KarriärOm oss
190
MEDC193BC690D5B4279B754328A4FA21042

Stor familjevilla med uterum, dubbelgarage, en härlig trädgård och närhet till centrala Munkedal!Skaveröd 21 Munkedal, Munkedal

Kommande®

Munkedal, Munkedal

Skaveröd 21


PRIS (utgångspris)2 195 000 kr

Fakta om bostaden

TYP

1-familjs friliggande villa

UPPLÅTELSEFORM

Friköpt

ANTAL RUM

6 rok

BOAREA

146 kvm

BIAREA

90 kvm

TOMTAREA

1 891 kvm

BYGGÅR

1978

DRIFTSKOSTNAD

3 148 kr/månad

PRIS

2 195 000 kr utgångspris

Stor familjevilla med uterum, dubbelgarage, en härlig trädgård och närhet till centrala Munkedal!



Välkomna till Skaveröd 21 och denna väldisponerade villa om 146+90kvm fördelad på bland annat fyra sovrum, vardagsrum, allrum, wc, badrum och bastu. Här bor ni ostört i en lugn omgivning med närhet till naturen, samtidigt som centrum nås med cykel eller på en stärkande promenad!

På entréplan välkomnas ni av en rymlig hall som leder vidare till köket som erbjuder goda arbetsytor och förvaringsmöjligheter. Från köket tar ni er vidare till det inglasade uterummet i söderläge som förlänger sommarkvällarna. Intill uterummet finns även en altan med eldstad, och plats för en soffgrupp i solen. På samma plan finns också vardagsrummet med stora fönsterpartier som tillåter vackert ljusinsläpp och kontakt med naturen. Vi finner också stort sovrum/kontor med egen utgång direkt till trädgården. Toalett med plats för badkar och vidare i hallen finner ni en praktisk tvättstuga från 2015.

Övervåningen är väldisponerad med tre rymliga sovrum varav ett av sovrummen har en egen balkong. Här finns även bostadens badrum.

Husets källarplan består bland annat av ett stort allrum där den av säljaren handmurade öppna spisen med insats ger rummet karaktär. Vidare finner ni ett förråd i anslutning till pannrummet, utrymmet som tidigare användes som tvättstuga med duschutrymme och bastu, samt ett hobbyrum/snickeri med utgång till garaget.

Vidbyggt till bostadshuset finner ni ett isolerat dubbelgarage med mekaniska portar. Garaget nås via hobbyrummet på källarplan eller en smidig ingång på baksidan.

På fastigheten finns även ett uthus som idag används som bl.a. vedbod. Vidbyggt till förrådet ligger ett gästrum vilket tidigare fungerat som verksamhetslokal, med tillhörande utrymme för att till exempel bygga en toalett eller badrum. Detta extra rum kan med fördel användas som ett extra sovrum, men funkar även perfekt för er som önskar att hyra ut.

Huset omgärdas av en vacker och välskött trädgård med olika sorters växter, buskar och fruktträd. Här finns även goda förutsättningar att odla sina egna bär och grönsaker, för dig med gröna fingrar helt enkelt!

Bostadshuset är besiktigat av Anticimex och säljaren avser att teckna en dolda- fel- försäkring i samband med överlåtelsen.

Varmt välkommen att boka er visning!

Bilder

MEDC193BC690D5B4279B754328A4FA21042
MED42F22829FD5945D3903CE4F57FFE3D66
MED8FD1C47625C640B0BA1852711941B555
MEDE782897536774EC684981F6F11D20EF1
MEDD716C645673649E396F25CF0E65DAD6C

Planritningar

Planritning entréplan

Planritning övervåningen

Planritning källarplan

Planritning förråd/gäststuga

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Fakta om bostaden

TYP

1-familjs friliggande villa

UPPLÅTELSEFORM

Friköpt

ANTAL RUM

6 rok

BOAREA

146 kvm

BIAREA

90 kvm

TOMTAREA

1 891 kvm

BYGGÅR

1978

DRIFTSKOSTNAD

3 148 kr/månad

Rumsbeskrivning

ANTAL RUM

6 rum varav 4 sovrum

AREAKÄLLA

taxeringsinformation

HALL

Hallen erbjuder gott om plats för avhängning och förvaringsmöbel. Från hallen nås bland annat köket och vardagsrummet, men också trappen till övervåningen och källaren. Plastmatta på golv och tapet vägg.

KÖK

Köket är ljust med plats för ett stort matbord, utrustat med vitvaror som kyl/frys, spis, ugn och diskmaskin. Över arbetsytan finner ni kakel i blåa toner. Från köket tar ni er ut till uterummet. Plastmatta och vitmålade väggar.

UTERUM

Uterummet är vår/höst isolerat och byggdes 2019. Placeringen i söderläge erbjuder sol större delen av dagen. Uterummet består till största del av skjutbara fönsterpartier, resterande är ljusa väggar och gråmålat golv. Nuvarande ägare har förberett bjälklaget med vattenburen golvvärme. Från uterummet tar man sig direkt ut till bostadens altan och trädgård.

VARDAGSRUM

Ett härligt vardagsrum med stora fönsterpartier mot trädgården. Tapet på vägg och änddoppad bokparkett på golv.

SOVRUM/KONTOR

Ett stort sovrum/ kontor på entréplan med egen utgång till trädgården och platsbyggda garderober. Plastmatta på golv och tapet på vägg.

WC

WC med plastmatta och delvist kaklade väggar. Utrustat med wc samt kommod med handfat. (Här har tidigare funnits badkar, därav finns golvbrunn kvar).

TVÄTTSTUGA

En ljus och väldisponerad tvättstuga från 2015, utrustad med diskho, tvättmaskin, bra arbetsytor och gott om förvaring i form av platsbyggda förvaringsskåp. Plastmatta på golv och vitmålade väggar, kakel över arbetsbänk.

SOVRUM 1

Ett större sovrum på övervåningen med utgång till balkong i söderläge. Förvaring i form av platsbyggda garderober. Plastmatta på golv och tapet på vägg.

SOVRUM 2

Andra sovrummet på övervåningen. Platsbyggda garderober, plastmatta på golv och tapet på vägg.

SOVRUM 3

Tredje sovrummet på övervåningen. Platsbyggda garderober, plastmatta på golv och tapet på vägg.

BADRUM UPPE

Bostadens andra badrum finner ni på övre plan. Utrustat med wc, handfat
samt dusch. Våtrumstapet och våtrumsmatta.

ALLRUM KÄLLARPLAN

Ett stort allrum på källarplan med trägolv och charmiga fönsterpartier. Den öppna spisen med friskluftsintag ger rummet karaktär samtidigt som den fyller en uppskattad funktion och sprider värme till övervåningen via ventilation.

FÖRRÅD KÄLLARPLAN

Ett förråd i anslutning till pannrummet med goda förvaringsmöjligheter.

FD.TVÄTTSTUGA KÄLLARPLAN

Plastmatta och vita väggar. Här finns även en bastu och duschutrymme.

HOBBYRUM KÄLLARPLAN

Ett hobbyrum med mycket arbetsytor i anslutning till källaren och garaget.

GARAGE

Isolerat dubbelgarage med elektriska portar. Garaget nås genom hobbyrummet eller via garageportarna, men har också en separat utgång till trädgården.

Om området

Munkedals kommun- mer av livet! Så lyder kommunens slogan och i Munkedal bor du med närhet till både sjö och hav, skog och mark, stad och landsbygd. Det geografiskt goda läget lockar många, både som delårsboende sommartid och som helårsboende i någon av tätorterna Dingle, Hällevadsholm, Hedekas eller Munkedal.

I Munkedals centrum finner du livsmedelsaffärer, bank, Systembolaget, Apoteket, vårdcentral, bibliotek, frisörsalonger och restauranger. På Munkeland i utkanten av samhället finns Munkelands shoppingcenter; ett välbesökt affärsområde med butiker såsom Jimmis Handelsträdgård, Teleradio, Eldabutiken, Hemköp, konditori, gym och bensinmack.

Örekilsälven som löper genom samhället erbjuder möjlighet till laxfiske och när Du vill fylla på med energi och värme efter fisket finns Kviströms Gästgiveri där Du kan övernatta på det nyrenoverade B&B eller ta en fika på cafeet. Följer Du Stalevägen och passerar Stale når Du kanotcentralen vid Kaserna där Du kan hyra kanot, bada och fiska i sjön. Här passerar även Bohusleden som består av totalt 27 etapper vandring i omväxlande miljö genom Bohusläns vackra landskap. På mysiga Torreby finns en 18 håls golfbana i vacker parkmiljö och Torreby slottsrestaurang som serverar dagens lunch och afternoon tea. Gullmarsfjorden som sträcker sig från Lysekil till Munkedal förgrenas i Färlevfjorden och Saltkällefjorden och här finns flera småbåtshamnar och stränder som lockar badgäster, dykare och sportfiskare.

I samhället finns två låg - och mellanstadieskolor med årkurs F-6 och en högstadieskola samt flera förskolor. Här finns även gymnasieutbildningar; bland annat Processtekniska gymnasiet vid pappersbruket och Yrkesgymnasiet med flera olika inriktningar att välja mellan. Fler gymnasiala utbildningar finns i Uddevalla.
Med Bohusbanan som passerar genom Munkedal är det lätt att pendla till studier och arbete med tåg, som tar dig till Strömstad i norr och till Göteborg i söder och vidare med anslutningståg eller buss och via E6 transporterar Du dig smidigt med kollektivtrafik eller bil genom Bohuslän.

Välkommen till Munkedal!

KOMMUNIKATION

Buss och tåg

NÄRSERVICE

Matbutik Tempo

Ekonomi

EL

20 000 kr

VA

4 590 kr

RENHÅLLNING

1 343 kr

VÄG, SAMF

343 kr

SOTNING

370 kr

FÖRSÄKRING

5 851 kr

ÖVRIGT

5 276 kr

SUMMA DRIFTSKOSTNAD

37 773 kr / år

BERÄKNAT ANTAL PERSONER

2

TILLKOMMANDE KOSTNAD, KOMMUNAL FASTIGHETSAVGIFT

9 287 kr / år

KOMMENTAR

Beloppet under Övrigt avser kostnad för fiber. Posten el avser hushålls-el samt uppvärmning.

Byggnad

BYGGNADSTYP

1½-plansvilla med källare

BYGGNADSÅR

1978

UPPVÄRMNING

Bergvärme, eldstad

VENTILATION

Självdrag

ENERGIDEKLARATION

Utförd 2023-02-13

ENERGIKLASS

B

ENERGIPRESTANDA PRIMÄRENERGITAL

59 kWh/m² och år

ELFÖRBRUKNING

11 600 kWh/år

Byggnadssätt

GRUNDLÄGGNING

Betongplatta

GRUNDMUR

Betong

STOMME

Trä

FASAD

Trä

FÖNSTER

3-glas

BJÄLKLAG

Trä

TAK

Betongpannor

UTV. PLÅTARBETE

Lackerad plåt

FASTIGHETSBETECKNING

Skaveröd 1:18

ÖVRIGT

Upplysningar lämnade av säljaren:

Nuvarande fastighetsägare har ägt huset sedan de byggdes och följande upplysningar lämnades. Löpande underhåll, till exempel målning, byte av papp på garaget.
2021 - Ny bergvärmepump
2019 - Uterum byggdes
2018 - Brandskyddskontroll utfördes
2015 - Ny tvättstuga
2012 - Nytt avlopp
2000 - Bytt ett takfönster

Allmänt om fastigheten

TAXERINGSVÄRDE

1 414 000 kr

BYGGNADSVÄRDE

1 237 000 kr

TAXERINGSKOD

220, Småhusenhet, bebyggd

SUMMA PANTBREV

393 100 kr

Tomt

AREAL

1891 kvm

TOMTTYP

Trädgårdstomt.

VATTEN/AVLOPP

Enskilt vatten året om, brunnen delas med 2 andra fastigheter. Nyare enskilt avlopp.

UTEPLATS

Ett inglasat uterum med direkt anslutning till altanen i söderläge. Altanen och uterummet omringas av stenplattor.

PARKERING

Parkering på grusuppfart framför garage med plats för flera bilar. Dubbel garage med plats för två bilar.

SAMFÄLLIGHET, SERVITUT ETC.

Gemensamhetsanläggning: Munkedal Skaveröd GA:3 ändamål: Vägar
Förmån: Avtalsservitut: Avloppsledning, D201500013800:1.1
Förmån: Avtalsservitut: Vattenanläggning, D201500012739:1.1
Förmån: Officialservitut Avlopp, 14-FOS-1775.1
Förmån: Officialservitut Vattentäkt,Vattenledning, 14-FOS-1775.4
Förmån: Officialservitut Väg, 14-FOS-1775.3

Viktiga dokument & länkar

Energideklaration
Info enskilt avlopp Munkedals Kommun
Kommande

Karta

Munkedal Munkedal

Skaveröd 21

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

Till mäklarkontoret

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg