510
MEDCAC219E6D98C4B5FA2EFE1D73205A6A4

Såld!

Ljusterö

Rödbergsstigen 5


SLUTPRIS3 000 000 kr

Fakta om bostaden

TYP

Fritidshus

ANTAL RUM

3 rok

BOAREA

48 kvm

TOMTAREA

5 553 kvm

BYGGÅR

1946

DRIFTSKOSTNAD

2 564 kr/månad

Charmigt havsnära hus - i hjärtat av Skärgården - på Ljusterö

Välkommen till Rödbergsstigen 5, ett idylliskt hus perfekt för både permanent- och fritidsboende, beläget på en stor tomt om 5 553 kvm med närhet till havet och viss havsutsikt. Fastigheten erbjuder möjlighet till båtplats genom delägarskap i en samfällighet. Här har du möjligheten att dra upp din båt på land, lägga den tryggt på boj, eller tillsammans med de andra ägarna utforska möjligheten att skapa en gemensam brygga. Utanför finns oändliga möjligheter att njuta av båtlivet i Stockholms vackra skärgård.

Tomten är en blandning av plan trädgårdstomt och mysig naturtomt, vilket skapar en härlig atmosfär och möjligheter för både avkoppling och aktiviteter. Fastigheten kan även vara avstyckningsbar, vilket öppnar upp för ytterligare utvecklingsmöjligheter. Till fastigheten hör kräftfiske i närliggande insjön Skären.

Huset, som är cirka 45 kvm stort, har två små sovrum, ett charmigt kök utrustat med en fungerande vedspis och ett vardagsrum med en mysig braskamin. Köket är funktionellt och välbevarat, med en viss charm som påminner om svunna tider. Badrummet har nyligen uppdaterats med en duschkabin, vilket kombinerar modern bekvämlighet med den äldre stilen. Från den stora altanen kan du njuta av den fridfulla omgivningen och den vackra utsikten.

På fastigheten finns även ett garage med betongplatta. I samma byggnad som garaget finns ett gästrum samt en källare. Bakom garaget finns en vedbod som tillhör tomten. Dessutom finns ett fristående gästhus i nära anslutning till huvudbyggnaden, vilket ger extra boendeutrymme för besökande familj och vänner.

Nuvarande ägare har nyligen installerat en ecobox för avloppet med infiltrationsbädd, vilket förbättrar fastighetens miljöprestanda. Fiber är också indraget, vilket underlättar för både arbete och nöje.

Omgivning
Ljusterö är en av skärgårdens största och mest attraktiva öar, känd för sin rika skärgårdskultur och vackra natur. Här finns flera platser där du kan ta Waxholmsbolagets båtar ut i skärgården. Oavsett var du befinner dig på Ljusterö, har du alltid nära till havet och direkt tillgång till Stockholms fantastiska skärgård.

Kommunikationerna till och från Ljusterö är utmärkta, med en busshållplats inom gångavstånd från Rödbergsstigen 5 och snabb tillgång till färjan mot fastlandet. Det tar cirka 10 minuter med bil till färjan, och Stockholm City nås på bara 60 minuter.

På ön finns Ljusterö torg med sitt utbud av butiker och restauranger. Här hittar du en välrenommerad ost- och delikatessbutik, livsmedelsaffär, restaurang, sushi, café, pizzeria samt ombud för apotek och systembolag. I närheten av torget finns också skola och förskola, vilket gör det till en idealisk plats för barnfamiljer.

Lokalt vid Rödbergsstigen 5 omges du av natursköna områden med skog och strövområden som bjuder på rika möjligheter till friluftsliv och rekreation.

Viktiga detaljer:

Stor tomt om 5 553 kvm, blandning av trädgårds- och naturtomt

Hus om cirka 45 kvm med två sovrum

Stor altan med viss havsutsikt

Funktionellt och charmigt kök med vedspis

Vardagsrum med braskamin

Nyinstallerad ecobox för avlopp med infiltrationsbädd

Indraget fiber för snabb internetuppkoppling

Garage med betongplatta, gästrum och källare med äldre tvättstuga

Fristående gästhus och vedbod

Tillgång till egen båtplats

Fastigheten säljs besiktigad och redo för en ny ägare. Upplev det bästa av skärgårdslivet på Ljusterö!

Bilder

MEDCAC219E6D98C4B5FA2EFE1D73205A6A4
MEDAAEF99F1F23F4B3DA19B3D52B3678B68
MEDBC7A9284CE4645499CCF714EA1011EF6
MEDABE499300CB644A097DDA1D145AB38EB
MEDAE100E8FBFB3451BB4E0CF96BB45F729

Andra har också tittat på

Till mäklarkontoret