190
MED47FF281B40314627B8ADF17A59210BFA

Äntligen finns nu en fastighet i omtyckta Snårstad till försäljning

Såld!

Snårstad, Karlstad

Snårstad 571

Fakta

TypFritidshus
Antal rum3 rok
Boarea90 kvm
Tomtarea1,960 kvm
Byggår1973
Driftskostnad2,563 kr/månad

Såld!
Slutpris: SEK 2,460,000

Ansvarig mäklare

Den lilla grusvägen leder dig genom det sjönära området Snårstad och på båda sidor av vägen finns fina hus för både året-runt och sommarboende. När grusvägen går mot sitt slut så hittar du Snårstad 571 med ett högt enskilt läge intill skogen, härifrån är utsikten vidsträckt och solens strålar når tomten från tidig morgon till sen kväll.

Huset är om 90 kvm och fungerar utmärkt för både dig som vill ha ett bekvämt fritidshus eller dig som önskar året-runt boende. Utomhusmiljön ger en touch av medelhavskänsla där baksidan med sitt fina trädäck är inramad av en låg mur med vacker växtlighet samtidigt som skogen finns strax bortom tomtgränsen och ger dig ett riktigt lugnt och härligt läge. Nu när hösten är kommen så finns fullt med lingon och blåbär precis vid tomten.

Invändigt är huset välplanerat och fint omhändertaget. I början av 2000-talet byggdes huset ut och i samband med det lades bl.a. taket om och invändigt renoverades de flesta ytskikt. Köksdelen utgör huset invändiga hjärta med full takhöjd, utsikt mot sjön och utgång till baksidans altan, här kommer du att trivas.

Samfälligheten i området har gemensam båt- och badbrygga nere vid Gapern, bryggan ligger ca 300m från huset och här finns en plats för din båt.

Villan är besiktigad och försäkrad.

Varmt välkommen på visning!

Viktiga dokument & länkar

Bilder

Välkommen till Snårstad 571

Fantastiskt läge intill skogen och med närhet till Gapern

En insynsskyddad oas

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Antal rum
3 rum varav 1 sovrum
Boarea
90 kvm
Areakälla
taxeringsinformation
Hall
Välkomnande entréhall med ljusa väggar och plastmatta på golvet. Hallen är centralt placerad och härifrån når du köket och vardagsrummet.
Köksdel
Till höger från hallen finns det stora och luftiga köket med tillhörande matplats, här är väggarna tapetserade i ljus nyans tillsammans med en fondtapet vid matplatsen. På golvet finns ett vackert trägolv och i köksdelen en plastmatta.
Med full takhöjd är hela rummet mycket luftigt och här har du utsikt ned mot Gapern samtidigt som du från köksdelen når baksidans lugna altan. En vacker braskamin förgyller rummet och ger skön värme under höst och vinter för dig som är här då.
Kökets snickerier är vita tillsammans med svarta handtag och kakel i naturfärg, maskinellt finns här spis med ugn, spisfläkt samt kombinerad kyl och frys.
Vardagsrum
När du istället tar till vänster från entréhallen kommer du till vardagsrummet som har ljusa tapetserade väggar och ett laminatgolv. Här blickar fönstren mot framsidan och dess utsikt ned mot Gapern.
Sovrum
Rymligt sovrum med tapetserade väggar och laminatgolv. En garderobsvägg finns för god förvaring.
Duschrum
Helkaklat badrum som renoverades ca. -05. Kakel och klinkers som går i beige nyans, här finns toalett, handfat med underskåp och duschkabin.
Gäst-wc med tvätt
Gästtoalett med grått klinkers på golvet och vita målade väggar. Här finns toalett, handfat med underskåp, tvättmaskin och varmvattenberedare. Ett fönster släpper in ljuset.
Förråd
Vägg i vägg med sovrummet finns ett varmbonat förråd med ingång ifrån baksidan. Rummet är byggt i samma standard som övriga huset vilket gör att du som önskar ytterligare sovrum skulle kunna bygga om detta till ytterligare ett sovrum.
Byggnad
Byggnadstyp
Fritidshus, 1-plans i vinkel
Byggnadsår
1973
Byggnadsår kommentar
Ombyggt 2006
Uppvärmning
Direkt el och luftvärmepump
Ventilation
Självdrag
Energideklaration
Behövs ej för denna bostadstyp
Byggnadssätt
Grundläggning
Krypgrund
Stomme
Trä
fasad
Trä
Fönster
2-glas
Tak
Betongpannor
Fastighetsbeteckning
Snårstad 1:51
Övrigt
Under 2003/2004 genomfördes en omfattande utbyggnation och renovering av huset. I samband med detta så grävdes det ur under huset och man murade upp huset (istället för plintar som det var tidigare). I den nuvarande krypgrunden är det till viss del ståhöjd och iordningställt att användas som förvaring. I krypgrunden finns frånluftsfläkt samt avfuktare.

Taket är bytt i samband med utbyggnationen.

Luftvärmepumpen är installerad 2015.

Fiber finns draget i området men denna fastighet har ej valt att koppla på sig.
Övriga byggnader
TIllgång till vinden finns utifrån.
Allmänt om fastigheten
Driftskostnad
SEK 30,754 / år
Driftskostnad, varav
Uppvärmning
SEK 19,251
Renhållning
SEK 1,003
Väg, samf
SEK 6,000
Sotning
SEK 500
Försäkring
SEK 4,000
Beräknat antal personer
2
Kommentar
Hushållsel och uppvärmning är sammanslagna (huset står uppvärmt även under vintertid trots att det inte är bebott den tiden på året).

Kostnaden till samfälligheten innefattar kostnad för väg, avlopp, sommarvatten och båtbrygga/plats.
Tillkommande kostnad
Kommunal fastighetsavgift
SEK 7,665 / år
Övrigt
Taxeringsvärde
SEK 1,022,000
Byggnadsvärde
SEK 753,000
Taxeringskod
220
Summa pantbrev
SEK 350,000
Tomt
Areal
1960 kvm
Tomttyp
Friköpt
Tomtbeskrivning
Stor tomt med högt och fint läge i området. På tomten finns gott om växtlighet, bland annat äppelträd, bigarråträd, hallonbuskar m.m.
Uteplats
På baksidan finns en stor trälagd altan i söderläge.
På ena kortsidan av huset finns en mindre stenlagd altan med fin utsikt och östligt (morgonsol) läge.
På framsidan av huset finns en veranda under tak där du kan njuta av kvällssolen och den fantastiska solnedgången när solen sakta sjunker ner vid sjön.
Parkering
Grusad biluppfart med plats för många bilar.
Vatten/avlopp
Enskilt vatten året om. Enskilt avlopp
Samfällighet, servitut etc.
Gemensamhetsanläggning: Karlstad Snårstad GA:1 ändamål: Vägar, Vattenförsörjning, Avloppsanläggning, Grönområden, Bad- och/eller båtanläggning
Förmån: Officialservitut Väg, 17-E-566.1

Karta

Snårstad Karlstad

Snårstad 571

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg