KarriärOm oss
190
MEDFDEF10F23451466689506926B3B59647

Renoverad och härlig stuga i fina Gunnesby!Sånggången 134 Säve, Göteborg

Kommande®

Säve, Göteborg

Sånggången 134


PRIS (utgångspris)1 100 000 kr

Fakta om bostaden

TYP

Fritidshus

ANTAL RUM

2 rok

BOAREA

35 kvm

TOMTAREA

209 kvm

BYGGÅR

1974

DRIFTSKOSTNAD

500 kr/månad

PRIS

1 100 000 kr utgångspris

Renoverad och härlig stuga i fina Gunnesby!

Välkommen till Sånggången 134 och denna moderna och renoverade stuga i Gunnesby Koloniträdgårdar. Välutrustat kök med gott om förvaring, helkaklat badrum med dusch och golvvärme samt ett stort sovloft. På baksidan ligger en stor soldränkt träterrass med plats för flera sittgrupper. Trädgården erbjuder en härlig soldränkt gräsmatta och ett trädäck med utgång från stugan, perfekt för middagar. En stuga som verkligen får en att trivas, ta chansen att göra den dröm till din. Bo och trivs - omgivna av grönska och bara en kort promenad från härligt bad! Med bil når ni stadens puls på bara 20 minuter.

Välkommen att boka in er till visning!

Bilder

MEDFDEF10F23451466689506926B3B59647
MED0F0959B81754463CB17DF38E92D67A8C
MEDF3C179B2BC4740A9A141323B790CB12D
MED983AE50DB6684E819E15BD4899FFD7B5
MED5B0B599AB45E4338AD0EAC93999F9A8A

Planritningar

Entréplan

Sovloft

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Fakta om bostaden

TYP

Fritidshus

ANTAL RUM

2 rok

BOAREA

35 kvm

TOMTAREA

209 kvm

BYGGÅR

1974

DRIFTSKOSTNAD

500 kr/månad

PRIS

1 100 000 kr utgångspris

Rumsbeskrivning

ANTAL RUM

2 rum varav 1 sovrum

AREAKÄLLA

ca yta enligt föreningen

Mycket välordnad koloniförening - se mer på deras informativa hemsida: http://www.gunnesbykolonin.se/

Vid köp av en kolonistuga innebär att man blir medlem i koloniföreningen - du måste bo i Göteborg eller närliggande kommun. Kolonilotten, dvs. den egna marken, skall hållas efter så att det är snyggt i hela området.

I föreningen har man sommarvatten - ett visst datum på våren, oftast i april månad, sätts vattnet på och stängs av på hösten, oftast i oktober månad. Självklart kan man vistas i sin stuga även vintertid.

En kolonistuga är inte avsedd för året runt-boende och man får heller inte skriva sig här.

Vid köpet av kolonistuga har köparen kostnader om totalt 6525 kr fördelat enligt nedan:
FGK Inträdesavgift 100 kr
FGK administrationsavgift 1900 kr
Gunnesby inträdesavgift 4000 kr
Medlemsavgift FGK 175 kr
Medlemsavgift 350 kr

Detta inkluderar: inträdes- och medlemsavgift till Gunnesby koloniträdgård och Föreningen Göteborg Koloniträdgårdar, administrationsavgift samt medlemsavgift i Koloniträdgårdsförbundet. Gemenskapen med de andra kolonisterna får du på köpet.

Årsarrendet om 14 400 kr delas upp i tre betalningar. Utöver årsarrendet tillkommer egen elförbrukning och försäkring.

MEDLEMSKAP
För att bli medlem i föreningen måste en myndig person som har fast bostad inom verksamhetsområdet och inte äger nyttjanderätt till annan lott i koloniträdgård eller fritidsby. Till medlem i FGK kan den antas som är myndig och folkbokförd inom följande kommuner: Ale, Alingsås, Göteborg, Härryda, Kungsbacka, Kungälv, Lerum, Lilla Edet, Mölndal, Partille, Stenungsund, Tjörn och Öckerö. En kolonistuga är inte avsedd för åretrunt-boende och man får heller inte skriva sig här.

I dagsläget belånar bankerna ej hus på ofri grund, det vill säga kolonier. Vill man finansiera köpet med lån får man placera lånet med säkerhet i sin nuvarande bostadsrätt eller fastighet alternativt genom ett privatlån hos bank.

VATTEN/AVLOPP
Kommunalt sommarvatten och avlopp: Släpps på i början av april och stängs av i slutet av oktober. Exakta tidpunkter informeras via utskick och hemsidan. Vid påsläpp av vatten är det lämpligt att närvara för att kontrollera eventuella läckor eller problem i stugan. I månadsskiftet oktober/november stängs vattnet av för vintern och medlemmarna hänvisas till vattenposten vid koloniinfarten.

ENTRÉ

Till vänster om hallen nås det öppna vardagsrummet, rakt fram är praktisk avhängning och till höger från hallen ligger badrummet.

BADRUM

Det helkaklade badrummet håller hög standard. Här finns WC, handfat och dusch. Det finns även fler duschar ett stenkast bort i föreningens gemensamhetslokal. Där finns också tvättstuga och Café. Ett modernt badrum värdigt ett riktigt hus.

KÖK

Köket är otroligt fint och välutrustad. Här hittar ni goda avlasningsytor, spishäll, fläkt och kyl samt frys. Köket är öppen ut mot övriga vardagsrummet så det bjuder in till socialt umgänge.

VARDAGSRUM

Vidare når ni vardagsrummet som ligger i en öppen planlösning med köket och den verandan - både socialt och praktiskt! Rummet har ljust golv och ljusa väggar samt gott om plats för möblemang. Utbyggnaden är vinterisolerad och blir den naturliga platsen för matbordet. Härifrån når ni sedan ut till altanen.

TRÄDGÅRDEN

Trädgården är härlig och grönskande, dess läge är bra vilket gör att det ligger fritt ut mot den lilla bäcken som flödar nära inpå. Här finns plats för att den som har gröna fingrar och gillar odling. Förvaring finns i ett praktiskt förråd.

SOVLOFT

Från köket finner ni trappan som går till sovloftet. Det finns gott om utrymme med plats för två sängar och ytterligare förvaring runtom. Ett mysigt fönster ut mot trädgården finns också.

Om området

I Säve har jordbruket varit den dominerande näringen sedan urminnes tider. Många av markerna är helt oskiftade, och har brukats oavbrutet sedan järnåldern. Än idag är det en typisk jordbruksbygd, om än med vissa förortsinslag. Förutom jordbruksfastigheter finns villafastigheter. Det finns extremt många fornlämningar i Säve.

KOMMUNIKATION

Se vasttrafik.se för mera information.

NÄRSERVICE

Närmaste köpcentrum är Bäckebol med dess stora utbud av affärer samt Kungälv. Ett annat alterativ är Backaplan eller Amhult. Lokal kiosk finns vid Säve station.

PARKERING

Fri parkering i området.

Ekonomi

EL

3 500 kr

FÖRSÄKRING

2 500 kr

BERÄKNAT ANTAL PERSONER

1

TILLKOMMANDE KOSTNAD, ARRENDEAVGIFT

14 400 kr / år

SUMMA DRIFTSKOSTNAD

6 000 kr / år

KOMMENTAR

Notera att arrendeavgiften är en nyttjanderättsavgift. Arrengetagare är gunnesby koloniförening. Driftkostnaderna varierar beroende på nyttjande.

Byggnad

BYGGNADSTYP

Kolonistuga

BYGGNADSÅR

1974

UPPVÄRMNING

Direkt El + luftvärmepump

VENTILATION

Självdrag

ENERGIDEKLARATION

Behövs ej för denna bostadstyp

Byggnadssätt

GRUNDLÄGGNING

Plintar

FASAD

Trä

FÖNSTER

2- och 3-glas

BJÄLKLAG

Trä

TAK

Betongpannor

FASTIGHETSBETECKNING

GUNNESBY 11:2

ÖVRIGT

Nytt badrummet och nya rör är dragna -16
Nya stuprör -17
Ny veranda -17
Dränering - 16
All el omdragen och bytt - 17
Ny varmvattenberedare 50L -18
Nya Innerväggar - 20
Nytt golv, parkett slipbar - 20
Nytt kök - 20

Gjort under 2022
- Nya ytterväggar
- Nymålade och skrapade fönster
- Nya brädor på boden
- Ny dörr till boden

Tomt

AREAL

209 kvm

TOMTTYP

Anlagd trädgård

PARKERING

Anlagda parkeringsplatser runt om i stugområdet

VATTEN/AVLOPP

Sommarvatten

TOMTBESKRIVNING

Stor hörntomt med gräsmatta och fritt läge

Viktiga dokument & länkar

Byggregler
Trivselregler uppdatering
Kommande

Karta

Göteborg Säve

Sånggången 134

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

Till mäklarkontoret

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg