Centrala Handen, Handen

Sleipnervägen 24

Fakta

MånadsavgiftSEK 4,999 inklusive Värme, vatten, kabel tv samt tillägg om 125 kr för bredband.
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum3 rok
Boarea84 kvm
Våning1
Lägenhetsnummer247
Byggår1964
Driftskostnad130 kr/månad

Som utgångspris: SEK 1,695,000

Ansvarig mäklare

Visningar

25
October | Sunday
Kl 12:00 - 12:30
Välkommen på visning - Föranmäl dig gärna till visningen!
26
October | Monday
Kl 18:30 - 19:00
Välkommen på visning - Föranmäl dig gärna till visningen!

Välkommen till denna ljusa och välplanerade 3:a bekvämt belägen endast en trappa upp! Härlig inglasad balkong i söderläge med trevlig utsikt. Bo bekvämt i stabila HSB Brf Vikingen med närhet till allt man kan tänka sig!

Stabil och välskött bostadsrättsförening med attraktivt läge i Centrala Handen. Kvarteret ligger mycket centralt med goda kommunikationer. På några minuters gångavstånd ligger Handens pendeltågsstation och bussterminal, varifrån du når Stockholms Central på ca 25 minuter. Med bil tar resan cirka 20 minuter.

Gångavstånd till skolor, förskolor och Haninge Centrum som är kommunens huvudcentrum som erbjuder ett stort utbud av bl. apotek, systembolag, mataffärer, post, banker, konditori, försäkringskassa, Handens sjukhus, restauranger, klädbutiker, sportaffärer, heminredning, bibliotek, polis med mera. Två stormarknader, Coop Forum och Willys vid Port 73 & ICA MAXI samt Biltema, Siba & ÖB ligger inom gång- och cykelavstånd. Närmast ligger en ICA-butik med postservice samt Sibylla och Poseidons Torg med asiatisk restaurang och Sushitorget.

Runt i omgivningen finns det fina strövområden som till exempel Rudans friluftsområde som erbjuder natur, badmöjligheter, motionsspår, vandringsleder, frisbeebana med mera. I nedre Rudansjön finns möjlighet att fiska med fiskekort. Allt detta på bara några minuters gångavstånd. Det är inte långt till Slätmossens naturpark som ligger söder om Vallavägen.

En mycket aktiv seniorklubb finns i föreningen som hittar på mycket aktiviteter.

I nära anslutning ligger Torvalla Idrottsplats med bland annat sim- och idrottshallar.

Ta chansen och förvärva denna suveräna lägenhet i hjärtat av Handen!

Om området

Efter att Öster- och Västerhaninge kommuner slogs samman år 1971, blev Handen det naturliga kommuncentret. I dagsläget har Handen ca 11 500 invånare och är den centrala stadsdelen i Haninge kommun.

I centrala Handen finns bland annat kommunhus, kulturhus med bibliotek och konsthäll, Handens pendeltågsstation, Kungliga Tekniska Högskolan (Skolan för Teknik och Hälsa samt Skolan för Arkitektur och Samhällsbyggnad), S.t Eskils kyrka, Najdaden (två större kontorshus som bland annat rymmer hiotell- och konferensanläggning) samt inomhusgallerian Haninge Centrum.

Kommunikation

Kommunikationerna i Handen består dels av Pendeltåg som går fyra gånger i timmen under dagtid från Handenterminalen. Det tar 25 min att åka till Stockholm City och drygt 40 min till Nynäshamn. Med bil tar det ca 20 min till Stockholm City. Vidare finns Bussterminalen som ligger vid pendeltågsstationen. Här finns en rad olika busslinjer som både täcker in närområdet och grannkommunerna. Handen har för i övrigt ett väl utbyggt system av gång- och cykelvägar.

Närservice

Haninge Centrum är ett ljust och fint köpcentrum med ett 60-tal butiker såsom post, bank, polis, apotek, systembolag, huvudbibliotek, restauranger etc. Inom gång- och cykelavstånd finns också ett handelsområde som ligger i anslutning till Handens trafikplats. Här finns t ex Port73, Coop Forum och Ica MAXI Stormarknad.

Viktiga dokument & länkar

Energideklaration Sleipnervägen 24
Årsredovisning BRF Vikingen 2019
Stadgar Vikingen 2017
Social Video
Föreningens hemsida

Bilder

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Hall:
Välkomnande och ljus entré med goda avhängningsmöjligheter samt anslutning till praktisk klädkammare med goda förvaringsmöjligheter. Laminatgolv och målade väggar. En inbyggd garderob för extra förvaring.

Kök / Matplats:
Ett trivsamt och luftigt kök med goda arbetsytor. Vita skåpsluckor och kakel ovan arbetsbänken. Tapetserade väggar i blommigt motiv vid matplatsdelen och plastmatta på golvet.
Utrustning i form av kyl, frys, spis med ugn, köksfläkt, dubbel ho, skafferi samt städskåp med överskåp i matplatsdelen.
Rymlig matplatsdel med gott om plats för det stora sällskapet! Stort fönsterparti som ger ett härligt ljusinsläpp. Köket/matplatsen ansluter till sovrum.

Vardagsrum:
Rymligt och trivsamt vardagsrum med ekparkett på golvet och ljust tapetserade väggar. Stort fönsterparti skänker mycket ljus. Gott om plats för sällskapsmöblemang. Även middagsbord finns plats för större sällskap.

Duschrum:
Stort duschrum med våtrumsmatta och vita helkaklade väggar med en diskret bård.
Utrustning i form av handfat, spegelskåp, WC, dusch samt tvättmaskin.

WC:
Trevligt separat wc med våtrumsmatta i en blå ton. Här är väggarna målade samt vitt kakel ovan handfatet. Utrustad med tvättställ, spegelskåp och wc.

Sovrum:
Det första sovrummet nås från entréhallen. Tapetserade väggar och parkettgolv. Utgång till mysig inglasad balkong med skjutbara glaspartier, perfekt söderläge för sol hela dagen. Här finns gott om plats för säng med tillhörande möblemang. Stort fönster bidrar till ett härligt ljusflöde.

Sovrum:
Stort och trevligt sovrum som nås via köket. Här är väggarna tapetserade och fönster mot baksida. Gott om plats för säng med tillhörande möblemang. I rummet finns de inbyggda garderober för ytterligare förvaring. Stora fönsterpartier skänker ett fint ljusinsläpp.
Antal rum
3 rum
Boarea
84 kvm
Areakälla
föreningens information
Balkong
Ja
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
1 av 3
Pris
SEK 1,695,000 som utgångspris
Avgift
SEK 4,999 inklusive Värme, vatten, kabel tv samt tillägg om 125 kr för bredband.
Driftskostnad
SEK 1,560 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 1,560
Beräknat antal personer
1
Kommentar
(Observera att driftkostnaderna varierar beroende på familjestorlek, elförbrukning, försäkring och elavtal).
Försäkring tillkommer på driftkostnaden
Andel i föreningen
0.32226 %
Andel av årsavgiften
0.32226 %
Reparationsfond
SEK 6,411
Tillträde
Enligt överenskommelse.
Byggnad
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1964
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Mekanisk (endast frånluft)
Energideklaration
Utförd 4/10/2020
Energiklass
D
Energiprestanda primärenergital
102 kWh/m² och år
Allmänt om lägenheten
Övrigt
Garageplats med eluttag. Går att hyra. Till garageplatsen är det separat kö.
Parkeringsplats med eluttag. Går att hyra. Till parkeringsplatsen är det separat kö.
- Tillgång till tvättstuga
- Trivsamt lummigt gårdsområde med grillplats och nya lekplatser.
- Källarförråd samt matförråd i samma trapp.
- Tillgång till cykelförråd.
- Överlåtelseavgift 1 183 kr betalas av säljaren.
Förening
Namn
HSB BRF Vikingen
Ekonomi
Föreningen äger och förvaltar 15 huskroppar innehållande 314 lägenheter, 58 lokaler och 77 garage. Lägenhetsfördelningen är 6 st 1:or, 39 st 2:or, 234 st 3:or, 29 st 4:or samt 6 st 5:or. Av föreningens 314 lägenheter upplåts samtliga med bostadsrätt och föreningens lokaler och garage upplåts med hyresrätt.

Övriga byggnader:
Inom föreningen finns en separat byggnad innehållande grovsoprum, värmecentral och maskinistutrymmen. Tillgång till gym finns, öppet 8-22, för en årskostnad om 500 kr/år.

Inom föreningen finns fyra tvättstugor belägna på:
Utgårdsvägen 10-12
Utgårdsvägen 34-36
Utgårdsvägen 48-50
Odenvägen 23
Alla fyra tvättstugor har två tvättavdelningar för fintvätt.

Seniorklubben Vikingveteranerna är en egen förening i bostasdsrättsföreningen och har en egen lokal för sin verksamhet.
I lokalen på Vikingavägen 38 är det öppet tisdagar 13.30 - 15.30.

Inom föreningen arrangeras olika sysselsättningar bland annat bordtennis, sällskapsspel, boule, snickeri, promenader m.m. Varje månad arrangeras ett möte med olika teman. Medlemsavgiften i Vikingaveteranerna är 80 kr/år.

Föreningen har även, tillsammans med grannföreningarna Brf Balder och Brf Runstenen, en kultur- och fritidsverksamhet. Föreningens kulturombud planerar olika aktiviteter för föreningens medlemmar. Alla planerade annonseras på anslagstavlorna i portarna och sker till rabatterade eller mycket bra priser samt erbjuder busstransport om aktiviteten är utanför kommunen.

Renoveringsbeskrivning
Se planerade renoveringar/underhåll i föreningens årsredovisning.

Parkering
Inom föreningen finns tillgång till garage och parkeringsplats med el-stolpe. Kösystem förekommer, för mer information kring kötid kontakta HSB.
Kostnadsfri datumparkering finns.

Karta

Centrala Handen Handen

Sleipnervägen 24

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg