MED7BBF095812784C60BF603886EED8F46F

Budgivning

Bro Smidö, Bro

Smedslingan 56

Fakta

TypTomt
Tomtarea2,401 kvm
Driftskostnad125 kr/månad

Budgivning pågår
Högsta bud: SEK 2,000,000
Utgångspris: SEK 2,475,000

Säljaren, i överenskommelse med mäklaren, väljer på vilket sätt budgivningen ska presenteras på nätet.

Ansvarig mäklare

SJÖUTSIKT MED SOLNEDGÅNG I VÄST
FIBER & KOMMUNALT VATTEN AVLOPP INDRAGET PÅ TOMTEN.
Och alla avgifter betalde.
Unikt tillfälle att förvärva en tomt och skapa ditt egna drömboende intill Mälarens glittrande vatten.

Välkommen till vackra Smidö och till denna unika tomt med ett högt fritt läge och en strålande sjöutsikt över Mälaren från dess högsta punkt!
Stor villatomt om 2 401 kvm. med ett ogenerat läge i olika terrassering ger utrymme för kreativitet vad gäller boendeform.
Här finns alla möjligheter att skapa ert nya drömboende, endast 40 minuter från Stockholms innerstad!

Mälaren har ett strandskydd vilket innebär att ingen byggnation är tillåten i det området.
Närhet till badvik och badbrygga på bara några minuters gångavstånd.
Detaljplanen medger en byggrätt om 10 % av fastigheten.
Läs mer om detta i bifogade länkar.

Det finns arkitektritningar uppritade för nytt boende och ett bygglov som ansöktes och godkändes av kommunen för byggnaden.
Dock hann det gå mer än två år innan byggnationen påbörjades så bygglovet förföll med möjligheten till liknande bygglov finns.
En nybyggnadskarta ligger bifogad under dokument.

Fastigheten ingår i samfällighetsförening med bl.a. del i badplats, badbryggor och möjlighet till båtplats.
Smidö är ett trevligt och idylliskt område i Upplands Bro med närhet till badstrand, strövområde och vacker natur.
Det går bra att åka ut och titta på tomten, kontakta annars mäklaren för bokad visning. Välkommen!

Om området

Smidö, ett smultronställe som sträcker sig ut i Mälaren. Magiska vårdagar, färgsprakande solnedgångar på sommaren, rofyllda höstpromenader och skidäventyr på Mälarens frusna vatten. Ett fridfullt, barnvänligt och modernt boende på landet endast 40 minuter från Stockholm CIty.
Smidös historia vad gäller bosättningar går tillbaka till tidigt 60-tal, då ön styckades av och såldes som fritids- och rekreationsområde.
Smidös unika läge och med bra vägar att ta sig dit på, har gjort ön till ett mycket populärt utflyktsmål för Upplands-Broborna, men också ett attraktivt område att bo på, med stora tomter och med närhet till vatten i alla väderstreck.
Tomtägareföreningen har en egen hemsida www.smido.se där finns övrig information och aktuell information.
Det finns flera båtbryggor på Smidö om man vill ha båtplats. Båtplatsen bestäms av tillgång men också vilket djup båten har. Man betalar för båtens längd. Information om detta lämnas av ansvarig i Tomtägareföreningen.
För den golfintresserade ligger Smidö ca 10 minuter med bil från Bro Hof Slott GC, en golfbana i Europeisk toppklass. På slottet finns även en välrenomerad restaurang Bro Hof Lux.
Upplands-Bro kommun är välförsedd när det gäller golfbanor övriga klubbar är Bro Bålsta Golfklubb, Kungsängen Golf Club samt Sofielunds Golfklubb.
Upplands-Bro ryttarförening, som är en ridskola, ligger mellan Bro och Kungsängen. Flera privata stall med ridhus finns i kommunen. Bro Park, bara ett kort stycke från centrum togs i i bruk under 2016.

Kommunikation

Med buss 556 åker du till Bro station från Smidö. Det går några turer om dagen och resan tar 15 minuter. Från Bro station går pendeltåg som på 30 minuter tar dig till Stockholms Central. Du kan också ta dig till Bålsta, där buss- och fjärrtågsförbindelser finns till bland annat Uppsala, Västerås och Enköping. Pendeltågen går varje halvtimme från Bro och varje kvart från Kungsängen.

Närservice

I Bro Centrum finns bibliotek och badhus med äventyrsbad. Flertalet matvaruaffärer, restauranger och övrig service finns i och runt Bro Centrum.

Övrigt

För den golfintresserade ligger Smidö bra till då Upplands-Bro kommun är välförsedd när det gäller golfbanor. Ca 10 minuter med bil från Smidö finns Bro Hof Slott GC, en golfbana i Europeisk toppklass som blivit utnämnd till Sveriges bästa golfbana 2 år i rad. På slottet finns även en välrenommerad restaurang; "Bro Hof Lux". Övriga klubbar är Bro Bålsta Golfklubb, Kungsängen Golf Club samt Sofielunds Golfklubb.
Upplands-Bro ryttarförening, som har ridskola, ligger mellan Bro och Kungsängen. Fler privata stall med ridhus finns i kommunen.

Budhistorik

BudBudgivareTidpunkt
SEK 2,000,00012020-09-15 10:58:24

Bilder

Fakta

Byggnad
Fastighetsbeteckning
Ekeby 2:103
Allmänt om fastigheten
Kommunal fastighetsavgift
SEK 17,990 / år
Taxeringsvärde
SEK 1,799,000
Taxeringskod
210
Summa pantbrev
SEK 2,592,000
Tomt
Areal
2401 kvm
Tomttyp
Terrasserad trädgårdstomt
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten och avlopp indraget till tomtgräns
Samfällighet, servitut etc.
Gemensamhetsanläggning: Upplands-Bro Ekeby GA:2
Avtalsservitut Villa Och Årlig Avgäld
Last: Avtalsservitut: Villa Och Årlig Avgäld, 01-IM5-62/2166.1

Karta

Bro Smidö Bro

Smedslingan 56

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg