190
MEDBCB30E194AD242F480D1305FB11E583C

Välplanerad citytvåa, helt utan insyn

Kommande®

Korsvägen/Lorensberg, Göteborg

Södra Vägen 68A

Fakta

MånadsavgiftSEK 2,500
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum1.5 rok
Boarea34 kvm
Våning1 (hiss finns)
Lägenhetsnummer1002
Byggår1939
Driftskostnad300 kr/månad

Utgångspris: SEK 2,600,000

Välkommen till denna kvadratsmarta lägenhet, helt utan insyn, som upplevs som en funktionell citytvåa! Ett par minuters promenad från korsvägen och alla dess kommunikationer. Kommande försäljning, kontakta mäklaren för mer info.

Om området


I hjärtat av Göteborg hittar du Lorensberg, en stadsdel med gamla anor och bebyggelse med högt kulturhistoriskt värde.
På dessa marker där till en början landerier med herrgårdslika gårdar bredde ut sig, uppfördes runt sekelskiftet eleganta stenhus med rikt dekorerade fasader. Det var här stadens absoluta societet ville bo, och inte minst, roa sig.

Området etablerades som stadens nöjescentrum och Lorensbergsparken lockade dessutom med en stor cirkus som byggdes 1884. Idag präglas stadsdelen fortfarande av samma sköna byggnadskonst och sjudande nöjesliv; längs Göteborgs stora paradgata Kungsportsavenyn som korsar Lorensberg går du inte många meter mellan klubbar, restauranger och kaféer.

För dig som är intresserad av teater, konst och musik är det här området en dröm. I södra änden av Kungsportsavenyn där Carl Milles staty av nakne havsguden Poseidon sticker upp, hittar du Götaplatsen med Stadsteatern, Konserthuset och Konstmuseet samlade.

Följer du evenemangsstråket bara något stenkast österut hittar du godbitar som Filmstaden Bergakungen, Liseberg och Universeum. Där finns också, inte att förglömma Scandinavium och Ullevi som året runt bjuder på artisteri av världsklass inom både idrott och musik.

Skulle du föredra lite stillhet finns Trädgårdsföreningen som en lummig oas mitt i staden. Som en av Europas bäst bevarade 1800-talsparker med palmhus, Alfons Åbergs kulturhus och kaféer har den blivit en populär plats att ta med familjen, kompisarna eller romantiska träffen för picknickar, promenader och konserter.
Du som bor i Lorensberg har en naturlig närhet till det mesta och täta kommunikationer med buss och spårvagn som går från området. Närmaste mataffär i området är ICA Focus som räknas som en av stadens bästa livsmedelsbutiker.

Viktiga dokument & länkar

Energideklaration
Stadgar
Årsredovisning 2019
Kommande

Bilder

Södra Vägen 68

Du går till knutpunkten Korsvägen på några minuter.

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Välkommen till denna kvadratsmarta citytvåa, helt utan insyn!

Lägenheten disponeras enligt följande:

En mycket bra hall med gott om förvaring i form av tre garderober, två av dem infällda längs ena väggen. På golvet ligger det ett genomgående laminatgolv som ger en härlig helhetskänsla, väggarna går i vitt.

Vardagsrummet är ljust och härligt med två stora fönster som breder den ena väggen. På golvet är det samma genomgående golv som är i resterande lägenheten. Väggarna går i vitt och tack vare den öppna planlösningen med köket kan man få undan sängen till ett eget rum.

Det vita köket är mycket praktiskt. Perfekt för den hårt arbetande singeln. Köket är utrustat med häll, ugn, fläkt, kyl och frys. Köket avgränsas med en bardisk som idag funkar som både matplats men också förberedningsyta.

Sovrummet är ljust och härligt. Rummets storlek tillåter en stor dubbelsäng om så önskas. Det finns extra förvaring i en garderob. Rummet nås från hallen och även detta rum går i ljusa väggar samt samma genomgående laminatgolv.

Badrummet är helkaklat och tonerna är ljusa och på golvet ligger det ett grått klinker. Här finns det badkar, dusch, handdukstork och handfat med tillhörande kommod.
Antal rum
1.5 rum
Boarea
34 kvm
Areakälla
föreningens information
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
1 av 5, hiss finns
Beskrivning av våningsplan
En våning upp, ej bv
Pris
SEK 2,600,000 utgångspris
Avgift
SEK 2,500
Driftskostnad
SEK 3,600 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 2,400
Försäkring
SEK 1,200
Beräknat antal personer
2
Andel i föreningen
1.68 %
Andel av årsavgiften
1.68 %
Byggnad
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1939
Uppvärmning
Fjärrvärme
Energideklaration
Utförd 1/29/2020
Byggnadssätt
Fönster
3-glas
Allmänt om lägenheten
Övrigt
Till lägenheten hör ett förråd.

I föreningen finns två tvättstugor
Förening
Namn
Brf Södra vägen 68
Om föreningen
Brf Södra vägen 68 består av ett flerbostadshus innehållande 36 lägenheter. Den totala bostadsytan är 2429 kvm. Förvaltning sköts av Riksbyggen.

Föreningen äger sin mark varför man inte betalar någon tomträttsavgäld. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. Föreningen förvärvade sin fastighet 2004.

Föreningen har genomgått stora renoveringar de senaste åren. Man har bland annat bytt fönster och installerat bergvärme för att över tid ha låga driftskostnader. Då takvåningarna byggdes 2005 utförde man också stamrenovering samt fasad- och trapphusrenovering. Man har också byggt om balkonger och 2011 renoverades bland annat föreningens entréer och ventiler gjordes ordning i fastigheten. Fasadgavlarna samt terrasserna högst upp gjordes i ordning under vinter/vår 2018. För tillfället finns det inga beslut om förändring av avgiften. (2020-05-28).

Bakom huset finns två uteplatser tillhörande föreningen där man sommartid kan sitta och fika eller grilla en god hamburgare.

Kabel-TV levereras från ComHem och internetuppkoppling (upp till 500mbit från ComHem) finns från flertalet leverantörer.

Föreningen har både 12 garageplatser samt 11 p-platser runt om huset med separat kö. Uppskattningsvis 1-2års kö på garageplatserna beroende på omsättning, p-plats bör gå att ordna på ganska kort sikt. Utöver detta finns också garageplatser i grannhuset på Södra vägen 70 (P-bolagets regi). Där finns i skrivande stund (2020-05-28) lediga platser.
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Juridisk person
Föreningen tillåter inte juridisk person
Överlåtelseavgift
SEK 1,163
Pantsättningsavgift
SEK 465

Karta

Korsvägen/Lorensberg Göteborg

Södra Vägen 68A

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg