230
MEDDFEF8455F9AE41CCA7928BF5E0BEF5F0

Väl tilltagen tvåa som enkelt går att göra om till en trea med två balkonger!Örnehufvudsgatan 1 Johanneberg, Göteborg

Budgivning

Johanneberg, Göteborg

Örnehufvudsgatan 1


PRIS (utgångspris)4 000 000 kr

Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

2 rok

BOAREA

72 kvm

VÅNING

5 (hiss finns)

LÄGENHETSNUMMER

47

MÅNADSAVGIFT

3 855 kr

BYGGÅR

1939

PRIS

4 000 000 kr utgångspris

Väl tilltagen tvåa som enkelt går att göra om till en trea med två balkonger!

Stor nyrenoverad tvåa där man enkelt kan göra om planlösningen till en trea genom att sätta upp en vägg. Med splitter nytt kök och badrum bor ni lugnt och skönt här på toppen av Johanneberg. Dubbla balkonger med sol från strax efter lunch till sen kväll. Stabil och omtyckt förening. Välkomna på visning!

Bilder

MEDDFEF8455F9AE41CCA7928BF5E0BEF5F0
MEDCE95A002B46B4D5C89D5B2B4807B090B
MED96E716839358419C83DA6A5CE6139177
MEDFF1340DA059E4BF5B72D342688EDD9B0
MEDB6461E8521A043018A1D73EF0BE04A05

Planritningar

Alternativ planritning

Planritning

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

2 rok

BOAREA

72 kvm

LÄGENHETSNUMMER

47

VÅNING

5 av 7, hiss finns

MÅNADSAVGIFT

3 855 kr

BYGGÅR

1939

PRIS

4 000 000 kr utgångspris

Rumsbeskrivning

ANTAL RUM

2 rum

AREAKÄLLA

föreningens information

AREAKÄLLA KOMMENTAR

Arean är tagen från föreningens lägenhetsutdrag.

BALKONG

Ja

HALL

En stor hall med naturlig avhängning direkt till vänster från entrén. Det finns plats för en förvaringsmöbel längs ena sidan av hallen. På golvet ligger det vackra parkettgolvet som löper vidare in i vardagsrummet. Väggarna är målade ljust.

KÖK

Hemtrevligt kök som nyligen har blivit renoverat. Här finns det gott om arbetsyta och utrustningen består av spishäll, fläkt, ugn, diskmaskin, kyl/frys och självklart finns det en disko. Perfekt yta för en mindre matbord där ni kan njuta av vardagsfrukosten. Luckorna är ljusa och bryts snyggt av med en bänkskiva i massivt trä.

BADRUM

Badrummet har också nyligen blivit renoverat och det går i ljusna, lugna toner där de stora kakelplattorna sätter sin prägel. Här finns det en vägghängd toalett, kommod med handfat, spegel samt en dusch med infällbara glasväggar. Självklart finns det golvvärme här!

VARDAGSRUM

Stort och ljust rum tack vare insläppet från två väderstreck. Från vardagsrummet når ni en av lägenhetens två balkonger. Denna balkonger vetter mot nordväst vilket betyder sen eftermiddagssol. Med härlig utsikt ut över Viktor Rydbergsgatan och toppen av Johanneberg kan man sitta här på kvällen och mysa. Idag är vardagsrummet möblerat både med en stor soffgrupp och matplats. Här kan ni dela av rummet för att få till ett extra sovrum och således en trea. På golvet ligger det en vacker fiskbensparkett från husets ursprung och väggarna är målade i en vit ton. Den öppna spisen sätter såklart sin prägel på rummet och fungerar såklart att elda i!

SOVRUM

Det rofyllda sovrummet är väl tilltaget och här finns det således gott om yta för en stor dubbelsäng med tillhörande möblemang. Ena väggen är fylld med garderober som skänker god förvaring till lägenheten. Den andra balkongen når ni härifrån och den vetter mot väster vilket betyder sol från strax efter lunch till sen eftermiddag. En fluffig varm heltäckningsmatta pryder golvet, där under ligger parkettgolvet kvar. Väggarna är även här målade i en vit, ljus ton.

Välkomna på visning!

Om området


I lugna och gröna Johanneberg bor du i centrala Göteborgs södra del. Härifrån har du Avenyn, Vasastaden och Södra vägen med nöjen, kultur och shopping inom bekvämt räckhåll.
Strax söder om Avenyn och Götaplatsen syns Nedre Johannebergs tegelbebyggelse i tjugotalsklassicistisk stil. Härifrån visar Viktor Rydbergsgatan vägen uppför branten till Övre Johanneberg. Häruppe hittar du Göteborgs första och mest utpräglade område i funktionalistisk stil med så kallade funkishus som blev moderna på 1930-talet. Många Johannebergsbor njuter av ljuset och den sköna utsikten över staden mot både norr och sydöst.
Johanneberg är en trivsam och populär stadsdel att bo i med härliga grönområden som Näckrosdammen, Carlanderska parken och Johannebergs kyrkopark. Du har bekväm närhet till mataffärer, apotek, vårdcentral och förskolor. Vid Mossens Idrottsplats med fotbollsplan och motionsslinga finns Fysiken, ett friskvårdscenter med toppmodern gymanläggning och ett generöst utbud av aktiviteter som klättring, vattenträning, bollsport, yoga och dans.
Vill du äta ute finns det i området en hel del kvarterskrogar, caféer och inte minst berömda restaurangen Thörnströms med vinkällare och workshops. På Quality Hotel Panorama på Eklandagatan slappnar du av med en afterwork-öl eller ett bad i utomhusjacuzzin. Lockar storstadspulsen tar du dig enkelt till fots eller med buss ned till Avenyn och Vasastaden.
Följer du Eklandagatan nedför berget österut hamnar du vid Korsvägen som är en stor knutpunkt för stadens bussar och spårvagnar. Här hittar du också några av Göteborgs stora attraktioner Svenska Mässan, Liseberg, Universeum och Världskulturmuseet.

Lägenhet

ANDEL I FÖRENINGEN

2,0554 %

ANDEL AV ÅRSAVGIFTEN

1,96303 %

ÖVRIGT

Källarförråd som hör till lägenheten.

Tvättstugan finns i samma uppgång i källaren.

Ekonomi

EL

3 500 kr

FÖRSÄKRING

1 500 kr

SUMMA DRIFTSKOSTNAD

5 000 kr / år

BERÄKNAT ANTAL PERSONER

1

BOSTADSRÄTTENS INDIREKTA NETTOSKULDSÄTTNING

394 643 kr
(Avser bostadsrättens indirekta andel i föreningens nettoskuldsättning.)

Byggnad

BYGGNADSTYP

Flerbostadshus

BYGGNADSÅR

1939

UPPVÄRMNING

Fjärrvärme

HISS

finns

ENERGIDEKLARATION

Utförd 2018-10-29

ENERGIPRESTANDA PRIMÄRENERGITAL

99 kWh/m² och år

Förening

NAMN

BRF Örnen i Göteborg

ORGANISATIONSFORM

Bostadsrätt

ÄKTA/OÄKTA

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

ANTAL LÄGENHETER

56

VARAV HYRESLÄGENHETER

2

ANTAL LOKALER I FÖRENINGEN

7

EKONOMI

Föreningens 2 hyreslägenheter vilket utgör en dold tillgång och den dag de säljs tillfaller pengarna föreningen. Idag får man in 22 % av sina totala intäkter genom uthyrning av dessa lägenheter samt lokalerna.

JURIDISK PERSON

Föreningen tillåter inte juridisk person

DELAT ÄGANDE

Ja

ÄGER FÖRENINGEN MARKEN

Föreningen äger marken.

ÖVERLÅTELSEAVGIFT

1 313 kr betalas av köpare

PANTSÄTTNINGSAVGIFT

525 kr

FÖRSÄKRING

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar. I försäkringen ingår kollektivt bostadsrättstillägg för medlemmarna.

INFORMATION AVGIFT

Föreningen har i nuläget inga beslutade avgiftsförändringar, kontrollerat med styrelsen 2022-09-08.

OM FÖRENINGEN

Brf Örnen i Göteborg är en äkta bostadsrättsförening med totalt 56 lägenheter varav 2 upplåts med hyresrätt. Det finns även 4 hyresrättslokaler. Föreningen har adresserna Örnehufvudsgatan 1 och 3 och registrerades 2004.

TV OCH BREDBAND

Kabel-TV och bredband via Com Hem varav grundutbud för tv ingår i avgiften.

GEMENSAMMA UTRYMMEN

Gemensam gård med utemöbler och grill. Föreningen har även en tvättstuga, ett litet motionsrum, cykelförråd och barnvagnsförråd.

PARKERING

Adresserna Örnehufvudsgatan 1 och 3 är berättigade till boendeparkering inom område ”S” se: www.goteborg.se/boendeparkering.

RENOVERINGAR

1993 Byttes el-stigare och samtliga V/A-stammar i kök och badrum. Samma år byggdes delar av vinden om till bostäder, byte av fönster, putsning av fasader, renovering av balkonger, renovering av tak.

2006 Genomfördes en OVK-besiktning av ventilationen.
2008 Byttes en av cirkulationspumparna till uppvärmningssystemet.
2009 Energideklarerades fastigheten och mätningar av ventilationen i samtliga lägenheter genomfördes, eventuella brister har åtgärdats.
2014-2016 Installation av hissar.
2016 Byte av termostater/ventiler och målning av norrfasaden.
2017 Byte av porttelefonsystem.
2018 Byte av centrala frånluftsfläktar och OVK utfördes.
2019 Inga större arbeten utfördes.
2022 Renovering hyresrätt

Planerat underhåll
Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig till 2061
2023 Renovering av fönster öst/norr.
2024 Renoveringar av takterrasser, målning fasad väst.
2025 Målning fasad öst
2026 Renovering fönster väst.

För mer info se årsredovisning 2022.

Karta

Göteborg Johanneberg

Örnehufvudsgatan 1

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

Genom att klicka på knappen, godkänner du  användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Andra har också tittat på

Till mäklarkontoret

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

HusmanHagberg AB
Brahegatan 10
114 37 Stockholm

Org.nr: 556544-7579

Om HusmanHagberg