190
MEDD1990333833D4B40A94C16271281EF28

Gård med tre hus, sjöviste och skogsmark!

Såld!

Runmarö, Runmarö

Runmarö Norrsunda 457

Fakta

TypFritidshus
Antal rum5 rok
Boarea95 kvm
Biarea100 kvm
Tomtarea43,671 kvm
Byggår1929
Driftskostnad1,694 kr/månad

Såld!
Slutpris: SEK 4,950,000

Ansvarig mäklare

Extra kontaktperson

Visningar

Välkommen att kontakta mäklaren för mer info!

Välkomna att förvärva denna underbara gård på Runmarö, belägen i den idylliska byn Norrsunda. Läget är sjönära och på några minuters gångväg finns ett vackert beläget sjöviste med brygga och båthus som delas med en fastighetsägare. På gården finns gott om plats för familj och vänner då det låtits bygga tre fina bostäder, bland annat ett vackert hus från tidigt 1900-tal. Stort renoveringsbehov finns, men man kan glädjas åt många fina originaldetaljer som finns bevarade såsom spröjsade fönster, plankgolv, kakelugn, vedspisar och platsbyggda köksskåp. I köpet ingår merparten av lösöret som är en skatt för den som gillar antikviteter. Här finns vackra gedigna trämöbler, handvirkade gardiner, linne, Gustavsbergsporslin och mycket mer. Trädgården är lummigt uppväxt och det finns många härliga uteplatser att njuta av och gott om lekytor för barfota barn med spring i benen. Attraktivt uthyrningsläge som kan ge extra inkomster medan ni snickrar och målar. Till fastigheten hör också skogsmark på Halvan med den potential det innebär.

Runmarö är en av de större öarna i Stockholms skärgård. Hit åker du enkelt med båt från Stavsnäs på ca 5-10 minuter. Från bryggan i Styrsvik tar det ungefär 10 minuter att promenera till gården i Norrsunda. Omgivningarna är vackra med slingrande grusvägar, öppna ängar och faluröda hus med vita knutar som ger Bullerbykänsla. Nära till bageri, krog och glasskiosk. Varmt välkomna till detta paradis i skärgården!

Om området

Runmarö är en levande skärgårdsö med bofast befolkning, förskola och grundskola upp till årskurs 9. På ön finns ca 250 fast boende och under sommarmånaderna är det mer liv och rörelse när alla fritidshusägare kommer ut. Bebyggelsen på Runmarö är koncentrerad till byar med genuin skärgårdsbebyggelse. De flesta tar sig fram på de slingrande grusvägarna via cykel eller flakmoppe, men det finns även biltaxi att tillgå. Det finns en lanthandel som även är ombud för Apoteket och Systemet. På Låttas bageri finns bröd, kakor och lättare luncher. Den sköna krogen Svängen erbjuder mat och underhållning. Intill Svängen finns även en glasskiosk. På ön finns också tennis- och fotbollsplaner, båtvarv och återvinningscentral.

Naturen på Runmarö är mycket vacker. Med sin kalkberggrund har ön en unik flora som gynnas av bete. Den ideella föreningen Fårskallarna har prisats för att man bidrar till att hagar och ängar hålls öppna. På Runmarö finns trevliga Solberga Gård som har kajakuthyrning, turistinformation, B&B och gårdsbutik med ekologisk lammkorv, fårfiol, lammskinn, konsthantverk m.m. Det finns även flera keramiker på ön som man kan besöka.

Från Stavsnäs Vinterhamn finns det gott om reguljära förbindelser till Runmarö med Waxholmsbolaget eller andra båtbolag. Du kan lätt ta dig till eller från ön vid flera tider på dagen och du kan också ta med cykel på färjan.

Kommunikation

Buss 433 eller 434 från Slussen till Stavsnäs. Därefter ca 10 minuters båtresa från Stavsnäs Vinterhamn till Runmarö Styrsvik.

Viktiga dokument & länkar

Social Video
Social Video
Info om Runmarö

Bilder

Gårdsfastighet på vackra Runmarö

Hus 1 och 2

Sjöviste (som delas med annan fastighetsägare)

Båthuset renoverades för några år sedan

Gården från ovan

Fakta

Rumsbeskrivning
Antal rum
5 rum varav 3 sovrum
Boarea
95 kvm
Areakälla
säljarens information
Hus 1
Huvudbyggnaden är uppförd i slutet av 1920-talet och bjuder på en hel del välbevarad charm såsom spegeldörrar, plankgolv och en ståtlig kakelugn. För att inte tala om alla antikviteter som förstärker den lantliga känslan.
Här finns hall, kök med matplats, sovrum, allrum, badrum och vardagsrum på entréplan. På övre plan finns två sovrum på gavlarna, en övre hall och ett förråd.
Hall med plats för avhängning som leder vidare in i kök med matplats. En kökssoffa hör såklart till och platsbyggda köksskåp i ljusgrön ton, vitt kakel och rostfri diskbänk. Köket är utrustat med spis, kyl/frys och en äldre vedspis. Furuplankgolv i hall och kök. I badrummet finns WC, handfat och duschkabin. Målade väggar och våtrumsmatta. Allrummet nyttjas idag som TV-rum. Här finns en vacker kakelugn. Intill allrummet finns ett möblerbart utrymme med dubbla dörrar som leder ut till trädgården. Väggar och tak är klädda med vitlaserad pärlspont. Härifrån finns en gråmålad trappa som leder upp till övre plan. Längst in i huset finns ett underbart vardagsrum även kallat salen. Här bjuds på fint ljusinsläpp från spröjsade fönster med skira spetsgardiner och rummet pryds även av en öppen spis. I salen känns det verkligen som om tiden stått still och man kan förnimma hur det en gång varit. Här dukade man med finporslinet när man fick gäster. Den ljusa blommiga tapeten förstärker rummets eleganta känsla.
Sovrummen på övre plan är rymliga. Plastmatta i ett av sovrummen och furuplankgolv i resterande rum på övre plan. Här finns också bra förvaring och en möblerbar övre hall med plats för fåtöljer eller arbetshörna.
Hus 2
Det andra huset är beläget på andra sidan grusvägen och består av hall, kök med matplats, allrum och badrum. På utsidan en trappa upp finns ett vindsförråd. Köket är utrustat med mikrovågsugn, spis och kyl/frys. Här finns också platsbyggda skåp och en vacker vedspis i gjutjärn från Norrhult. I badrummet finns WC, handfat, handdukstork och dusch. Våtrumstapet och våtrumsmatta. I övriga rum ligger plastmatta på golv.
Hus 3
Det tredje huset består av kök med matplats, allrum, badrum och ett matrum som även kan nyttjas som sovrum. Här finns endast kallvatten och ingen dusch. I källaren finns en fd tvättstuga som numera nyttjas som förråd. Köket är mycket rymligt och här finns en matplats. En del av de vackra originalskåpen finns bevarade, likaså vedspisen. För övrigt är köket utrustat med spis och kyl/frys. I badrummet finns WC, handfat och en tvättmaskin (ur funktion för närvarande). Målad väv på väggar och våtrumsmatta på golv. I kök och matrum ligger plastmatta på golv. Allrummet bjuder på högre takhöjd, ett vackert välvt fönster, furuplankgolv och en kamin.
Byggnad
Byggnadstyp
1½-planshus (huvudbyggnaden)
Byggnadsår
1929
Byggnadsår kommentar
Tillbyggt på 50-talet
Uppvärmning
Direkt El
Ventilation
Självdrag
Energideklaration
Behövs ej för denna bostadstyp
Byggnadssätt
Grundläggning
Krypgrund och plintgrund
Grundmur
Natursten
Stomme
Stockvirke, träreglar
fasad
Trä
Fönster
1+1
Bjälklag
Trä
Tak
Tegelpannor
Fastighetsbeteckning
Norrsunda 1:11
Övrigt
ELDSTÄDER:
Det är oklart om eldstäderna fungerar. Flera av dem har inte använts på länge och det är länge sedan sotning skedde.

LÖSÖRE:
Diverse lösöre ingår såsom möbler, porslin, textilier, trädgårdsmöbler, hammock, gräsklippare, golfbil etc.

HISTORIA:
Fastigheten Värmdö Norrsunda 1:11 bildades genom hemmansklyvning (en fastighetsombildning där en jordbruksfastighet delas upp i en eller flera delar) år 1880. Därefter avstyckades ett antal fastigheter från Halvan mellan år 1939 och 1947.

SJÖVISTE:
Sjövistet ägs genom samfällighet Värmdö Norrsunda S:23. Den här fastigheten har 54,2854%. Sjövistet är 2.980 kvm varav 905 kvm är mark och resten är vatten.
Övriga byggnader
Det finns tre hus som nyttjats som fritidshus. Huvudbyggnaden är uppförd 1929 och de andra två husen (båda är ca 50 kvm) är uppförda på 50-talet.
Utöver det finns även en lada i två plan med verkstadsdel, en byggnad som nyttjas som förråd/verkstad samt ett mindre förråd som kan nyttjas som lekstuga eller trädgårdsförråd.
Allmänt om fastigheten
Driftskostnad
SEK 20,327 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 13,924
VA
SEK 2,200
Renhållning
SEK 3,303
Väg, samf
SEK 900
Kommentar
Kostnad för fastighetsförsäkring tillkommer.
Tillkommande kostnad
Kommunal fastighetsavgift
SEK 8,349 / år
Övrigt
Taxeringsvärde
SEK 1,922,000
Byggnadsvärde
SEK 670,000
Taxeringskod
220
Summa pantbrev
SEK 300,000
Tomt
Areal
43671 kvm
Tomttyp
natur-/trädgårdstomt och skogstomt
Tomtbeskrivning
Tomten består av två olika områden.
Område 1 ligger vid Norrsunda och det är här byggnaderna är uppförda. Här har vi lummiga trädgårdar med gräsytor, häckar och planteringar. Här växer bland annat syren, röda vinbär, vinddruvor och det finns ett växthus för odlingar. Det finns också ängsmark med skog.
Område 2 ligger på Halvan och denna del av tomten består av obebyggd skogsmark.
Vatten/avlopp
Egen brunn (ca 40 meter) med nyare pump (sommarvatten). WC och BDT-avlopp anslutet till slamavskiljare och efterföljande markinfiltration (från 2010).
Samfällighet, servitut etc.
Samfällighet: Värmdö Norrsunda FS:11 (Fiske)
Samfällighet: Värmdö Norrsunda FS:12 (Fiske)
Samfällighet: Värmdö Norrsunda FS:14 (Fiske)
Samfällighet: Värmdö Norrsunda S:21 (Lastage- och upplagsplats samt utfartsväg)
Samfällighet: Värmdö Norrsunda S:23 (Sjövistelsetomt)
Samfällighet: Värmdö Norrsunda S:3 (Brunn med utmål)
Samfällighet: Värmdö Norrsunda S:4 (Vägar)
Samfällighet: Värmdö Norrsunda S:5 (Dike)
Samfällighet: Värmdö Norrsunda S:6 (Vatten i Styrsviksträsk)
Samfällighet: Värmdö Norrsunda S:7 (Öar Flacklappsgrunden)
Samfällighet: Värmdö Norrsunda S:8 (Hustomt)
Samtliga fastighetsutdrag finns under dokument.

Avtalsservitut Brygga
Avtalsservitut Kraftledning
Last: Avtalsservitut: Brygga, 01-IM4-46/2890.1
Last: Avtalsservitut: Kraftledning, 0120IM-14/4273.1

Karta

Runmarö Runmarö

Runmarö Norrsunda 457

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg