230
MED783342CE184743978CDDF5353CE48E65

Idylliskt sommarhus med havsutsikt, egen sjöbod och brygga!Råön 149 Gullhomen - Härmanö, Ellös

Gullhomen - Härmanö, Ellös

Råön 149


PRIS9 995 000 kr

Fakta om bostaden

TYP

1-familjs friliggande villa

UPPLÅTELSEFORM

Friköpt

ANTAL RUM

5 rok

BOAREA

80 kvm

BIAREA

25 kvm

TOMTAREA

309 kvm

BYGGÅR

1988

DRIFTSKOSTNAD

1 867 kr/månad

PRIS

9 995 000 kr

Idylliskt sommarhus med havsutsikt, egen sjöbod och brygga!

En mer idyllisk skärgårdsdröm får man leta efter. Böljande hav och mjukt rundade klippor möter pittoreska sjöbodar, vackra sommarhus och gröna gräsmattor. Råön är en pytteliten ö i havsbandet omgiven av salt och kristallklart vatten. Det finns därför inga bilar, mopeder eller cyklar. Bostaden är ett klassiskt vackert sommarhus med fyra rum och kök, en väl tilltagen terrass och en kuperad trädgård med en stor härlig gräsmatta. En alldeles egen sjöbod och hela 19 meter brygga som man kan nyttja ihop med grannen ingår i köpet! Det här är en fantastisk plats för familjen att samlas under somrarna för saft och bullar på terrassen, dagsturer med båten eller bara avslappning på bryggan och i den mysiga sjöboden.

Bostadshuset har en vit träfasad med stiliga detaljer, rött tegeltak och är fördelat på två våningar med stora öppna ytor på bottenvåningen och tre sovrum samt balkong med havsutsikt på övervåningen. På bottenvåningen ligger ett fullt utrustat kök, matplats och vardagsrum i öppen planlösning. Det öppna rummet har ett ombonat trägolv, väggar med en charmig vit träpanel och spröjsade fönster med panoramautsikt över havet som ramas in av grön natur och pittoreska sommarhus. Den öppna planlösningen skapar en härlig social yta som främjar både matlagning, umgänge och avslappning. Köket erbjuder både goda förvaringsmöjligheter och en rejäl arbetsyta. En halv köksö mot matplatsen ger extra arbetsyta som är perfekt för matlagning tillsammans – eller som serveringsyta under stora middagar.

Husets väl tilltagna terrass har plats för solstolar och loungemöbler eller en grill och långbord för alla sommarens firanden. Tomten rymmer även en kuperad trädgård med en stor gräsmatta som är alldeles perfekt för sport, lek eller picknick i fint väder.

50 meter från huset finns sjöboden med möblerbar trädäckad uteplats och en 19 meter lång brygga – här kan ni njuta av solen på uteplatsen eller på bryggan och bara slappna med doften av hav, en härlig havsbris och rogivande utsikt, eller varför inte kasta loss båten för att ta vara på så mycket av Bohusläns fantastiska skärgård som möjligt. Hoppas på fiskelycka och guppa runt i det blå eller besök badplatser och andra besöksmål.

Den lilla byn har en spännande fläkt av historia som ett före detta fiskeläge som hade sin storhetstid under 1700-talet. Intill Råön ligger ett av västkustens allra äldsta fiskelägen – Gullholmen. På Gullholmen finns även affärer, matbutiker och restauranger. Käringön ligger inte det heller långt bort. Där är nästan alla öns 280 hus byggda före år 1920 och det gör hela miljön genuin och vacker. Där finns många fina butiker och restauranger och boenden med alltifrån vandrarhemsstandard till boutiquehotell. På Orust finner ni all behövlig service inom ett bekvämt avstånd. Göteborg och Uddevalla ligger ungefär en timmes bilfärd bort.

Vising lördag 7 oktober 12:00-14:00. Anmälan till ansvarig mäklare. Kan ni inte utsatt tid så kontakta oss så löser vi en annan tid.

Ansvarig mäklare:

Jessica Nyman tel. 0727113300 eller mail. jessica.nyman@husmanhagberg.se

Varmt välkommen på visning!

Bilder

MED783342CE184743978CDDF5353CE48E65
MED339A3928748047499C4288CE612C0E07
MED8D379069375D41ECBFDAFC144401A90F
MED3A6324BB2DBE4B0F8F2108D919CA2185
MEDE57B3F398FF642F19B186474E1ABE973

Planritningar

Sjöbod

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Fakta om bostaden

TYP

1-familjs friliggande villa

UPPLÅTELSEFORM

Friköpt

ANTAL RUM

5 rok

BOAREA

80 kvm

BIAREA

25 kvm

TOMTAREA

309 kvm

BYGGÅR

1988

DRIFTSKOSTNAD

1 867 kr/månad

Rumsbeskrivning

ANTAL RUM

5 rum varav 3 sovrum

AREAKÄLLA

säljarens information

SJÖBOD OCH BRYGGA

Rödmålad sjöbod 50 meter från bostadshuset. Mysigt inredd sjöbod med enkel köksinredning, plats för till exempel soffa och ett litet sovrum. En trädäckad uteplats rymmer bord och stolar. 19 meter brygga. Plats att lägga flera båtar beroende på storlek. Viktig är att det är bryggans norra del som man nyttjar.

ENTRÉ

Välkomnande entré med avhängningsmöjligheter. Vitmålade väggar och laminatgolv.

TRAPPA

Väggar/tak med naturfärgad träpanel och vitmålade trappsteg samt ledstång.

KÖK/MATPLATS/VARDAGSRUM

I öppen planlösning ligger kök matplats och vardagsrum. Trägolv och väggar med vit träpanel.

Kök
Goda förvaringsmöjligheter i fler över- och underskåp med vita köksluckor. Bra arbetsytor på bänkskivor i trä. Vitt kakel som stänkskydd. Halv köksö med integrerad ugn. Kyl och frys. Diskmaskin. Spis. Köksfläkt. Diskho med blandare i rostfritt stål.

Matplats
Fönster åt tre väderstreck i burspråk med havsutsikt. Plats för större matbord och stolar.

Vardagsrum
Plats för fåtölj, soffa, tv-möbel och förvaringsmöbler eller annan önskad möblering. Rikligt ljusinsläpp från fönster i tre väderstreck.

BADRUM

Utrustat med dusch med WC, handfat med kommod, spegelskåp, dörr i glas, kombinerad tvättmaskin och torktumlare. Platsbyggd arbetsbänk med underskåp och tvättho med blandare, ovan sitter ett spegelskåp. Blå våtrumsmatta och väggar med vit våtrumstapet.

ALTAN

Stor altan som sträcker sig runt tre sidor av huset. Plats för matgrupp, loungemöbler och en grill eller annat önskat möblemang.

TERRASS

Mindre terrass vid entrén.

VARDAGSRUM

Ljust trevligt rum med utgång till balkong. Rikligt ljusinsläpp från två fönster samt fönsterdörr mot balkong. Samtliga fönster är försedda med persienner. Trägolv och väggar/tak med vit och ljusblå träpanel. Plats för säng eller soffa eller annat önskat möblemang.

SOVRUM 1

Mysigt sovrum i marin stil. Ljust trägolv och väggar med vit träpanel. Plats för en liten säng och förvaringsmöbler. Snedtak med fönster.

SOVRUM 2

Mysigt sovrum i marin stil med snedtak. Ljust trägolv och väggar med vit träpanel. Plats för en liten säng och förvaringsmöbler. Naturligt ljusinsläpp från ett fönster.

SOVRUM 3

Mysigt sovrum i marin stil med snedtak. Ljust trägolv och väggar med vit träpanel. Plats för en två små sängar och förvaringsmöbler. Naturligt ljusinsläpp från ett fönster.

BALKONG

Utsikt över havet. Plats för balkongmöbler. Golv och räcke i trä.

Om området

Till Gullholmen tar du dig på 10 minuter med färja från Tuvesvik. Gullholmen erbjuder en fantastisk skärgårdsmiljö med båtliv, bad, fiske och unik bebyggelse. Vandra en halvtimme söderut och upplev Hermanö med sina ljunghedar, blomstrande ängar och hagar.Gullholmen, Sveriges mest tätbebyggda ö och ett av Bohusläns äldsta fiskesamhällen. Gullholmen erbjuder en fantastisk miljö i Bohusläns ytterskärgård med ett aktivt båtliv, rekreation i naturskyddade områden, bad, fiske, samt en unik bebyggelse och miljö. Förutom att njuta av öns atmosfär med små gränder och gamla vackra fiskarstugor, sjöbodar och bryggor, fantastiska promenader och underbara badklippor finns också en rad sevärdheter för den kulturintresserade bland annat Skepparhuset, Konstmuseet, Stenstugan och naturreservatet på Hermanö. Härmanö är ett av de större naturreservaten i Bohuslän och har en rik palett av olika naturtyper. För fågelskådare är Hermanö ett eldorado. På ön finns livsmedelbutik, restauranger & caféer.

Ekonomi

EL

10 000 kr

VA

7 000 kr

RENHÅLLNING

1 200 kr

VÄG, SAMF

1 200 kr

FÖRSÄKRING

3 000 kr

SUMMA DRIFTSKOSTNAD

22 400 kr / år

BERÄKNAT ANTAL PERSONER

2

TILLKOMMANDE KOSTNAD, KOMMUNAL FASTIGHETSAVGIFT

9 287 kr / år

KOMMENTAR

VA genom Råöns Samfällihet och vägavgift/snö genom Stockens vägförening

Byggnad

BYGGNADSTYP

1½-plansvilla

BYGGNADSÅR

1988

UPPVÄRMNING

Luft/Luft och oljefyllda radiatorer.

VENTILATION

Självdrag

ENERGIDEKLARATION

Behövs ej för denna bostadstyp

Byggnadssätt

GRUNDLÄGGNING

Betongplatta

STOMME

Trä

FASAD

Trä

FÖNSTER

2-glas

BJÄLKLAG

Trä

TAK

Tegel

UTV. PLÅTARBETE

Lackerad plåt

FASTIGHETSBETECKNING

Tofta 2:113

ÖVRIGA BYGGNADER

Egen sjöbod med pentry och ett sovrum. 19 meter lång brygga där man får plats med ett par båtar. Norra delen av bryggan är den man nyttjar för denna fastigheten.

Allmänt om fastigheten

TAXERINGSVÄRDE

2 160 000 kr

BYGGNADSVÄRDE

751 000 kr

TAXERINGSKOD

220, Småhusenhet, bebyggd

SUMMA PANTBREV

3 705 000 kr

Tomt

AREAL

309 kvm

TOMTTYP

Trädgårdstomt

PLANBESTÄMMELSER

Byggnadsplan (1985-02-07)

VATTEN/AVLOPP

Kommunalt avlopp och vatten. Eluppvärmda vattenledningar så det är åretrunt standard.

UTEPLATS

Flera olika uteplatser i olika väderstreck. Egen sjöbod med matplats och soldäck.

PARKERING

Råön 149 har egen parkering, plats för 2 bilar, egen brygga vid Hagekilens marina med en båtplats till varje hus.

SAMFÄLLIGHET, SERVITUT ETC.

Gemensamhetsanläggning: Orust Tofta GA:1 ändamål: Vägar, Gemensamhetsanläggning: Orust Tofta GA:10 ändamål: Avloppsanläggning, Gemensamhetsanläggning: Orust Tofta GA:3 ändamål: Vägar, Vattenförsörjning, Gemensamhetsanläggning: Orust Tofta GA:4 ändamål: Avloppsanläggning, Gemensamhetsanläggning: Orust Tofta GA:5 ändamål: Grönområden, Gemensamhetsanläggning: Orust Tofta GA:6 ändamål: Vägar, Gemensamhetsanläggning: Orust Tofta GA:7 ändamål: Kvartersanläggning, Gemensamhetsanläggning: Orust Tofta GA:8 ändamål: Vattenförsörjning, Avloppsanläggning, Elledning och/eller belysning, Gemensamhetsanläggning: Orust Tofta GA:9 ändamål: Vattenförsörjning, Avloppsanläggning, Samfällighet: Orust Tofta S:1
Förmån: Officialservitut Sjöbod, Brygga, 1421-90/3.16

Karta

Orust Gullhomen - Härmanö

Råön 149

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

Genom att klicka på knappen, godkänner du  användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Andra har också tittat på

Till mäklarkontoret

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

HusmanHagberg AB
Brahegatan 10
114 37 Stockholm

Org.nr: 556544-7579

Om HusmanHagberg