190
MEDB0DD2FEF936C45D9AAB54E1558CCFBA7

Totalrenoverad tvåa endast en våning upp utan insyn!

Kommande®

Brämaregården, Göteborg

Rörstrandsgatan 1B

Fakta

MånadsavgiftSEK 3,563 inkl, värme, vatten och kabel-tv
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum2 rok
Boarea57 kvm
Våning1
Lägenhetsnummer1
Driftskostnad333 kr/månad

Utgångspris: SEK 2,195,000

Ansvarig mäklare

Extra kontaktperson

Välkommen till en totalrenoverad tvåa perfekt belägen med närhet till allt. Här bor du endast en våning upp men ändå utan insyn. Bostaden erbjuder en rymlig hall där förvaringen löses i en praktisk klädkammare, helkaklat badrum, vardagsrum med balkong i västerläge och ett nytt kök! Allt paketerat i en fin förening med koll på ekonomin. Här bor du utmärkt med närhet till butiker, restauranger, shopping och mysiga caféer, Hjalmar Brantingsplatsen är bara några minuters promenad bort, med buss och spårvagn vart ni än ska åka. Vill ni uppleva lite ny spännande matkultur så ligger Kville saluhall ett stenkast bort. Den perfekta bostaden för dig som vill bo nytt, fräscht och centralt. Detta är en bostad som måste ses!

Välkommen att boka in dig till visning!

Om området

Ett trivsamt och levande område som binder samman Hisingen med Göteborgs innerstad. Ett charmigt område med gamla landshövdingehus uppblandat med nybyggnation runt gamla Porslinsfabriken och Kvillebäcken. Ramberget/Keillers park är nära beläget med sin fina utsiktsplats och härliga strövområden. Utsiktspunkten Ramberget sträcker sig 87 meter över havet och ligger i Brämaregården / Rambergstaden. Bebyggelsen kring består i huvudsak av flerfamiljshus. Vid Ramberget ligger Porslinsfabrikens disponentvilla kvar som en symbol från 1800-talet.

Kommunikation

Hjalmar Brantingsplatsen vid Backaplan är en stor närbelägen knutpunkt för kommunikationer. Där trafikerar både spårvagn, buss och flygbussar. Spårvagnen tar dig in till centrum på 5 minuter.

Närservice

Ett stort utbud av närservice finns i och kring Brämaregården. Här hittar du Backaplan med ett stort och varierat utbud som ligger i direkt anslutning, charmiga Kvilletorget bidrar med många restauranger och småbutiker, gatorna i Långängen likaså och kring Wiselgrensplatsen finns både sjukhus, sportanläggning, affärer och stadsdelhus med bibliotek. Inom nya Kvillebäcken hittar du Kville Saluhall, apotek, vårdcentral, mataffär samt restauranger och caféer. Mindre butikslokaler möjliggör för ett varierat utbud i takt med att området färdigställs.

Viktiga dokument & länkar

Årsredovisning
Stadgar
Social Video
Kommande

Bilder

Välkommen till denna totalrenoverade pärla!

Stilrent och modernt kök

Praktisk klädkammare i anslutning till hallen

Plats för matbord i köket

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Antal rum
2 rum
Boarea
57 kvm
Areakälla
föreningens information
Hall
Kliv in i en ljus och välkomnande hall, mycket tack vare den genomgående planlösningen som ger naturligt ljus genom hela lägenheten. Här är det rymligt med plats för avhängning i en stor klädkammare rakt fram. Till höger från hallen hittar ni det renoverade köket och till vänster vardagsrum och sovrum. Genomgående för hela bostaden är vitmålade väggar och stilrent parkett på golvet.
Kök
Bostadens pärla är det fräscha köket som totalrenoverats. Nu hittar du ett modernt kök i vitt med stilrent kakel som skiljer över och underskåp åt. Den genomgående rostfria maskinparken består av, spis med häll, ugn, integrerad mikro, kyl/frys och en fläkt. Här är det bra med arbetsytor och smart tänkt med strömuttag för att kunna arbeta fritt. Intill köket får matbordet en bra plats med vy ut mot den grönskande innegården.
Vardagsrum
Här är det rymligt och fräscht med spotlights i taket. Det finns plats för en större soffa och även ett matbord om så önskas. Från vardagsrummet når ni ut den balkongen. Balkongen ligger i perfekt solläge och erbjuder många soltimmar.
Sovrum
Innan ni kliver in till sovrummet hittar ni en praktisk kontorshörna. Inne i sovrummet ryms en dubbelsäng utan problem. Förvaringen löser ni smidigt i en skjutdörrsgarderob med spegel som står längs ena väggen.
Badrum
Det renoverade badrummet hittar ni rakt fram från hallen. Här är det ljust kakel och klinker. Inredningen är vit och består av vägghängt spegelskåp, handfat med kommod, wc, dusch med vikbara glasväggar.
Parkering
Boendeparkering finns i området
Balkong
Ja
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
1 av 3
Pris
SEK 2,195,000
Avgift
SEK 3,563 inkl, värme, vatten och kabel-tv
Driftskostnad
SEK 4,000 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 2,500
Försäkring
SEK 1,500
Beräknat antal personer
1
Kommentar
Driftkostnaden är en uppskattning och kan variera beroende på boendesituation. Bostadsrättshavare har fritt val av leverantör för hemförsäkring.
Andel i föreningen
3.20915 %
Andel av årsavgiften
3.28822 %
Byggnad
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Självdrag
Energideklaration
Ej utförd
Byggnadssätt
Fönster
2- och 3-glas
Förening
Namn
Brf Porslinsfabriken
Om föreningen
Tomtarea: 1 374 m², friköpt.
Byggnadsår: 1960
Byggnadstyp: Flerbostadshus i tre våningar.
Bostadsarea: 1746 m² fördelat på 33 lägenheter.
Adress: Kvillegatan 8-10, Rörstrandsgatan 1A-1B

Föreningen äger marken: Ja
Föreningens hemsida: https://brfporslinsfabriken.se/

Föreningen tillåter delat ägande: Ja, de är ok med 10/90 mellan barn/föräldrar.
Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
I föreningen finns gemensam tvättstuga (två tvättmaskiner, separat centrifug, tumlare, mangel- och torkrum), lägenhetsförråd, cykelrum, matkällare samt vind.
Organisationsform
Bostadsrätt
Antal lägenheter
33
Varav hyreslägenheter
1
Tv och bredband
Fastigheten är utrustad med koaxialt nät och som levereras av ComHem. I månadskostnaden ingår ComHem analogt basutbud, detta innebär kanaler så som, SVT1, SVT2, TV3, TV4, Kanal 5, TV6, Sjuan, TV8, Kanal 9, TV10 med flera. Hela utbudet kan du se genom att besöka ComHem, och söka upp den specifika adressen.

Extra tjänster går så som digital tv och internet upp till 500Mbit/s går att beställa via ComHem.

Föreningen har planerat för att installera fiber i höst.
Parkering
Parkering:
Föreningen förfogar över 6 garageplatser. Kostnad för att hyra garage är 1050kr/mån. I dagsläget är det kö.

Det finns även boendeparkering i området som kan hyras från ca 350 kr/månad.
Renoveringar
Renoveringar utförda:
2006 utfördes stambyte på två av fyra stammar
2016 utfördes en OVK
2017 nytt styrelserum, uppfräschning av städskrubb och wc i källaren samt stambyte på de sista 6 återstående lägenheterna
2018 utfördes byte till säkerhetsdörrar.
2020 byttes fönster och balkongdörrar, dessa är bullerskyddande

Planerat underhåll:
Byte av termostat på elementen

Föreningen planerar att byta liggande stammar framöver och offerter hämtas just nu in.
Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av SBC.
Ekonomi
Föreningen planerar att höja avgiften med 2% vid årsskiftet.
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Juridisk person
Föreningen tillåter inte juridisk person
Delat ägande
Ja
Äger föreningen marken
Ja
Överlåtelseavgift
SEK 1,183 betalas av köpare
Pantsättningsavgift
SEK 473
Övrigt
Brf Porslinsfabriken registrerades hos Bolagsverket 2013-08-28. Upplåtelse med bostadsrätt skedde juli 2016. Föreningens fastighet är Brämaregården 12:24 med adress Kvillegatan 8-10 samt Rörstrandsgatan 1A-B. Föreningen består av ett flerbostadshus i tre våningar med tillhörande vind och utgörs av 32 bostadsrättslägenheter samt en hyresrätt.

Karta

Brämaregården Göteborg

Rörstrandsgatan 1B

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg