MEDBB4B3919E6A744198B30FE2E431BC5D5

Villatomt med unika möjligheter, med extra byggrätt 185 kvm

Kolartorp, Handen

Sippvägen 42

Fakta

TypTomt
Tomtarea1,726 kvm

Som utgångspris: SEK 2,800,000

Ansvarig mäklare

Unik chans med många möjligheter! Välkommen till denna spännande och stora fastighet om ca 1726 kvm med bra läge på lugn gata i Kolartorps expansiva villaidyll! Här kan du ha din egna verksamhet direkt på fastigheten. Eftertraktat område med generös byggrätt att bygga valfritt drömhus på 180 kvm i två plan och dessutom en komplementbyggnad på ytterligare 185 kvm. Gångavstånd till Vega station på ett par minuter. Lugnt och barnvänligt med bekvämt avstånd till förskola, skolor, allmän service, kommunikationer, natur samt bad i Rudan

Fastigheten är inte bunden till någon husleverantör, de 3D ritningar som finns på objektet är möjliga bebyggelser på fastigheten och inspiration.

Detaljplanen och områdesbestämmelserna samt övriga bilagor finns under fliken "viktiga dokument"

Beräkna VA kostnad:
https://sjalvservice.haninge.se/s/5f116798c867212e2c6298f0


Kontakta ansvarig mäklare för mer info och om visning på plats önskas!
Varmt välkommen!

Om området

Haninge kommuns planer för stadsdelen kolartorp/Vega omfattar bland annat bostäder för cirka 10 000 människor och arbetsplatser och service. För att möta den befolknings- och trafikökningen har trafiksystemet utvecklas. Trafikverket har därför anlagt en ny pendeltågsstation i Vega som varit i drift sedan våren 2019 och en ny trafikplats på väg 73 vid Vega. Dessutom kommer trafikplats Handen att byggas om. I nya stadsdelen Kolartorp/Vega görs särskilda satsningar på gång- och cykelvägar och det kommer finnas torg, parker, handel och service. Runt hörnet finns orörda naturstråk för avkoppling och fritid. Mitt i området finns bland annat ett naturreservat med jättegrytor som skapades av inlandsisen. Här finns alla bekvämligheter i närheten och med måttligt trafikerade vägar kan barnen själva gå och cykla till kompisar och lekplatser inom området.

Bra busskommunikationer finns från Vega till övriga kommundelar samt Gullmarsplan. Buss 835 går från Vega till Handenterminalen. Buss 830 går från Kolartorp till Farsta (Tunnelbana).
Bilvägen in till Stockholm City är ca 21 km (20 min). Restid ca 15 min till Globen. Från Vega har det blivit ännu smidigare med bil ut på väg 73/Nynäsvägen med en ny på/avfart.

De restaurangmöjligheter som finns i närheten består bland andra av Vega Pizzeria, Balkan Steak House, Indiska Mumbai och Vegabaren. Fler restauranger finns i Port 73, Haninge Centrum.

Kolartorp/Vega är även ett underbart område för dig som gillar att röra på dig med många fina utflyktsmål på promenadavstånd, exempelvis den orörda naturen som föreningen gränsar emot. Annars lockar Rudanområdet samt badplats vid Vega Söderhagen i Drevviken.

Kommunen har flera fina elljusslingor att välja på i naturskön omgivning bl.a vid Rudans friluftsområde men också ett antal gym, SATS närmast samt Torvalla sporthall med en stor simhall, hockeyspel, innebandy och egen tennishall.

Närhet till vandring i orörd natur i Tyresta By och Tyresta Nationalpark. Tycker du om att rida finns det flera ridskolor i kommunen. Bekväm närhet till flera fina golfbanor av hög klass inom kommunen.

Vintertid är det långfärdsskridskoåkning och längdskidåkning på preparerade spår som gäller, skridskor på Drevviken och skidor vid Rudan.
Söderut återfinns skärgårdsliv med flera populära havsbad vid Årsta Havsbad, Gålö samt Schweizerbadet mot Dalarö.
Utforska skärgården med egen båt och båtplats i någon av kommunens båtklubbar eller via Waxholmsbåt.

Det perfekta boendet för familjen som ställer stora krav på området!

Närservice

SERVICE OCH ARBETSPLATSER
En F-5-skola finns i befintligt småhusområde nordväst om planområdet, Måsöskolan. Där finns även en förskola, Alprosen. Övriga förskolor i närområdet är Hasselns förskola samt Förskolan
Syrenen, båda lokaliserade i Handen. Närmast belägna 6-9-skola är Söderbymalmsskolan i Handen. I och med kommande utbyggnader inom Vega/Kolartorp väntas behovet av förskolor i
området öka kraftigt och flera förskolor samt en ny F-9 skola planeras. Närmast i tiden finns byggplaner för en förskola vid Hermanstorpsvägen (inom ramen för detaljplan för Stadsdel Vegadetaljplan.

RADON
I den markradonundersökning som tidigare utförts i kommunen klassas hela planområdet som
normal- och lågriskområde. Mer detaljerade undersökningar kan trots detta behöva göras i
samband med ny- eller tillbyggnad av bostadshus.

Parkering

Parkering sker idag inom de egna fastigheterna.

Bilder

Bild Sippvägen 42

Bild sippvägen 42 ..

Fastighetskarta

Fakta

Byggnad
Fastighetsbeteckning
Kolartorp 1:380
Allmänt om fastigheten
Tomt
Areal
1726 kvm
Vatten/avlopp
Kommunalt/enskilt sommarvatten. Avlopp saknas.

Kostnad för kommunalt vatten och avlopp tillkommer för denna fastighet, samt gatukostnad.

Vatten och avlopp är ca 222 920 SEK. För mer info ta kontakt med VA avdelningen 08 - 6068238.

Gatukostnad: ca 240 530 kr
Samfällighet, servitut etc.
Last: Officialservitut Vägslänt, 0136K-16/10.1
Övrigt
Här har du en unik chans att bygga ditt drömhus (enbostadshus, villa).
Högst 180 kvm av fastigheten får bebyggas,
varav komplementbyggnader får utgöra 40 kvm.

För uppförande av bostadshus bör bullerskyddande
komplementbyggnad (185 kvm), med vars hjälp gällande bullerriktlinjer ska
klaras.
Detta är en unik chans att ha sin egen verksamhet på sin egna fastighet.

Fristående komplementbyggnad (185kvm) för bullerskydd, som får
uppföras utöver e1 respektive och exempelvis inredas som
verksamhetslokal men ej som bostad.

Karta

Kolartorp Handen

Sippvägen 42

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg