230
MEDB50BFD8D5A1C4EEAB5083807066E0DE5

Nyproducerad 2:a med stor balkong och imponerande kanalutsikt högt upp från våning 7!Solhöjdsgatan 19 Varvsstaden, MALMÖ

Varvsstaden, MALMÖ

Solhöjdsgatan 19


PRIS (utgångspris)2 795 000 kr

Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

2 rok

BOAREA

48 kvm

VÅNING

7 (hiss finns)

LÄGENHETSNUMMER

B31601

MÅNADSAVGIFT

3 504 kr

BYGGÅR

2022

PRIS

2 795 000 kr utgångspris

Nyproducerad 2:a med stor balkong och imponerande kanalutsikt högt upp från våning 7!

Varmt välkomna till Solhöjdsgatan 19 där vi just nu finner denna nyproducerade tvårummare som är belägen högt upp i huset, här får man en mäktig utsikt över kanalen nedanför. Möjligheten ges nu att bli den första att få flytta in i lägenheten som ligger praktiskt taget helt insynsskyddad från andra hus vilket ger en extra privat känsla. Man får en härlig öppen planlösning mellan kök och vardagsrum vilket skapar perfekta sociala ytor och härifrån öppnar man även upp dörren till den rymliga balkongen. Vi befinner oss i nya Varvsstaden som finns intill västra hamnen och dockan samt med närhet till Malmö Saluhall, universitetet, Gamla Väster och Malmös absoluta centrum.

Varmt välkommen på visning!

Bilder

MEDB50BFD8D5A1C4EEAB5083807066E0DE5
MED656B0F088F2742929822F48D5CC5ADDD
MED110CAF196EED45FEA11BB30DE490100A
MEDD8B0DED2882B42B4889D0105FE144602
MEDA5A9A5295C94427887914220DFE822C7

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

2 rok

BOAREA

48 kvm

LÄGENHETSNUMMER

B31601

VÅNING

7 av 11, hiss finns

MÅNADSAVGIFT

3 504 kr

BYGGÅR

2022

PRIS

2 795 000 kr utgångspris

Rumsbeskrivning

ANTAL RUM

2 rum

AREAKÄLLA

föreningens information

BALKONG

Ja

HALL

Med hiss tar vi oss hela vägen upp till sjunde våningen där vi välkomnas av en rymlig hall som erbjuder avhängningsmöjligheter för ytterkläder samt bra plats för förvaring i garderober. På golvet vilar ett vackert vitpigmenterad 3-stavigt ekparkett som är genomgående för lägenheten tillsammans med väggar som är vitmålade.

VARDAGSRUM/KÖK

Den öppna planlösningen mellan vardagsrum och kök skapar perfekta sociala ytor och härifrån öppnar vi även upp dörr till den stora balkongen där det erbjuds en härlig kanalutsikt. En trevlig kontrast blir det med ljusa väggar och mörka fönsterkarmar. Ett stort och öppet rum som är perfekt för att umgås med familjen eller vännerna som är på besök. Här finns det gott om plats för matbord, soffgrupp, tv-bänk samt övrigt önskat möblemang. Ett alternativ vore också att istället för matbordet slå upp en köksö som är vänd mot vardagsrumsdelen.

Ett smakfullt ljust Marbodalkök som bjuder på utmärkta förvaringsmöjligheter bakom vita skåpsluckor som snyggt kombineras med marmorinspirerad laminatbänkskiva som snyggt flyter samman upp mot väggfront. Köksutrustningen är i vitt från Siemens och består av inbyggnadsugn, mikrovågsugn, kombinerad kyl och frys, diskmaskin, induktionshäll samt en fläkt från Franke.

SOVRUM

Sovrummet (ca 8kvm) nås via vardagsrummet och här får man utsikt över kanalen men också den framtida varvsparken som ska byggas samt så kommer en bit av Kockums varvet bevaras då den stora u-båtshissen framför huset ska stå kvar. I sovrummet finns plats för dubbelsäng, här finns två garderober och för att få plats för större säng så skulle man kunna ändra på placeringen.

BADRUM

Stilfullt helkaklat badrum med ljusgrå klinker och vitt kakel. Badrummet är inrett med wc, handfat, kommod, spegel, handdukstork, dusch med väggar av klarglas samt tvättmaskin och torktumlare (Siemens) med ovanliggande ljusgrå marmorinspirerad laminatbänkskiva och vita skåp för förvaring ovanför.

Om området

I Varvsstaden finns Malmös hundraåriga varvshistoria samlad. Här finns en unik möjlighet att skapa en attraktiv stadsdel med en spännande mix av kulturhistoriskt värdefulla miljöer och moderna stadsmiljöer.
Varvsstaden är ett stort område som kommer att byggas ut under en tidsperiod på 20 år eller mer. Nybyggnation pågår i den sydvästra delen och omvandling av flera äldre byggnader är i gång. Detaljplanering pågår för omvandling av Vagnsverkstaden. Just nu pågår planeringen för ett gång-, cykel- och busstråk som ska koppla samman Västra Hamnen och stadskärnan.
Marken ägs av Varvsstaden AB, som planerar att bygga cirka 2500 bostäder tillsammans med lokaler för handel och kontor, restauranger och caféer, grundskola och förskola.

Lägenhet

ANDEL I FÖRENINGEN

1,46919 %

TILLTRÄDE

Enligt överenskommelse

Ekonomi

BOSTADSRÄTTENS INDIREKTA NETTOSKULDSÄTTNING

816 759 kr Enligt ekonomisk plan
(Avser bostadsrättens indirekta andel i föreningens nettoskuldsättning.)

Byggnad

BYGGNADSTYP

Flerbostadshus

BYGGNADSÅR

2022

UPPVÄRMNING

Fjärrvärme

VENTILATION

FTX

HISS

finns

ENERGIDEKLARATION

Utförd 2022-04-25

ENERGIKLASS

B

ENERGIPRESTANDA PRIMÄRENERGITAL

54 kWh/m² och år

ÖVRIGA BYGGNADER

Bostadsrättshaven disponerar över ett källarförråd.

Förening

NAMN

Brf Varvskajen

ORGANISATIONSFORM

Bostadsrätt

ÄKTA/OÄKTA

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

ANTAL LÄGENHETER

56

ANTAL LOKALER I FÖRENINGEN

1

EKONOMI

Föreningen har beslutat om att höja årsavgifterna med 8% från och med 2023-07-01 och detta pga ökade räntekostnader vid omförhandling av lån.

JURIDISK PERSON

Föreningen tillåter inte juridisk person

DELAT ÄGANDE

Tillåter delat ägande utan särskilda krav på ägarförhållanden.

ÄGER FÖRENINGEN MARKEN

Ja

ÖVERLÅTELSEAVGIFT

1 313 kr betalas av köpare

PANTSÄTTNINGSAVGIFT

525 kr

OM FÖRENINGEN

Brf Varvskajen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 56st lägenheter, samtliga upplåts med bostadsrätt samt så finns 1 lokal.

Cykelparkering finns under taken på gården. Det finns även möjlighet till att parkera sin cykel i källaren. På gården finns en verktygsvägg för enklare cykelservice så att din cykel alltid är i toppform.

Ett miljörum med källsortering finns på fastigheten.

Nyttjandet och skötseln av gården delas tillsammans med grannföreningen Brf Varvskajen 2.

Nabo bistår föreningen med den ekonomiska förvaltningen.

TV OCH BREDBAND

Via Telia Triple Play

PARKERING

Föreningen har inget eget garage men har idag tillgång till anvisade parkeringsplatser med gott om lediga platser.

RENOVERINGAR

Husen är nybyggda och därför finns det inte några planerade renoveringar

ÖVRIGT

Gemensamma utrymmen: Gemensam innergård med planteringar, pergola, sittmöbler, grill, cykelparkering och cykelservicestation. Föreningens medlemmar har även möjlighet att utnyttja takterassen på plan 16 i grannföreningen Brf Varvskajen 2.

Viktiga dokument & länkar

Ekonomisk plan
Energideklaration
Originalplanritning
Stadgar
Bostadsbeskrivning

Karta

Malmö Varvsstaden

Solhöjdsgatan 19

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

Genom att klicka på knappen, godkänner du  användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Andra har också tittat på

Till mäklarkontoret

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

HusmanHagberg AB
Brahegatan 10
114 37 Stockholm

Org.nr: 556544-7579

Om HusmanHagberg