MED96D98E642F4942529E5670CDBFEC9547

Akalla, Kista

Porkalagatan 17, 3 tr

Fakta

MånadsavgiftSEK 4,624 inkl. Värme, VA, Kabel-TV & Internet
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum3 rok
Boarea75.5 kvm
Våning3 (hiss finns)
Lägenhetsnummer574
Byggår1976

Accepterat pris: SEK 2,100,000

Ansvarig mäklare

Visningar

27
September | Sunday
Kl 13:30 - 14:00
Öppen visning. Välkommen!

- Accepterat Pris
- Renoverad 2015 och öppen planlösning samt möjlighet att göra om till en 4:a! Modernt kök med genomtänkt och social planlösning mellan matplats och vardagsrum. Genomgående bredspacklade och målade väggar samt laminatgolv i valnötsmönster. Enkelt att göra om matplatsen till sovrum för dig som vill ha en 4:a! Stilrent badrum från 2015 med svart klinkergolv och vita väggar samt spotlightbelysning. Mysigt balkongläge mot föreningens omtyckta innergård.

Brf Porkala är en stor förening med nya 3-glasfönster samt en nyrenoverad innergård med flertalet lekplatser, bollplan samt naturområde. Här finns det gott om tvättstugor och garageplatser! Du bor på 5 minuters promenadavstånd till tunnelbana, bussar, förskolor, Ica samt Lidl och mycket mer!

Om området

Bebyggelsen för Akalla, Kista och Husby kom till efter en nordisk idétävling som anordnades 1966, detaljplanen färdigställdes 1969 och utbyggnaden genomfördes 1972-1977. Planen bygger på en likartad stadsstruktur i långa band med centrumanläggning och höghus i anslutning till tunnelbanestationerna. Bland arkitekterna fanns VBB, FFNS med arkitekt Lars Bryde och fastighetskontorets egen arkitektavdelning. Inom stadsdelen finns fyra skolor, ett bibliotek samt Akalla kyrka.
Akalla domineras av de arton höghus som står på rad rakt igenom området. På södra sidan av de höga husen ligger centrum längs Sibeliusgången och på norra sidan höghusen finns lägre hus som bildar storgårdar med små skogsdungar och lekparker. Sydväst om Sibeliusgången finns det en del radhus och parhus. Genom dessa hus går den långa backen Slingerbulten, som slingrar sig igenom husen. Söder om Akalla intill Järvafältet ligger Akalla by som består av äldre bevarad bebyggelse. Här finns bland annat bebyggelse från 1600-talet. Gården hålls levande med hjälp av 4H. På båda sidor om Akalla by finns det radhusområden. I samband med utbyggnaden av Akalla på 1970-talet uppfördes Akalla värmeverk för att försörja stadsdelen med fjärrvärme. Akalla värmeverk drivs idag av Fortum Värme.
På Järvafältet finns ett koloniområde, samt Hästa gård som är Stockholms kommuns sista fungerade jordbruk. På Hästa gård hölls Stockholms Stads fårhjord, som populärt kallades "Kungens får" fram till att Staden avvecklade sin fårhållning. Mangårdsbyggnaden restes på 1700-talet.
Stockholms stadsmuseum har bedömt att Akalla är en av de mest intressanta stadsdelarna från miljonprogrammets epok ur en kulturhistorisk synvinkel. Bidragande till detta är den tidstypiska och goda planeringen, samt en ofta högkvalitativ, mycket medveten, arkitektonisk utformning.

Kommunikation

Från Akalla tar du dig enkelt till Stockholms centralare delar med tunnelbanans blå linje. Akalla till T-centralen tar 21 minuter. Blå linjen kommer att förlängas från Akalla till de nya stationerna Barkarbystaden och Barkarby ca år 2024. Från Akalla finns goda bussförbindelser till Järfälla, Sollentuna, Spånga och Västerort.

Närservice

Akalla centrum erbjuder 2 stora matvarubutiker i form av Ica och Lidl. Här finns även mindre livsmedelsbutiker med orientaliska inslag. I centrumet finns även restauranger, pub, tobaksbutik, frisör, trafikskola, etc.

Viktiga dokument & länkar

Bilder

Drönarfoto

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Antal rum
3 rum
Boarea
75.5 kvm
Areakälla
föreningens information
Hall
Stor och välkomnande hall med säkerhetsdörr och plats för avhängning. Vitmålade väggar och snyggt mörkt laminatgolv i valnötsmönster.
Klädkammare
Rymlig klädkammare med valnötsgolv och vitmålade väggar.
Sovrum 1
Medelstort sovrum med plats för sängar och garderober. Garderober ingår ej. Laminatgolv och vitmålade väggar samt fönster med utsikt mot Järvafältet.
Sovrum 2
Master bedroom med plats för dubbelsäng och babysäng. Laminatgolv och vitmålade väggar.
Badrum
Modernt badrum från 2015 med svart klinkergolv och vita helkaklade väggar med svart fondhörna. Badrummet är utrustat med spotlightbelysning, wc, handfat med vitt kommodskåp och matchande överskåp med spegel. Tvättmaskin ingår ej.
Kök
IKEA kök från 2015 med betsade luckor och vitmålat kakel. Vitvaror i form av spis/ugn, diskmaskin, köksfläkt, kyl och frys. Stor matplats som går att göra om till ett sovrum för den som önskar. Laminatgolv och vitmålade väggar.
Vardagsrum
Stort och luftigt vardagsrum med öppen planlösning mot kök och matplats. Laminatgolv i valnötsmönster och väggarna är målade i en ljusgrön och harmonisk ton.
Balkong
Balkong med mysigt sydost-läge mot föreningens grönskande innergård som är full av aktivitetsmöjligheter.
Balkong
Ja
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
3 av 5, hiss finns
Pris
SEK 2,100,000 Accepterat pris
Avgift
SEK 4,624 inkl. Värme, VA, Kabel-TV & Internet
Andel i föreningen
0.1305 %
Tillträde
November 2020
Byggnad
Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggnadsår
1976
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Mekanisk (endast frånluft)
Energideklaration
Utförd 12/11/2018
Energiklass
F
Byggnadssätt
Fönster
3-glas
Övriga byggnader
Tvättstuga och källarförråd finns i samma byggnad.
Allmänt om lägenheten
Övrigt
Källarförråd och tvättstuga finns i samma byggnad.
Förening
Namn
HSB Brf Porkala nr 249 i Stockholm
Om föreningen
Föreningens består av 823 lägenheter, varav 8 är hyresrätter, i totalt 19 hus med adresser Sibeliusgången, Porkalagatan, Kaskögatan och Sveaborgsgatan. Föreningen har även ca 70 lokaler som upplåtes med hyresrätt. Den totala lägenhetsytan är 58 301,5 m2.

Tvättstugor finns i följande hus: Sveaborgsgatan 10, Kaskögatan 6 och 24. Porkalagatan 15 Sibeliusgången 32, 38, 42, 46, 50 och 58. Nyrenoverad bastu med dusch finns på Kaskögatan 18, ingång från källargången. Föreningen har ett eget gym, Porkalagatan 15, ingång baksidan. Festlokal som renoverades under 2013 finns på Sibeliusgången 52.
Antal lägenheter
823
Varav hyreslägenheter
8
Antal lokaler i föreningen
28
Tv och bredband
Bredband från Bahnhof och grundutbud av kabel-tv från ComHem ingår i månadsavgiften. Uppkopplingsavgiften för IP-telefoni ingår i månadsavgiften.
Parkering
Totalt finns det 664 parkeringsplatser, varav 6 st är för motorcyklar och 18 st är för husvagnar. Parkeringsplatserna är fördelade i ett antal olika varm- och kallgarage samt utomhusplatser. Det finns även gott om besöksparkeringar i området.
Kontakta föreningen för exakta priser och kötid. Cirkapriser 2020: Uteplats/Kallgarage 150-350 kr/månad. Varmgarage 550 kr/månad.
Renoveringar
Stamspolning gjord under 2011. En total renovering av trapphusen utfördes 2009-2012. Renovering av tvättstugor 2007-2008.
Det pågår diskussioner om att utföra stambyte eller stamrenovering i föreningen. För aktuell information och status besök föreningens hemsida: https://www.hsb.se/stockholm/brf/porkala/
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Juridisk person
Föreningen tillåter inte juridisk person
Delat ägande
Ja
Äger föreningen marken
Nej. Tomträtt
Överlåtelseavgift
SEK 1,162
Pantsättningsavgift
SEK 465

Karta

Akalla Kista

Porkalagatan 17, 3 tr

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg