KarriärOm oss
190
MEDEE7631818BAA411A8780620EAD61A1C5

Enplansvilla på sjönära läge i SkyrupSimvägen 1 Skyrup, Skyrup

Kommande®

Skyrup, Skyrup

Simvägen 1Fakta om bostaden

TYP

1-familjs friliggande villa

UPPLÅTELSEFORM

Friköpt

ANTAL RUM

6 rok

BOAREA

141 kvm

BIAREA

58 kvm

TOMTAREA

1 554 kvm

BYGGÅR

1978

DRIFTSKOSTNAD

4 588 kr/månad

Enplansvilla på sjönära läge i Skyrup

Kommande försäljning för dig som söker rymligt enplanshus i Hässleholms omnejd. Bostaden har fyra sovrum samt möjlighet att avgränsa vinkel för separat bostad-i-bostaden! Huset har precis nyligen fått solceller installerade på taket vilket kommer ge en mycket låg driftskostnad i jämförelse med andra hus. Enligt beräkningarna vid nyinstallation ska solcellerna generera ca 11 000 kWh/år och säljarens nuvarande förbrukning är 13 600 KWh/år. Huset ligger med ca 20 minuters bilfärd till Hässleholm och med naturens fördelar nära. Här kan du vandra i skog och mark eller ta en båttur på sjön. Anmäl gärna ditt intresse redan idag!

Runt om huset finns en ljuvlig arkitekttritad trädgård med små lummiga "rum" och viloplatser. Intill huset finns en stenlagd uteplats ombonad med klätterväxter och buskar. Trädgården vetter dessutom mot sydväst vilket ger den mycket sol på dagarna och utmed eftermiddagen och kvällen! För dig med hund eller små barn kan ni nyttja fördelen med att trädgården är omgärdad av staket innanför häckarna.

Välkommen in i den hemtrevliga atmosfären som detta hem bjuder på. Hallen är luftig och direkt innanför dörren får du en fin glimt av vardagsrummet med matplats och dess inbjudande interiör. Det rymliga vardagsrummet i vinkel har plats för matplats, soffgrupp och övriga möbler. Här finns även en stor fin kamin för värme och extra mysfaktor samt utsikt över sjön från delar av fönsterpartierna. Här vill man vara och bara njuta av en kopp te och en bra bok framför brasan eller en härlig middag med familjen. För att enkelt kunna flytta ut middagarna under de varma sommardagarna nås det stora uterummet från vardagsrummet. Det är ett härligt rum med extra wow-faktor med sin rejäla takhöjd och stora fönsterpartier med utsikt över sjön. Här finns utrymme för både en matgrupp samt en sittgrupp och här finns även dörrar som leder ut i trädgården. I husets vinkel finns två sovrum samt ett badrum och en separat ingång från trädgården vilket gör det perfekt för långväga gäster eller tonårsbarn. Alternativt finns möjligheten att avgränsa vinkeln för en separat bostad-i-bostaden.

Vidare från entrén till höger nås ett mindre sovrum som vetter mot trädgården, ett ljust kaklat duschrum samt kök med anslutande matplats. Från matplatsen nås trädgården och den stenlagda uteplatsen via en altandörr i glas som även släpper in mycket härligt ljus till köket. Ballingslövsköket har ljusgrå luckor i kombination med vitt kakelstänkskydd samt en bänkskiva i trä och en i rostfritt. Här finns gott om förvaringsmöjligheter och bra arbetsytor för matlagning. Intill matplatsen ligger ytterligare ett sovrum i bra storlek och från köket nås den rymliga groventrén/tvättstugan, som även nås från garaget, utrustat med tvättmaskin, torktumlare, torkskåp samt extra kyl med frys. Ett stort hem i ett plan med en varm inbjudande atmosfär som nu står redo för en ny familj att få rå om!

Välkommen på visning!

Bilder

MEDEE7631818BAA411A8780620EAD61A1C5
MED703E40427D624C3FAB999D5562FEEA80
MEDFFFA6B5A851144BE8F1DE7C8A278A424
MED414C7CF43B994281826D57163CC73A55
MED53AE8EC5EC724BB09D89783AB9F4EAB3

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Fakta om bostaden

TYP

1-familjs friliggande villa

UPPLÅTELSEFORM

Friköpt

ANTAL RUM

6 rok

BOAREA

141 kvm

BIAREA

58 kvm

TOMTAREA

1 554 kvm

BYGGÅR

1978

DRIFTSKOSTNAD

4 588 kr/månad

Rumsbeskrivning

ANTAL RUM

6 rum varav 4 sovrum

AREAKÄLLA

taxeringsinformation

ENTRÉ/HALL

Välkommen in i den hemtrevliga atmosfären som detta hem bjuder på. Hallen är luftig med plats för att hänga av sig ytterkläder samt garderober för extra förvaring. Direkt innanför dörren får du en fin glimt av vardagsrummet med matplats och dess inbjudande interiör. Vita väggar och ett parkett på golvet som löper vidare in i vardagsrummet.

VARDAGSRUM

Rymligt vardagsrum i vinkel med plats för matplats, soffgrupp och övriga möbler. Här finns även en stor fin kamin för värme och extra mysfaktor samt utsikt över sjön från delar av fönsterpartierna. Här ifrån nås även utgången till uterummet. Vita väggar och parkettgolv.

UTERUM

Ett stort uterum med extra wow-faktor med sin rejäla takhöjd och stora fönsterpartier med utsikt över sjön. Här finns utrymme för både en matgrupp samt en sittgrupp.

SOVRUM/ARBETSRUM

Det första av två sovrum i husets vinkel med egen ingång från trädgården vilket gör det perfekt för långväga gäster eller tonårsbarn. Rummet har delar av köksinredning i form av bänkskåp, högskåp, vin kyl samt vask. På golvet finns plastmatta.

SOVRUM

Rymligt sovrum med gott om plats för en dubbelsäng samt övriga möbler. Vitmålade väggar och fasta garderober för extra bra förvaring samt fönster i två väderstreck vilket ger ett härligt ljusinsläpp. På golvet finns parkett.

BADRUM

I vinkeldelen finns även eget badrum utrustat med wc, kommod, spegelskåp samt badkar. Vitt kakel och klinker samt vitmålade väggar upptill.

SOVRUM

Sovrum som vetter mot trädgården med plats för en enkelsäng samt övrig förvaringsmöbel. Ljusa målade väggar och parkettgolv. Här finns även garderober för förvaring.

DUSCHRUM

Duschrum i bra storlek med klinker och golvvärme samt delvis kaklade väggar i kombination med vitmålat. Här finns dusch, wc, bidé samt kommod med bra förvaring.

KÖK

Kök med anslutande matplats med plats för en matgrupp och med en altandörr i glas ut i trädgården. Ljusa väggar och praktisk grå linoleum på golvet. Köket har ljusgrå luckor i kombination med vitt kakelstänkskydd samt en bänkskiva i trä och en i rostfritt. Maskinell utrustning i form av spis med induktionshäll, ugn, fläkt, kyl, mikrovågsugn samt diskmaskin samtliga i rostfritt utförande.

SOVRUM

Sovrum med plats för en större säng samt övrig förvaringsmöbel. Här finns även fasta garderober för förvaring. Vitmålade väggar och parkett på golv.

TVÄTTSTUGA/GROVENTRÉ

Med entré från garaget samt från köket nås tvättstugan. Här finns bra med förvaringsutrymme samt bänkyta. Utrustat med tvättmaskin, torktumlare, vask, torkskåp samt kyl med frys. Blå våtrumsmatta på golvet och ljusa väggar.

FÖRRÅD/HOBBYRUM

I bakre delen av garaget finns ett rymligt och isolerat förråd.

Om området

Skyrup ligger ca 15 km sydväst om Hässleholms tätort och ca 8 km sydost från Tyringe. I Skyrup bjuds ni på en vackert natur med ek- och bokskog. Även Finjasjön med fiske och bad finns precis intill. Området präglas till stor del av golf. Skyrups golfbana är välkänd men det finns också möjlighet till padel, ridning och vandring. Vid golfbanan finns Skyrups Båt & strandklubb med bad och brygga.

NÄRSERVICE

Närmaste matvarubutik ligger i Tyringe ca 8 km bort. I Tyringe finns även skola, förskola och tågstation. Hovdala slott som ligger på vandringsavstånd är en kulturskatt med välbevarad slottsmiljö och fina vandringsleder i historisk miljö. Hässleholms stad – ligger ca 15 km öst om Skyrup och erbjuder ett varierat utbud av kost, logi, aktiviteter mm.

ÖVRIGT

Området Skyrup sköts av en vägsamfällighet som handhar skötsel av vägarna, vägbelysningen och grönområdena. Skyrup Golf & Hotell – är en 18-håls golfbana med restaurang, golfshop och logi (stugor och hotellrum) samt padelbana.
Skyrup Country Club – är en professionell tävlings och träningsanläggning för hästar.
Trästället – är en butik i Skyrup på 4000 kvm som erbjuder ett brett sortiment av inrednings och trädgårdsprodukter.
Glada Geten - har servering och butik.
Tostarpsgården Camping & läger ligger ca 3 km från Skyrup och här kan ni campa, hyra en stuga, kanot, badtunna, vedeldad bastu, spela boulé mm.
Tostarps pensionat - nyöppnat pensionat med servering beläget i vacker skogsmiljö.
Knutstorps Ranch – är en ridanläggning som även erbjuder stuguthyrning och anläggningen ligger ca 4 km från Skyrup.
The treehouse - spännande fine dining-restaurang bland trädtopparna som ligger på Hovdalaområdet.

Info om Skyrup uppdaterad 2023-01-25.

Ekonomi

VA

4 384 kr

UPPVÄRMNING

36 143 kr

RENHÅLLNING

3 084 kr

VÄG, SAMF

3 750 kr

SOTNING

515 kr

FÖRSÄKRING

5 683 kr

ÖVRIGT

1 500 kr

SUMMA DRIFTSKOSTNAD

55 059 kr / år

BERÄKNAT ANTAL PERSONER

2

TILLKOMMANDE KOSTNAD, KOMMUNAL FASTIGHETSAVGIFT

9 287 kr / år

KOMMENTAR

Samfällighetsavgiften avser väg, gemensamma ytor och tomtägarförening. Övrigt avser kostnad för ved.

Byggnad

BYGGNADSTYP

1-plansvilla

BYGGNADSÅR

1978

UPPVÄRMNING

Solceller, luft-luftvärmepump, braskamin och elradiatorer

VENTILATION

Självdrag

ENERGIDEKLARATION

Beställd

ELFÖRBRUKNING

15 000 kWh/år

Byggnadssätt

GRUNDLÄGGNING

Betongplatta

GRUNDMUR

Betong

STOMME

Trä

FASAD

Puts & tegel

FÖNSTER

Aluminiumbeklädda

TAK

Betongpannor

FASTIGHETSBETECKNING

Skyrup 3:152

ÖVRIGA BYGGNADER

I trädgården finns förråd för trädgårdsredskap.

ÖVRIGT

Fiber finns.

2022 - Solceller. Ny markis. Underhåll/sprutning av takpannor
2021 - Nya fönster (aluminium) ej grovkök eller uterum. Nytt golv i kök/matplats. Ny spis med induktionshäll. Underhållsspolning av avlopp.
2021 - Spishäll
2020 - Köksfläkt
2020 - Fiber. Nya element i lilla badrummet och köket. Ny köksfläkt. Målning av fasad vid uterum.
2019 - Utökning av altan. Stenläggning. Byte av träpanel på förråd och garage. Rappning och målning skorsten. Underhåll/sprutning av takpannor.
2018 - Ny luft- luftvärmepump med både värme och kyla. Ny tvättmaskin.
2017 - Ny diskmaskin. Tvätt/borttagning av mossa och behandling av takpannor.
2016 - Nytt kylskåp
2015 - Nya toalettstolar
2014 - Ventiler insatta i tre sovrum. Nytt tak på garagebyggnad.
2012 - Ny ytterdörr. Nytt fönster i arbetsrum. Frys
2010 - Kyl/frys
2010 - Trädgård inhägnad med staket. Ny altandörr till uterummet.
2009 - Uppgång med stege till vinden. Golv på delar av vinden.
2008 - Nytt Ballingslövskök. Altandörr i köket. Kassett till öppen spis. Arkitektritning av trädgård.
2008 - Torktumlare

Grinden som finns vid garaget ingår ej i köpet.

Allmänt om fastigheten

TAXERINGSVÄRDE

1 267 000 kr

BYGGNADSVÄRDE

999 000 kr

TAXERINGSKOD

220, Småhusenhet, bebyggd

SUMMA PANTBREV

800 000 kr

Tomt

AREAL

1554 kvm

TOMTTYP

Trädgårdstomt

PLANBESTÄMMELSER

Detaljplan

VATTEN/AVLOPP

Kommunalt vatten. Kommunalt avlopp

TOMTBESKRIVNING

En ljuvligt insynsskyddad och arkitektritad trädgård med plan gräsmatta och vackra planteringar och växter. Det finns gott om rosor, lavendel, klätterväxter och ett stort rhododendronbuskage. Det går även att njuta av vinbär, krusbär, äpplen och plommon.

UTEPLATS

Stenlagd uteplats.

PARKERING

Garage för 1 bil samt uppställningsplats för 2 bilar.

SAMFÄLLIGHET, SERVITUT ETC.

Gemensamhetsanläggning: Hässleholm Skyrup GA:2 ändamål: Vägar, Avloppsanläggning, Gemensamhetsanläggning: Hässleholm Skyrup GA:3 ändamål: Grönområden, Gemensamhetsanläggning: Hässleholm Skyrup GA:4 ändamål: Bad och/eller båtanläggning
Förmån: Avtalsservitut: Område, 11-IM3-81/11748.1

Viktiga dokument & länkar

Kommande

Karta

Hässleholm Skyrup

Simvägen 1

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

Till mäklarkontoret

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg