190

Vendelsö, VENDELSÖ

Söderbytorpsgatan 16

Fakta

MånadsavgiftSEK 3,881 inklusive värme, vatten, sophantering, bredband och kabel-TV.
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum2 rok
Boarea42.5 kvm
Byggår1989
Driftskostnad400 kr/månad

Välkommen till Söderbytorpsgatan 16!

Smakfullt renoverad 2:a om 42,5 kvm fint belägen i detta mysiga område med stor trädäckad altan där du kan njuta av solen från morgon till ca 17 tiden på eftermiddagen.
Bostaden erbjuder ett helkaklat badrum med golvvärme, goda förvaringsutrymmen i klädkammare, hall och vindsförråd! Smart planerad bostad med separat sovrum i bra storlek och fönster för ljusinsläpp.
Genomgående fina och moderna färgsättningar och en trivsam, social planlösning mellan det renoverade köket och vardagsrummet. Det bästa av allt: en egen trädäckad veranda med bra solläge och goda ytor för möblering av utemöbler!

Stabil förening med närhet till det mesta. Väg 73 tar dig till Stockholm C på 15 min. Tyresta nationalpark finns ett stenkast bort för dig som gillar natur och friluftsliv. En kvarts bilresa till Dalarö tar dig till den härliga kusten med tillgång till trevliga bad och skärgård. Kommunikationer ligger inom bekvämt gångavstånd. Motorvägsbussen tar dig in till Stockholm city eller Gullmarsplan. Inom bekvämt gångavstånd finns också flertalet matbutiker och trevliga caféer samt köpcentrum.

Bostaden är redo att säljas, kontakta ansvarig mäklare för pris, mer info samt privatvisning!

Viktiga dokument & länkar

Energideklaration Söderbytorpsg 14
Årsredovisning-2018-2019
brf-fredriksberg-stadgar
Kommande

Bilder

Fakta

Rumsbeskrivning
Antal rum
2 rum
Boarea
42.5 kvm
Areakälla
föreningens information
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Beskrivning av våningsplan
Markplan
Avgift
SEK 3,881 inklusive värme, vatten, sophantering, bredband och kabel-TV.
Driftskostnad
SEK 4,800 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 4,800
Beräknat antal personer
2
Andel i föreningen
0.96018 %
Andel av årsavgiften
0.95321 %
Byggnad
Byggnadstyp
2 plans hus med vind
Byggnadsår
1989
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Mekanisk (endast frånluft)
Energideklaration
Utförd 5/31/2011
Energiprestanda primärenergital
141 kWh/m² och år
Allmänt om lägenheten
Övrigt
Utförda renovering & förbättringar:
- Renoverat kök ink nya vitvaror - 2018
- Nytt golv i hela lägenheten - 2018
- Ommålning av hela lägenheten - 2018
- Ny elcentral 2018
- Renoverat badrum (våtrumsintyg finns) - 2016
Förening
Namn
BRF Fredriksberg
Om föreningen
BRF FREDRIKSBERG
Fredriksberg byggdes 1989-1992 som en kooperativ bostadsrättsförening men ombildades 1993 till en äkta bostadsrättsförening. BRF Fredriksberg består av 88 lägenheter som är fördelade på 11 fristående 2-planshus. Det finns också en kombinerad föreningslokal och tvättstuga mitt i området.

Varje hus består av 1 st 4-rumslägenhet i etage, 3 st 2 rumslägenheter, 1 st 1,5-rumslägenhet och 3 st 1-rumslägenheter. De fyra lägenheterna på bottenplanet har uteplatser medan de fyra lägenheterna på plan 1 har balkong. Varje lägenhetsinnehavare disponerar ett eget vindsförråd samt gemensam plats för cykel i förråd utanför respektive huskropp.

Brf Fredriksberg anlitar Riksbyggen till att sköta den ekonomiska och tekniska förvaltningen.
I Fredriksberg är det 11 fristående 2-planshus med totalt 88 lägenheter.

TVÄTTSTUGA
Nyrenoverad tvättstuga med tillgång till:
4 maskintvättar
1 grovtvätt
2 torktumlare
3 torkskåp
2 manglar

Tvättstugan har öppet mellan 06.00-24.00, alla veckans dagar

FÖRENINGSLOKAL
Föreningslokalen används vid årsstämmor och styrelsemöten. Efter en fin renovering fungerar den alldeles utmärkt som festlokal till pubkväll, kräftskiva, barnkalas m.m. Föreningens medlemmar hyr självklart lokalen gratis, mot en depositionsavgift på 500kr. Är allt rent och snyggt efter din tillställning återfås depositionen.

SOPHANTERING
Det finns två soprum i föreningen. Portarna 2-10 har sitt soprum vid västra vändplanen och portarna 14-24 vid den östra vändplanen. Båda soprummen innehåller ett antal sopbehållare. SRV tömmer soporna varje måndag. Soprummen är avsedda för hushållssopor.

VIKTIG INFO TILL NYINFLYTTADE
Från säljaren ska du, förutom lägenhetsnycklarna, ha erhållit:
* Nyckeln till tvättstugan samt bokningscylinder med tillhörande nyckel.
* Nyckel till soprum. För hus 2-10 är det samma som till tvättstugan. Hus 14-24 har en separat nyckel som passar till soprummet vid den inre vändplanen.
* Nyckel till vägbom, om tidigare ägare kvitterat ut en sådan.
* I vissa fall har tidigare lägenhetsinnehavare bytt lås till lägenhetsdörren. Om så är fallet har du förmodligen, utöver lägenhetsnyckeln, en nyckel till port, cykelförråd och vind.
* Boendepärm med mer fördjupad information om rutiner och aktiviteter i föreningen. (Pärmen är märkt med lägenhetsnummer och har en bild på området på framsidan). Läs gärna igenom den.
Skulle något av ovanstående saknas så ska i första hand säljaren kontaktas. Om säljaren inte har lämnat ovanstående måste du beställa det från styrelsen. Ny boendepärm kostar 100 kronor. Nycklar utöver dem till lägenheten beställs via styrelsen. Du får sedan själv kvittera ut dem hos Brandbergens Låshörna. Kostnaden för nycklarna får du själv stå för.
När det gäller ny bokningscylinder till tvättstugan så beställs även de via styrelsen. Dessa är dock specialbeställningar och kan ta lite längre tid att få. Kostnaden för en ny bokningscylinder får du stå för själv.
Tv och bredband
TV
I avgiften ingår ett basutbud av program från Telenor.

BREDBAND
2015 drogs fiber in i alla lägenheter i samarbete med Bredbandsbolaget (Nu Telenor) för att optimera surfhastigheten. I augusti 2017 skrevs kontrakt med BBB för övergång av fiber-tv till samtliga bostäder. Ingår i avgiften.
Parkering
Föreningen har ett stort antal parkeringsplatser och carports. Dessa har eluttag för motor- och kupévärmare. Kostnaden för parkeringsplatserna är 300 kr/månad och för carports 400 kr/månad.

Riksbyggen administrerar parkeringsplatserna och även kön till carportplatserna. Kontakta Riksbyggens hyresadministation vid önskan att hyra en plats. Telefon: 021 - 40 85 00 eller Mail: hyra@riksbyggen.se. God chans att snabbt få en p-plats.

Föreningen har ett antal parkeringsplatser som uteslutande är till för besökande. Gratis parkering i två timmar och därefter SMS-parkering med taxa 10 kr/h eller 40 kr/dygn.
Renoveringar
Utförda: Föreningen har de senaste åren genomfört flera stora renoveringar, bl a en totalrenovering av den gemensamma tvättstugan (2015), utbyte av all allmän invändig och utvändig belysning till LED (2016), utbyte av värmeanläggning samt byte av termostater till radiatorerna i alla lägenheter (2016). OVK-besiktning utförd 2015-2017 och hela föreningen är godkänd.

Pågående/kommande:
Underhåll takfot 2019/2020
Cykelförråd 2019/2020
Carport 2019/2020
Breddning av p-platser 2019/2020
Renovering fönsterbleck 2020/2021
Renovering Lekplats 2020/2021

Karta

Vendelsö VENDELSÖ

Söderbytorpsgatan 16

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg