KarriärOm oss
230
MED19EBBEE7C0DC4C8D9CB871564CDFEE85

Rymlig villa med stort garage!Ringgatan 11 Skurholmen, Luleå

Budgivning
Budgivning pågår

Skurholmen, Luleå

Ringgatan 11


Högsta bud: 6 800 000 kr
Utgångspris: 7 500 000 kr

Fakta om bostaden

TYP

1-familjs friliggande villa

UPPLÅTELSEFORM

Friköpt

ANTAL RUM

5 rok

BOAREA

158 kvm

BIAREA

79 kvm

TOMTAREA

1 697 kvm

BYGGÅR

1950

DRIFTSKOSTNAD

4 835 kr/månad

PRIS

7 500 000 kr utgångspris

Rymlig villa med stort garage!

Varmt välkommen till denna mycket väl omhändertagna och välrenoverade villa på trevliga och familjevänliga Skurholmen! Ta chansen att förvärva villan som ursprungligen upprättades omkring år 1860 och som varsamt renoverats genom åren. Villan har genomgående fina, harmoniska färgval och enhetliga golv. De flesta rummen har fönster i två väderstreck vilket ger hela huset en ljus och härlig känsla! Huset erbjuder 5 rum och kök, trevlig balkong, härlig relax med golvvärme, rymlig tvättstuga och förråd på källarplan.

Rymlig, insynsskyddad gård med ett stort garage om 105m² och 3,1m invändigt i takhöjd samt tre motordrivna portar från Hörmann. Skurholmen är ett mycket trivsamt och lugnt bostadsområde med närhet till det mesta! Här bor du familjevänligt med både skola och förskola i området, närhet till Ormbergets motions- och friluftsanläggning och Skurholmsfjärden med härliga promenadstråk och utegym. Bra kommunikationer till både Universitetet och Luleå Centrum!

Här finns fiber, fjärrvärme och nyare fjärrvärmeväxlare från 2019. Huset är även besiktigat, kontakta ansvarig mäklare för att ta del av protokollet.

Missa inte chansen att bli ägare till ett av Skurholmens ståtligaste villor!

Anmäl ditt intresse redan nu till ansvarig mäklare!

Bilder

MED19EBBEE7C0DC4C8D9CB871564CDFEE85
MED16D31EEE9D7B4C7881E35DCBBC6BBBCD
MED06599EAA5D984EFE8D5885BCA8976E96
MED39109135703448308CE600B0632B6AF1
MED49B6AA41FEF145409BAD1E4D52D487DC

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Fakta om bostaden

TYP

1-familjs friliggande villa

UPPLÅTELSEFORM

Friköpt

ANTAL RUM

5 rok

BOAREA

158 kvm

BIAREA

79 kvm

TOMTAREA

1 697 kvm

BYGGÅR

1950

DRIFTSKOSTNAD

4 835 kr/månad

Rumsbeskrivning

ANTAL RUM

5 rum varav 3-4 sovrum

AREAKÄLLA

taxeringsinformation

Överlåtelsebesiktning är gjord. Protokoll finns att tillgå genom mäklaren.

Fastigheten har radontestats år 2000 med gott resultat. Protokoll finns att tillgå genom mäklaren.

HALL

Välkomnande och ljus hall med gott om plats för avhägning och förvaring. Hallen ger ett luftigt och rymligt intryck och har fint ljusinsläpp. Klinker på golv, golvvärme och vitmålad väggpanel. Här finns även trappan ner till källaren.

KÖK

Gedigen köksinredning från Kvänum med platsmålade luckor. Här finns mycket bra förvaringsutrymmen och arbetsyta. Den öppna planlösningen mot vardagsrummet och de stora fönstren med ljusinsläpp från flera olika väderstreck ger tillsammans med den generösa takhöjden en luftig känsla. Köket är fullt utrustat med platsbyggt vitrinskåp, kyl och frys, diskmaskin, inbyggd mikrovågsugn, varmluftsugn (Miele), induktionshäll (Miele) och köksfläkt (Thermex). Det finns gott om utrymme för matplatsmöbler för det stora sällskapet. Mellan vardagsrummet och köket finns en dekorativ och samtidigt värmande öppenspis med insats.

VARDAGSRUM

Vardagsrummet är inrett med ljusa färger och parkettgolv. Stora fönster och öppna ytor.

WC

WC/ Toalett som ligger i markplan, nås från den inre hallen och är renoverat med vitt kakel på väggarna och grått klinkergolv samt golvvärme. Här finns även en vägghängd kommod med fyra lådor samt infällt handfat och tillhörande spegel. Vägg i vägg med toaletten finns en rymlig klädkammare.

ÖVRE PLAN

Den breda trappan upp till övervåningen badar i ljus från flertalet fönster på övervåningen där också en trevlig balkong finns.

BADRUM

Fint och renoverat badrum med kakel, klinker och golvvärme. Dekorativt mosaik kakel på en av väggarna. Badrummet är utrustat med dusch, toalett, handfat, förvaring i väggskåp samt handdukstork.

ALLRUM

Ljust och rymligt allrum med fönster i två väderstreck. Fin utsikt över takåsarna och baksidan. Rummet används idag som ett allrum men kan också användas till sovrum eller gästrum.

SOVRUM 1-3

Tre sovrum i bra storlekar. Samtliga i ljusa, harmoniska färgval och enhetliga parkettgolv. Alla tre sovrummen har två fönster vilket skapar ett fantastiskt ljusinsläpp.

KÄLLARE

Rymlig och inredd källare med två praktiska förråd, matkällare, tvättstuga, gästrum och bastu/relax.

TVÄTTSTUGA

Stor tvättstuga inrett med tvättmaskin (Miele), torktumlare (Miele), tvättmängder med ho och praktiska tvättlinor i taket. Här finns även två extra frysar. Klinkergolv och ljusa väggar.

GÄSTRUM

Inrett rum med funktionell förvaring i skjutdörrsgarderob. Klinkergolv och ljusa väggar.

RELAX & BASTU

Härlig relax med dusch, dubbelbadkar och bastu. Klinkergolv, golvvärme, och kaklade väggar. Två väggar med dekorativ tegel.

Om området

Skurholmen består av bostadområdena Västra Skurholmen, Burströmska gärdan, Skurholmen, Knöppelåsen och Bredviken.

Skurholmen är indelat i två delar som delas av Svartöleden.

Västra Skurholmen är nästan uteslutande bebyggt av nya låga hyreshus. Många barnfamiljer har slagit sig ned här på grund av det centrala läget och områdets goda rykte. Skurholmen är väldigt lugnt både dag- och nattetid.

Östra Skurholmen är till en viss del byggt på ett berg. En stor del av husen är privatägda. Skurholmen gränsar i väster mot Skurholmsfjärden, i norr mot Kronan, i öster mot Örnäset och i söder mot Lövskatan.

KOMMUNIKATION

En av LLT:s busslinjer, linje 7, går genom området. Linje 5 och 1 passerar Örnnässkolan och Skurholmsrondellen, som ligger i utkanten av stadsdelen.

NÄRSERVICE

I Skurholmen finns en LM-skola (F-6), fyra förskolor samt ett vård- och omsorgsboende.

Skurholmen har vårdcentral och folktandvård. (lulea.se)

Ekonomi

EL

28 759 kr

VA

8 164 kr

UPPVÄRMNING

18 881 kr

RENHÅLLNING

2 217 kr

SUMMA DRIFTSKOSTNAD

58 021 kr / år

TILLKOMMANDE KOSTNAD, KOMMUNAL FASTIGHETSAVGIFT

9 287 kr / år

KOMMENTAR

Driftkostnaderna är hämtade från Luleå Kommun och Luleå Energi och är nuvarande ägares faktiska förbrukning och kostnad. Kostnad för försäkring och fastighetsavgift tillkommer. Tänk på att driftskostnaden varierar beroende på familjesammansättning och levnadsvanor.

Byggnad

BYGGNADSTYP

2-plansvilla med källare

BYGGNADSÅR

1950

BYGGNADSÅR KOMMENTAR

Ursprungligt byggår 1860-talet

UPPVÄRMNING

Fjärrvärme

VENTILATION

Självdrag

ENERGIDEKLARATION

Utförd 2023-02-25

ENERGIKLASS

D

ENERGIPRESTANDA

173 kWh/m² (Atemp) och år

ENERGIPRESTANDA PRIMÄRENERGITAL

112 kWh/m² och år

ELFÖRBRUKNING

19 980 kWh/år

Byggnadssätt

GRUNDLÄGGNING

Källare

STOMME

Timmer

FASAD

Trä

FÖNSTER

3-glas

TAK

Plåt

UTV. PLÅTARBETE

Lackerad plåt

FASTIGHETSBETECKNING

Banarbetaren 14

ÖVRIGT

1995 - Bytt inkommande vattenledning

1997 - Dränering med Platon-matta och 70 mm isolering på utsidan. Dräneringsledning ansluten till brunn. Ca 20 ton med dräneringsgrus fylldes upp runt huset. Det finns även 2 st rensbrunnar till dräneringsledningen. Källarväggen från markytan och upp till undersida träfasad är kompletterad med 50 mm stenull, hönsnät och ca 15-20 mm putsad yta. Ingången till uthyrningsrummet i källaren tas bort. Tomten runt huset schaktas ner för att erhålla marklutning från huset. Stora delar av befintlig asfaltyta tas bort och ersätts med gräsmatta.

1997 - Helrenoverad övervåning. I de flesta rum är insida vägg riven och ersatt med reglar, isolering 90mm, asfaltpapp, OSB-skiva och gips. Badrum uppe byggs ut och renoveras 1:a gången. Nytt avlopp och vatten ner till källare.

Alla innertak ombyggnad med pärlspont på 28x70 läkt.

1998 - Ny fasad mot öster (entrefasaden, och trapphus). Befintliga spånväggar i trapphuset tömdes ut och fylldes istället med isolering. Tilläggsisolering med 2x45 mm, vindskydd, läkt 28x70, Liggande enkelfasspont 22x120. Allt fasadmaterial är grundoljat och grundmålat med oljegrund ett varv i garage innan montering på vägg, därefter målat på plats med oljefärg. Nya fönster i trapphus, trä.

1998 - Murspisen i köket monteras, fundament går ner till källargolv.

1999 - Resterande fasad mot söder, norr och väster omgjord på samma sätt som ovan. Vissa igensatta fönster öppnades upp igen.

1999 - Farstukvist och balkong byggdes

1999 - Nytt yttertak utfört av Plåtcentrum, äkta bandtäckning med takfotsränna.

2000-02 Nytt värmesystem och nya radiatorer. Eftersom planlösningen skulle ändras i köksdelen senare drogs nya värmestammar med ny placering. Nya avstängningsventiler monterade på befintliga kvarvarande värmestammar som inte byttes (fanns ingen anledning, kraftiga rör med många års livslängd kvar).

2002 - Betonggolvet i källaren sågas upp och nya avlopp dras. Ny avloppspipa finns instucken i den befintlig pipan utanför väggliv.

Klinkergolv läggs i tvättstuga.

2002 - Fjärrvärme dras in

2004 - Ombyggnad kök/matplats. Kvänumkök. Avväxling bärande vägg med stålbalk.

Alla innertak ombyggda med pärlspont på 28x70 läkt. Massiv bänkskiva av ek 700 mm djup. Diskbänksplåt djup 700 mm, med infälld häll.

I flertal rum är insida vägg riven och ersatt med reglar, isolering 45-90mm, asfaltpapp, OSB-skiva och gips

2004 - Bastu och relax samt klinkergolv i resterande delen av källaren. I bastu och relax golvvärme (el). Ytterväggen muras på insidan med tegel. Bastukamin Aina-Valmis – ”alltid redo”

2004 - Altan med tak och plattyta utföres.

2007 - Skjutdörrsgarderob byggs i ”pannrummet” i källaren.

2007 - Invändig trapp renoveras. Golv i entre med klinker och golvvärme (el).

2008 - Resterande fönster byts ut till trä med alu.utsida.

2010 - Plattyta och kantsten av granit infart.

2012 - Motorstyrda markiser monteras på 8 st fönster

2012 - I huvudsak nytt elsystem och elcentral med jordfelsbrytare i huset.

2013 - Förråd i källaren byggs om, nya garderober.

2008/09 - Badrum på övervåning renoveras, golvvärme (el).

2010 - Bottenvåning byggs om: vägg mellan sovrum och allrum tas bort (avväxling med limträbalk), klädkammare byggs, wc byggs. Nya parkettgolv i allrum, loungerum, hall, klk.

2013 - Hela fasaden på bostadshuset är ommålad.

2013 - Garage: fasad och yttertak renoveras. Yttertak med bandtäckning. Befintlig fasad rivs och ersätts med 2x45 mm isolering, vindskydd, 28x70 läkt och liggande enkelfasspont som målas på samma sätt som huset. 3 st nya motordrivna Hörmann garageportar. Nya fönster, samma som huset.

2014 - Garage: Insida garagevägg förses med 2x45mm isol, råspont. Nytt massagolv.

2016/17 - Ny inbyggnadsmicro kök

2019 - Nya parkettgolv i två sovrum övervåning.

2019 - Intern datanät dras, inkoppling fiber-TV.

2019 - Ny kyl och frys i köket. Miele.

2019 - Dubbelbadkar i relax.

2019 - Garderober i tv-rum övervåning.

2020 - Köket renoveras, inredning målas, ny diskmaskin (Miele), induktionshäll, varmluftsugn och köksfläkt.

2019 - Ny fjärrvärmeväxlare

2019 - Ny vinkyl i källare

2019 - Staket ommålat

2019 - Farstukvist ommålad

2020 - 2 st nya frysar i tvättstuga

2021 - Garage ommålad

2021 - Renoverade gavelspetsfönster kallvinda

2021 - dec Ny luftvärmepump garaget

2021 - Kanalisation för el och PEM-slang för vatten nedgrävt från garage till altan för framtid eventuella ombyggnad/utekök.

2022 - Parkeringsplats med asfalt och granitkantsten på sidan av garaget.

Allmänt om fastigheten

TAXERINGSVÄRDE

2 484 000 kr

BYGGNADSVÄRDE

1 616 000 kr

TAXERINGSKOD

220, Småhusenhet, bebyggd

SUMMA PANTBREV

3 494 445 kr

Tomt

AREAL

1697 kvm

TOMTTYP

Trädgårdstomt

PLANBESTÄMMELSER

Stadsplan

VATTEN/AVLOPP

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

SAMFÄLLIGHET, SERVITUT ETC.

Last: Ledningsrätt Fjärrvärme, 2580-14/84.1

Karta

Luleå Skurholmen

Ringgatan 11

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

Till mäklarkontoret

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg