230
MED208FCBA1D944480FBB2C29789E7588DE

Välplanerad familjefyra med rymliga sovrum, separat WC och inglasad balkong i lummigt läge!Sandfjärdsgatan 104 Årsta, ÅRSTA

Årsta, ÅRSTA

Sandfjärdsgatan 104


PRIS (accepterat pris)4 600 000 kr

Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

4 rok

BOAREA

91,5 kvm

VÅNING

3

LÄGENHETSNUMMER

749-2-0156

MÅNADSAVGIFT

6 024 kr

BYGGÅR

1960

PRIS

4 600 000 kr Accepterat pris

Välplanerad familjefyra med rymliga sovrum, separat WC och inglasad balkong i lummigt läge!

Accepterat pris - Ring för privatvisning

Varmt välkomna till denna trivsamma och välplanerade 4:a där hela familjen får plats!

Högst upp i huset i ett insynsskyddad läge möts ni av väldisponerade och ljusa ytor med fönster i två väderstreck. Entré med gott om förvaring i originalgarderober, naturlig avhängningsyta och klinkers med golvvärme. I anslutning ligger den separata wc:n och ett av bostadens sovrum vilket passar perfekt som gästrum eller för de lite äldre barnen. Vidare finner ni en inre hall som leder vidare till de övriga rummen. Stilrent badrum med microcement på golvet och utrustat med tvättmaskin och golvvärme. Badrummet är placerat mellan de två resterande sovrummen där det med enkelhet får plats större säng och annat passande möblemang. Det rymliga vardagsrummet har en vacker stavparkett på golvet och de öppna ytorna ger möjlighet till möblering efter behov. Framför fönsterpartiet finns en naturlig plats för matbord och ni finner även utgången till den inglasade balkongen som under de varmare månaderna blir en förlängning av rummet. Till sist har ni ett välutrustat kök med gott om förvaring och arbetsyta på båda sidorna, den maskinella utrustningen består av kyl och frys, diskmaskin samt ugn med häll och fläkt ovan. Även här har ni en naturlig plats framför fönsterparti för ytterligare matbord.

Här bor ni i en välskött och populär bostadsrättsförening som bildades i slutet av 50-talet som har ett optimalt läge med närhet till goda kommunikationer som tvärbana, pendeltåg och buss. Runt fastigheterna finns flera gräsytor för alla lekande barn och grillplatser där hela familjen tillsammans med vänner kan umgås. Omringad av grönskande lekparker och promenadstråk, längs Årstaviken finns flertal löparspår, badplatser, utegym båtvarv m.m. Härifrån når du enkelt matbutiker, restauranger och shoppingcenter. Tvärbanan tar dig till exempelvis Globen shopping på några få minuter och känner du för en cykeltur når du Gullmarsplan och Globen på ca 10 minuter och Södermalm på 15.

Anmäl gärna ert intresse så att vi kan hålla er uppdaterade om bostadens försäljning.
Välkommen att kontakta ansvarig mäklare för mer information!
Leo Wessman 072-369 44 20

Bilder

MED208FCBA1D944480FBB2C29789E7588DE
MED71E892C704364B18A477DB6A16DA69BD
MED41FC29C57B22438D9432E1C4011B2CA6
MEDB81DF527E2DD4466890E8F8294D25CCB
MED5C875F894EA1494F9831AC119DB92325

Planritningar

Planritning

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

4 rok

BOAREA

91,5 kvm

LÄGENHETSNUMMER

749-2-0156

VÅNING

3 av 3

MÅNADSAVGIFT

6 024 kr

BYGGÅR

1960

PRIS

4 600 000 kr Accepterat pris

Rumsbeskrivning

ANTAL RUM

4 rum

AREAKÄLLA

föreningens information

BALKONG

Ja

HALL

Välkomnande och rymlig hall med avhängningsyta samt förvaring i platsbyggda originalgarderober. På golvet ligger en praktisk klinkers med golvvärme, perfekt för renhållning och när barnen kommer in med blöta kläder. Ni hittar även den separata wc:n samt bostadens ena sovrum i anslutning till hallen vilket gör det perfekt som ett gästrum eller till de lite äldre barnen.

VARDAGSRUM

Ljust och rymligt vardagsrum som ni når via den inre hallen, sovrum och köket.
Här får det med enkelhet plats större soffa, mediamöbel, matbord och annat passande möblemang. Framför fönsterparti och utgången till den inglasade balkongen i ett soligt söderläge finns en naturlig plats för större matbord för att komplettera matplatsen i köket.
Under de varmare månaderna blir balkongen en förlängning av rummet där man gärna umgås och njuter av utsikten mot den härliga innergården med lummiga träd, buskar och grillplats.

KÖK

I anslutning till vardagsrummet har ni ett modernt kök i stilrent utförande. Här finns gott om förvaring i flera skåp och lådor på båda sidorna. Köket har en grå färg och även bänkskivan i laminat går i en mörkgrå ton med vitt kakel på väggen ovan. Den maskinella utrustningen består av diskmaskin, ugn, häll med fläkt ovan samt kyl och frys bredvid varandra. Längst in i köket finns en naturlig plats för matbord med utsikt mot grönska.

SOVRUM

Utöver sovrummet som ligger i anslutning till entrén finns ytterligare två rymliga sovrum. Dessa är placerade på var sin sida om badrummet vilket ger en privat känsla mellan alla sovrum. Det största som ligger i anslutning till vardagsrummet har gott om utrymme för större säng med passande sängbord. Här står en stor och rymlig garderob med skjutdörrar och stora bokhyllor längs ena väggen. Det andra sovrummet har gott om förvaring i platsbyggda originalgarderober och här går det utan problem att möblera med säng, skrivbord och annat passande möblemang.

BADRUM/WC

Funktionellt badrum utrustat med tvättmaskin och golvvärme. Här står idag ett badkar, handfat med spegelskåp ovan och WC. På väggarna sitter vita kakelplattor och golvet har behandlats med microcement. Ni finner även ett stort vädringsfönster som ger gott om ljusinsläpp. Den separata WC:n med klinkers på golvet ligger i anslutning till entrén och är utrustad med handfat, WC, spegel samt ett spegelskåp.

ÖVRIGT

Sammantaget en perfekt bostad för den större familjen där det bara är att flytta in. Hela bostaden har målats om och har utöver det modern och fräsch standard vilket gör att ni inte behöver fokusera på att renovera det första ni gör.
Utanför huset finns stor gräsmatta med grillplats och massor av ytor för hela familjen att umgås på.

Om området

Årsta är ett växande område rikt av både kultur och historia. Området byggdes primärt upp under 1940-talet och har därefter förtätats i etapper - här finns boenden från nästan alla årtionden från 1940 fram till idag!

Området är känt för att upplevas som en egen stadsdel, här finns en uppsjö av välrenommerade caféer, restauranger, flera gym och på Årsta Torg finns bl.a. bibliotek och biograf - Årsta Bio. Torget kallas ofta för centrum där det på omkringliggande gator finns ett brett utbud av all tänkbar service.
Förutom ett brett serviceutbud av alla de slag, finns mängder med fina parkmiljöer, lekparker och grönområden - inte minst Årstaviken med fina promenadstråk och möjlighet till bad.

Årsta är ett av södra Stockholms mest populära områden med både gång- och cykelavstånd till Södermalm och innerstan. Kombinationen av lugn, grönska och centrumnära läge är nästan unik i sitt slag.

I området finns stora planer på exploatering. Österut mot Slakthusområdet kommer både nya bostäder och närservice, och i södra Årsta – Årstafältet, finns planer på en helt ny stadsdel med över 6000 nya bostäder.

KOMMUNIKATION

Var än i området du bor finns gott om kommunikationer. Genom hela Årsta går buss mellan bl.a. Gullmarsplan och Årstaberg.
Vid Gullmarsplan, vilket är södra Stockholms ”nav”, når ni gröna linjens alla T-banor, bussar och givetvis tvärbanan. Tvärbanan når också Årstas södra delar och stannar vid stationerna Linde, Valla Torg och Årstafältet.

I Årstaberg finns anslutande pendeltåg vilket trafikerar både Nynäshamn och Södertälje söderut samt Märsta och Uppsala norrut.
Från Årstaberg till Södermalm - Södra station tar ni er på prick 5-minuter!

NÄRSERVICE

Årsta Torg erbjuder både café, bibliotek, Folkets hus, flera restauranger, ICA, frisörer, gym mm. Två Små Svin och Palmyra är två populära restauranger i området. I hela området råder gångavstånd till livsmedelsbutiker. I centrala och östra Årsta finns välsorterade ICA-butiker, i västra Årsta finns en fin Coop.

PARKERING

Många bostadsrättsföreningar erbjuder sina medlemmar parkeringsplats, läs mer om vad som gäller för just denna lägenhet under föreningsinformationen.
På de flesta gator gäller datumparkering och boendeparkering, där tillstånd söks hos Stockholm Stad. Månadskostnaden för boendeparkering är f.n. 500:-/månad.

ÖVRIGT

Årstafältet står inför en stor och positiv omvandling där planer finns att bygga bl.a. bostäder, parker och butiker. Idag kan den golfintresserade nyttja Årstafältets driving-range.

Lägenhet

ANDEL I FÖRENINGEN

0,3872 %

ANDEL AV ÅRSAVGIFTEN

0,3872 %

REPARATIONSFOND

34 kr

Ekonomi

EL

3 000 kr

FÖRSÄKRING

3 000 kr

SUMMA DRIFTSKOSTNAD

6 000 kr / år

BERÄKNAT ANTAL PERSONER

4

KOMMENTAR

Beräkning enligt schablon

Byggnad

BYGGNADSTYP

Flerfamiljshus

BYGGNADSÅR

1960

UPPVÄRMNING

Fjärrvärme

VENTILATION

Mekanisk (endast frånluft)

HISS

finns ej

ENERGIDEKLARATION

Utförd 2020-04-15

ENERGIKLASS

E

ENERGIPRESTANDA PRIMÄRENERGITAL

135 kWh/m² och år

Byggnadssätt

FÖNSTER

3-glas

Förening

NAMN

Brf Mysslingen

ORGANISATIONSFORM

Bostadsförening

ÄKTA/OÄKTA

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

ANTAL LÄGENHETER

298

ANTAL LOKALER I FÖRENINGEN

3

EKONOMI

Avgifterna kommer att höjas 2% 2023 och 2024.
Från 1/4 2024 till 1/1 2028 finns planer på att höja avgiften 5 % per år för att täcka de ökade kostnaderna samt skapa ekonomiskt utrymme för kommande renoveringar och underhåll.
Låg belåning: 3 623kr/kvm enligt årsredovisning 2022

JURIDISK PERSON

Föreningen tillåter inte juridisk person

DELAT ÄGANDE

Föreningen godkänner delat ägande med 10 % som lägsta ägarandel.

ÄGER FÖRENINGEN MARKEN

Tomträtten gäller till och med 2029

ÖVERLÅTELSEAVGIFT

1 313 kr betalas av köpare

PANTSÄTTNINGSAVGIFT

525 kr

FÖRSÄKRING

Fullvärdesförsäkrad genom Protector, bostadsrättstillägget ingår i föreningens fastighetsförsäkring.

INFORMATION AVGIFT

Avgiften kommer höjas med 2% 2023 och 2024. Höjning beror på att föreningen genomgått ett stort fasadprojekt (tilläggsisolering, nya fönster, balkongräcken med inglasning) samt en höjd tomträttsavgäld.

OM FÖRENINGEN

Bostadsrättsföreningen Mysslingen bildades år 1960 och innehar med tomträtt fastigheterna Mysslingen 1, 2 och 3 med adresserna Sandfjärdsgatan 82 – 134. På fastigheterna finns sju byggnader, fyra höghus och 3 låghus, alla uppförda år 1960.
Tillsammans innehåller byggnaderna 298 lägenheter med en sammanlagd yta om 22 912 m² samt 3 lokaler med en sammanlagd yta om 298 m², varav en används som föreningslokal.

Förutom källar- eller vindsförråd som hör till varje lägenhet, har föreningen iordningställt ett antal extra förråd. Tennisbana finns för medlemmarna och en fantastisk lekpark
som nyligen renoverats.

Föreningen tillhandahåller en lokal för ca 20 personer vid Sandfjärdsgatan 134, avsedd för fester eller liknande, som kräver mer utrymme än den egna lägenheten. Lokalen bokas genom föreningslokal ansvarig. För upplåtelsen tas en depositionsavgift/hyra om 200:- ut. Om så önskas kan tillgång beredas till porslin, glas och bestick för 20 personer.

Se gärna föreningens hemsida för mer information: www.mysslingen.se.

TV OCH BREDBAND

Kabel TV, bredband 1000/1000 Mbit/s och telefoni via gruppanslutning är tecknade med Bahnhof. Obligatoriskt tillägg för bredband på 200 kr per månad för bredband.

GEMENSAMMA UTRYMMEN

I föreningen finns sex tvättstugor med två tvättmaskiner och en torktumlare i varje samt tillhörande torkrum. Nyckelbrickan fungerar till samtliga tvättstugor.
Det finns 2 st tvättstugor vid gaveln Sandfjärdsgatan 92, 2 st vid gaveln Sandfjärdsgatan 112 och 2 st bredvid porten vid Sandfjärdsgatan 130 (här finns också en grovtvättmaskin).
I varje hus finns cykelrum och barnvagnsrum.

PARKERING

I föreningen finns 39 st garageplatser som kan hyras till en kostnad om 800-1300 kr/månad och totalt 200 st parkeringsplatser, av dessa är 110 utrustade med eluttag och kostar 350 kr/månad att hyra. Resterande 88 platser är utan eluttag och kostar 250 kr/månad att hyra. Det finns också 9 st platser för besöksparkering, där man betalar i en app. Styrelsen har beslutat om nya hyror för föreningens garage och parkeringsplatser.

Se mer information: https://www.mysslingen.se/?rID=1081&page=parkering

RENOVERINGAR

Utförda renoveringar:
2001-2002: Renoverades balkonger.
2004: Genomfördes OVK-besiktning av ventilationen.
2006: Spolades samtliga V/A stammar i kök och badrum.
2012: Renoverades tvättstugorna med nya golv, ommålning och nya torkmaskiner.
2015-2016: Byttes all belysning i gemensamma utrymme som farstu, trapphus, vindar och källargångar. Det byttes till rörelsestyrd ledbelysning som över tid bör innebära en besparing för föreningen
2016-2018: Renovering fasader, fönster, inglasade balkonger.
2019-2020: Byte av samtliga portar och passersystem.
2020-2022: Renovering tak låghus
2023: Byte av stam- och injusteringsventiler, i källarplan (avser vatten).
2023: Ändrad sophantering (krav från Stockholm Vatten & Avlopp) 2023.
2023: Obligatorisk ventilationskontroll. (OVK)
2023: Installation av ca 40 st laddstolpar på de stora parkeringarna.
2023: Upprustning av lekparken Äppelparken.

Kommande renoveringar:
- 2026 kommer ny inventering av avloppsstammar att göras med det är sannolikt att stambyte kommer göras inom 7-10 år.
- Totalrenovering av tidigare uthyrd lokal i G-huset. (Ej planerat i närtid)
- Fortsatta återställningsarbeten av mark under 2022 - 2023
- Reparation av "trappnosar" till cykelförråd etc.
- Ny entreprenör för grönyteskötsel, rondering och snöröjning.
- Garantibesiktning av tidigare genomför fasadprojekt.
- Upprustning av föreningslokalen.

ÖVRIGT

Avgiften kommer höjas med 2% 2023 och 2024. Höjning beror på att föreningen genomgått ett stort fasadprojekt (tilläggsisolering, nya fönster, balkongräcken med inglasning) samt en höjd tomträttsavgäld.

Föreningen ligger i ett område som är i expansiv fas och för att läsa mer om byggnationerna som händer på Årstafältet kan ni gå in här: https://vaxer.stockholm/omraden/arsta/

Karta

Stockholm Årsta

Sandfjärdsgatan 104

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

Genom att klicka på knappen, godkänner du  användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Andra har också tittat på

Till mäklarkontoret

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

HusmanHagberg AB
Brahegatan 10
114 37 Stockholm

Org.nr: 556544-7579

Om HusmanHagberg