KarriärOm oss
190
MED830CCFBF442C47FCB3DEE8FEEDD7BF93

En av de vackra tegelvillorna på Färjestad finns nu äntligen till försäljningSidvallsgatan 8 Färjestad, Karlstad

Kommande®

Färjestad, Karlstad

Sidvallsgatan 8Fakta om bostaden

TYP

1-familjs friliggande villa

UPPLÅTELSEFORM

Friköpt

ANTAL RUM

4 rok

BOAREA

95 kvm

BIAREA

57 kvm

TOMTAREA

785 kvm

BYGGÅR

1954

DRIFTSKOSTNAD

2 547 kr/månad

En av de vackra tegelvillorna på Färjestad finns nu äntligen till försäljning

På populära Färjestad finns nu möjlighet att förvärva denna mycket fina och välvårdade 1 ½-plansvilla med källare!

Huset på Sidvallsgatan 8 utgörs av en total yta om ca. 150 kvadratmeter och fördelar sig över 4 rum och kök varav två sovrum, vardagsrum och allrum samt fina extra ytor i källaren.

På entréplan finner du de sociala ytorna med ett arbetsvänligt kök, sällskapligt vardagsrum med braskamin och matsal samt det stora badrummet. Går du en våning upp ansluter de mer privata delarna av huset, här finns två sovrum, ett allrum samt gäst-wc. Allrummet kan enkelt göras om till ett tredje sovrum. På källarvåningen finns tvättstuga med duschmöjlighet, två kontor samt gott om förvaringsytor, här finns även ett garage/snickarbod som nås utifrån.

I anslutning till både kök och vardagsrum finns ett stort inglasat uterum med plats för gedigen möblering. Detta är en härlig samlingsplats för hela familjen året om, dessutom i bästa söderläge! Huset står beläget på en trevlig trädgårdstomt med fantastisk grönska att nyttja för de boende. Här växer bland annat äppel- och plommonträd, vindruvor och kiwi – helt enkelt en lummig idyll under sommarhalvåret.

På Sidvallsgatan bor du i ett lugnt och barnvänligt område med bekvämt avstånd till Karlstad centrum. Här har du närhet till Tyrskogen med fina promenadspår, badplats i Klarälven, travbanan och Färjestad hockey en kort promenad bort. Den nybyggda Färjestadsskolan finns på bekvämt promenadavstånd.

Ägarna till Sidvallsgatan 8 kommer vara redo att lämna över sitt hem till en ny ägare under mars/april 2024.

Varmt välkommen att anmäla ditt intresse till Linda på 0706-19 01 35!

Bilder

MED830CCFBF442C47FCB3DEE8FEEDD7BF93
MED69EFF19176524D4084881147972E570D
MED96D44D5E7E9540E392472E167061B94D
MED3C0D66C8035C42CDBA6881EC7E37BC5F
MED6D788B8C62C24BFFB7A364ACEFA431AE

Planritningar

Entréplan

En våning upp

Källaren

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Fakta om bostaden

TYP

1-familjs friliggande villa

UPPLÅTELSEFORM

Friköpt

ANTAL RUM

4 rok

BOAREA

95 kvm

BIAREA

57 kvm

TOMTAREA

785 kvm

BYGGÅR

1954

DRIFTSKOSTNAD

2 547 kr/månad

Rumsbeskrivning

ANTAL RUM

4 rum varav 2-3 sovrum

AREAKÄLLA

Taxeringsinformation

ENTRÉHALL

En trapp leder dig upp till villans entré som är belägen under tak för att ge dig lite extra komfort. Genom ytterdörren välkomnas du in i en entréhall som ytterligare ett steg in i bostaden öppnar upp sig och ger möjlighet för avhängning av ytterkläder.
På golvet i hallen ligger ett vackert stengolv i originalutförande och vidare in i hallen övergår det till ett parkettgolv, väggarna är tapetserade i ljus nyans.
Till vänster precis innanför entrédörren finns trappen som tar dig upp till ovanvåningen.

VARDAGSRUM OCH MATSAL

Rakt fram från hallen finns vardagsrummet som är ett ljust och luftigt rum med fint bevarat parkettgolv, ljusa väggar och härligt ljus tack vare fönster i tre olika väderstreck. Här kan du möblera fritt i de sociala ytorna och i ett av hörnen på vardagsrummet finns även en härlig braskamin att njuta av under kyliga kvällar.
I vardagsrummet finns utgång till det inglasade uterummet som ligger i ett fint söderläge.
Mellan vardagsrummet och det som idag är matsal har man valt att ta bort en vägg vilket då resulterat i en fin matsal med plats för stor middagsgrupp. Skulle du istället ha behov av ytterligare sovrum/arbetsrum så kan du här enkelt sätta upp en vägg och skapa ytterligare ett rum.

KÖK

Trevligt och arbetsvänligt kök med gedigna ytor för både förvaring och matlagning. Köket har snickerier i ek och vitt kakel över arbetsbänken. Maskinellt i köket finns spishäll, spisfläkt, ugn, mikro, kyl samt diskmaskin (frys finns i separat förråd) I köket finns även plats för matgrupp. På golvet ligger ekparkett och väggarna är tapetserade med en ljus tapet tillsammans med en vit bröstpanel. Även från köket finns utgång till det stora härliga uterummet som verkligen kommer kunna nyttjas som ett extra rum under stora delar av året.

UTERUM

Det stora och fina uterummet nås alltså både via köket och vardagsrummet, här finns ett klinkergolv som vidare övergår till parkettgolv och allt är målat i vitt. Fönsterpartierna sträcker sig i 3 väderstreck och ger dig ett härligt ljus.
Från uterummet finns möjlighet att nå baksidans trädgård och dess fina växtlighet.

BADRUM

Rymligt badrum med ljust kakel på väggarna och vitt klinkers på golvet, självklart med golvvärme (elektrisk) för extra komfort. Utrustningsmässigt finns wc, handfat med underskåp och tillhörande väggspegel med belysning, duschhörna, handdukstork samt hörnbadkar.

ÖVRE PLAN

-------

ALLRUM

Väl uppe på ovanvåningen finns ett allrum, två sovrum och en toalett.
Allrummet hittar du direkt vid trappens avslut och här är väggarna tapetserade i ljus nyans tillsammans med ett parkett på golvet. Rummet används idag som extra sällskapsrum men kan enkelt göras om till ytterligare ett sovrum om så önskas.

SOVRUM

Det första sovrummet är stort och ger plats för både säng och annan möblering. Totalt finns 3 garderober med fin förvaring i rummet. På golvet ligger ett parkettgolv och väggarna är tapetserade i ljus nyans.

SOVRUM

Rymligt sovrum med gott om yta för sängmöbler. Här finns en sidovind som ger dig gott om förvaring.
Ytskikt i form av parkettgolv och ljusa väggar.

GÄST-WC

Gäst-wc med laminatgolv och väggar klädda delvis i mönstrad tapet och delvis i vit bröstpanel. Här finns wc, handfat med underskåp samt väggspegel.

KÄLLARPLAN

-------

TVÄTTSTUGA/KONTOR/FÖRRÅD

På husets källarvåning finns förutom garaget/snickarbod även en tvättstuga med duschmöjlighet, två rum som idag nyttjas som kontor samt övriga förråds utrymmen.
Tvättstugan är utrustat med tvättmaskin, torktumlare, arbetsbänk med tvätt-ho samt separat dusch.
Ytorna i källaren är rymliga och ger en optimal chans för dig som köpare att nyttja efter eget behov. På våningsplanet erbjuds även goda förvaringsmöjligheter i flertalet garderober.

En ytterdörr leder dig ut mot framsidan och här tar du dig in till snickarboden/garaget.
Snickarboden ger dig stora och fina utrymmen och nyttjas idag för snickeriarbete. Här har tidigare varit garage och den möjligheten finns så klart ännu idag för dig som har behov av det.

Om området

Välkommen till Färjestad! Färjestad är ett lugnt och naturskönt område öster om Klarälvens glittrande vatten, beläget endast 3 km från Karlstad Centrum. I närheten finns Tyrskogen som bjuder på mysiga skogspromenader, löpturer i det upplysta elljusspåret samt skidspår om vintern inom bekvämt avstånd. Löfbergs Arena, där Karlstads stolthet Färjestad BK är hemmahörande, ligger inom kort promenadavstånd från området. Färjestadtravet är beläget alldeles intill arenan och här sprudlar liv och rörelse.

KOMMUNIKATION

Kommunikationerna är goda med busshållplats alldeles i närheten och en väl underhållen gång- och cykelväg som följer Klarälven ända in till Karlstads stadskärna.

NÄRSERVICE

På Färjestad bor du med närhet till förskolor, skolor, matbutik, gym, pizzeria mm. Områdena Rud och Norrstrand ligger precis intill där utökat serviceutbud erbjuds.

Ekonomi

EL

4 030 kr

VA

5 393 kr

UPPVÄRMNING

13 669 kr

RENHÅLLNING

3 730 kr

SOTNING

200 kr

FÖRSÄKRING

2 824 kr

ÖVRIGT

720 kr

SUMMA DRIFTSKOSTNAD

30 566 kr / år

BERÄKNAT ANTAL PERSONER

2

TILLKOMMANDE KOSTNAD, KOMMUNAL FASTIGHETSAVGIFT

9 287 kr / år

KOMMENTAR

Övrigt avser kostnad för fiber.
Försäkringskostnaden avser byggnad och garage.
Sotning sker i dagsläget ca. var 3:e år.

Fjärrvärmeförbrukning om 13840 kwh/år.
Övrig förbrukning 5.360 kwh/år.

Driftkostnader är individuella och varierar beroende på användning och familjekonstellation.

Byggnad

BYGGNADSTYP

1½-plansvilla med källare

BYGGNADSÅR

1954

UPPVÄRMNING

Fjärrvärme

VENTILATION

Självdrag

ENERGIDEKLARATION

Utförd 2023-03-28

ENERGIKLASS

D

ENERGIPRESTANDA PRIMÄRENERGITAL

99 kWh/m² och år

ELFÖRBRUKNING

13 840 kWh/år

Byggnadssätt

GRUNDLÄGGNING

Källare

FASAD

Tegel

FÖNSTER

3-glas (-21) & 2-glas

TAK

Tegel

FASTIGHETSBETECKNING

Gråsparven 4

ÖVRIGA BYGGNADER

Fristående byggnad med garage och separat förrådsdel. Garaget är om ca. 25kvm och förrådsdelen om ca. 7,5kvm. Byggnaden delas med närmsta granne men med separata ingångar. Utanför garaget finns parkeringsmöjlighet för 1-2 bilar, samtidigt så finns parkeringsplats för 2-3 bilar på en grusad uppfart vid husets entré.

Ytterligare ett garage finns men nyttjas idag som snickarbod, detta ligger i källarplan på huset men med ingång utifrån.

Ett växthus med stengång i mitten och odlingsmöjligheter längs sidorna.
Inredd lekstuga finns på tomten.

ÖVRIGT

3-glasfönster i stora delar av huset, 2-glasfönster finns mot uterummet bytta några år tidigare. Även altandörrar är 3-glas.
Vid fönstren ut mot gatan sitter markiser som är ljus- och vindstyrda.

Fiber finns installerat i fastigheten.
Robotgräsklippare finns installerad och kommer ingå i köpet av huset.
Villans utebelysning styrs till stor del genom skymningsrelä vilket ger en behaglig utomhusmiljö.

På framsidan av fastigheten finns en äldre vattenbrunn som man kan nyttja sommartid för egen bevattning.

Till huset finns även gott om förvaring genom 3 olika vindar, en över huset, en över uterummet samt över garaget, alla med golv delvis lagt.

Allmänt om fastigheten

TAXERINGSVÄRDE

2 209 000 kr

BYGGNADSVÄRDE

1 314 000 kr

TAXERINGSKOD

220, Småhusenhet, bebyggd

Tomt

AREAL

785 kvm

TOMTTYP

Friköpt

PLANBESTÄMMELSER

Tomtindelning Stadsplan

VATTEN/AVLOPP

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.
Eget sommarvatten genom en egen äldre brunn.

TOMTBESKRIVNING

Huset står på en trevlig trädgårdstomt med gott om lekytor och grönska att njuta av med hela familjen. I trädgården växer kiwi, vindruvor, äppelträd, rabarber plommonträd och röd vinbärsbuske. Fantastisk grönska att värna om!
I trädgården finns också ett växthus, en liten fontän samt en leksstuga som verkligen hjälper till och skapar hemtrevnad.

UTEPLATS

I anslutning från husets kök och vardagsrum tar du dig ut till ett stort inglasat uterum med gedigna ytor att möblera efter önskemål. Här kan du njuta av lugnet i bästa söderläge.

PARKERING

Möjlighet för parkering finns både utanför båda garagen samt på den grusade uppfarten intill entrén till huset. Sammanlagt 4-5 parkeringsplatser.

Viktiga dokument & länkar

Energideklaration
Kommande

Karta

Karlstad Färjestad

Sidvallsgatan 8

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

Till mäklarkontoret

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg