MED1C66A7CFD0E443FB85B488C4C07E1CEC

Möjligheternas fastighet i populära Stava!

Stava, Åkersberga

Sjöbergsvägen 11

Fakta

Typ1-familjs friliggande villa
UpplåtelseformFriköpt
Boarea43 kvm
Tomtarea2,700 kvm
Byggår1959/2019
Driftskostnad358 kr/månad

Utgångspris: SEK 4,695,000

Möjligheternas fastighet! I populära Stava finns denna väl tilltagna tomt om 2 700 kvm. Med ett högt och fint läge finns här såväl Huvudbyggnad, Attefallshus samt isolerat förråd. Bara att flytta in och bo, eller varför inte utveckla huvudbyggnaden till ett modernt toppboende? Under tiden finns ett nybyggt och fullt utrustat Attefallshus som stod färdigt 2019 att slå ro i. Omgående tillträde är möjligt.

Läge att bygga nytt? Byggnadsplanen i området medger huvudbyggnad med byggnadsarea om 120 kvm. Här får vind inredas vilket ger möjlighet till att bygga 1 ½-planshus. Uthus och andra komplementbyggnader får vara högst 30 kvm totalt.

Attefallshuset har egen uppfart och är något avskilt från huvudbyggnaden. Möjlighet till goda hyresintäkter som bidrar till en mycket förmånlig boendeekonomi. Istället för uthyrning kanske detta är stället för den egna verksamheten eller som generationsboende.

Den stora tomten är spännande i olika etage med möjlighet till plana trädgårdsytor och utrymme för flera uteplatser. Tomtens höga läge gör att man fångar solen från morgon till kväll. De två bostäderna har varsin uppfart från Sjöbergsvägen.

Huvudbyggnaden – ett 1-planshus ursprungligen uppfört 1959 men som har genomgått en viss renovering och har en bra standard. Väl innanför ytterdörren välkomnas man av hall med plats för avhängning. Direkt till höger finns husets helkaklade badrum. Till vänster om hallen finns ett av husets två sovrum. Rakt fram finns det praktiska arbetsköket utrustat med spis & ugn, fläkt, diskmaskin samt kyl & frys. Från köket finns utgång till husets uteplats. Innanför köket finns ett litet sovrum. Vardagsrummet har en braskamin med insats. Två dubbeldörrar leder ut till husets uteplats. Gott om fönster ger vardagsrummet fint ljusinsläpp. Liten källardel där husets tvättmaskin står placerad.

Attefallshuset – stod färdigt för inflyttning 2019. Här finns ett gediget byggt och fullt utrustat Attefallshus. Innanför ytterdörren välkomnas man av ett rymligt rum. Direkt till höger finns det helkaklade badrummet. Det praktiska arbetsköket är utrustat med rostfri ho, spis med ugn, fläkt, kyl & frys samt dismaskin. Upp för trappen finns ett loft. Perfekt som sovrum, eller varför inte vardagsrum?

Övriga byggnader – På fastigheten finns en putsad förrådsbyggnad i samma kulör och stil som Attefallshuset. Betonggolv och högt i tak. Byggnaden är isolerad. Vid huvudbyggnaden finns ytterligare en enkel förrådsbyggnad samt carport.

Området – Läget i Stava är optimalt. Skogen och naturen finns runt knuten. Upplev den genuina lantliga känslan samtidigt som man har nära ut till stora vägen och goda kommunikationer vilket gör att man slipper rusningstrafiken och köerna genom Åkersberga. På badrocksavstånd finns en liten mysig strand, perfekt för morgondoppet. På vintern lägger sig isen snabbt och det plogas upp en bana för långfärdsskridskor eller promenader, vilket är väldigt populärt på Garnsviken. Här finns också möjlighet att ha en mindre båt för utflykter på Garnsviken eller för att slussa sig ut till Stockholms vackra Skärgård. Inom kort avstånd finns välrenommerade Österåkers GK med fantastisk restaurang och golfbana ritad av Henrik Stenson. Nära till centrala Åkersberga, Arninge, Täby och Stockholm.

Fastigheten har ett avloppssystem i form av minireningsverk anlagt 2018/2019 som är kopplat till både huvudbyggnad och attefallshus. Borrad brunn för vattnet med godkända vattenprover. Fastigheten har dubbla elabonnemang med separat elmätare för huvudbyggnad och attefallshus.

Välkommen på visning!

Om området

Stava är en del av Åkersberga där man verkligen känner historiens vingslag. Stava gård på ena sidan och Säby gård på den andra kringgärdade Långhundraleden, sjövägen som har funnits sedan vikingatid.
Stava gård har ursprung i sent 1700-tal. Stavaviken är en del av ett sjösystem som fortsätter upp till Brottby i Vallentuna kommun. Sitt lantliga läge till trots är det nära till allt.

All service finns i Åkersberga. Närmaste golfbana ligger med infart bakom Stora Coop, Österåker GK med 45 hål.

Kommunikation

Bussar går till Åkersberga från Stava värdshus med buss 685 samt 626. Buss mot Täby kan du ta via 685 och 616 alternativt buss och tunnelbana. Buss 626 går direkt till Danderyds sjukhus på ca 25 min, alternativt buss 685 och 610 på ca 40 min. Till Norrtälje går flera olika bussar från Stava gård.

Närservice

Skolor i området är bland annat Säby förskola, Fredsborgs förskola och Åkerstorpsskolan från årskurs F-3 samt Fredsborgsskolan för årkurs 6-9.

Stava har en gemensam lekplats samt festplats med pingisbord. Garnsviken med brygga och badstege. Båtplats går att hyra. Långsjön har även en fin badplats samt bastu. I närområdet ligger även Österåkers Golfklubb samt padelbana och stall.

Exempel på bra restauranger i närområdet är restaurangen på Österåkers golfklubb och Växthusförsäljningens café. I centrala Åkersberga finns även stort utbud på restauranger och caféer.

Viktiga dokument & länkar

Bilder

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Boarea
43 kvm
Areakälla
taxeringsinformation
Byggnad
Byggnadstyp
1-plansvilla
Byggnadsår
1959/2019
Uppvärmning
Direktverkande el samt luftvärmepump
Ventilation
Självdrag
Energideklaration
Ej utförd
Byggnadssätt
Grundläggning
Krypgrund/källargrund
Stomme
Trä
fasad
Trä
Fönster
2-glas
Bjälklag
Trä
Tak
Plåt
Fastighetsbeteckning
Stava 4:75
Allmänt om fastigheten
Driftskostnad
SEK 4,290 / år
Driftskostnad, varav
Renhållning
SEK 2,490
Väg, samf
SEK 1,500
Sotning
SEK 300
Kommentar
Försäkring tillkommer och varierar mellan bolagen. I samfällighetsavgiften ingår vägunderhåll samt skötsel i området.
Tillkommande kostnad
Kommunal fastighetsavgift
SEK 8,349 / år
Övrigt
Taxeringsvärde
SEK 1,744,000
Byggnadsvärde
SEK 323,000
Taxeringskod
220
Summa pantbrev
SEK 150,000
Tomt
Areal
2700 kvm
Tomttyp
Trädgårds-/naturtomt
Planbestämmelser
Byggnadsplan Nybyggnadsförbud
Vatten/avlopp
Enskilt vatten året om (borrad brunn med ny vattenpump - vattenprover finns). Avlopp saknas (minireningsverk)
Samfällighet, servitut etc.
Gemensamhetsanläggning: Österåker Stava GA:1 ändamål: Vägar, mötesplatser, parkeringsplatser, fest-och lekplats, bollplan, brunnar, badplatser, grönområden samt diken och vattenområden.
Förmån: Avtalsservitut: Fiske, 01-IM4-93/36348.1

Karta

Stava Åkersberga

Sjöbergsvägen 11

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg