KarriärOm oss
190
MEDC9D3C800ADA64D3EAE8566CD8523413D

Ljus och välplanerad 4:a med trevlig balkong - centralt belägen!Skarpnäcks Allé 60 Skarpnäck, Skarpnäck

Kommande®

Skarpnäck, Skarpnäck

Skarpnäcks Allé 60


PRIS (accepterat pris)3 750 000 kr

Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

4 rok

BOAREA

98 kvm

VÅNING

1 (hiss finns)

LÄGENHETSNUMMER

99-2386-1-2223-6

MÅNADSAVGIFT

6 299 kr

BYGGÅR

1985

PRIS

3 750 000 kr Accepterat pris

Ljus och välplanerad 4:a med trevlig balkong - centralt belägen!

***ACCEPTERAT PRIS*** Kontakta mäklaren gällande visning.

Välkommen till ett rymligt boende för familjen med generösa ljusinsläpp och trevlig balkong - centralt belägen med direkt närhet till tunnelbana och närservice!

Bostaden bjuder på en välkomnande hall med plats för både avhängning och förvaringslösningar eller förslagsvis arbetshörna.
Sovrummen är rymliga alla tre, det ena dessutom med rymlig klädkammare i anslutning.
Du finner även ett stort och ljust badrum utrustat med badkar och därutöver finns ytterligare en separat WC att nyttja.

Det stora och fräscha köket går i tidlösa toner och är komplett utrustat. Här finns en väl tilltagen matplats för de sociala träffarna med större sällskap invid stora fönster med utsikt mot innergården.
Från köket nås även den härliga balkongen med plats för både balkongmöbler och växter. Den trallbelagda balkongen vetter mot den trevliga innergården ihop med attraktivt solläge under eftermiddag och kväll.

Det ljusa och sociala vardagsrummet med passage från två håll, erbjuder goda möbleringsmöjligheter samt en trevlig utsikt mot Brandparken.

Optimalt belägen med närhet till förskola och skola, närservice, restauranger och framförallt naturen med Nackareservatet på promenadavstånd från bostaden. Populära Flatensjön nås med enkelhet där härliga naturstigar, badstränder, klippklättring och utegym finns att tillgå.

Endast en minuts kort promenad till tunnelbanan som tar dig in till City på 20 minuter, även nära till bussförbindelser samt goda pendlingsmöjligheter för den med cykel.

Varmt välkommen på visning, boka gärna in dig direkt på mäklarens hemsida för snabbare service.

Bilder

MEDC9D3C800ADA64D3EAE8566CD8523413D
MED5305D326AB584663B0F845771966D97F
MEDEF4094295301480987C97876C10ACADA
MED8EDDDA98B5B44D2185EA71CDD56707AE
MED458804057783460AA5543851FDB308EC

Planritningar

Planritning

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

4 rok

BOAREA

98 kvm

LÄGENHETSNUMMER

99-2386-1-2223-6

VÅNING

1 av 4, hiss finns

MÅNADSAVGIFT

6 299 kr

BYGGÅR

1985

PRIS

3 750 000 kr Accepterat pris

Rumsbeskrivning

ANTAL RUM

4 rum

AREAKÄLLA

Föreningens information

BALKONG

Ja

HALL

Inbjudande entréhall med vita väggar samt skyddande klinkergolv i mörk ton som smakfullt bryts av genom det ljusgråa parkettgolvet längre in. Hallen har plats för avhängning direkt till vänster samt genom garderob längre in. I bostadens inre hall finns möjlighet för möblemang i form av arbetshörna eller ytterligare förvaring.

BADRUM & WC

Rymligt badrum med vitt kakel på väggarna samt ljus våtrumsmatta. Badrummet är utrustat med; WC, kommod, handduksställ, badkar med dusch samt kombinerad tvätt- och torkmaskin.

Bostadens separata WC nås via den inre hallen. Ljus WC med vita väggar ihop med en grå våtrumsmatta.

SOVRUM 3

Rofyllt sovrum med plats för säng, skrivbord samt övrig inredning. Väggarna är målade i en ljusblå nyans och på golvet ligger ett mörkare golv. Fint ljusinsläpp från fönster med utsikt mot innergården.

KÖK

Ljust och komplett utrustat kök med gott om både arbetsyta och förvaringsmöjligheter. Vita skåp och luckor samt arbetsbänk i tålig laminat ihop med kakel i grå ton ovan arbetsytan.
Här finns det även plats för större matbord för 8-10 personer invid fönster med utsikt mot den hemtrevliga innergården.
Den maskinella utrustningen består av; fullstor kyl och frys, häll, spis, fläktkåpa samt diskmaskin.

Från köket nås även den härliga balkongen med plats för både balkongmöbler och växter. Den trallbelagda balkongen vetter mot den trevliga innergården ihop med attraktivt solläge under eftermiddag och kväll.

SOVRUM 2

Fullstort sovrum med plats för dubbelsäng med sängbord på vardera sida. Här finns förvaring genom stor garderob med skjutdörrar i spegelglas. Både väggar och golv går i ljusa toner och fönster mot innergården bidrar med ljusinsläpp.

SOVRUM 1

Sovrummet nås från vardagsrummet och är även det fullstort. Här finns det gott om plats för säng, skrivbord samt övrig möblemang. Praktisk och rymlig förvaring med skjutdörrar in till walk-in-closet.
Rummets väggar och parkettgolv går i ljusa toner samt fönster mot lugna Brandparken för ljusinsläpp finns.

VARDAGSRUM

Trivsamt och socialt vardagsrum med passage från två håll. Här erbjuds plats för soffgrupp, soffbord samt TV-möblemang. Rummets väggar är vitmålade och på golvet löper en oljad ekparkett.

ÖVRIGT

Vindsförråd tillhör bostaden.

Renoveringar utförda av nuvarande innehavare:
2019 - Ommålad WC, byte av innerdörrar, trall på balkong, nytt golv och ommålning sovrum 1, installation tvättmaskin samt nya lampknappar i nästan alla rum.

Om området

Skarpnäck är en grönskande stadsdel i sydöstra Stockholm som gränsar både till vackra Nackareservatet och Flatens naturreservat med ett stort utbud av friluftsliv och naturupplevelser. Just Skarpnäck är en av de viktiga entréområdena till den lummigare delen av Nackareservatet där det bland annat finns en 9-håls golfbana och motionsslingor med elljusspår. Fina bad- och rekreationsmöjligheter finns både vid Söderbysjön och vid Flatenbadet med vacker natur, motionsslingor, utegym och flera stränder.

Området är under utveckling, läs mer om byggplaner på stadens hemsida: https://vaxer.stockholm/omraden/skarpnacks-gard/

Orhems gröna koloniområde ligger mellan Dreviken och Flaten, där man både kan ha egen kolonilott eller sommarboende i en kolonistuga. På lämpligt skogspromenadavstånd finns också Kaffestugan Torpet, som är ett bohemiskt fik i Orhem som serverat hembakad mat och fikabröd sedan 1940-talet.
På vintern plogar kommunen upp ca 2 mil lång rundisbana på Drevviken, ett paradis för dig som älskar långfärdsskridskor. Efter en lång tur på isen är det gott med lite värmande fika på Café Kristinahuset i natursköna Sköndal.

Skarpnäck är ett barn- och ungdomsvänligt område med gröna gårdar, flera fina lekplatser, Skarpnäcks sportfält och ungdomsgårdar.
Skarpaby Parklek har plaskdamm, basket- och fotbollsplan, skateboardramper och på vintern en isbana.

Det finns gott om skolor i området att välja på, både kommunala och fristående grundskolor. Här hittar man bl.a skolorna Skarpatorpskolan, Tornadoskolan och Filosofiska i Skarpnäck, Åk F-9.

KOMMUNIKATION

Bra kommunikationer med bara några minuters promenad till gröna linjens T-bana, endast 19 minuters resväg till city. T-bana till Skanstull tar endast 10 minuter. Eller varför inte ta cykeln in till stan? Via fina cykelbanor når du Södermalm på en halvtimma! Ett flertal bussar trafikerar området, varav 172 går till Hökarängen Huddinge, Norsborg. 173 till Bandhagen och vidare till IKEA i Kungens kurva. Buss nr 180 och 181 går till Kärrtorp och Farsta samt buss 816 som går till Gullmarsplan. Biltrafiken i området är låg och stora ytor är helt bilfria.

NÄRSERVICE

I Skarpnäck finns flera restauranger, apotek, konditori, frisör, bibliotek, vårdcentral, skomakare, livsmedelsbutiker mm. Det finns en ICA butik och Coop i närheten. För den som vill storhandla finns dessutom Hemköp en bit bort med generösa öppettider, chark- och fiskdisk och ett stort varierat sortiment. Det finns bankomat vid T-banan. En ny handelsplats med bl.a. Willys stormarknad, Plantagen, Nordic Wellness, Max och Systembolaget har även etablerats vid korsningen Nynäsvägen/Tyresövägen i Sköndal.

PARKERING

Flera av föreningarna i området har egna parkeringsgarage, bland annat Brf Vingen, Brf Segelflygaren samt Brf Navigatören. De som har bil och är i behov av parkeringsplats erbjuds parkering i flertalet externa parkeringshus/garage i området.

ÖVRIGT

För den motionsintresserade så finns det ett flertal träningsanläggningar och aktiviteter för alla årstider exempelvis utomhusgym, Elit Sports Club, simhallar och ett flertal utomhusbad i närområdet.

Lägenhet

ANDEL I FÖRENINGEN

1,57416 %

ANDEL AV ÅRSAVGIFTEN

1,5942 %

TILLTRÄDE

enligt ök.

Ekonomi

EL

3 000 kr

FÖRSÄKRING

4 980 kr

SUMMA DRIFTSKOSTNAD

7 980 kr / år

BOSTADSRÄTTENS INDIREKTA NETTOSKULDSÄTTNING

587 074 kr Baserat på ÅR2021
(Avser bostadsrättens indirekta andel i föreningens nettoskuldsättning.)

Byggnad

BYGGNADSTYP

Flerfamiljshus

BYGGNADSÅR

1985

UPPVÄRMNING

Fjärrvärme

VENTILATION

Mekanisk frånluft med värmeåtervinning

HISS

finns

ENERGIDEKLARATION

Utförd 2019-11-19

ENERGIKLASS

D

ENERGIPRESTANDA PRIMÄRENERGITAL

102 kWh/m² och år

ÖVRIGA BYGGNADER

Vindsförråd tillhör bostaden.
Tvättstuga finns i gårdshuset på innergården samt så finns föreningslokal/festlokal att kunna hyra.

Byggnadssätt

FÖNSTER

3-glas

Förening

NAMN

HSB:s Brf Flygsläpet

ORGANISATIONSFORM

Bostadsrätt

ÄKTA/OÄKTA

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

ANTAL LÄGENHETER

85

VARAV HYRESLÄGENHETER

8

ANTAL LOKALER I FÖRENINGEN

11

EKONOMI

Avgiften kommer att höjas med 2% från januari 2023.
Föreningen har en del hyresrätter kvar vilket är ett dolt kapital framåt positivt.

JURIDISK PERSON

Föreningen tillåter inte juridisk person

DELAT ÄGANDE

Ja

ÄGER FÖRENINGEN MARKEN

Nej, tomträtt löper ut 2023.
Idag ligger avgälden på 440 900 kr per år, denna kommer ändras till 644 200 kr med en intrappningsperiod på 5 år.

ÖVERLÅTELSEAVGIFT

1 313 kr betalas av säljare

PANTSÄTTNINGSAVGIFT

525 kr

OM FÖRENINGEN

BRF Flygsläpet är en trevlig förening som ombildades 2003. Flygsläpet och intilliggande fastigheter är ritade av arkitektfirman "Arken", där unik formgivning och vald färgsättning karaktäriserar fastigheterna. Kombinationen av utformningen av kvarterets gårdar, husens fasader och planteringar - i helhet och detalj, har gett goda förutsättningar till en levande bostadsmiljö.

Trappstädning och inre renhållning sköts av inhyrt företag. Fastighetsskötsel och ekonomisk förvaltning sköts av HSB. Föreningen har mycket bra återvinningsrum med källsortering och tillgång till hantering av grovsopor.

Föreningen har en trevlig och informativ hemsida att besöka, www.flygslapet.se.

TV OCH BREDBAND

Fastigheten är ComHem-anslutet. Utöver månadsavgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg på 125 kr i månaden för bredband 250 mbit/s och IP-telefoni och 39 kr för kabel-tv.

GEMENSAMMA UTRYMMEN

En mycket uppskattad gemensamhets/festlokal med kök finns att hyra av de som bor i fastigheten.
Att boka föreningslokalen kostar 500 kr i depositionsavgift varav 150 kr återlämnas efter besiktning. Vid barnkalas återlämnas 250 kr.

Tvättstugan är belägen i Gårdshuset och har tre separata tvättgrupper samt två manglar. Bokning av tvättgrupp sker med ett elektroniskt bokningssystem som finns placerat vid tvättstugans dörr. Alla hushåll i fastigheten har en bokningsbricka som även fungerar som elektronisk nyckel till gårdshusets entrédörr och till tvättstugans dörr.

Föreningen har 42 cykelförråd - separat kö. Styrelsen hanterar kösystemet, intresseanmälan sker till styrelsen.

PARKERING

Föreningen har inga egna parkeringsplatser. Extern uthyrning av garageplatser finns via Parkando med p-hus runtom i området, ett finns beläget på Segelflygsgatan och har även gästparkering för de som hyr plats i garaget.

RENOVERINGAR

Underhållsplan för planerat periodiskt underhåll har upprättats av styrelsen. Planen ligger till grund för styrelsens beslut om reservering till eller ianspråktagande av underhållsfond.

Utförda renoveringar och underhållsarbeten:
2021 Radonmätning
2021 Reparationsarbeten på tak
2021 Införskaffande av grindar för en mer sluten och trygg gård.
2019 Relining av gemensamma avloppsledningar med tillhörande anslutningar i kök och badrum och wc i bottenplan.
2018 Trädgården har fått träd borttagna och nya återplanterade.
2018 Styrdatorer i värmecentraler byttes ut.
2015 OVK.
2015 Loftbalkonger har målats både på in och utsida. Räcken är slipade och oljade på samtliga balkonger.
2015 För att uppfylla nya krav på taksäkerhet har stegar och gångar på tak monterats.
2008-2010 Renovering av hissar.

Under 2022 - OVK kontroll

Viktiga dokument & länkar

Energideklaration
Stadgar Flygsläpet 2019
Undersökningsplikt/felansvar köp BR
Årsredovisning 2021
Föreningens hemsida
Kommande

Karta

Stockholm Skarpnäck

Skarpnäcks Allé 60

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

Till mäklarkontoret

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg