KarriärOm oss
230
MED08B0D99A470A4493AAE97B839F1FA644

Stor 4:a i populära HSB Brf Siken!Sikvägen 19 Tyresö Centrum, TYRESÖ

Tyresö Centrum, TYRESÖ

Sikvägen 19


PRIS (utgångspris)3 195 000 kr

Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

4 rok

BOAREA

98 kvm

VÅNING

1 (hiss finns)

LÄGENHETSNUMMER

155

MÅNADSAVGIFT

5 224 kr

BYGGÅR

1963

PRIS

3 195 000 kr utgångspris

Stor 4:a i populära HSB Brf Siken!

Mycket rymlig 4:a med stor matplats och inglasad balkong i öppet och insynsfritt söderläge, belägen i populära och stabila HSB Brf Siken! Moderniserat kök med och helkaklat badrum med badkar. Tre rymliga sovrum, varav två med gott om plats för dubbelsäng. Huset ligger fint beläget på promenadavstånd från Tyresö centrum och kommunikationer med busshållplats (Sikvägen) med bussar till Gullmarsplan, Tyresö Kyrka och Handen samt direktbussar till Vattugatan på morgon och eftermiddagar. På gångavstånd finns även golfbana, simhall, gym, tennis/padelhall samt den fina naturen.

Kontakta mäklaren för bokning av visning och mer information!

Bilder

MED08B0D99A470A4493AAE97B839F1FA644
MEDC035FA69E4354262B65450087A5DBDAE
MED5F313E050AB1479AAA39B1CAAC731925
MEDDE9CBEFA3C254098B3E4DA34950AEB12
MED64CF1585C25E4B9E900B062C30C64561

Planritningar

Planritning

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

4 rok

BOAREA

98 kvm

LÄGENHETSNUMMER

155

VÅNING

1 av 8, hiss finns

MÅNADSAVGIFT

5 224 kr

BYGGÅR

1963

PRIS

3 195 000 kr utgångspris

Rumsbeskrivning

ANTAL RUM

4 rum

AREAKÄLLA

föreningens information

BALKONG

Ja

Möjlighet att förvärva en stor 4:a på hela 98 kvm med inglasad balkong i sydvästläge i populära BRF Siken!

Rymligt moderniserat kök med stor matplats vid fönster med gott om plats för många vänner och familj. Här finns gott om arbetsyta och förvaringsmöjligheter. Moderna inbyggda vitvaror med ugn, mikrovågsugn, spishäll i glaskeramik, diskmaskin samt kyl och frys i fullhöjd. Från matsalsdelen finns härliga glasdörrar mot vardagsrum som låter ljuset flöda.

Stort och rymligt vardagsrum med gott om plats för soffgrupp och tv-möblemang. Mellan vardagsrum och hall finns ett fint glasparti med glasdörr. Här finns även utgång till den inglasade balkongen.

Härlig inglasad balkong i sydvästläge med öppningsbar inglasning. På balkongen finns utrymme för balkongmöblemang och härifrån finns utsikt över den grönskande innergården.

Lägenheten har 3 rymliga sovrum med stora fönster som gör rummen väldigt ljusa och hemtrevliga.

De två större sovrummen (1 och 2) erbjuder gott om plats för dubbelsäng och för den som önskar går här även att installera garderober.

Det tredje sovrummet finns i den separata avdelningen.

Stort helkaklat badrum renoverat i samband med stambyte. Badrummet är utrustat med badkar, toalett, tvättställ, förvaringsskåp samt en toppmatad tvättmaskin.

Helkaklad WC/dusch med toalett, spegelskåp och tvättställ finns i inre hallen.

Lägenheten har en stor hall med möjlighet att dela av för att skapa en separat tonårsavdelning med inbyggda garderober, wc/dusch, klädkammare och ett sovrum. Hallarna har ytskikt med laminatgolv och tapetserade väggar.

Lägenheten har säkerhetsdörr och ett tillhörande lägenhetsförråd. Nya persienner i alla fönster.

Om området

Tyresö är en mycket naturskön kommun med blandad bebyggelse som till stor del består av låghus. Det finns badsjöar, skog och mark. Tyresö ligger nära kusten som präglas av härlig skärgårdsnatur. Kommunen har sina rötter i 1300-talet med sevärdheter som Tyresö kyrka och Tyresö slott.

KOMMUNIKATION

Bussar till eller från Gullmarsplan, Stockholm centralstation, Haninge eller Nacka. Bilväg 229 mot Stockholm och väg 260 till Haninge eller Nacka. Sommartid trafikerar Waxholmsbolaget Tyresö brygga i Trinntorp, med båtar ut i Skärgården och även in till Stockholm.

NÄRSERVICE

I Tyresö Centrum finns tillgång till det mesta inom närservice. Det finns bl.a. matbutiker, klädaffärer, systembolag och restauranger. I centrum finns också vårdcentral, folktandvård, apotek, bibliotek, bank och postservice.

ÖVRIGT

I Tyresö finns gott om fritidsaktiviteter med t.ex golfbana, rackethall, gym, simhall, ishall, träningsanläggning, fotbollsplaner och fina badplatser. Tyresö har härlig natur där man kan njuta av friluftsliv som t.ex. fiskemöjligheter, kanotuthyrning, bad, ridning, bergsklättring, cyklelturer, svampplockning och mycket mera.

Alby friluftsområde är ett stort grönområde med bad och elljusspår av varierande längd och här finns det även möjlighet att ta en fika på cafét eller vid en av grillplatserna eller raststugorna.

Lägenhet

ANDEL I FÖRENINGEN

0,54393 %

ANDEL AV ÅRSAVGIFTEN

0,54393 %

Ekonomi

EL

1 080 kr

SUMMA DRIFTSKOSTNAD

1 080 kr / år

BERÄKNAT ANTAL PERSONER

1

KOMMENTAR

Specifikation driftskostnader:
El: elen är faktiska siffror från sista tiden. Ingen har då bott i bostaden kontinuerligt. Mäklaren uppskattar elkostnader till ca 300-400 kr/mån.

BOSTADSRÄTTENS INDIREKTA NETTOSKULDSÄTTNING

277 335 kr
(Avser bostadsrättens indirekta andel i föreningens nettoskuldsättning.)

Byggnad

BYGGNADSTYP

Flerfamiljshus

BYGGNADSÅR

1963

UPPVÄRMNING

Fjärrvärme

VENTILATION

Frånluft

HISS

finns

ENERGIDEKLARATION

Utförd 2018-09-14

ENERGIKLASS

E

Byggnadssätt

FÖNSTER

3-glas

ÖVRIGT

Se föreningsinfo

Förening

NAMN

HSB Brf Siken

ORGANISATIONSFORM

Bostadsrätt

ANTAL LÄGENHETER

208

FÖRSÄKRING

Föreningen har tecknat kollektiv tilläggsförsäkring för bostadsrätt. Varje enskild medlem ansvarar för att ha egen hemförsäkring som grund.

OM FÖRENINGEN

Föreningen består av ett flervåningshus, Sikvägen 1-23. Huset omfattar 208 lägenheter och byggdes färdigt under 1963 då inflyttning började. Föreningen bildades dock redan 1960 och har varit medlem i HSB Stockholm sedan dess och är en av Tyresös äldsta föreningar.

HSB Brf Siken är en välskött förening med stambytta badrum och kök. Ventilationen har gåtts igenom och godkänts, s k OVK-besiktning. Föreningens trapphus har målats i vackra diskreta färger under 2007. Här finns även en välutrustad tvättstuga och grovtvättstuga. 2010 har porttelefon installerats och radonmätning genomförts. Sikens område har genomgått en ansiktslyftning med bl a ny utebelysning, alléträd, gräsmattor och stenlagda gångstigar. Alla balkonger är renoverade och inglasade 1993-94. Hissrenovering och ny takbeläggning 2001 samt nya parkeringsplatser och garage 2014.

Enhetsmätning av el sker och förbrukning stäms av kvartalsvis i efterskott. Varje lägenhet har en egen elmätare och betalar endast för egen förbrukning. De fasta kostnaderna (certifikat, skatter mm) tar föreningen. Betalningsansvaret för elförbrukningen åligger den som vid betalningstillfället äger lägenheten om inte annat bestämts mellan säljare och köpare.

Föreningens tvättstuga finns mellan port 9 och 11 och är försedd med många tvättmaskiner och torktumlare. Det finns källarförråd som tillhör lägenheterna. Föreningen har tre övernattnings-/uthyrningsrum i port 17 som kan hyras av medlemmarna. Cykelrum finns samt garage för långstidsförvaring. Vid Siklöjevägen finns föreningens kompostering. Grovsoprum/soprum med källsortering.

HSB Stockholm ställer som krav på köparen/na att man deponerar en medlemsavgift per köpare på 500 kr. Årsavgift betalas av köparen/na 300 kr.

Enligt föreningen debiteras bostadsrättsinnehavaren 1% av prisbasbeloppet för varje pantmeddelande och säljaren debiteras 2,5% av prisbasbeloppet i överlåtelseavgift.

För mer info se föreningens hemsida www.hsb.se/stockholm/siken

TV OCH BREDBAND

Kabel-TV från ComHem, bredband via Bredbandsbolaget (upp till 100 Mbit) och ip-telefoni ingår i månadsavgiften.

PARKERING

Garage kostar 450:-/mån och P-plats kostar 150:-/mån. För besökande finns det avgiftsfria parkeringstillstånd utdelade till samtliga lägenheter. Hela Sikens garage- och parkeringsområde utmed Siklöjevägen gäller som gästparkering.

RENOVERINGAR

Förutom det årliga underhållet har under åren utförts flera större renoveringar som:
1983 Fönsterbyte
1993 Tilläggsisolering av fasader och balkongutbyggnad med inglasning.
1999 Stambyte med badrumsrenovering.
2001 Hissrenovering och ny takbeläggning
2002 Ombyggnad av utemiljön
2005 Nytt ventilationssystem
2006 Installation av brandvarnare i samtliga lägenheter
2007 Trapphus, entréer och tvättstugor renoveras
2010 Nya portar och installation av porttelefon
2014 Nya garage och parkeringsplatser
2021 Installation av brandlarm, temperaturmätare och fuktlarm
2021 Nytt bokningssystem till tvättstugan

ÖVRIGT

Avstånd till SL-buss ca 100 m, till Tyresö C ca 150 m och med bil eller direktbuss till Stockholm C ca 20 minuter. Nära golfbana och vackra strövområden.

Karta

Tyresö Tyresö Centrum

Sikvägen 19

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

Till mäklarkontoret

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg