230
MED190E5E89557A4DE1B949C48AE6750550

Toppboende i hög klass med takterrass om ca 30 kvmSankt Göransgatan 85, vån 7 Kungsholmen Fridhemsplan, Stockholm

Kungsholmen Fridhemsplan, Stockholm

Sankt Göransgatan 85, vån 7


PRIS11 250 000 kr

Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

3 rok

BOAREA

83 kvm

VÅNING

7 (hiss finns)

LÄGENHETSNUMMER

681

MÅNADSAVGIFT

4 854 kr

BYGGÅR

2001

PRIS

11 250 000 kr

Toppboende i hög klass med takterrass om ca 30 kvm

Underbar takvåning i populära Brf Vallgossen! Högst upp i huset med en takterrass om ca 30 kvm med insynsfritt, soligt söderläge. Lättillgängligt garage finns i huset. Bostaden präglas av öppna, sociala ytor, luftighet, ljus, gedigna material och hög finish.

Stabil brf med mycket hög standard och med bekvämligheter såsom garage med direktaccess via hissen, gästlägenhet, festlokal, bastu med relax. Såväl exteriör som interiör präglas av hög kvalitet och gedigna material, öppna, sociala ytor, luftighet och ljus. Lättillgängligt och fräscht garage finns i huset (nås via hiss).

Flexibelt tillträde.

Bilder

MED190E5E89557A4DE1B949C48AE6750550
MED65533D9CAB594B5DB90CDC9E22ED599D
MEDD8A3D33176294328A13DE88D68F1ACCE
MEDF08D394AA5794C19BF5D2E614D7F2BF3
MED01D8BE6FEC2A42CD98BFB0AF860B8655

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

3 rok

BOAREA

83 kvm

LÄGENHETSNUMMER

681

VÅNING

7 av 7, hiss finns

MÅNADSAVGIFT

4 854 kr

BYGGÅR

2001

PRIS

11 250 000 kr

Rumsbeskrivning

ANTAL RUM

3 rum

AREAKÄLLA

föreningens information

Högst upp i huset, med terrass i bästa söderläge, ligger denna avskilda och unika takvåning med takterrass om imponerande ca 30 kvm som välkomnar med sin underbara känsla av rymd, frihet och lugn. Här erbjuds underbara utsikter och ett sällsynt härligt ljus - även gråa vinterdagar känns ljusa tack vare det höga, fria och genomgående läget i huset. Exklusivt boende byggt 2001 av JM med genomgående mycket hög standard och med bekvämligheter såsom garage med direktaccess via hissen, gästlägenhet, festlokal, bastu med relax. Takvåningen är disponerad enligt följande:

HALL: Inbjudande entré med generös förvaring i form av hatthylla och garderober. Vackert kalkstensgolv. Säkerhetsdörr. Säkerhetslarm. Inre möblerbar hall med ekparkett. Det finns två rymliga klädkammare i inre hallen, invid sovrum 1 och 2.

VARDAGSRUM/KÖK: Luftigt, ljust rum med med härliga fönsterpartier upp till tak samt utgång till den fantastiska takterrassen via köket samt vardagsrummet. I den öppna planlösningen mellan kök och vardagsrum finns gott om plats för soffgrupp, tv-hörna, matsalsdel och köket med inredning från Marbodal. I köket finns gott om förvaring, skåp och tillredningsytor samt all maskinell utrustning såsom diskmaskin, välplacerad varmluftsugn och mikrovågsugn, kyl/frys och fläkt. Bänkskivor i ek.

TAKTERRASSEN om imponerande ca 30 kvm har klinkers på golvet, räcken i frostat glas, väggar av vackert cederträ och är delvis skyddad av tak. Här kan man njuta av dag- och kvällssol och den fria ogenerade utsikten. En perfekt plats för oförglömliga fester eller bara en underbar plats att vila på. God plats för fler sittgrupper, matplats och solbäddar. Helt enkelt njutning och livskvalitet utöver det vanliga!

SOVRUM 1 & 2: Generösa sovrum härliga fönsterpartier och med varsin klädkammare utanför rummet.

BADRUM: Rymligt, härligt badrum med vitt kakel på väggar varav en fondvägg i mild blå nyans samt matchande blåa golvklinkers. Badkar med tassar, inglasad duschhörna, vägghängd WC och badrumsskåp i ek (Marbodal). Det finns även en tvättdel med tvättmaskin, torktumlare samt förvaring i ek (Marbodal). Infällda spotlights i tak med dimmerfunktion ger ett mysigt ljus i badrummet. Golvvärme.

Övrigt: Lägenheten är i genomgående gott skick och präglas av hög finish och gedigna material med ekparkett, nymålade väggar i off-white och fönsterbänkar i kalksten. Terrassen har klinkers på golvet. Det finns belysning samt eluttag på balkongen.

Rikligt med el- och internetuttag i lägenheten. Fastighetens alla lägenheter har larm och detta kan anslutas till ex SOS-Alarm för övervakning av inbrotts- och brandvarningslarm. Till lägenheten hör ett rymligt källarförråd. I månadsavgiften ingår kabel-TVs basutbud samt internet. Utöver månadsavgiften om tillkommer kostnad för hushållsel, ev gas samt vatten (för en familj om 4 personer har genomsnittliga kostnaden legat på ca 1000 kr/månad för hushållsel och vatten).

Om området

Citypuls och grönska i uppskattad kombination. Shopping i Västermalmsgallerian och runt Fridhemsplan finns ett stort utbud av välkända restauranger och trendbutiker.
Några minuter bort ligger härliga Rålambshov och Smedsuddsbadet med sin läckra sandstrand. Varför inte ta en romantisk promenad längs suckarnas kaj och avsluta med ett glas vin på trevliga paviljongen längs Norr Mälarstrand.

KOMMUNIKATION

T-banans gröna och blåa linje till Fridhemsplan samt ett flertal bussar (bl a 1, 3 och 4).

NÄRSERVICE

Fridhemsplan erbjuder ett stort urval av restauranger, caféer, butiker, gym, välsorterade mataffärer som Coop Daglivs och Willys samt mycket mer.

PARKERING

Om man är mantalsskriven i stadsdelen kan man ansöka om tillstånd för boendeparkering hos Gatu- och Fastighetskontoret tel 08-508 263 00.

Lägenhet

ANDEL I FÖRENINGEN

0,81095 %

Ekonomi

BOSTADSRÄTTENS INDIREKTA NETTOSKULDSÄTTNING

650 128 kr
(Avser bostadsrättens indirekta andel i föreningens nettoskuldsättning.)

Byggnad

BYGGNADSTYP

Flerbostadshus

BYGGNADSÅR

2001

HISS

finns

ENERGIDEKLARATION

Utförd 2021-09-07

ENERGIKLASS

D

ÖVRIGA BYGGNADER

Till lägenheten hör ett rymligt källarförråd som nås via hissen.

Bredband ingår i månadsavgiften.

I Brf Vallgossen kan medlemmarna disponera följande gemensamma utrymmen: Festlokal för ca 30 pers med pentry, bastu med dusch, omklädningsrum samt relaxutrymme. Gästrum för 4 personer. Tvättstuga, cykelförråd och källsorteringsrum. Det finns ett garage med 58 bilplatser och 3 mc-platser i källarplan. Garageplatserna är reserverade för föreningens medlemmar. Det finns gott om cykelförvaring, både inomhus och utomhus. Dessutom finns en trevlig innergård med lekplatser och vackra planteringar.

Förening

NAMN

Brf Vallgossen

ORGANISATIONSFORM

Bostadsrätt

ÄKTA/OÄKTA

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

ANTAL LÄGENHETER

126

EKONOMI

Överlåtelse -pantsättningsavgifter tas ut enligt föreningens stadgar.

JURIDISK PERSON

Föreningen tillåter inte juridisk person

DELAT ÄGANDE

Ja

ÄGER FÖRENINGEN MARKEN

Ja

OM FÖRENINGEN

Fastigheten, med centralt läge på Kungsholmen, i hörnet Arbetargatan och S:t Göransgatan består av 126 bostadsrättslägenheter och gemensamma lokaler. Huset byggdes 2001 av JM och präglas av ett högkvalitativt boende som sätter trygghet, komfort, miljö och livskvalitet i första rummet. Arkitekturen har ett stramt formspråk med gultonad putsfasad och ockrafärgade fönstersnickerier, balkongerna har räcken i frostat glas och väggar med inslag av cederträ och gården, som ligger i härligt söder/västerläge ger närmast en parkkänsla med sina gräsmattor, klippta häckar, grusade gångar och naturstenshällar.

Föreningen äger marken (ej tomträtt) och är en äkta bostadsrättsförening. Man har en god ekonomi och en mycket engagerad och kompetent styrelse.

För mer information se brf's hemsida: www.vallgossen.se.

TV OCH BREDBAND

ComHems digitala basutbud för Tv ingår i månadsavgiften.
Bredband via Bahnhof 1000/1000 Mbit/s ingår i månadsavgiften.

GEMENSAMMA UTRYMMEN

I Brf Vallgossen kan medlemmarna disponera följande gemensamma utrymmen:
Festlokal för ca 30 pers med pentry (150 kr/pass).
Bastu med dusch, omklädningsrum samt relaxutrymme (20 kr/pass).
Gästrum för 4 personer (300 kr/dygn).
Innergård med lekplatser och vackra planteringar.
Tvättstuga (40 kr/pass).
Cykelförråd samt cykelförvaring även utomhus och under tak.
Källsorteringsrum.
Garage.

PARKERING

Det finns 58 bilplatser och 3 mc-platser i garaget för uthyrning till medlemmar boende i föreningen. Avgiften för bilplats är 1700 kr per månad och för mc 800 kr.
Möjlighet till laddbox finns på samtliga platser. För detta tas en startkostnad på 2 000 kr, en kostnad per månad på 200 kr samt ett påslag på el på 1,25 kr/kWh.

RENOVERINGAR

Utförda:
2015 - Vertikala stammar byttes.
2016 - Uppfräschning av gemensamhetslokalen. Besiktning av terrasser.
2017 - Filter bakom radiatorer byttes. Spolning av köksavlopp utfördes. Gallergrind från Sankt Göransgatan monterades.
2018 - Anmärkning från OVK-besiktning åtgärdades. Kameraövervakning i garaget installerades. Portar har försetts med blåljuskod för att underlätta för räddningsfordon. Brandlarmet renoverades och underhåll av innergården utfördes. Underhåll innergård, ny gräsmatta, uteplats fick en plattsättning.
2019 - System installerat för rening av vatten i värmesystem för bättre cirkulation. Nytt torkskåp i tvättstugan. Gästlägenheten renoverades. Nya elmätare i samtliga lägenheter. Justering av ventilation i gemensamhetslokal och tvättstuga.
2020 - Renovering garaget.
2021 - Renovering av hiss. Byte av porttelefoner.
2022-2023 - Renovering av de sista 5 hissarna.

ÖVRIGT

Alla lägenheter är utrustade med individuella mätfunktioner (IMD) för hushållsel, gas, kall- och varmvatten. Den faktiska förbrukningen debiteras månadsvis. Lägenheterna är utrustade med brandlarm, fuktlarm och inbrottslarm med anslutningsmöjlighet till larmbolag.

I Arbetargatan 17 finns en kanalisation för högtalaranläggning mellan vardagsrum, kök och badrum.

Viktiga dokument & länkar

Energideklaration
Stadgar 2019
Undersökningsplikt och felansvar
Årsredovisning 2022
Bostadsbeskrivning

Karta

Stockholm Kungsholmen Fridhemsplan

Sankt Göransgatan 85, vån 7

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

Genom att klicka på knappen, godkänner du  användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Andra har också tittat på

Till mäklarkontoret

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

HusmanHagberg AB
Brahegatan 10
114 37 Stockholm

Org.nr: 556544-7579

Om HusmanHagberg