytor för både soffa och säng. Vitmålade väggar och trägolv.

BADRUM
Helkaklat badrum med vitt kakel på väggarna och grått klinkergolv med värme. Badrummet har wc, tvättmaskin, kommod med vita lådor och spegelskåp med belysning ovan, dusch bakom glasväggar med både tak- och handdusch samt inramande marmormönstrat kakel.

Om området

I centrala Åkersberga finns ett brett utbud av butiker, restauranger, mataffärer och samhällsservice. Här bor man med närhet till natur, havet och badplatser samtidigt som ni enkelt tar er in till Stockholm City via bra kommunikationer. Längs Åkers kanal finns mysiga gång- och cykelvägar om ni känner för att ta en uppfriskande promenad. Ca 10 minuter från centrum finns idrottsplats med tennisbanor, fotbollsplan och friidrottsbana.

KOMMUNIKATION

Bra kommunikationer till Stockholm med antingen buss eller Roslagsbanan. Från Åkersberga tar ni er till City på ca 30 min restid via den smidiga Roslagsbanan. Bussar går även direkt till Danderyds sjukhus med en restid om ca 35 min.

NÄRSERVICE

I centrala Åkersberga finns biograf Facklan, flertal gym och klädbutiker att välja emellan. Vill man äta ute så finns många olika restauranger att välja på, bland annat The public, Berga sushi, Bastard burgers och Guldpandan. Om ni är sugen på en restaurang längs kanalen kan du även på ca fem minuters gång från Åkersberga Centrum komma till Brödernas, en populär restaurang under sommar likväl som vinter.

PARKERING

I Åkersberga Centrum finns två parkeringshus samt en 24h-parkering ca 4 minuter gångavstånd från centrum.

Ekonomi

VA

12 000 kr

UPPVÄRMNING

27 050 kr

RENHÅLLNING

2 512 kr

VÄG, SAMF

3 000 kr

SOTNING

250 kr

SUMMA DRIFTSKOSTNAD

44 812 kr / år

BERÄKNAT ANTAL PERSONER

5

TILLKOMMANDE KOSTNAD, KOMMUNAL FASTIGHETSAVGIFT

9 287 kr / år

KOMMENTAR

Driftkostnaderna är baserade på 3 vuxna och 2 barn i hushållet. Försäkring tillkommer och varierar mellan bolagen.

Byggnad

BYGGNADSTYP

1-planshus med suterrängplan

BYGGNADSÅR

1974

UPPVÄRMNING

Bergvärmepump med vattenburna radiatorer, solceller, elgolvvärme, 2 st kamin

VENTILATION

Mekanisk till och frånluft med värmeåtervinning

ENERGIDEKLARATION

Utförd 2023-06-21

ENERGIKLASS

B

ENERGIPRESTANDA

36 kWh/m² (Atemp) och år

ENERGIPRESTANDA PRIMÄRENERGITAL

66 kWh/m² och år

ELFÖRBRUKNING

16 000 kWh/år

Byggnadssätt

GRUNDLÄGGNING

Suterrängplan med platta på mark

STOMME

Betong/trä

FASAD

Tegel

FÖNSTER

2-glas

TAK

Betongpannor

FASTIGHETSBETECKNING

Berga 6:312

ÖVRIGT

På framsidan och balkongen har du sol från morgon till lunch. På baksidans stora altan har du sol från morgon till kväll.

Fiber finns.

RENOVERINGAR
Tilläggsisolering på vindsutrymmet (2022)
Solceller (2022)
Kamin med skorsten (2022)
Laddstolpe (2021)
Entrén, trappa och räcke samt förvaring under trappan (2019)
Ytterdörr och garageport utbytta (2018)
Utbyggnad av balkong (2018)
Bergvärmepump (2017)
Nivellgolv stora delar av nedre plan (2017)
Tak renoverades med ny takpapp, läkt, pannor (2017)
Dränering (2016)

Allmänt om fastigheten

TAXERINGSVÄRDE

2 560 000 kr

BYGGNADSVÄRDE

1 435 000 kr

TAXERINGSKOD

220, Småhusenhet, bebyggd

SUMMA PANTBREV

4 525 000 kr

Tomt

AREAL

929 kvm

TOMTTYP

Trädgårdstomt

PLANBESTÄMMELSER

Byggnadsplan (1963-05-03)

VATTEN/AVLOPP

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

SAMFÄLLIGHET, SERVITUT ETC.

Gemensamhetsanläggning: Österåker Berga GA:3 ändamål: Vägar, Avloppsanläggning, Elledning och/eller belysning, Grönområden

Karta

Österåker Åkersberga Centralt

Sörgårdsvägen 149

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

Genom att klicka på knappen, godkänner du  användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Andra har också tittat på

Till mäklarkontoret

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

HusmanHagberg AB
Brahegatan 10
114 37 Stockholm

Org.nr: 556544-7579

Om HusmanHagberg