190

Kungsholmen Norr Mälarstrand, Stockholm

Skillinggränd 5

Fakta

MånadsavgiftSEK 4,889
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum4.5 rok
Boarea115 kvm
Våning1.5 (hiss finns)
Lägenhetsnummer6
Byggår1929

På en av Kungsholmens mest attraktiva adresser ligger denna fina 4:a. Läget är optimalt på lugn gata invid vackra Norr Mälarstrand med närhet till Kungsholmstorg och City.
Bostaden har en väldisponerad planlösning där kvadratmeterna nyttjas på bästa sätt. Mysig balkong som vetter mot föreningens lummiga innergård. Stora fönster och höga takhöjd vilket ger lägenheten en härlig rymd och ett trevligt ljusinsläpp. Många tidstypiska detaljer finns bevarade; parkettgolv, djupa fönsternischer med fönsterbrädor i marmor, stuckatur och takrosetter.
Obelånad förening med stark ekonomi och många renoveringar gjorda.

Om området

Citypuls och grönska i uppskattad kombination. Shopping i Västermalmsgallerian och runt Fridhemsplan finns ett stort utbud av välkända restauranger och trendbutiker.
Några minuter bort ligger härliga Rålambshov och Smedsuddsbadet med sin läckra sandstrand. Varför inte ta en romantisk promenad längs Suckarnas kaj och avsluta med ett glas vin på trevliga paviljongen längs Norr Mälarstrand.

Kommunikation

T-banas gröna och blåa linje till Fridhemsplan samt ett flertal bussar (bla. 1,3 och 4).

Närservice

Fridhemsplan erbjuder ett stort urval av restauranger, caféer, butiker, gym, välsorterade mataffärer och mycket mer.

Parkering

Om man är mantalsskriven i stadsdelen kan man ansöka om tillstånd för boendeparkering hos Gatu- och Fastighetskontoret tel 08-508 263 00.

Viktiga dokument & länkar

Stadgar
Årsredovisning 2018
Kommande

Bilder

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Antal rum
4.5 rum
Boarea
115 kvm
Areakälla
area enl. faktisk uppmätning
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
1.5 av 4, hiss finns
Avgift
SEK 4,889
Andel i föreningen
7.105 %
Andel av årsavgiften
6.84 %
Byggnad
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1929
Uppvärmning
Fjärrvärme
Energideklaration
Ej utförd
Förening
Namn
Brf Fem Skilling
Om föreningen
Mycket välskött bostadsrättsförening som förvärvade 2006 fastigheten kv Munklägret 8 med adressen Skillinggränd 5. Föreningen äger den friköpta fastigheten, d v s ej tomträtt med belastande tomträttsavgäld. Föreningen består av 18 st bostadsrättslägenheter om en bostadsyta om ca 1 542 kvm. I månadsavgiften till föreningen ingår kabel-tv (basutbudet), värme och vatten.
Bostadsrättsförening med mycket god ekonomi. Föreningen sålde i juni 2016 sin lokal (mjölkbutiken) som i samband med det ombildades till bostadsrätt. Försäljningen gav ca 3 700 000 kr minus omkostnader och stärker föreningens ekonomi samt tryggar framtida renoveringsbehov på fastigheten. Föreningen har nu betalat av alla sina långfristiga skulder och är idag helt skuldfria.
Föreningen är en så kallad 'äkta' bostadsrättsförening och accepterar ej juridisk person vid förvärv av bostadsrätt. Den ekonomiska förvaltningen sköts av Botema Fastighets AB.
Organisationsform
Bostadsrätt
Antal lägenheter
18
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Juridisk person
Föreningen tillåter inte juridisk person
Övrigt
Föreningen har ett mycket generöst cykel- och barnvagnsrums, som lätt nås från framsidan av huset.

Soprum i eget hus på gården med grovsopor, elektronik, papper- och glasinsamling.

I källarplanet ligger ett ljus tvättstuga med fönster ut mot föreningens trädgård. Maskinell utrustning med två tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp och mangel. För att boka tid finns en klassisk bokningslista.

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 2,5 % av gällande prisbasbelopp som debiteras köparen samt en pantsättningsavgift om 1% av gällande prisbasbelopp.
Karta

Kungsholmen Norr Mälarstrand Stockholm

Skillinggränd 5

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg