KarriärOm oss
230
MED412803EABFEC4AEC826DB626570BE7AC

Gård med sjötomt!Renstad SOLVIK 1 Rennstad, KIL

Budgivning
Budgivning pågår

Rennstad, KIL

Renstad SOLVIK 1


Högsta bud: 2 750 000 kr
Som utgångspris: 2 095 000 kr

Fakta om bostaden

TYP

Gård/Jordbr/Skog

UPPLÅTELSEFORM

Friköpt

ANTAL RUM

4 rok

TOMTAREA

7,642 ha

BYGGÅR

1975

DRIFTSKOSTNAD

2 371 kr/månad

Gård med sjötomt!

Drömmer du om att bo på en gård nära lugnet och naturen med direkt sjöläge? Då vill vi hälsa dig varmt välkommen hem till Renstad Solvik 1! Med sitt fina naturläge har vi med allra största nöje möjligheten att få förmedla denna gård om ca. 7,6 hektar. På fastigheten står ett fint bostadshus och ett ståtligt uthus, dessutom bor du med direkt sjöläge till sjön Rinnen!

Bostadshuset är välskött och disponeras med kök, ett trevligt vardagsrum med braskamin, tre sovrum, badrum, tvättstuga samt garage. På baksidan av huset finns en delvis inglasad altan med infravärme varifrån du har en vacker utsikt ut över sjön och den fina värmländska omgivningen. Huset står på en välskött trädgårdstomt om ca. 1000 kvm som präglas av blommor, bärbuskar, äppelträd och annan grönska. Ekonomibyggnaden utgörs av ett stort uthus i fint skick. Här finns en loge, verkstad samt redskapsförråd med loft. Två tapetserade förråd som med fördel kan användas som gästrum. Vidare finns även hundgård, vedskjul och en vedtorksbyggnad.

Fastigheten består av två skiften. Det ena är ett skogsskifte om ca 4 ha som har en ca 400meter lång tomtgräns i direkt anslutning till Bässbolstjärn. Skiftet runt bostadshuset är om ca 4 ha och består av björkskog och ängar. Till marken medföljer jakträtt i Snipans VVOF. Fiskerätt i Bässbolstjärn och Rinnen!

Rennstad, ett idylliskt område på landet i vilsam miljö med den glittrande sjön precis utanför fönstret. Under sommarhalvåret kan kossor göra dig sällskap i området. Här bor du lantligt i din alldeles egen oas men samtidigt med närhet till Högboda och med bekvämt pendlingsavstånd till Kil och Karlstad. I området runt Rinnen finns flera fina vandringsleder och utsiktsplatser, den allmänna badplatsen med vedeldad bastu och inte minst svamp- och bärplockning i de härliga skogsdungarna.

Renstad Solvik 1 är en gård för hela familjen att trivas på och bör verkligen upplevas på plats!

Varmt välkommen att anmäla ditt intresse till Ann-Chatrin på 0705-43 06 51.

Bilder

MED412803EABFEC4AEC826DB626570BE7AC
MED347F64A9649B41BFBE49FFC8E92F2848
MEDF664FA7A8BF14F3CA4ED6A3715454943
MED962C31E0681D40DDB1ACA428FF51ACE5
MED21A20F03C44F43378D7C8D359B77BA74

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Fakta om bostaden

TYP

Gård/Jordbr/Skog

UPPLÅTELSEFORM

Friköpt

ANTAL RUM

4 rok

TOMTAREA

7,642 ha

BYGGÅR

1975

DRIFTSKOSTNAD

2 371 kr/månad

Om området

Välkommen till Rennstad! Rennstad ligger naturskönt i skogarna norr om Kil. Här finns allmän badplats med strand och vedeldad bastu vid sjön Rinnen. Området är beläget ungefär 6-7 km utanför Högboda. I området runt Rinnen finns vandringsleder och utsiktsplatser - Renstasnipa, Kyrkstigen och Ättestupan med sin utsiktsplats är populära leder. Gott om svamp- och bärplockning finns runt om i skogarna.

KOMMUNIKATION

Till och från Högboda kan man både åka buss och tåg Med bilen tar du dig till Kil på cirka 30 minuter, till Karlstad tar det ungefär 45 minuter.

NÄRSERVICE

I Högboda finns en Coop-butik. I Kil längs med Storgatan finns ett brett utbud av butiker och serviceinrättningar.

Byggnader

FASTIGHETSBETECKNING

RENNSTAD 1:103

1-PLANSVILLA

ANTAL RUM

4 rum varav 3 sovrum

BYGGNADSÅR

1975

UPPVÄRMNING

Direkt El och Braskamin

VENTILATION

Självdrag (Pax-fläkt och köksfläkt)

ENERGIDEKLARATION

Utförd 2023-03-08

ENERGIPRESTANDA

99 kWh/m² (Atemp) och år

GRUNDLÄGGNING

Krypgrund

FASAD

Trä

FÖNSTER

3-glas

TAK

Plåt

VATTEN/AVLOPP

Enskilt vatten - Djupborrad brunn 32 m.
Enskilt avlopp - 2-kammarsbrunn +1-pumpbrunn (2013). Godkänt från kommunen.

TOMTBESKRIVNING

Bostadshuset står på en grönskande trädgårdstomt om 1000 kvm med ett fantastiskt sjöläge mot sjön Rinnen. I trädgården står ett stort och fint växthus med oändliga möjligheter för den odlingsintresserade.

BESKRIVNING

Huset mäts upp till ca. 97 kvm boyta och 35 kvm biyta. I fastighetsregistret står det 92 kvadratmeter boyta.
Om boytan är av stor vikt för dig rekommenderar vi dig som köpare att genomföra en areamätning.

Vissa inventarier kommer att finnas till försäljning i samband med flytt. Detta avtalas mellan köpare och säljare.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bostadshuset disponeras enligt följande:

ENTRÉHALL

Välkommen in på Renstad Solvik 1! In genom dörren möts du av en ljus och rymlig entréhall med parkettgolv och tapetserade väggar. Möjlighet för avhängning av ytterkläder finns direkt till höger vid ingången.

KÖK

Hemtrevligt och arbetsvänligt kök med vita snickerier och vitt kakel över arbetsbänken i bok. Maskinellt i köket finns spis med häll och ugn, spisfläkt, kyl samt diskmaskin (-23). På golvet i köket ligger ett parkettgolv och väggarna är ljust tapetserade. I köket finns en trevlig yta för matplatsen varifrån du har en fin vy över omgivningen.

VARDAGSRUM

I en delvis öppen planlösning till köket välkomnas du in i det rymliga vardagsrummet. Här är det ljust och trevligt tack vare stora fönsterpartier som vetter ut mot bakgården och vattnet. I vardagsrummet finns gott om yta att disponera efter önskemål. Den mysiga braskaminen skänker värme och mysfaktor om kvällarna. Väggarna är ljust tapetserade och på golvet ligger en parkett.

SOVRUM

Stort sovrum som ger plats för både säng och tillhörande möbler. Här finns ytskikt i form av parkettgolv och tapetserade väggar i blommigt mönster. I anslutning till detta sovrum finns även en klädkammare för extra förvaringsmöjligheter.

SOVRUM

Detta sovrum används idag som kontor men går att inreda helt efter eget önskemål. På golvet ligger parkett och väggarna är tapetserade.

SOVRUM

Ljust och trevligt sovrum med plats för stor säng och tillhörande möblering. Parkettgolv och tapetserade väggar. Här finns en garderob.

BADRUM

Badrum med blå plastmatta på golvet och grön plastmatta på väggarna. Utrustningsmässigt i badrummet finns wc, handfat med underskåp och spegel, tvätt-ho samt badkar.

TVÄTTSTUGA/FÖRRÅD

Med ingång från köket finner du husets tvättstuga/förråd. Rymlig tvättstuga med klinkergolv och målade väggar. Här finns tvättmaskin & torktumlare (-23). Här finns två garderober samt ett linneskåp med skjutdörrar och i övrigt erbjuds optimala ytor för förvaring.

GARAGE/GROVENTRÉ

Garaget används även som groventré. Här finns praktiska förvaringsskåp samt en arbetsbänk. här finns även bostadens frysskåp placerat.

UTHUS

BESKRIVNING

På gården står en stort uthus i fint skick. Praktiska ytskikt i form av plåtfasad och plåttak.

Här finns två tapetserade förråd som med fördel kan användas som gästrum. Vidare finns redskapsförråd med loft, hundgård, en loge samt en fin verkstad med golv i spånskiva och timmerväggar. Slutligen finns även ett vedskjul och en vedtorksbyggnad.

Allmänt om fastigheten

DRIFTSKOSTNAD 1-PLANSVILLA

28 449 kr / år

DRIFTSKOSTNAD, VARAV

EL

14 822 kr

VA

1 375 kr

RENHÅLLNING

2 648 kr

SOTNING

1 913 kr

FÖRSÄKRING

7 691 kr

BERÄKNAT ANTAL PERSONER

2

KOMMENTAR

Nuvarande ägare har fast elavtal.
5-6 kubik ved förbrukas/år.

Driftkostnaderna varierar beroende på användning och familjekonstellation.

ELFÖRBRUKNING

8 163 kWh/år

TILLKOMMANDE KOSTNAD

KOMMUNAL FASTIGHETSAVGIFT

4 658 kr / år

TAXERING

TAXERINGSKOD

120

SUMMA TAXERINGSVÄRDE

1 017 000 kr

VÄRDERINGSENHETER

SKOGSIMPEDIMENTSMARK

5 000 kr

SKOG

292 000 kr

EKONOMIBYGGNAD

83 000 kr

BETESMARK

16 000 kr

SMAHUSMARKPALANTBRUK

104 000 kr

SMAHUSBYGGNADPALANTBRUK

517 000 kr

TOMT

AREAL

7.6419 ha

SAMFÄLLIGHET, SERVITUT ETC.

Kil Rennstad S:1 (starkström) KIL BODA S:27 (väg) Kil Rennstad S:4 (väg). Litt e om 3,1629 HA (AKT 17-BOD-183). Starkström Last: Ledningsrätt 17-Z-516.3, Last: Väg Officialservitut 17-M-317.1

Viktiga dokument & länkar

Karta

Kil Rennstad

Renstad SOLVIK 1

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

Till mäklarkontoret

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg